Nieuwe shows en parades voor 20ste verjaardag Disneyland Parijs

4 12 2011

Vanaf april 2012 start de 20ste verjaardag van Disneyland Parijs. Bij dit soort mijlpalen pakt Disney altijd groots uit met nieuwe attracties en shows, zoals met de 15e verjaardag in 2007. Toen werden er in twee jaar tijd meerdere attracties geopend (waaronder Tower of Terror en Crush’s Coaster) en zagen we de premieres van nieuwe shows en parades.

Helaas gooit de nog steeds voortdurende economische crisis roet in het eten. De komende twee jaar zullen er geen nieuwe attracties worden gebouwd. Dat wil zeggen, geen grote E-Ticket rides zoals de aangekondigde Ratatouille darkride, maar wel kleinere ‘attracties’, zoals de reeds geopende Princess Pavilion in het Disneyland Park. Volgend jaar komt daar een nieuwe overdekte meet & greet locatie bij voor Mickey in de voormalige Fantasy Festival Stage. Verder zien we de komst van World of Disney naar Disney Village. Dit wordt de grootste Disney winkel van Europa en wordt momenteel gebouwd tegenover de bioscoop.

Word of Disney Store - concept art

De festiviteiten zullen zich voornamelijk concentreren in het Disneyland Park. Dit is immers het park dat ook daadwerkelijk 20 jaar bestaat (het Walt Disney Studios Park wordt 10 jaar in 2012). Zoals gezegd geen nieuwe attracties, maar wel een upgrade van een bestaande attractie. Pirates of the Caribbean krijgt in Parijs eindelijk de upgrade met Jack Sparrow en andere figuren uit de gelijknamige filmreeks.

Opening van deze nieuwe versie is echter op z’n vroegst voorzien eind 2012 / begin 2013. Ze willen deze upgrade namelijk invoeren in het nieuwe fiscale jaar, dat telkens op 1 oktober start. De vraag is of het resort al vóór 1 oktober kan beginnen met de aanpassingen, of dat deze werkzaamheden pas ná die datum kunnen beginnen. In ieder geval zal Pirates de upgrade krijgen die ook al te zien is in de overige Disney resorts wereldwijd.

De geplande upgrades voor Phantom Manor (in de stijl van de vernieuwingen aan Haunted Mansion in de Amerikaanse resorts) en Big Thunder Mountain (details voor deze upgrade ontbreken) gaan voorlopig niet door. Deze projecten zijn voor onbepaalde tijd stilgelegd. Ook de door fans zo vurig gewenste upgrade voor Star Tours naar Star Tours: The Adventure Continues staat in de ijskast. Het management speelt hier nog altijd met de vraag of zo’n dure upgrade wel verstandig is als er voor dat geld (ongeveer 50 miljoen euro) ook een hele nieuwe attractie gebouwd kan worden. Overigens krijgt Tokyo Disneyland deze upgrade wel in 2013 met een budget van 67 miljoen euro.

Hoe staat het dan met de Ratatouille darkride? Zoals DLRP Fan Blog al eerder berichtte in dit artikel, ligt de bal nu bij de banken. Volgens de laatste berichten zal het management eind deze maand met een definitieve beslissing komen over het wel of niet doorgaan van het Ratatouille project.

Disney/Pixar Ratatouille

Alle technische plannen zijn uitgewerkt, alle seinen over de inhoud van het nieuwe gebied staan op groen, alleen zullen de banken over de brug moeten komen met een smak geld (naar verluid zijn de kosten voor dit project rond de 150 miljoen euro), anders kan er niet worden begonnen met de bouw.

Wat komt er dan wel volgend jaar? Bevestigd is de nieuwe Meet & Greet van Mickey Mouse. Hiervoor zal de voormalige Fantasy Festival Stage worden omgebouwd tot het ‘huis van Mickey’. Die verbouwing in Fantasyland is onlangs gestart en zal de komende maanden nog voortduren met een opening in april 2012. De ‘attractie’ zal in grote lijnen hetzelfde zijn als de Magician Mickey locatie in Walt Disney World’s Magic Kingdom Park. Bezoekers lopen hierbij als het ware door het leven van Mickey met al zijn hoogtepunten en karakteristieke attributen. Vergelijkbaar met de Princess Pavilion ‘beleving’.

Het is vooralsnog niet bekend of de nieuwe ‘pratende Mickey’ ook naar Parijs komt. Deze techniek wordt momenteel getest in de Amerikaanse resorts. Meer informatie over de permanente fotolocatie van Mickey in dit artikel.

Als tweede ‘nieuwigheid’ zal de huidige parade, Disney’s Once Upon A Dream Parade, worden omgebouwd tot een nieuwe parade, genaamd: Disney Magic on Parade. Hierbij zullen alle floats een kleine upgrade krijgen, maar met name de Dreams of Imagination (eerste float) en de Dreams of Romance II (laatste float) zullen compleet worden omgebouwd. De Imagination, nu nog met ‘grote maan’, Mickey, Minnie, Donald en Goofy krijgt een nieuw magisch thema. De float wordt het nieuwe huis van bekende magiërs met als decor een kasteel. Tinkerbell, Flora, Fauna, Merryweather, Fairy Godmother, Blue Fairy en Merlin zullen te zien zijn op deze vernieuwde float. De laatste float, Dreams of Romance II, wordt omgebouwd tot rots/berg uit de film Fantasia. Hier zullen dan alle bekende karakters op te zien zijn: Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Knabbel, Babbel en niemand minder dan Sorcerer Mickey. Alle figuren op deze float krijgen de nieuwe pakjes die speciaal voor de 20ste verjaardag worden gemaakt.

Verder zullen er extra ‘floats’ worden toegevoegd in de vorm van 2 koninklijke koetsen met echte paarden voor Sneeuwwitje en haar prins en voor Assepoester en haar prins. Aladdin en Yasmine zullen niet meer te zien zijn op Dreams of Romance I. Hun plaats zal worden vervangen door Rapunzel en Flynn Rider. Tiana en Naveen uit The Princess and the Frog nemen ook plaats op de zijkant van deze float. Daarnaast zal er nieuwe muziek te horen zijn in de vorm van een terugkerende ‘underliner’ en dan diverse variaties op dit thema per float. Dit systeem is vergelijkbaar met Disney’s Fantillusion Parade. De hoofdfiguren (Mickey en z’n vriendjes) krijgen tevens nieuwe feestelijke pakjes en ook de performers zullen we in nieuwe kostuums gaan zien. Of er ook (interactieve) showstops zullen worden opgevoerd is vooralsnog niet bekend.

Overigens keert Disney’s Fantillusion Parade toch terug komend jaar. De nieuwe brochure bevestigt dat de avondparade in ieder geval tijdens het zomerseizoen iedere dag te zien zal zijn. Dit in tegenstelling tot eerdere geruchten dat Fantillusion zou worden vervangen of verdwijnen. Het is nog onduidelijk of de parade ook weer tijdens het kerstseizoen van 2012 te zien zal zijn.

Naast Disney Magic on Parade zijn er ook wijzigingen voor de parade in het Walt Disney Studios Park. Disney’s Stars ‘n’ Cars verandert in een ‘normale’ parade, zonder show op Place des Stars. Sinds 22 november is de parade ook al in deze nieuwe versie te zien waarbij de wagens in één keer door het park rijden vanaf de poort naast Flying Carpets over Agrabah naar de uitgang van Rock ‘n’ Roller Coaster.

De hoofdshow voor komend jaar zal Disney Dreams worden in het Disneyland Park. Regisseur van dit spectakel is niemand minder dan Steven Davison, show director van succesvolle shows als Fantasmic! en World of Color. Onze show zal een combinatie van die twee worden met projecties, waterschermen, fonteinen, muziek, lasers, special effects, vuur en pyrotechnic vuurwerk. Allemaal rondom het kasteel, Central Plaza en Main Street, U.S.A. De projecties op het kasteel worden naar verluid nog beter dan de variant die nu wordt gebruikt in Amerika als onderdeel van ‘The Magic, The Memories, And You!’ shows in Florida en California. De show zal vanaf april 2012 dagelijks te zien zijn.

Het verhaal van de show zal zich concentreren rondom Peter Pan. Hij neemt ons mee op een spectaculaire reis door bekende Disney klassiekers met een knallende finale. Disney heeft enkele concept arts voor de nieuwe show vrijgegeven die er fantastisch uit zien. Op de tekeningen zijn ondere andere de volgende personages te zien die (wellicht) naast Peter Pan een onderdeel gaan vormen van de show: Wendy (Peter Pan), Rapunzel & Flynn Rider (Rapunzel/Tangled), Lumiere (Beauty & the Beast), Simba (The Lion King), Remy (Ratatouille), Dr. Facilier (The Princess and the Frog) en Tinkerbell (Peter Pan), Tiana (The Princess and the Frog), Snow White en Cinderella.

Speciaal voor deze nieuwe show zal het bestaande podium op Central Plaza verdwijnen. De laatste dag van Disney’s Betoverende Kerst, zondag 8 januari 2012, zal tevens de laatste dag worden dat er een show op dit podium te zien zal zijn. Geruchten hebben het over een vervanging door een grote vijver, wellicht met fonteinen, maar dat is vooralsnog niet bevestigd.

Vanaf 9 januari 2012 verdwijnen er nog meer shows, happenings en meet & greets van het entertainment programma, zodat het resort de laatste voorbereidingen kan treffen voor de lancering van de 20ste verjaardag. Disney Dance Express, Mickey’s Magical Celebration en Green Army Men Meet & Play zullen worden geschrapt. Vanaf 4 maart 2012 zal ook het volgende entertainment niet meer te zien zijn: Disney’s Once Upon A Dream Parade (voor de ombouw naar Disney Magic on Parade), Meet Rapunzel for Walt Disney Pictures’s Tangled en Following the Leader with Peter Pan. Overigens blijft er iedere dag een ‘parade’ te zien in het Disneyland Park, al zal die anders en kleiner zijn dan de huidige versie. Waarschijnlijk vergelijkbaar met de korte parade begin dit jaar toen de route moest worden gewijzigd vanwege werkzaamheden aan de vloeren in Fantasyland. Dit is echter nog niet bevestigd.

Vanaf april zullen de volgende bestaande shows, happenings en meet & greets te zien blijven: The Wonderful World of Alice and the Mad Hatter, Adventureland rhythms of the jungle, Aladdin’s Magic lamp, Share the love with WALL•E and EVE, Moteurs… Action Stunt Show Spectacular with Cars, Monsters Inc. Scream Academy en Smile and say “cheese” with Remy and Emile.

Verder keert ook de populaire show Tarzan: The Encounter van april t/m september 2012 terug in het Chapparal Theater in Frontierland. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuwe show op de Royal Castle Stage (naast het kasteel), maar vooralsnog is niet duidelijk wat de inhoud van deze show wordt. Of er ook een nieuwe show in het Videopolis Theater komt is niet zeker. Het decor van Legend of the Lion King is nog aanwezig, maar er zijn ook geruchten die zeggen dat het resort bezig is met een nieuwe show. Tijdens het kerstseizoen van 2012 keert ook Mickey’s Winter Wonderland terug.

De eerste ‘teaser’ met beelden van de 20ste verjaardag is al op YouTube verschenen. Omdat de nieuwe shows en parades nog niet klaar zijn, hebben ze beelden gebruikt uit andere Disney resorts en verder gebruik gemaakt van bestaande beelden uit Parijs. De video bevestigd dat de nieuwe Disney Dreams show een combinatie wordt van ‘World of Color’ (Disney California Adventure Park) en ‘The Magic, The Memories, And You!’ (Magic Kingdom Park). Het geanimeerde ‘Disneyland Paris 20’ logo is wel nieuw.

Een langere versie van het nieuwe logo met bijbehorende muziek:

De lancering van de ’20th Anniversary’, zoals het themajaar officeel heet, begint in april 2012.

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

9 01 2012
yves

Beste Lars

Allereerst proficiat met jouw prachtige site die een must is voor elke DLRP-fan.

Is er ondertussen al een beslissing gevallen over het al dan niet doorgaan van de ratatouille attractie ?

groetjes

Yves

10 01 2012
Lars

Hoi Yves,

Toevallig is die beslissing vandaag gevallen middels een persbericht op de Corporate website van DLP :) Ratatouille gaat door. DLP maakt gebruik van een lening van The Walt Disney Company van 150 miljoen euro voor de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park, inclusief nieuwe attractie. Er wordt geen attractie bij naam genoemd, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat het hier om Ratatouille gaat. Zometeen een artikel op deze blog met meer info.

Groetjes,
Lars

9 01 2012
roxana

waneer gaat de World of Disney in de village open wat is daar de datum voor

ik wil als me dit lukt met me ouders erheen en dan eigenlijk als dit open is

en gelijk nog maar een vraag kan je nu al kaarten kopen voor halloween avond ik kan dit nergens vinden

7 01 2012
Tini

hallo lars

weet jij ook of in het nieuwe seizoen
de lion king komt?

gr rowdy

7 01 2012
Lars

Hoi Tini,

Er is nog niets bekend over de terugkeer van deze show. Het is nog maar de vraag of er dit jaar een grote show komt in het Videopolis theater. Ze zijn enkele opties aan het bekijken en de terugkeer van Legend of the Lion King is daar een van. Er is echter nog niets bevestigd. Afwachten dus.

Groetjes,
Lars

6 12 2011
rowdy jansen

hoi disneyland paris

ik vindt het fijn dat je 20 jaarbestaan in disneyland paris
een dikker kus van rowdy
ik doe op mijn slaapkamer 20 jaarbestaan

gr rowdy
%d bloggers liken dit: