Vernieuwde muziek voor Main Street, U.S.A. in Disneyland California

11 01 2012

Vanaf deze week is er iets nieuws te horen in het Disneyland Park van Disneyland Resort California. De iconische audio loop van Main Street, U.S.A., met typische ragtime muziek, heeft een grote update gekregen door de toevoeging van nieuwe tracks. Er zijn in het verleden al meerdere malen wijzigingen doorgevoerd in de muziek, maar de laatste grote wijziging is alweer bijna 20 jaar geleden. Voor de opening van Disneyland Parijs in 1992 werd speciaal een nieuwe audio loop gemaakt voor Main Street, U.S.A. in het Disneyland Park. Deze loop werd (deels) overgenomen door de twee Amerikaanse Disney resorts.

Deze week markeert weer een nieuwe mijlpaal voor Main Street en de oplettende Disney bezoeker/fan hoort meteen dat er nieuwe muziek door dit gedeelte van het park klinkt. Meer dan 12 nieuwe nummers zijn speciaal opgenomen voor de nieuwe audio loop die vanaf 9 januari reeds is te horen. Enkele nieuwe nummers zijn: “Meet Me in St. Louis, Louis,” “In the Good Old Summer Time,” “Alexander’s Ragtime Band,” “Oh You Beautiful Doll,” Scott Joplin’s “Maple Leaf Rag,” en Michael Giacchino’s “Married Life” uit de Disney/Pixar film “UP”. Uiteraard blijven de ‘klassiekers’ ook nog te horen en zijn de nieuwe nummers in de loop erbij gezet.

Aangezien de Amerikaanse Disney resorts tijdens de opening van Disneyland Parijs ook werden voorzien van de speciaal voor Parijs opgenomen muziek, is het niet geheel ondenkbeeldig dat de rollen nu omgedraaid worden. Ondanks dat er niets is bevestigd, lijkt het een logische stap voor Disneyland Parijs om de nieuwe muziek dit jaar te introduceren tijdens de viering van de 20ste verjaardag. Tot die tijd kunnen bezoekers en fans nog genieten van de ‘originele’ audio loop.

Voor de liefhebbers die deze muziek graag thuis willen hebben, verwijs ik door naar de website van The Paragon Ragtime Orchestra. Zij hebben de huidige loop in Disneyland Parijs opgenomen en verkopen daar een album van met de titel: “The Whistler and His Dog”.


Acties

Information

2 responses

19 01 2012
Tyler

Ik heb de CD uiteraard gekocht; wat ook zo leuk is is dat er ook klassieke disney mainstreet USA nummers opstaan o.a. Junkman Rag; Wintergarden; Aviation Rag en Dynamite Rag. de nieuwe liedjes zijn echt geweldig.

De CD is een aanrader!!!!

11 01 2012
Thomas

Deze CD kan ik zeker aanraden voor de liefhebber! Ik heb hem ook gekocht en zeer veel plezier van!
%d bloggers liken dit: