Tripreports

Vanaf 2009 zal ik van ieder bezoek aan Disneyland Parijs een tripreport maken. De focus zal liggen op de sfeer en ervaring tijdens de bezoeken aan het resort. Alle verslagen van 2009 en 2010 staan inmiddels online. Geniet ervan en waan je voor eventjes in The Magic Kingdom! Deze pagina zal verder niet meer worden bijgewerkt. Helaas heb ik geen tijd meer om dit soort uitgebreide tripreports te schrijven. Geniet in ieder geval van onderstaande verslagen met veel foto’s!

Belangrijke Mededeling

Sinds 12 april 2012 is DLRP Fan Blog opgevolgd door DiscoverTheMagic.nl. De informatie op deze pagina wordt niet meer actueel gehouden en alle links zijn aangepast naar de vergelijkbare pagina’s op de nieuwe website.

DiscoverTheMagic.nl is een digitale intermediair voor aanbiedingen, arrangementen, tickets, vervoer en reizen naar Disneyland Paris. Ontdek alle ins en outs van de themaparken, de hotels en alle overige recreatiemogelijkheden binnen het resort. Heeft u hulp nodig of vragen over het plannen van uw reis naar Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

Laat u informeren en start uw magische reis bij DiscoverTheMagic.nl voor een zorgeloos verblijf in Disneyland Paris!

Advertenties

29 responses

16 02 2012
Marc

Hey Lars

Wanneer krijgen we weer een tripreport te lezen ik vind dat superleuk om te lezen

17 02 2012
Lars

Hoi Marc,

Helaas heb ik geen tijd meer om dit soort uitgebreide tripreports te schrijven. Vind het zelf ook jammer, want ik schrijf ze graag, maar helaas kan het niet anders. Moet ook nog tijd over houden om artikelen te schrijven :)
Toch bedankt voor je compliment en reactie!

Groetjes,
Lars

6 11 2011
Chloé

Hey

Wat een geweldige site is dit!

Ik heb een vraagje, en ik hoop van harte dat je me kan helpen. Ik ga immers met m’n vriendje en vrienden naar Disneyland op 31 december 2011 en 1 januari 2012, om nieuwjaar te vieren dus :D Via de Disneylandsite hebben we verblijf en tickets voor de 2 parken voor 2 dagen geboekt. Maar ik vraag me af of we nog aparte tickets nodig hebben om het vuurwerk om middernacht te kunnen bewonderen in het park zelf? Ik vind hier nergens informatie over, ook niet op de site van Disneyland zelf… Het is echt mijn grote droom om eindelijk vuurwerk in Disneyland te zien. Hopelijk weet jij hier meer over.

Alvast bedankt :D

X

7 11 2011
Lars

Hoi Chloé,

Dank voor de complimenten! Je hebt geen aparte tickets nodig om het vuurwerk op Oudejaarsavond te zien. Beide parken zijn tot 01:00 uur ’s nachts open en met tickets voor die dag krijg je het volledige entertainmentprogramma te zien. Er zijn 3 vuurwerkshows (uitgaande van vorig jaar). De hoofdshow is in het Disneyland Park (bij het kasteel) met een uur vantevoren een DJ party. Zorg ervoor dat je vroeg op Main Street of Central Plaza staat, want het is dan zeer druk. Er is ook een vuurwerkshow in het Walt Disney Studios Park (bij Rock ‘n’ Roller Coaster / Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular) en eentje bij Lake Disney. Je gaat het fantastisch vinden! Het nieuwe jaar inluiden met Disney magic in the sky, wat wil je nog meer? ;-)

Groetjes en heel veel plezier,
Lars

14 12 2011
Kevin

Je heb geen aparte tickets nodig voor het Vuurwerk en kan gewoon in de mainstreet of op de vele andere vuurwerklocaties op of rond Disney plaatsnemen. Het leuke is dat het park nog tot 1.00 open is dus je kunt na het vuurwerk ook nog een attractie doen. Mijn allereerste activiteit in 2011 was ook de Big Thunder Mountain.

11 10 2011
joke

hallo Lars
ik heb een vraag, wij gaan een zondag voor 4 dagen naar het Disneylandhotel
(Castleclub)kunnen we dan ook vragen een kamer met een balkon
vriendelijke groetjes joke

12 10 2011
Lars

Hoi Joke,

Je kunt dat zeker bij het inchecken vragen, maar er is geen garantie dat je dit dan ook krijgt. Castle Club kamers hebben uitzicht op Fantasia Gardens (ingang Disneyland Park) of op Main Street Station (park zelf). Het Disneyland Hotel heeft de hoogste bezettingsgraad van alle hotels, waardoor de kans dat je aanvraag gehonoreerd kan worden, klein is. Maar niet geschoten is altijd mis, dus gewoon proberen. Het helpt als je zo vroeg mogelijk incheckt (in ieder geval vóór 15:00 uur), omdat de meeste kamers dan nog ingedeeld moeten worden voor die aankomstdag. Alvast heel veel plezier!

Groetjes,
Lars

12 10 2011
joke

bedankt Lars we gaan het zeker proberen, je weet maar nooit

12 10 2011
joke

dank je wel lars, we gaan het zeker proberen
groetjes joke

13 09 2011
Marc

Bedankt Lars ik ga er voor de 18e keer heen maar dit keer zonder mijn vader dus nu moeten we alles zelf regelen

13 09 2011
Marc

Hey ik ga met mijn neef in januari naar disneyland we willen deze week boeken krijgen we dan vroegboekkorting ik ben 17 en mijn neef 20

13 09 2011
Lars

Hoi Marc,

Nog t/m 26 september kan er geboekt worden tot 40% korting op arrangementen voor aankomsten t/m 28 maart 2012. Dit is geldig voor een verblijf van 4 dagen / 3 nachten. Voor 3 dagen / 2 nachten ontvang je 25% korting. Een overzicht van alle actuele aanbiedingen vind je hier: Klik!

Groetjes,
Lars

7 08 2011
nath

Beste Lars,

Wij gaan volgend weekend naar disneyland, nu heb ik een vraag. Hebben kinderen tm 6 jaar gratis entree of is die aktie al afgelopen?

8 08 2011
Lars

Hoi Nath,

Bij een boeking van een arrangement in één van de Disney hotels (of de geselecteerde en aangesloten hotels) hebben kinderen t/m 6 jaar gratis verblijf en entree ja. Deze actie loopt nog t/m 28 maart 2012. Bij losse entreetickets hebben alleen kinderen tot 3 jaar gratis toegang.

Groetjes,
Lars

26 06 2011
hella

heel leuk deze site gevonden te hebben!
ben zelf een heel groot disney fan, geen jaarhouder want dat is me dan net weer wat teveel.
maar ben er zelf al 5x geweest en nu dit jaar met me vriend zijn zoon van 9 en mijn zoon van 2.
ben wel zwanger dus kan niet overal in maar ga er evengoed hard van genieten want ik zie alle nieuwe dingen en veranderingen.
kan niet wachten om te zien hoe de kleine gaat reageren op de eerste x disney!!

26 05 2011
sonja

De kids zijn toch gratis in de maanden jan/feb/maart?Weet jij misschien tot wanneer?Wij zijn volgendjaar 12½jaar getrouwd en willen graag met z’n 3tjes erna toe.
Groetjes,
Sonja

26 05 2011
Lars

De acties voor volgend jaar zijn momenteel niet bekend. Momenteel loopt de actie ‘kinderen t/m 6 jaar gratis’ nog t/m 7 november 2011. Het is onduidelijk of die actie (of een soortgelijke actie) volgend jaar weer terugkomt, maar de verwachting is van wel.

Groetjes,
Lars

22 04 2011
Jurrie

Hoi Lars,

Wij hebben een jaarkaart en gaan in mei naar disneyland en nemen nog iemand mee zonder jaarkaart. Ons plan is om drie dagen te blijven. Eerste dag na 12.00 uur in het park.
Wat zijn de goekoopste tickets voor de extra persoon.

22 04 2011
Lars

Hoi Jurrie,

Met je jaarkaart krijg je maximaal 20% korting op een dagkaart (naar gelang welke jaarkaart je hebt en geldig voor dagkaarten voor 1 park of parkhopper). Als je aandeelhouder bent, dan krijg je ook korting (in dit geval 15%) op meerdaagse tickets.

Groetjes,
Lars

26 03 2011
Marcel

Hoi,

Wij zijn net vier dagen terug van 5 dagen 4 nachten DLRP. We waren met zijn vieren, waarvan 2 kids. Erg naar mijn zin gehad. Lekker weer gehad en wat wel jammer was dat het de zaterdag en zondag heel druk was. Dit was mijn zevende keer en van mijn vriendin haar derde keer. We zijn van plan om een jaarkaart te kopen, zodat we er vaker heen kunnen. Jammer was wel dat ze Pirates of the Caribbean aan het verbouwen waren. Hoop voor de volgende keer dat ze het vernieuwd hebben zoals beschreven boven. Slinky Dog was ook de eerste drie dagen gesloten. Best wel snel, nadat het net open is. Kasteel Doornroosje stond in de steigers en de straat rechts voor Doornroosje was daardoor ook afgesloten. Disneyland Railroad was ook de eerste drie dagen dicht. Voor de rest op verschillende stukken van het park hekken voor renovatie. Zag wel dit keer dat het nodig is om te renoveren, maar gelijk zoveel. Vooral Pirates of the Caribbean vond ik jammer.
Maar goed zekers weer geslaagd de rit naar Frankrijk.
Volgende keer jaarpassen aanschaffen en er dan zoveel mogelijk heen.

Groetjes Marcel.

26 03 2011
Lars

Hoi Marcel,

Leuk om je ervaringen te lezen! Sluitingen van attracties worden altijd 2 maanden op voorhand kenbaar gemaakt (zie de Onderhoud-categorie op deze blog voor een overzicht: https://dlrpfan.wordpress.com/category/onderhoud/).
Omdat Disneyland Paris het hele jaar door open is, zal er tijdens openingsuren onderhoud gepleegd moeten worden. Het overgrote deel van dit onderhoud wordt tijdens het laagseizoen uitgevoerd (januari-maart en september). Verwacht hier dus meer sluitingen van attracties of onderhoud aan de parken zelf.
Welke jaarkaarten gaan jullie aanschaffen? Leuk om te lezen dat het jullie zo goed bevallen is.

Groetjes,
Lars

26 03 2011
Marcel

Hoi,

Ja als je in september al boekt weet je natuurlijk niet wat er dan gesloten is. Zie dat er in mei aardig wat dicht is.
Maar goed als je al zo’n slechte weersomstandigheden hebt zal het park ook niet goed doen en is onderhoud nodig.
We gaan de Dream aanschaffen, maar wanneer weten we nog niet. Al mijn spaarcentjes verbruikt in DLRP en nog wat Blu raytjes van Disney gekocht in NL. Zou nog een Snowglobe kopen daar, maar ze hadden geen leuke. Dus ben nu op MP aan het kijken. Een gave gezien van Cars.

Groetjes Marcel.

26 10 2010
sander

hoi lars,

super deze site, ik ben net terug van een dagje disney in halloween stijl maar wat een afgang dit jaar de helft van vorig jaar staat maar opgesteld en mainstreet is nu alleen op geleukd met pompoenen voor het kasteel en bij het podium verder weinig alleen frontierland ziet er leuk uit. verder is its a small world weer open na het ongeluk 3 weken geleden volgens mij zijn er nieuwe dingen want we zagen nu dingen die ik niet ken zoals op dlrpfans al werd gezegd hebben ze een onderhoudsbeurt gehad tijdens het politie onderzoek nu mag ik nog een paar weken wachten de vaste datum die staat is 27 dec en misschien ga ik eerder nog een dagje

grtz

sander

26 10 2010
Lars

Hoi Sander,

De decoraties voor Halloween zijn verplaatst. Er is dit jaar zelfs méér decoratie in het Disneyland Park te vinden. Main Street is, gelukkig, decoratie-vrij en alles wat eerst hier stond, staat nu in Frontierland. Vooral nabij Woody’s Roundup Village staat nu veel Halloween decoratie. Daarnaast nieuwe decoratie voor Central Plaza en Fantasyland. De Disney Villains Halloween Showtime is weer terug na een jaar van afwezigheid, Dr. Facilier is een nieuw karakter en de Dreams of Trick or Treat in de parade is nieuw. Al met al dus een flinke vooruitgang. Het staat alleen op andere plaatsen dan normaal.

Veel plezier alvast in december en dank voor je compliment!

Groetjes,
Lars

6 07 2010
Joost

Hoi Lars,
ben net terug van een zesdaags verblijf en het was uiteraard weer geniaal! De Disney-Imageneers blijven me steeds met nieuwe dingen verrassen en de Castmembers die de Disney-spirit begrijpen maken elk verblijf gedenkwaardig
maar….. het park ziet er op sommige plekken echt niet uit, Hook’s schip valt uit elkaar van ellende, veel attracties zijn ernstig aan het slijten, enkele karretjes van Space-Mountain moeten echt opgeknapt worden om de rit een beetje comfortabel te houden en het personeel van HTH mag voor 80%worden vervangen wegens onvriendelijkheid en desinteresse. Ik vraag me echt af of Disneyland Paris door heeft dat ze niet op de hoge Disney-standaard presteren.
Al met al winnen ze nog steeds van elk ander Europees pretpark en heb ik me goed vermaakt.
Ben benieuwd naar de Toy Story Playland Special Event op 3 September!

6 07 2010
Lars

Hoi Joost,

Ik begrijp wat je bedoelt. De afgelopen periode is het resort met een inhaalslag bezig als het gaat om onderhoud. Adventureland ligt er inderdaad nogal uitgeleefd bij. Dit heeft met de geldproblemen, maar ook met het weer te maken. Afgelopen winter was zeer koud en langdurig. Geen enkel Disney resort heeft te maken met dit soort barre weersomstandigheden als Parijs. Dat heeft een negatief effect op de gebouwen en attracties.
Geruchten gaan dat heel Adventureland een opknapbeurt krijgt met als pronkstukken de toevoeging van Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean attractie en een opvallend gerucht dat het schip van Hook vervangen zou kunnen worden door de Black Pearl uit de filmreeks. We zullen zien wat hiervan waar blijkt te zijn in de toekomst.
We zullen door deze fase heen moeten en het resort helpen weer winst te maken. In augustus ben ik weer van de partij voor de avant-premiere van Toy Story Playland voor Dream jaarkaarthouders. Ben benieuwd!

7 07 2010
Joost

Die geruchten had ik ook al opgevangen. Het zou een mooi verjaardagscadeau zijn voor 2012! Aan mijn bestedingsgedrag in Disneyland zal het niet liggen…
De Molly Brown ligt trouwens helemaal ‘uitgekleed’ en bijna onherkenbaar in het dok, gelukkig vaart de Mark Twain weer zijn rondjes over de Rivers of America.
Playland begint er écht mooi uit te zien, ik had al veel commentaar gehoord over de hoogte van de attracties; ze zouden het klassieke beeld van Hollywood en de Tower of Terror verstoren. Dat blijkt dus niet zo te zijn, mensen vergeten blijkbaar dat WDS een themepark is en geen museum…

20 05 2010
Daddy

Hoi Lars,

Fantastische site, ga zo door!
Ik ben benieuwd naar je laatste tripreport, moet ik daar nog lang op wachten?

Daddy

24 05 2010
Lars

Thanks!

Het eerste deel van het tripreport van Mei 2010 staat nu online. Enjoy! De overige delen volgen.

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: