Resort

Resort

Disneyland Paris, voorheen Euro Disney Resort en later nog Disneyland Resort Paris, is een themapark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, ongeveer 32 kilometer ten oosten van Parijs.

Disneyland Resort Paris is het tweede Disney Resort buiten de Verenigde Staten, voorgegaan door Tokyo Disneyland Resort (1983) en nadien gevolgd door Hong Kong Disneyland Resort (2005). Het complex wordt beheerd door Euro Disney S.C.A., dat voor 39,8% in het bezit is van The Walt Disney Company. Met 200 miljoen bezoekers in ruim vijftien jaar, is het de grootste toeristenattractie van Europa. In 2008 had het resort ruim 15 miljoen bezoekers.

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney met als enige park Euro Disneyland (tegenwoordig Disneyland Park). In 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park. Doorheen de jaren is de naam van het resort en haar onderdelen meerdere malen veranderd. De totale bouwkosten bij de opening in 1992 waren 3,35 miljard euro (omgerekend naar de huidige valuta).

Resort Map 2010

Resort Map 2010

Het gehele Disneyland Resort Paris is een complex van 19 km² en omvat naast de twee themaparken ook 14 hotels (7 Disney hotels en 7 partner hotels), een uitgaans- en winkelgebied (Disney Village), een golfterrein (Golf Disneyland), een RER- en TGV-station, een groot shopping outlet centre (La Vallée Outlet Shopping) en een onderwater bezoekerscentrum (Aquarium Sea Life). Vanuit alle hotels (behalve Davy Crocket Range en enkele aangesloten hotels) zijn er frequente gratis busverbindingen met de themaparken die de bezoeker in enkele minuten naar het hart van de magie brengt. Naast het treinstation met internationale verbindingen via hoge snelheids lijnen, zijn de twee in de buurt liggende vliegvelden met een busshuttle bereikbaar. Vanuit Parijs is de bezoeker binnen 40 minuten in het resort met het openbaar vervoer.

Hotels

Het resort telt 14 hotels, waarvan er 7 worden beheerd en onderhouden door Disney zelf. Deze Disney Hotels liggen het dichts bij de parken en bieden de gasten unieke mogelijkheden. Gasten van één van deze hotels krijgen 2 uur voor de opening van het Disneyland Park toegang tot een gedeelte van het park. In de hotels zijn geregeld meet&greets met Disney karakters en dankzij de Disney Shopping Service kunnen alle aankopen in beide parken gratis naar het hotel worden gebracht, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van alle attracties en shows zonder met tassen te moeten slepen.

Er zijn 7 Disney hotels:

 • Disneyland Hotel
 • Disney’s Hotel New York
 • Disney’s Newport Bay Club
 • Disney’s Sequoia Lodge
 • Disney’s Hotel Cheyenne
 • Disney’s Santa Fe
 • Disney’s Davy Crocket Ranch

Klik hier voor een compleet overzicht van de kamersoorten, hotelfaciliteiten en restaurants & bars van alle Disney Hotels.

Naast de Disney hotels, zijn er ook nog 7 partner hotels. Deze hotels zijn goedkoper en bereikbaar met busverbindingen (behalve de laatste drie), maar bieden geen speciale ‘Disney Magic’ mogelijkheden:

 • Vienna International Magic Circus Hotel
 • Vienna International Dream Castle Hotel
 • Thomas Cook’s Explorer Hotel
 • Kyriad Hotel
 • Radisson SAS Hotel
 • Adagio City Aparthotel Val d’Europe
 • Hotel l’Elysée Val d’Europe
Resort Map 2010 (Brochure)

Resort Map 2010 (Brochure)

Disney Village

Tussen de Disney hotels en de parken, ligt uitgaans- en winkelgebied Disney Village. Oorspronkelijk had dit entertainment district de naam Disney Festival. De resort bezoeker kan hier terecht bij 22 speciale locaties uiteenlopend van restaurants en winkels, tot cafe’s en bioscopen. Disney Village is gratis te bezoeken en ligt naast Lake Disney. Vlieg mee tot grote hoogte in PanoraMagique, ga een avondje bowlen in NEX Fun Bowling & Games, bezoek de bioscoop of het IMAX theater met het grootste scherm van heel Frankrijk, geniet van de Buffalo Bill’s Wild West dinner show, feest de hele nacht door in de Hurricane’s Nightclub, winkel in de grootste Disney Store van het resort of ga lekker een hapje eten in de vele restaurants en cafe’s. Disney Village is ook toegangkelijk voor niet-gasten.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle attracties, restaurants en winkels in Disney Village.

Disney Village Map

Disney Village Map

Beheer

Het beheer van Disneyland Resort Paris is in handen van Euro Disney S.C.A.. In 1989 trad het bedrijf toe tot de Europese beurzen van Parijs, Brussel en Londen, waaraan het nog altijd genoteerd staat. Euro Disney S.C.A. is voor 39,8% in het bezit van The Walt Disney Company (via Euro Disneyland Holding Company (EDL), dat weer voor 99,9% in het bezit is van Walt Disney), voor 10,0% in het bezit van de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed (via Kingdom 5-KR-135 Limited, een fonds dat het vermogen van de Saudische koninklijke familie beheert) en voor 50,2% door minderheidsaandeelhouders. Iedereen die een bepaald aantal aandelen in zijn bezit heeft, kan lid worden van de Shareholders Club. Daarmee krijgt de pashouder allerlei kortingen in het resort en toegang tot de aandeelhoudersvergaderingen.

Klik hier voor meer informatie over de aandelen van Euro Disney S.C.A. en de Shareholders Club.

Personeel

Disneyland Resort Paris telt 14.500 werknemers, maar zorgt in totaal voor ongeveer 49.000 banen binnen en buiten het resort. Hierbij kan gedacht worden aan hotels in de omgeving, toeleveringsbedrijven en dergelijke. In tegenstelling tot de Amerikaanse parken, waar men het vooral moest hebben van seizoens- en tijdelijke werknemers, ging Disney in Europa vooral op zoek naar vaste werkkrachten. Niet alleen in Parijs, maar ook in Londen, Amsterdam en Frankfurt werden sollicitatiekantoren opgezet. Om de werknemers op te leiden, werd de Disney University opgezet. Uiteindelijk hadden zich in november 1992 ongeveer 25.000 mensen gemeld. De gedragscode die Disney voor haar werknemers heeft opgesteld is controversieel. Zo zijn er regels opgesteld omtrent make-up, tatoeages, gezichtshaar en sieraden.

Belangrijke Mededeling

Sinds 12 april 2012 is DLRP Fan Blog opgevolgd door DiscoverTheMagic.nl. De informatie op deze pagina wordt niet meer actueel gehouden en alle links zijn aangepast naar de vergelijkbare pagina’s op de nieuwe website.

DiscoverTheMagic.nl is een digitale intermediair voor aanbiedingen, arrangementen, tickets, vervoer en reizen naar Disneyland Paris. Ontdek alle ins en outs van de themaparken, de hotels en alle overige recreatiemogelijkheden binnen het resort. Heeft u hulp nodig of vragen over het plannen van uw reis naar Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

Laat u informeren en start uw magische reis bij DiscoverTheMagic.nl voor een zorgeloos verblijf in Disneyland Paris!

Advertenties

11 responses

10 02 2012
Anoeska

Hoi,

Wij hebben sinds kort ook een jaarpas. Nu kregen we de mail met de aanbiedingen. Weet iemand hoe ik los een kamer kan boeken in het disney hotel dus zonder entree en evt met de korting die je krijgt op je jaarpas??

Ik hoor graag tips van iemand

12 02 2012
Lars

Hoi Anoeska,

Het boeken van een trip met een jaarkaart gaat gewoon via de normale Disney reserveringslijn (0900-0654). Geef tijdens het begin van het gesprek aan welke jaarkaart je hebt en de Disney medewerker geeft je de speciale prijzen.

Groetjes,
Lars

22 01 2012
Trudy

Hoi Lars,

Hier was ik weer ;) Weet jij, of iemand anders, het antwoord op de volgende vragen?
Wij gaan begin februari voor 4 dagen naar DLRP, nu willen de kinderen graag schaatsen. Is de ijsbaan bij hotel New York dan open? Kunnen wij daar schaatsen huren? En weet je of ik via internet de prijzen ergens kan vinden?
En weet jij ook of de ijsshow van mickey, minnie en de rest er dit jaar weer is? Ik kan dat nml. nergens vinden.
En mijn jongste dochter vind Duffy helemaal geweldig, zijn daar ook knuffels e.d. van te koop in DLRP?
Weer heel veel vragen van mijn kant, sorry.

Graag hoor ik van je.

23 01 2012
Lars

Hoi Trudy,

De ijsbaan van Disney’s Hotel New York is sinds eind 2009 voorzien van kunstijs en dus het hele jaar door te gebruiken. Of er schaatsen zijn te huren weet ik niet, maar ik neem aan van wel. Kwestie van even navraag doen bij de receptie van het hotel. Prijzen voor het gebruik van de ijsbaan zijn mij niet bekend.
Shows tijdens de seizoenen van Halloween en Kerst zijn nog niet bevestigt (met uitzondering van Dreams natuurlijk), maar gezien de populariteit van Mickey’s Winter Wonderland, kun je er bijna zeker van zijn dat deze show terugkeert. Van eind april t/m begin september is in ieder geval The Tarzan Entounter te zien in het Chapparal Theater.
Duffy wordt sinds het afgelopen kerstseizoen hevig gepromoot in het resort en zijn merchandise is in alle grote winkels in beide parken te koop. Duffy zelf staat ook dagelijks samen met Mickey op de meet & greet locatie op Town Square in het Disneyland Park voor ontmoetingen met de bezoekers. Je kunt ‘m niet missen!

Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik die graag :)

Groetjes,
Lars

12 12 2011
Maarten Jacobs (@tieske6870)

Van het weekend geslapen in hotel l’Elysée. Zeer aan te raden.
Pendelbus= normale bus, die overdag regelmatig rijdt. ’s Avonds gaan er maar een paar bussen.

23 10 2011
dominique

hoihoi

heel erg bedankt voor uw reactie!
das mooi meegenomen, een gratis busje! scheelt parkeerkosten en benzine :D

nu ik weet dat het hotel naast de andere ligt zal het vast een stuk makkelijker zoeken zijn.

dank u wel!

groetjes, do

23 10 2011
dominique

wie is er wel eens in het kyriad hotel geweest?
we willen daar gaan boeken om te overnachten.
nu had ik op google gezocht hoever het van disney vandaan is, maar er zijn er 7! welke moet ik nou hebben???

ik hoop op een reactie
alvast bedankt!

groetjes, do

23 10 2011
Lars

Hoi Dominique,

Kyriad is een partnerhotel van Disneyland Paris en ligt net buiten het resort. Het hotel is aangesloten op het gratis shuttlebussysteem van Disneyland, dus de bereikbaarheid is prima. Er rijden naar gelang het seizoen en het tijdstip om de 15-30 minuten bussen van en naar de parken. Ook na sluitingstijd. Met de auto ben je van Kyriad binnen enkele minuten op de grote parkeerplaats naast de parken. Kyriad ligt naast de twee hotels van Vienna International (Dream Castle en Magic Circus) en het Thomas Cook’s Explorers Hotel.

Groetjes,
Lars

30 07 2011
marieke

Bij de disneyhotels staat Radisson SAS = tegenwoordig Radisson Blu hotel Erg mooi hotel overigens. Er gaat om de 15 min. een shuttlebus van en naar Disney.

22 02 2011
most.exciting.day.ever.

Leuk dat je dit doet! Zoveel informatie verzamelen en delen, helemaal top. Je schrijft prettig. Keep up the good work. :)
+1

17 08 2010
Joyce

Hoi,

Leuk dat je dit doet! Zoveel informatie verzamelen en delen, helemaal top. Je schrijft prettig. Keep up the good work. :)

Groetjes,
Joyce

PS: de link naar meer info over aandelen werkt niet, er komt een Error.
%d bloggers liken dit: