Officieel groen licht voor bouw Ratatouille attractie in Disneyland Parijs

13 01 2012

Nadat begin deze week bekend werd gemaakt dat Disneyland Parijs een krediet van 150,- miljoen euro krijgt van The Walt Disney Company voor de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park, verscheen gister een foto van de officiële goedkeuring van de gemeente Chessy bij de bouwlocatie.

Op het bord is tevens te zien dat er al op 13 april 2011 een bouwvergunning werd afgegeven door de gemeente, maar door problemen met de financiering moest de uiteindelijke bouw worden uitgesteld. Verder is te lezen dat het hier gaat om ‘creation de l’attraction “toon studio”‘. Lezers van DLRP Fan Blog weten direct dat het hier gaat om de voorgestelde Ratatouille attractie, maar aangezien Disney zelf nog geen persbericht hierover heeft vrijgegeven, wordt een algemene titel gekozen. In het Studios Park zijn al referenties te zien naar de nieuwe attractie met de ‘Paris Boulevard’ naast Toy Story Playland.

In totaal gaat het om een gebied van 250.796 m2, ingeklemd tussen Toy Story Playland, de route van de Studio Tram Tour en het kostuum gebouw voor de Cast Members. De uiteindelijke bouwomvang van de attractie en overige faciliteiten bedraagt 5719 m2 met een maximale hoogte van 17,80 meter. Tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering in het weekend van 16 & 17 februari zullen meer details bekend worden gemaakt.

Volgens de regels van de gemeente Chessy start er na het plaatsen van een dergelijk bord een bezwaarperiode van 2 maanden en 7 dagen. In maart kan dus officieel begonnen worden met de bouw, mits er geen bezwaren zijn ingediend. In de tussentijd mag het resort wel al voorbereidende grondwerkzaamheden uitvoeren. Het meerendeel hiervan is al gebeurt, op enkele bomen in het midden van de bouwlocatie na.

Bron: Disney Central Plaza


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: