Doek valt voor Michael Jackson’s 3D film Captain EO… of toch niet helemaal?

20 03 2012

12 juni 2010 was voor veel Europese fans van Michael Jackson een memorabele dag. Disneyland Parijs heropende de attractie ‘Captain EO’ als eerbetoon aan de overleden popster. In dit 3D ruimte avontuur speelde de ‘King of Pop’ de hoofdrol in een traditioneel gevecht tussen het goede en het kwade. De film verving ‘Honey, I Shrunk The Audience’, die daarvoor speelde in het theater naast Star Tours in Discoveryland.

Ondanks de grote schare MJ fans, zorgde de terugkeer van Captain EO niet voor de gewenste (en gehoopte) groei in bezoekersaantallen. De populariteit van deze gedateerde film liet in Parijs te wensen over, waardoor het resort besloot het aantal vertoningen van de film terug te schroeven. Op rustige dagen werd de film zelfs helemaal niet meer vertoond. Afgelopen week verscheen er een sterk gerucht online dat het doek definitief zou vallen voor Captain EO. Medewerkers van Discoveryland kregen te horen dat de attractie vanaf 2 april dit jaar haar deuren voorgoed zou sluiten. Meerdere bronnen bevestigen deze informatie, ondanks dat er nog geen officiële mededeling is gedaan.

Captain EO poster

Vandaag maakte InsideDLParis via Twitter bekend dat de film mogelijk toch nog vertoond zou gaan worden tijdens het hoogseizoen om de drukte te verspreiden. Ook deze informatie is vooralsnog niet bevestigt, maar geeft wel aan dat er op korte termijn geen vervangende film/attractie de plaats van Captain EO zal innemen. Op 1 april 2012, tijdens de start van de viering van de 20ste verjaardag van Disneyland Parijs, zal Michael Jackson mogelijk voor de laatste keer te zien zijn in Parijs.

Bron: InsideDLParis (Twitter)


Acties

Information