Gerucht: SpectroMagic vervangt Fantillusion?

22 08 2010

Al sinds 2003 rijdt Disney’s Fantillusion Parade in het zomer- en kerstseizoen door het Disneyland Park en betoverd de gasten met z’n duizenden lampjes en prachtige muziek. Fantillusion werd in die tijd overgenomen van Tokyo Disneyland, waar de parade van 1995 t/m 2001 te zien was. Aangezien Fantillusion al een flink aantal jaren meegaat, werkt de geruchtenmolen over een mogelijke vervanger al een tijdje op volle toeren.

Disney's Fantillusion

Disney's Fantillusion

De geruchten worden verder versterkt door nieuws uit Walt Disney World. Tijdens de zomerpromotie ‘Summer Nighttastic’ werd de Main Street Electrical Parade uit Disneyland Resort California tijdelijk overgenomen en hernoemt tot Disney’s Electrical Parade. Hierdoor moest de bestaande lichtjesparade in Magic Kingdom, SpectroMagic, tijdelijk achter de schermen blijven. Afgelopen maand maakte Walt Disney World echter bekend dat de terugkeer van de Electrical Parade zo’n groot succes was, dat ze besloten de parade te behouden. Hierdoor zit SpectroMagic op een zijspoor en lijken de dagen voor deze parade in Florida geteld. Zeker nadat er geruchten de kop op steken dat Magic Kingdom in 2012 een volledig nieuwe lichtjesparade krijgt.

Disneyland Paris heeft de beste papieren om SpectroMagic over te nemen. Disneyland Resort California heeft sinds dit jaar World of Color als avond-entertainment, Walt Disney World kreeg en behoudt de Main Street Electrical Parade, Tokyo Disneyland heeft Dream Lights en Honk Kong Disneyland is te klein voor een aparte lichtjesparade. Hierdoor blijft Parijs over als mogelijke thuishaven voor SpectroMagic. Er zijn al een hele tijd geruchten dat Fantillusion opgevolgt zou gaan worden, maar sinds dit zomerseizoen komen er steeds meer berichten naar buiten dat de parade dit jaar al zijn laatste ronde maakt.

SpectroMagic

SpectroMagic

Totdat het resort zelf met informatie naar buiten komt, blijft dit een gerucht. Het resort viert in 2012 de 20ste verjaardag en meestal is zo’n grote verjaardag reden om een nieuwe parade te introduceren. Aangezien we tijdens de 15e verjaardag de premiere zagen van Disney’s Once Upon A Dream Parade, ligt het voor de hand dat er in 2012 een vervanger z’n opwachting maakt in de plaats van Fantillusion. De geruchten hebben het echter over dat Fantillusion dit jaar al z’n laatste ronde maakt en in 2011 vervangen zal worden. Er zijn nu drie mogelijkheden:

  1. Fantillusion maakt dit jaar z’n laatste ronde en wordt in 2011 vervangen door SpectroMagic (huidige geruchten).
  2. Fantillusion maakt dit jaar z’n laatste ronde, maar wordt pas in 2012 vervange door SpectroMagic. Hierdoor wordt de premiere van SpectroMagic met een jaar uitgesteld en gebruikt als ‘cadeau’ voor de 20ste verjaardag.
  3. Fantillusion maakt volgend jaar pas z’n laatste ronde en wordt in 2012 vervangen door SpectroMagic als ‘cadeau’ voor de 20ste verjaardag.

Bovenstaande opties zijn pure speculatie, maar wel alle drie mogelijk. Er is namelijk nog geen nieuwe attractie aangekodigd voor 2012, alleen Ratatouille is bevestigd voor 2013. Hierdoor is de komst van SpectroMagic in het eerste jaar van de verjaardag niet geheel ondenkbaar. Mocht Fantillusion dit jaar al z’n laatste ronde maken, dan hoop ik wel dat we daar nog vóór het kerstseizoen zekerheid over krijgen. Disney’s Fantillusion Parade heeft in al die jaren een grote fanbase opgebouwt, waardoor velen de parade graag zouden willen ‘uitzwaaien’ als de vervanging definitief blijkt te zijn.

Als we beide parades gaan vergelijken, dan zien we een aantal verschillen:

Fantillusion heeft een speciale show-modus die gebruikt wordt tijdens de show-stops. De parade bestaat uit 3 ‘acts’: The Enchanted Fary Garden, The Evil Villains en The Happy Ending. Tijdens de show-stops transformeren de floats met behulp van special effects. De lampjes op Mickey’s float in de eerste act dansen als het ware op de muziek, op de floats van de Evil Villains veranderen de slechterikken in hun kwaadaardige vorm en tijdens de derde act dansen de Disney Prinsen en Princessen tot grote hoogten. Op Central Plaza wordt ook het kasteel betrokken bij de gebeurtenissen in de parade met speciale lichteffecten. Fantillusion is gemaakt door hetzelfde team dat de Fantasmic! shows in de Amerikaanse resorts bedacht. De parade telt in Parijs 12 floats en duurt ongeveer 20 minuten. De muziek, geschreven door Bruce Healey, is een klassieke soundtrack rondom een hoofdthema en wordt vaak bestempeld als één van de beste parade muziek ooit door Disney gemaakt.

Bekijk hier een samenvatting van Disney’s Fantillusion in HD:

SpectroMagic is, in tegenstelling tot Fantillusion, een ‘gewone’ parade zonder show-stops. Met 29 floats is de parade veel langer dan Fantillusion, maar door het ontbreken van de show-stops duurt ook deze parade ongeveer 20 minuten. SpectroMagic bevat veel Disney figuren en referenties naar Disney films en shorts. Net als Fantillusion heeft deze parade een klassieke soundtrack met een herkenbaar thema en is geschreven door John Debney. In 1999 onderging de parade een upgrade met vernieuwde pakken voor de performers, de introductie van LED technologie en de toevoeging van enkele populaire Disney figuren.

Bekijk hier de volledige parade van SpectroMagic in HD:

Het is vooralsnog afwachten wat er met Fantillusion gaat gebeuren en welke parade de opvolger zal worden. Alle kaarten worden momenteel gezet op SpectroMagic, maar in Parijs weet je het maar nooit. Tot die tijd kunnen bezoekers van Disneyland Paris in de zomer en tijdens het kerstseizoen genieten van Disney’s Fantillusion!

“From out of the night, comes to Magic of Light!”

Bronnen: Disney Central Plaza, Orlando Sentinel

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

20 09 2010
binra

Laat maar komen, deze parade. Ik weet in elk geval dat de kids dit geweldig zullen vinden, zij vinden nu de parade mooi met de lichtjes alleen het stuk met de slechterikken vinden ze echt vreselijk eng.
In deze parade meer disney figuren heb ik het idee, en assepoester, voor de kleine meid kan de parade niet meer stuk dan.

29 08 2010
gerben

ik moet zeggen dat ik spectromagic ken van disney world en dat ik die muziek en de parade echt super vond ben benieuwd !

25 08 2010
Joost

ik zal vooral de geniale muziek van Fantillusion missen en hoop stiekem op een parade die net zo geavanceerd en sprookjesachtig is als de ‘Electrical Parade: Dreamlights’ in TokyoDisneyland….
%d bloggers liken dit: