Forum

Praat mee over de Magie!

Walt Disney spreekt velen tot de verbeelding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Disney vele miljoenen fans heeft over de hele wereld. Er bestaan letterlijk duizenden fansites, forums, blogs en websites gericht op The Mouse House. Nederlandstalige informatie over Disneyland Paris en de mogelijkheid om in contact te komen met een Disney expert is echter moeilijk te vinden. DLRP Fan Blog presenteert daarom de opvolger van deze blog: DiscoverTheMagic.nl!

Bezoek DiscoverTheMagic.nl

Sinds 12 april 2012 is deze nieuwe website in de lucht. Ontdek de magie van Disneyland Parijs met de laatste aanbiedingen, arrangementen, tickets, hotels, jaarkaarten, vervoer, reizen, nieuws en een complete gids op DiscoverTheMagic.nl! Heeft u hulp nodig of vragen over Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

257 responses

17 04 2016
Reintje De Meulder

Hoi iedereen,
Van 5 tot 8 mei zijn we in disneyland en kunnen 10% korting aanbieden op jaarpassen.
Graag een seintje vooraf zodat we daar kunnen afspreken.
Groetjes,
Reintje

27 11 2015
Lars

Beste bezoeker van DLRP Fan Blog,

Sinds kort hebben wij als DLRP Fan Blog onze gloednieuwe website DiscoverTheMagic.nl (www.discoverthemagic.nl) gelanceerd met het laatste nieuws, de beste aanbiedingen, een uitgebreid forum, arrangementen, tickets, hotels, jaarkaarten, vervoer en reizen naar Disneyland Paris, Disney Cruise Line en Walt Disney World.

Stel al je vragen aan de Disney expert op ons nieuwe forum en laat je adviseren. Bezoek http://www.discoverthemagic.nl en ontdek de magie van Disney op dé Nederlandstalige website voor Disneyland Paris, Disney Cruise Line en Walt Disney World!

Groetjes,
Lars

6 04 2015
Gabi Sandifort

Hoi Lars.
Ff een vraagje.We hebben een jaarkaart maar moeten een betaalde nieuwe.Nu gaan wij pas weer in oktober terwijl onze kaart afloopt in April.Krijgen we in Oktober ook nog dat half jaar gratis.Of moeten we dan aansluitend in April kopen.
Grts Gabi

6 04 2015
Lars

Hoi Gaby,

Alleen als je in de twee maanden vóór de vervaldatum gaat verlengen, ontvang je 18 maanden voor de prijs van 12 maanden (6 maanden gratis). Ná de vervaldatum is deze aanbieding niet meer geldig en krijg je bij een ‘verlenging’ de standaard 12 maanden geldigheid.

Groetjes,
Lars

8 04 2015
Gabi Sandifort

Oke thankx 😉

8 08 2014
Quincy

Hoi Lars is
Graag wil ik weten of het mogelijk om goedkope dpl krten en abonementen te kopen bij sommige ste. Terwijl je in Disney de volle pond moet betalen.
Ik vind dat lastig
Is dat wel betrouwbaar.
Als dat stukken goedkoper is en zelfs via iDeal?

8 08 2014
Lars

Hoi Quincy,

Het aanschaffen van tickets en/of jaarkaarten via derde partijen, die niet officieel partner zijn van Disney, is geheel op eigen risico. Er kan immers geen garantie worden gegeven dat het om legitieme toegangsbewijzen gaat. Op het forum van DiscoverTheMagic.nl is een heel topic gewijd aan dit soort aanbieders: http://www.discoverthemagic.nl/.

Groetjes,
Lars

12 08 2014
Liesbeth

Hallo Quincy, heeft u de kaarten bij dlp besteld? Zit er ook aan te denken, maar twijfel of ik er wel goed aan doe!
Mvg Liesbeth

19 04 2014
Elisabeth

Hoi wij hebben nu twee x met succes via homeaway.nl geboekt. Met onze jaarkaarten parkeren we mega dichtbij voor meestal 2 euro per dag in de da vinci garage. En we huren appartementen gaan gelijk een week en koken lekker zelf. Meestal naar lokaal bakkertje en grote Auchan supermarkt. Helemaal top

19 04 2014
Desire

Hi,
Idee wat newport bay kost met een dreamjaarpas
We willen er namelijk 5 kopen maar de overweging is hoe duur de hotels zn
Zonder intree en aanbiedingen wij als gezin gaan 2x Per jaar naar disney
En met 4 kids word zo jaarpas aantrekkelijker maar wil alles met elkaar vergelijken voor dat we deze passen kopen, ongeveer een idee wat een kamer zou kosten bij disney doen ze er vrij geheimzinnig over als je er naar vraag namelijk bedankt,
Groeten desire

19 04 2014
Lars

Hoi Desire,

Bij de aanschaf van 5 of meer jaarkaarten door leden van hetzelfde gezin, wonend op hetzelfde adres, krijg je 20% korting op de aanschaf. De speciale ‘room only’ prijzen zijn alleen via Disney zelf op te vragen. Bel hiervoor naar 0900-0654 en vraag de medewerker naar de prijzen met een Dream jaarkaart in de periode dat jullie willen gaan. Meer informatie over jaarkaarten: http://www.discoverthemagic.nl/jaarkaarten/. Een overzicht van alle huidige jaarkaartacties: http://www.discoverthemagic.nl/2014/04/jaarkaartacties-uit-envie-de-magazine-nummer-35-voorjaar-2014/.

Groetjes,
Lars

19 04 2014
Desire

Hi,
Oke dankje ben benieuwd of ze het dan al willen melden de prijzen
Dankje
Groetjes desire

21 02 2014
Rianne

Hoi Allemaal,

Wij zijn vanaf maart tot en met mei beschikbaar om 10% korting te geven op de aanschaf van een jaarkaart voor Disneyland! Een jaarkaart is vaak stukken voordeliger, zelfs al als je slechts 1 weekend naar Disney gaat.

Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:
riannedevries1@gmail.com

Groetjes,
Rianne

3 10 2013
Henk

19 tm 21 oktober zijn we weer in Disney, als we iemand blij kunnen maken met 10 % korting. worden wij ook weer blij :-)

06 -52 506 506

1 10 2012
Elisabeth

Hoi :-)
Wat ik me afvraag. Ik krijg net een e-mail van Oad.nl dat er weer een stuntverkoop aankomt en kinderen t/m 6 jaar zijn gratis (aankomsten t/m november).
Maar wij zijn in de zomervakantie geweest en toen was het idem, ook t/m 6 jaar gratis. Via de site van disneylandparijs zelf geboekt.
Als je echter via Frankrijk boekte, wat ook kon als Nederlander, dan was het t/m 11 jaar gratis!
Weet iemand hier wat meer van af, is dit wel vaker zo? Misschien dat er iemand tips heeft?
Dank jullie wel! :-)
Groetjes Elisabeth
elisabethvandelft@outlook.com

23 08 2012
daphne

Hallo lars,
Kan jij mij misschien helpen? Ik heb een fantasy pas die verloopt op 28-11. Nu wil ik graag een nieuwe fantasy pas kopen bij ce multi advantages (ivm actie kind) maar die wil ik omwisselen in disney op 15-11 kan dit???

24 08 2012
Lars

Hoi Daphne,

Nee, het is in principe niet mogelijk om twee jaarkaarten in bezit te hebben op dezelfde naam in dezelfde periode. De nieuwe jaarkaart kan pas in gaan vanaf 29-11-2012. Bij een normale verlenging via Disney in de maand vóór de jaarkaart verloopt, ontvang je alvast de nieuwe jaarkaart die dan in gaat op het moment dat de oude vervalt. Of deze constructie ook mogelijk is met de vouchers van Ce MultiAvantages is mij niet bekend. Dit zou je voor de zekerheid moeten navragen bij Ce MultiAvantages. Succes!

Groetjes,
Lars

8 07 2012
Petra

Hallo Disneyfan,

wij zijn van 25-7 t/m 30/7 in Disneyland Parijs en kunnen jullie 10% korting geven bij aanschaf van een jaarkaart. Heb je interesse en/of vragen dan kan je altijd bellen of mailen naar: hvoskamp@chello.nl

Mvg Petra
06-42667896

3 07 2012
sabina

Ben je van plan om op 21 of 22 juli een jaarkaart aan te schaffen in Disney dan kunnen wij je 10% korting geven geinteresseerd neem dan contact op via sbruyns@quicknet.nl

15 05 2012
Debbie

Hallo Lars,
misschien heb ik eroverheen gelezen, maar als ik mensen korting wil geven met mijn jaarkaart (en de stempels ontvangen) moet ik dan echt met hen mee of kan dit via een formulier en kopie van mijn jaarpas?

15 05 2012
Lars

Hoi Debbie,

Ja, de nieuwe én bestaande jaarkaarthouder dienen beiden aanwezig te zijn. Deze regel is verscherpt sinds 2009.

Groetjes,
Lars

3 05 2012
leo

hallo
Kun je me uitleggen waarom er bepaalde blockdagen zijn voor jaarkaarthouders? is het dan op die dagen juist erg druk, of minder druk?
groeten Leo

3 05 2012
Lars

Hoi Leo,

Blockdagen worden inderdaad ingezet op drukke dagen, maar ook om mensen te pushen om een duurdere jaarkaart te kopen. Meestal vallen blockdagen op feestdagen, vakantieperiodes en andere drukke periodes in het jaar.
Het is een manier om verschillende soorten jaarkaarten aan te bieden, waardoor de prijs laag gehouden kan worden. Hoe goedkoper de kaart, hoe minder vaak je naar binnen mag en des te minder korting en/of voordelen je krijgt.

Groetjes,
Lars

3 05 2012
leo

dank je wel!

26 04 2012
Ivana Hartsuiker

Beste Lars, ik hoop dat je ons kunt helpen (met je advies dan). We gaan zondag naar Parijs (camping in de buurt) en willen met onze kinderen 3 dagen naar beide parken. Voor ons is dan het voordeligst om jaarkaart te kopen en wel voor 1 persoon de fantasy en de rest een facilien. Dit omdat op fantasy parkeren gratis is, ook handig mochten we er ooit nog heen willen gaan. Mijn vraag is: denk jij dat we het zo kunnen doen dat mijn man eerst een jaarkaart koopt, naar binnen loopt en echte kaart haalt en dan voor ons 10% regelt? Of andersom, hij de facilien haalt en mij dan korting geeft op fantasy. Of moeten wij eerst gewoon kaartje kopen en binnen komen om deze korting te krijgen. Ik begrijp echt niet hoe dat werkt. Want als je die korting alleen binnen krijgt, moet je dus eerst kaartje kopen zonder korting? Kun jij hier iets over vertellen?

Alvast bedankt, Ivana

26 04 2012
Lars

Hoi Ivana,

Helaas is de voorgestelde methode niet mogelijk. De Francilien heeft de beperking dat je de twee volgende dagen na aanschaf niet naar binnen mag. Dit zijn altijd blockdagen om te voorkomen dat iedereen een Francilien gaat kopen in plaats van meerdaagse tickets. Alleen de Fantasy en uiteraard de Dream hebben deze beperking niet. Hou voor de Fantasy wel rekening met de normale blockdagen die voor deze jaarkaart gelden.
Ik neem aan dat jullie met 5 personen zijn? Dan kom je in aanmerking voor de 20% familiekorting. Deze korting is geldig als er minimaal 5 kaarten door dezelfde familie (wonend op hetzelfde adres) worden aangeschaft. Je hebt hierbij keuze uit 5 Fantasy jaarkaarten of 5 Dream jaarkaarten. Zo bespaar je een hoop geld en heeft iedereen dezelfde jaarkaart.
Je kunt pas korting geven of voor stempels sparen als je de jaarkaart minimaal 1 maand in bezit hebt, dus eerst iemand naar binnen laten gaan om een jaarkaart aan te schaffen en vervolgens korting te geven aan de rest, is niet mogelijk.

Meer informatie over jaarkaarten vind je op mijn nieuwe site: DiscoverTheMagic.nl (de opvolger van deze blog).

Groetjes,
Lars

14 04 2012
Lars

BELANGRIJKE MEDEDELING

Beste mensen,

Zoals jullie wellicht hebben kunnen zien in het laatste artikel, heb ik afgelopen donderdag de opvolger van deze blog officieel gelanceerd. Graag verwijs ik jullie door naar DiscoverTheMagic.nl voor alle informatie uit het resort, inclusief aanbiedingen, arrangementen, tickets, jaarkaarten, vervoer, reizen, een portal, forum, gids en nog veel meer: http://www.discoverthemagic.nl/

De lancering zorgt ervoor dat er de komende tijd wijzigingen zullen worden doorgevoerd op deze blog. Lees er alles over in het laatste artikel: https://dlrpfan.wordpress.com/2012/04/13/opvolger-dlrp-fan-blog-gelanceerd-discoverthemagic-nl/

Gaan jullie met me mee?

Groetjes,
Lars

11 04 2012
linda

Hallo,
Wij willen op 23 en 24 april naar Disneyland Parijs. Nu zijn we de mogelijkheden voor de jaarkaarten aan het bekijken. Wij zijn met 2 volwassen en 3 kinderen (9, 7 en 3 jaar). Is het voor ons mogelijk om aan de kassa van DLP 5 Francilien jaarkaarten a 119 Euro te kopen? Komen wij dan ook nog in aanmerking voor de 20% familiekorting voor de aankoop van 5 kaarten uit hetzelfde gezin in één keer?
Bedankt voor het antwoord.
Groeten Linda

12 04 2012
Lars

Hoi Linda,

Let erop dat de Découverte en de Francilien jaarkaarten de beperking hebben dat je de twee volgende dagen na aankoop niet naar binnen kunt. Dit zijn altijd standaard blockdagen. Daarnaast is de familiekorting alleen beschikbaar voor Fantasy en Dream jaarkaarten, niet voor de goedkope varianten.

Groetjes,
Lars

4 04 2012
Birgitte

Hoi,

Sinds 20 februari 2012 heb ik een Dream jaarpas. Voor mij is dit de eerste keer dat ik een jaarpas heb gekocht, dus nog allemaal een beetje onwennig en nieuw. Nu heb ik een vraagje.

Via, via heb ik begrepen dat je via de post uitnodigingen krijgt voor bv. speciale openingen van attracties, enzovoorts. Ook heb ik begrepen dat je een boekje (envie+ dacht ik) krijgt. En ik heb gehoord dat je bij een verjaardag een kadotje zou krijgen als je een jaarpas zou hebben.

Nu ben ik sinds 6 weken dus jaarpas houder, maar ik heb nog niks ontvangen van post of zo. Inmiddels ben ik ook jarig geweest, nu vroeg ik mij af of ze dat niet meer deden een kado’tje sturen ofzo. En hu lang kan het ongeveer duren voordat je voor de eerste keer iets ontvangt?

Alvast bedankt voor je reactie.

Met vriendelijke groet,

Birgitte

4 04 2012
Lars

Hoi Birgitte,

Dream jaarkaarthouders krijgen inderdaad uitnodigingen voor speciale voordelen, aanbiedingen en evenementen in het resort. Normaal gesproken worden deze per post verzonden, maar ervaring leert dat internationale jaarkaarthouders niet of nauwelijks post krijgen vanuit Parijs. Ik ben zelf al jaren jaarkaarthouder, maar de afgelopen 2 jaar heb ik weinig tot geen post ontvangen. Al deze informatie krijg je overigens ook per mail en het Envie+ magazine is te downloaden via de Passeport Annuel site van Disneyland Paris.

Er worden geen cadeau’s gegeven als je jarig bent, maar er zijn wel speciale verjaardagsaanbiedingen. Momenteel loopt dat actie dat je als jarige gratis naar Buffalo Bill’s Wild West Show kan en van een gratis lunch kunt genieten. Meer informatie in dit artikel: Klik!

Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik die graag!

Groetjes,
Lars

4 04 2012
Birgitte

Hoi Lars,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb eigenlijk nog 1 vraag.

Je krijgt met een dream jaarpas korting in de restaurants op de maaltijden. Maar nu vraag ik mij af of je ook korting krijgt op eten en drinken in de kraampjes of tentjes die je tegenkomt in het park.

Groetjes,

Birgitte

4 04 2012
Anja

Hallo Lars,

een minder leuke vraag: mijn dochters portemonnee is gestolen mét daarin haar jaarkaart (fantasy pas). Nu wil ik een nieuwe bestellen en het meeste begrijp ik wel uit de algemene voorwaarden, maar toch 2 vragen.
– Moet er naast het copie id nog iets van een aanvraagformulier mee?
– Hoe wordt de betaling geregeld? Er is sprake van een cheque van 25 euro, maar ik neem aan dat het met een creditcard ook zou moeten kunnen?
Hopelijk heb jij antwoord voor ons. Alvast bedankt!

2 04 2012
Petra

Hallo Disneyfans,

wij zijn van 6 t/m 9 April in Disneyland Parijs en kunnen jullie aan een korting van 10% op het entree bewijs helpen! Altijd leuk toch?
Heb je interesse bel me dan op: 06-42667896

Petra

31 03 2012
Silvia

Hallo Lars,

Ik heb een Dreampas en ik las dat je in de tafelbediening restaurants niet alleen 10% korting krijg maar ook een gratis aperitief.
Wat voor aperitiefje zijn dat?
Ik heb namelijk vorig jaar tijdens het diner een aperitief bestelt en moest die gewoon betalen.
Of moet je misschien bij het bestellen aangeven dat je een Dreampas hebt als je een gratis aperitief wilt?

Met vriendelijke groet,

Silvia

1 04 2012
Lars

Hoi Silvia,

Het gratis aperitief is niet meer beschikbaar voor Dream jaarkaarthouders helaas.

Groetjes,
Lars

4 04 2012
Birgitte

Hoi,

Per wanneer is dat afgeschaft als ik vragen mag?? Ik heb op 20 februari 2012 een Dream jaarpas gekocht en daar werd mij uitgelegd dat je een gratis aperitief kunt krijgen. Het lijkt mij raar dat ze de uitleg geven terwijl het is afgeschaft? Zou wel jammer zijn.

Met vriendelijke groet,

Birgitte

4 04 2012
Lars

Hoi Birgitte,

Er is lange tijd verwarring geweest over het wel of niet aanbieden van een gratis aperitief met een Dream jaarkaart. Ik heb navraag gedaan bij m’n contactpersoon en deze heeft laten weten dat het inderdaad nog altijd mogelijk is om dit te krijgen, maar alleen bij table service restaurants (met uitzondering van Café des Cascadeurs). Voorheen was dit ook toegestaan bij buffet restaurants, maar dat is afgeschaft.

Kortom: Het gratis aperitief met een Dream jaarkaart is beschikbaar bij alle table service restaurants in het resort (met uitzondering van Café des Cascadeurs).

Dank voor je melding, Birgitte! In Parijs veranderen regels even snel als het weer ;-)

Groetjes,
Lars

4 04 2012
Birgitte

Graag gedaan.

groetjes,

Birgitte

16 07 2012
Diederik

Beste Lars / Silvia.

Het aperitief, zij het alcoholvrij, is nog wel beschikbaar…je moet er om vragen..en uiteraard even je dreampass tonen….ze komen het niet zomaar brengen. Vorige week 5 dagen in Disney geweest en een Dreampas aangeschaft. Bij Café Mickey (wat helaas erg achteruit is gegaan sinds Disney het weer zelf runt) kregen we een alcoholloze cocktail van de kaart (van €8,00) voor niets als aperitief omdat we een dreamkaart hadden, ook bij The Silver Spur Steakhouse en bij Walts Restaurant kregen we een alcolholvrije cocktail. Groetjes, Diederik

30 03 2012
Wendy

Hallo Lars,
wij willen in oktober weer naar Disney en momenteel zijn er aanbiedingen met kortingen tot 40% als je boekt voor 15 april.
Wat is wijsheid. Ik ga binnenkort nl. 20 aandelen dlrp kopen.
Hiermee krijg ik 15 procent korting op een jaarkaart en daarmee weer 35% op een kamer. Echter 1e dag kan ik niet via de jaarkaart de 20% familiekorting krijgen maar via de aandelenpas wel 15%,
We willen 4 nachten 5 dagen gaan, 2 volwassenen 1 kind (7jaar).
ik wordt er geen wijs meer uit.

Help, want ik wil weer naar dlrp!

1 04 2012
Lars

Hoi Wendy,

De familiekorting is alleen beschikbaar als er minimaal 5 jaarkaarten worden aangeschaft door dezelfde familie die tevens op hetzelfde adres wonen. De beste tip die ik je kan geven is door te bellen naar de Disney reserveringslijn en te vragen welke prijzen je krijgt als je een Dream jaarkaart zou aanschaffen in de periode dat jullie willen gaan. Vergelijk dit met de 40% korting op normale arrangementen.
Als jullie van plan zijn om minimaal 2 keer per jaar meerdere dagen naar Disneyland te gaan, dan is een jaarkaart voordeliger. Je krijgt tevens kortingen in restaurants en winkels. Neem dit ook in overweging, want hoe meer bezoeken je brengt aan het resort, hoe meer je met een jaarkaart bespaart op de kosten.

Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het graag.

Groetjes,
Lars

27 03 2012
Anne Roels

Hallo, kan iemand mij helpen met volgende vraag. Ik ben op zoek naar de sluitingstijden van de disney attracties omwille van onderhoud en herstelling tijdens de maand juli 2012. Zijn deze al bekend ? Of weet iemand wanneer die data bekend gemaakt worden ?
Hartelijk dank !
Anne

27 03 2012
Lars

Hoi Anne,

De sluitingen en het onderhoud voor die maand zijn nog niet bekend. Data worden 2 maanden op voorhand bekend gemaakt. Juli is echter hoogseizoen, dus er zal weining tot niets gesloten zijn. De data voor juli worden in mei bekend gemaakt.

Groetjes,
Lars

11 03 2012
brenda

Beste Lars,

Aangezien ik niet weet waar ik deze vraag moet stellen…… Via de ANWB kan ik discovery tickets kopen met 15% korting. Deze moeten echter voor eind maart omgewisseld worden bij de kassa voor echte tickets. Nu gaan we pas 14 mei naar disney……
Geldt de bovenstaande verplichting ook voor de discovery-tickets die ik kan aanschaffen via de disney-site? Het zijn kaartjes die je tot 28 maart kunt kopen, maar die dan 6 maanden geldig zouden zijn. Graag jouw antwoord.

Groetjes,
Brenda

11 03 2012
Lars

Hoi Brenda,

De Discovery-tickets via de officiële website van Disneyland zijn 6 maanden geldig vanaf de dag van aankoop. De huidige prijzen zijn geldig t/m 28 maart, daarna zullen de prijsstructuren weer aangepast worden. Dit heeft geen effect op de geldigheid van je ticket. Het Discovery-ticket is gewoon 6 maanden geldig.

Groetjes,
Lars

8 03 2012
Geert Van Malderen

Goedemorgen Lars, Weet jij ’t volgende praktische detail ivm jaarpaspoorten? Onze passen vervallen op 06.04 (expire le) Kan je dan nog op die 6de ook het park in of is 05.04 de laatste dag? Waarom de vraag? De kids gaan hun pas niet meer verlengen, door school gaan ze nietzo vaak mee… ik blijf nog alleen de grote ZOT! :-) ….. En we zouden die eerste week van april (do en vrij) willen gaan…. Thx voor reply

8 03 2012
Lars

Goedemorgen, Geert!

De jaarkaart is geldig t/m de datum die op de kaart vermeld staat. In jullie geval dus geldig tot en met 6 april en op die dag gewoon te gebruiken.

Groetjes,
Lars

8 03 2012
Geert Van Malderen

Hartelijk dank, Lars, voor de snelle reply…. Laat het ons weten wanneer je als CM gaat werken in DLP ! Ik kom je persoonlijk een handtekening vragen én een fotoshoot met jou !!! Je bént gewéldig! Super! (het hoeft geen complimentendag te zijn éh om enthousiast te zijn) Geert

5 03 2012
joyce

Hoi Lars,
Handig zeg zoveel info op de site!
Wij willen graag een jaarkaart kopen voor ons 4. 2 volwassene en 2 kinderen. Nu zag ik een aanbieding op marktplaats dat kinderen onder de 7 maar ik dacht 59,-.
Klopt dit of word ik dan opgelicht?

En dan nog een vraagje waar overnacht je als je een jaarkaart hebt. Zijn de hotels erg duur of de davy crockett. Of gewoon een hotel in de buurt?

hoor graag of jij hier iets van weet.
Groeten joyce

6 03 2012
Lars

Hoi Joyce,

Die jaarkaart voor een kind is waarschijnlijk een gratis verkregen jaarkaart bij een betalende volwassene (via CE MultiAvantages). Disney geeft zelf geen korting op een jaarkaart voor een kind. Die prijzen zijn voor iedereen vanaf 3 jaar hetzelfde. Je zou dan 59,- euro betalen voor een jaarkaart die zij er gratis bij hebben gekregen.
Een boeking met een jaarkaart gaat gewoon via de normale Disney reserveringslijn (0900-0654). Je boekt dan een ‘room only’ (kamer zonder toegangstickets) in één van de Disney hotels. Prijzen hiervoor willen nog wel eens verschillen, dus zorg dat je weet in welke periode je wilt gaan en laat een vrijblijvende prijsopgave doen voor de hotels die je op het oog hebt. Je kunt uiteraard ook kiezen voor goedkopere omliggende hotels (zoals de partner hotels of andere accommodatie). Hiervoor dien je het hotel zelf te bellen of online te boeken.

Groetjes,
Lars

7 03 2012
joyce

Hoi, bedankt voor je reactie Lars. Fijn zo een vraagbaak.
En wat een goede info op de site.
Hoe gaat het in zijn werk als je een pas bij CE MultiAvantages besteld?

Groeten joyce

7 03 2012
Lars

Graag gedaan, Joyce!

Als je een jaarkaart besteld via CE MultiAvantages, dan ontvang je een voucher die je vervolgens in het resort zelf moet omzetten naar een definitieve jaarkaart. Dit kan bij één van de kantoren van Bureau Passeport Annuel.

Groetjes,
Lars

8 03 2012
joyce

hoi Lars mag ik nog meer vragen stellen ?

Ik heb gekeken op de site CE MultiAvantages en daar zijn 2 kaarten te koop.
Dreampass 149,00 met kind gratis tot 7 jaar (maar ik denk dat dat zonder de kortingen is) heb je dan ook geen parkeerkaart erbij?

En een dreampass voor 179,00 per persoon ook voor kinderen
maar dan wel met alle kortingen.
En klopt het dat je 35% korting krijgt op een room only?

Groetjes joyce

8 03 2012
joyce

o en……
Geld voor de pass van 149 wel dat als je hem verlengt je dan wel dat je de 6 maanden erbij krijgt?

groetjes joyce

8 03 2012
Lars

Momenteel geldt voor alle jaarkaarten dat je 6 maanden extra krijgt bij een betaalde verlenging, dus ook voor de jaarkaarten die zijn aangeschaft via CE MultiAvantages.

8 03 2012
Lars

Hoi Joyce,

Natuurlijk mag je meer vragen stellen. Geen probleem, ik beantwoord ze graag :)
Dat ze nu twee ‘soorten’ Dream jaarkaarten verkopen is nieuw voor mij. Wellicht dat iemand anders hier op het forum daar ervaring mee heeft? Toen ze met deze actie begonnen hadden ze alleen de Fantasy en Dream met flinke korting en dat was dezelfde soort pas die je krijgt als je ze direct via Disney koopt. Wat nu precies het verschil tussen die twee ‘Dreams’ is, moet ik je verschuldigd blijven. Bij de dure variant zetten ze er alle kortingen bij die je normaal ook krijgt, maar dan kun je net zo goed de jaarkaart bij Disney zelf kopen, aangezien je bij CE MultiAvantages ook nog eens lidmaatschap moet betalen. Dan kom je op precies dezelfde prijs uit (199,- euro).
Ik kan alleen spreken voor de jaarkaarten die bij Disney zelf aangekocht kunnen worden en met een Dream krijg je inderdaad 35% korting. Het aantal kamers hiervoor is wel beperkt en kan verschillen per hotel. Korting krijg je altijd, maar de hoogste korting is beperkt beschikbaar.

Groetjes,
Lars

8 03 2012
joyce

Hoezo lid worden?
Het is nog wel heel wat om dat allemaal uit te zoeken.

groetjes joyce

8 03 2012
Lars

Aanschaf van een jaarkaart via CE MultiAvantages vereist een lidmaatschap van eenmalig 20,- euro. Dit komt dus bovenop de prijs die je voor de jaarkaart betaald.

14 02 2012
Petra Koestering

Hey Lars,

Ben benieuwd of je ook het nieuws hebt gelezen? In het Ad van 13 feb 2012 staat dat de Britten boos op Disney zijn omdat de Fransen worden voorgetrokken. Dit vanwege de goedkopere tickets, jaarkaarten voor de Fransen tegenover de rest van Europa. Ondanks dat ik toch ga, vindt ik het terecht dat de Britten klagen. Het is niet rechtvaardig. Disney gaf een slap argument. Zij vinden dat ze wel degelijk de toerist tegemoet komen, door pakket aanbiedingen te geven. Entree en overnachting. Heb je niks aan als je een jaarkaart hebt. Heb dit op de site van de Disneystartpagina prikbord gezet. Omdat ik dus wil weten wat de rest van alle Disneyfans hier nu van vinden. Ben benieuwd !

Groetjes Petra Koestering

15 02 2012
Lars

Hoi Petra,

Interessante discussie. Britten zijn inderdaad duurder uit dan Fransen, omdat Groot Brittannië ver van het resort af ligt en er dus procentueel gezien veel meer complete arrangementen worden verkocht. Hier geeft Disney dan ook de korting op. Je gaat als Brit niet ‘even’ een dagje op en neer. Ik noem het ‘locatie marketing’, iets wat heel normaal is in de reisbranche. Disney kan uit hun cijfers precies zien welke producten in welke gebieden goed en slecht verkopen. Losse tickets en jaarkaarten worden in Groot Brittannië weinig verkocht. Om diezelfde reden worden er in Nederland ook geen jaarkaarten online verkocht. Wij liggen immers ‘te ver’ van het resort af om meerder bezoeken per jaar te maken (uitzonderingen daargelaten in de vorm van Disney fans natuurlijk). In België worden wel jaarkaarten online verkocht, maar alleen de Fantasy en Dream. De twee goedkopere jaarkaarten zijn immers bedoelt voor ‘locals’. Dat heeft dus allemaal met locatie te maken en daarop past Disney haar kortingen en aanbiedingen aan.
Dat gezegd hebbende, ben ik groot voorstander van kortingsstructuren die overal hetzelfde zijn. Britten hebben net zozeer recht op die prijzen, als Fransen. Maar ik snap de redenatie van Disney heel goed en deze ‘truc’ wordt in de reisbranche overal toegepast. In Walt Disney World en Disneyland California heb je zo’n zelfde structuren. Inwoners van Florida en California krijgen ook hoge kortingen op tickets en jaarkaarten ten op zichte van inwoners van de overige staten.

Groetjes,
Lars

13 02 2012
jolanda

Hallo Lars,
kunnen jaarkaarthouders stempels krijgen als wij met 4e een jaarkaartkopen,
we hadden al jaarkaarten maar dat is al iets meer dan een jaar niet meer, zijn we dan nieuwe jaarkaarthouders of staan we daar nog in het systeem.
Want je krijgt alleen stempels op nieuwe mensen toch?
alvast bedankt.
groetjes Jolanda.

15 02 2012
Lars

Hoi Jolanda,

De termijn om weer met korting jaarkaarten te kopen (en bestaande jaarkaarthouders van stempels te voorzien) is 2 jaar, dus in jullie geval zal dat niet gaan. Het aanschaffen van jaarkaarten is uiteraard geen probleem, maar jullie krijgen hier geen korting op en de parrainage optie (stempels) is niet geldig.

Groetjes,
Lars

30 01 2012
Wilco

Beste Lars,

Ik ben op zoek naar een geschikt hotel waar we met ons gezin(4 pers) een week kunnen verblijven in de voorjaarsvakantie. Nu lees ik ook dat bij sommige hotels kamers achterstallig onderhoud vertonen.
Heb jij een tip welk hotel het meest geschikt is voor ons en de kids en zo ja waar of via welke site we het beste kunnen boeken. Heb nu gekeken bij Magische nachten.nl, maar ken dit verder niet.

31 01 2012
Lars

Hoi Wilco,

Sinds 2010 is het resort begonnen met grote onderhoudswerkzaamheden aan alle Disney Hotels. Momenteel zijn er werkzaamheden in Disney’s Sequoia Lodge, Disney’s Newport Bay Club en Disney’s Hotel Santa Fe. Het onderhoud aan Disney’s Davy Crocket Ranch is inmiddels gereed met nieuwe bungalows. De komende jaren zullen ook de overige hotels een beurt krijgen.
Alle Disney Hotels zijn in principe geschikt voor een gezin. Het ligt echt aan welk budget je voorhanden hebt. Een slechte keus bestaat eigenlijk niet als je in je achterhoofd houdt dat er onderhoudswerkzaamheden aan de gang zijn of gepland staan. Ben je luxe gewend, dan is het Disneyland Hotel en Disney’s Hotel New York een goede keuze. Voorals je een beperkt budget hebt, komen Disney’s Hotel Santa Fe en Disney’s Hotel Cheyenne in beeld. De rest zit daar tussenin. Voor de meest actuele prijzen en aanbiedingen bel je direct met Disney (0900-0654). Er lopen nu diverse kortingsacties en kinderen t/m een bepaalde leeftijd zijn gratis. Vraag ernaar als je belt.

Succes! Groetjes,
Lars

4 02 2012
Kelly

Hey Wilco,
Wij hebben een jaarkaart en logeren meestal net buiten disneyland, in hotel Vienna International Dream Castle. Dit hotel is goedkoper dan de disney hotels en wordt goed onderhouden.

28 01 2012
LuckyLuke

Hoi,

Overweeg nu na het lezen van al die fan blogs om ook een jaarkaart aan te schaffen voor ons gezin. Is er iemand die ons korting kan geven op 10 februari?

Hoor graag!

21 01 2012
Esther Hennion

Hoi Lars,

weet jij of het mogelijk is om een rondleiding achter de schermen te boeken/doen in DLRP net zoals in de VS ? ( en de kosten ervan ? ) Ik kan er weinig tot geen informatie over vinden.
Bedankt,

Esther.

21 01 2012
Lars

Hoi Esther,

Nee, er is geen Backstage Tour zoals in Walt Disney World. Er zijn wel 3 speciale tours door beide parken te boeken bij City Hall of Studio Services. De normale Guided Tour kan in het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park worden geboekt. Je gaat dan 1-2 uur met een gids op pad die je van alles verteld over de parken en het verhaal erachter. Je gaat hier echter niet backstage. Verder is er nog een VIP Tour waarbij een gids minimaal 4 uur met je door een park naar keuze loopt en alles voor je regelt. Daarnaast is er nog een tour in de Twilight Zone Tower of Terror (alleen Franstalig).

Groetjes,
Lars

21 01 2012
Esther Hennion

Hallo Lars,

bedankt weer voor je snelle antwoord. Erg jammer dat ze geen backstage tour doen. Het is niet goedkoop in de Vs, maar zeker de moeite waard als je een echte Disney fan bent. Misschien iets voor de ideeën bus van Disney Parijs!!

Mvg. Esther.

20 01 2012
Vivianne Schrijver

Hoi Lars,

Leuke website! Via de comments heb je inmiddels wel bizar veel informatie kunnen geven :-) Disney kan beter deze website gebruiken want disneylandparis.nl is een enorm drama.

Net als jou heb ik ook een website opgezet over Disneyland, http://www.dlr-parijs.nl en zou het erg leuk vinden als je naar me wilt linken. Ik heb al een link naar jouw website geplaatst op http://www.disney-start.nl.

Ik ben benieuwd wat je van de sites vindt!

Groetjes, Vivianne

21 01 2012
Lars

Dank voor het compliment, Vivianne!

Je hebt zeker gelijk. De officiële website van Disneyland Parijs is rommelig en onvolledig. Dat was één van de redenen waarom ik met deze blog ben begonnen. Inmiddels uitgegroeid tot een grote verzameling van vragen, antwoorden en informatie over alles wat met Disneyland te maken heeft. Ik heb beide websites toegevoegd aan de sidebar, als jij mijn blog ook op jouw beide sites wilt zetten, dan graag! Ziet er leuk uit!

Groetjes,
Lars

13 01 2012
sven

Lars,

in 2009 heb je een artikel geschreven over “Disneyland Paris, from Sketch to Reality” . Dit zou opnieuw gedrukt worden ( Disney and more Blog ).
Heb je er enig idee van of dit betrouwbaar is ? op http://www.dlrpfans.be/forum wordt er enstig getwijfeld aan de betrouwbaarheid van dit aanbod….

sven

14 01 2012
Lars

Hoi Sven,

De informatie van de Disney and more blog is zeker betrouwbaar. De eigenaar van die blog is tevens de auteur van het boek. Ik heb mijn exemplaar via zijn blog direct besteld (wordt het boek tevens gesigneerd).
Van dit boek wordt vanaf april dit jaar een nieuwe speciale versie uitgebracht, te koop in een aantal geselecteerde winkels van het resort (in ieder geval The Storybook Store in het Disneyland Park). Het gaat hier om het originele boek met een nieuwe omslag en exlusieve ‘lithographs’ met artwork van het Studios Park, gemaakt door Walt Disney Imagineering. De inhoud blijft dus hetzelfde.

Tevens zou er een heel nieuw boek over DLP uitkomen ter ere van de 20ste verjaardag, maar daar heb ik verder nog geen details over gehoord. Zodra ik daar meer van weet, komt dat uiteraard op mijn blog te staan.

Groetjes,
Lars

10 01 2012
Ivon

Mijn abonnement vervalt op 2 februari.
Ik heb echter nog steeds geen post van Disney gekregen of ik wil verlengen. Heb hier op dit forum al vaker berichten gelezen van de aanbieding 18 maanden, 12 maanden betalen.
Krijg eigenlijk nooit post van Disney. De eerste keren eens de envy+ maar die krijgen we ook al een hele tijd niet meer.
Weet jij waar ik de verlenging, met de extra maanden, ook kan krijgen. Ik zal per post moeten verlengen, want voor 2 februari zullen we wel niet meer naar Parijs kunnen.
Bedankt.
Ivon

10 01 2012
Lars

Hoi Ivon,

Bekijk de Jaarkaarten-pagina op deze blog voor alle informatie om te verlengen per post. Bij een betaalde verlenging krijg je altijd 18 maanden voor de prijs van 12 maanden. Succes!

Groetjes,
Lars

10 01 2012
Ivon

Dank je wel.
Kan alleen de envie+ via jou site niet openen.
Nog op een andere manier mogelijk?

10 01 2012
martine

Hoi Ivon,

Deze uitleg heb ik ergens gelezen wellicht heb je er iets aan.

Je kan dit per post doen. Soms krijg je bericht van Disney met verlengingsformulieren, maar als je die niet hebt gekregen kan je ze downloaden van de speciale jaarkaarten pagina van Disneylandparis.fr en dan naar passeport annuel zie deze link http://idf-offres.disneylandparis.fr/passeport-annuel/index.xhtml Je moet inloggen met mickey1929 en dan naar renouvellement.
Daar staat wat je moet doen. Je krijgt 6 maanden extra als je gewoon verlengd. Zet dit wel op het formulier.
Stuur alles ca 1 maand voordat je kaart verloopt op, aangetekend met de oude kaarten erbij ( kopie schijnt ook voldoende te zijn)en je krijgt je nieuwe kaarten thuisgestuurd. Je moet ze wel een machtiging met je creditcard geven, anders lukt het niet.

Groetjes Martine

10 01 2012
Martine

Ons abonnement loopt tot en met 2 mei. Wij gaan 28 april naar Disney.
Kunnen wij ons abonnement dan verlengen of moeten we dat eerder doen?

10 01 2012
Lars

Hoi Martine,

Verlengen van een abonnement kan in de gehele maand vóór de vervaldatum. In jullie geval kan er dan verlengt worden in de periode van 2 april t/m 2 mei. Geen probleem dus! Succes!

Groetjes,
Lars

16 02 2012
Martine

Hoi Lars,

Nog even een vraagje. Mijn parrainage formulier was geldig tot november 2011. Helaas heb ik maar 2 stempels ipv 3. Kan ik nu opnieuw sparen voor 3 stempels en dus een gratis jaarkaart of kan ik de jaarkaart alleen nog betaald verlengen dus 1 jaar betalen voor anderhalf jaar?

Groeten Martine

16 02 2012
Lars

Hoi Martine,

Uiteraard is het mogelijk om te blijven sparen voor stempels op het nieuwe parrainage formulier. Stempels overnemen van het ene naar het andere formulier is helaas niet toegestaan, dus je zult opnieuw 3 nieuwe jaarkaarthouders moeten zoeken om aan de stempels te komen. Als je dat lukt binnen de geldigheid van het formulier of de jaarkaart, dan krijg je gewoon 1 jaar gratis verlenging. Lukt dat niet, dan blijft een betaalde verlenging over met 6 maanden extra gratis.

Groetjes,
Lars

5 01 2012
Esther Hennion

Hallo,

wij zijn toch nog een paar dagen naar Disney gegaan voor de Kerstsfeer. ( van 5 t/m 8 jan. ) Ook om onze jaarpassen te verlengen die in febr. verlopen. Mocht er nog iemand interesse hebben in het kopen van Jaarkaarten met korting en ons zo aan stempels kunnen helpen (ipv. verlengen krijgen we dan de kaart gratis en jullie de korting van 10 % ! ) dan graag zsm. mailen.
Wij zijn in Disney t/m 8 Januari .
Email : esther.hennion@ziggo.nl

4 01 2012
kai

Hierbij nog even een leuke tip voor een camping om disney te bezoeken
http://campinglesoleil.com/nl
15 min vanaf disney met de auto of met de bus die voor de deur stopt.

30 12 2011
mark van den berg

Ok, Lars,
Hartelijk dank

30 12 2011
Chantal

Hallo,

Kan iemand mij vertellen of de 10% korting voor de abonnees die ik inschrijf via mijn fantasiepas ook nog geldt bovenop de 20% korting bij aanschaf van 5 jaarpassen?

Groetjes Chantal

Iemand toevallig nog interesse in 10% kroting? Wij gaan 4,5 en 6 januari naar Disney…… Laat maar horen…..

30 12 2011
Lars

Die vraag heb je al op de Jaarkaarten pagina gesteld, Chantal :) Hier nogmaals het antwoord:

Nee, die kortingen kunnen niet worden gecombineerd. Je hebt de keuze uit 10% via parrainage óf 20% via de familiekorting.

Groetjes,
Lars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: