Disneyland Parijs ontvangt krediet van 150 miljoen euro voor uitbreiding Walt Disney Studios Park

10 01 2012

Vandaag werd door Euro Disney S.C.A., de resort operator voor Disneyland Parijs, bekend gemaakt dat het bedrijf gebruik gaat maken van een extra krediet van The Walt Disney Company. De investering van 150 miljoen euro werd op 6 januari goedgekeurd en vervalt op 30 september 2018.

Hierdoor werd het plan om het investeringsbudget op te krikken naar een maximum van 250 miljoen euro goedgekeurd door de kredietverstrekkers. Er was immers ook al 100 miljoen euro aan krediet uit een eerdere overeenkomst beschikbaar, maar tot nu toe heeft het resort hier geen gebruik van gemaakt. Deze investering is belangrijk voor de ontwikkeling van het resort en stelt het meerjarenplan voor uitbreiding van het Walt Disney Studios Park veilig. DLRP Fan Blog maakte al eerder bekend dat er plannen klaarliggen voor een extreme make-over en uitbreiding van het Studios Park. Onder andere Philippe Gas, de CEO van Euro Disney S.C.A., gaf al eerder aan dat het tweede park momenteel de prioriteit krijgt om hier een echt dagpark van te maken waar bezoekers genoeg te doen hebben om een hele dag te verblijven.

Disney/Pixar Ratatouille

Concreet betekent deze overeenkomst dat de bouw van de voorgestelde Ratatouille attractie kan beginnen. Lang was het onzeker of deze attractie überhaupt gebouwd zou gaan worden , maar alle lichten staan momenteel op groen. De laatste hindernis, de financiën, zijn nu dus in orde. Door alle vertraging is de verwachting dat de nieuwe attractie ergens in 2014 zijn deuren zal openen, net na de viering van de 20ste verjaardag.

Bron: Euro Disney S.C.A.


Acties

Information