Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is onderverdeeld in 4 landen, die in dit park ‘lots’ of  ‘productiezones’ worden genoemd. Ieder land heeft z’n eigen thema, maar ze zijn allemaal onderdeel van een ‘studio’. Bij binnenkomst komt de bezoeker eerst aan op Front Lot. Via Disney Studio 1 kan de bezoeker vervolgens de overige landen verkennen: Toon Studio, Production Courtyard en Backlot. Op deze pagina staat een volledig overzicht van alle landen. Daarbij zullen per land alle attracties, restaurants en winkels worden vermeld.

Front Lot

Kom binnen in de wereld van Hollywood. Front Lot is een ode aan de Franse filmakers August en Louis Lumière, die de pioniers waren op filmgebied tegen het einde van de 19e eeuw. De gebouwen hebben warme Spaanse invloeden en op dit pleintje zijn de Fantasia Foutain, de Earffel Tower en Disney Studio 1 te vinden. Dit is tevens de locatie voor parkservices, zoals de informatiebalie (Studio Services) en de grootste winkel van dit park is hier gevestigd: Walt Disney Studios Store. Disney Studio 1 is de grootste indoor filmset van Europa en huisvest 2 restaurants en een winkel.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Front Lot

Plattegrond Front Lot

Attracties

1. Disney Studio 1

Restaurants

A. Restaurant en Coulisse (counter service)
B. Club Swankadero Coffee (afhalen)

Winkels

a. Walt Disney Studios Store
b. Legends of Hollywood
c. Studio Photo

Toon Studio

Sinds een paar jaar is dit het domein van de toons. Vroeger werd dit gedeelte Animation Courtyard genoemd, maar sinds de komst van Cars en Crush is dit land hernoemd naar Toon Studio. Laat je meevoeren naar een fantasierijke wereld, geloof je ogen niet in de Animaque show en zie hoe de Disney figuren tot leven worden gebracht in Art of Disney Animation. Toon Studio is tevens het land waar er ontmoetingen met de Disney figuren plaatsvinden, voornamelijk op Toon Plaza. In 2010 opent hier Toy Story Playland, een compleet nieuw gebied vol met karakters uit de bekende Toy Story films.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Toon Studio

Plattegrond Toon Studio

Attracties

1. Art of Disney Animation
2. Animagique
3. Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah
4. Crush’s Coaster
5. Cars Quatre Roues Rallye
6. Monsters, Inc. Scream Scene
7. Toon Character Plaza

Restaurants

A. Toon Studio Catering Co. (afhalen)

Winkels

a. The Disney Animation Gallery
b. Animagique Kiosk

Backlot

In dit gedeelte van de studios beleef je de wildste avondturen. Bekijk de meest spectaculaire en grootste stuntshow van Europa in Moteurs… Action!, ga mee met Aerosmith in een duizelingwekkende achtbaan terwijl ze aan hun nieuwe album werken in de Rock ‘n’ Roller Coaster of neem plaats in een ruimtestation dat wordt aangevallen door meteorieten in Armageddon: Les Effets Sepciaux. Spanning en sensatie voeren de boventoon in dit industriële gedeelte van de studios. Hier vinden de meest gevaarlijke producties plaats. Wees getuige van de meest geavanceerde effecten uit de filmwereld.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Backlot

Plattegrond Backlot

Attracties

1. Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith
2. Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular
3. Armageddon: Les Effets Speciaux

Restaurants

A. Café des Cascadeurs (table service)
B. Disney Blockbuster Café (counter service)
C. Studio Catering Co. (afhalen)

Winkels

a. Rock Around the Shop
b. Prop & Accessory Trucks

Production Courtyard

Bekijk hoe de films worden gemaakt en neem een tour ‘behind the magic’. In Production Courtyard neem je een kijkje achter de schermen in een spectaculaire tram tour, komt de hele filmgeschiedenis voorbij in de Cinemagique show, help je onze buitenaardse vriend Stitch uit handen te blijven van Captain Gantu in zijn eigen interactieve show en ga je mee naar Mickey Mouse Club House in de Playhouse Disney: Live on Stage! show. De Twilight Zone Tower of Terror is de grootste attractie uit dit land en is verbonden met de nieuwe Hollywood Boulevard. Ook deze straat is een optisch effect uit de filmwereld.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Production Courtyard

Plattegrond Production Courtyard

Attracties

1. Cinemagique
2. The Twilight Zone Tower of Terror
3. Studio Tram Tour: Behind the Magic
4. Stitch Live!
5. Playhouse Disney – Live on Stage!

Restaurants

A. Restaurant des Stars (buffet service)
B. Café Cafés (counter service)
C. La Terrasse (afhalen)
D. Hollywood & Lime (afhalen)
E. Cool Zone (afhalen)
F. Studio Catering Co. (afhalen)

Winkels

a. Tower Hotel Gifts
b. Pin Trading Station
c. Walt Disney Television Studios Kiosk

Belangrijke Mededeling

Sinds 12 april 2012 is DLRP Fan Blog opgevolgd door DiscoverTheMagic.nl. De informatie op deze pagina wordt niet meer actueel gehouden en alle links zijn aangepast naar de vergelijkbare pagina’s op de nieuwe website.

DiscoverTheMagic.nl is een digitale intermediair voor aanbiedingen, arrangementen, tickets, vervoer en reizen naar Disneyland Paris. Ontdek alle ins en outs van de themaparken, de hotels en alle overige recreatiemogelijkheden binnen het resort. Heeft u hulp nodig of vragen over het plannen van uw reis naar Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

Laat u informeren en start uw magische reis bij DiscoverTheMagic.nl voor een zorgeloos verblijf in Disneyland Paris!

Advertenties

3 responses

29 04 2011
Ivon

Hoi Lars,
Is er ook ergens meer informatie te vinden over de atracties?
Wij vroegen ons bijvoorbeeld af wat de snelheid is waarmee je wordt weggeschoten in de Rock ’n roller coaster en hoe lang het ritje eigenlijk duurt.

Gr. Ivon

29 04 2011
Lars

Hoi Ivon,

Die informatie is sporadisch op internet te vinden, maar er is geen website waar dit soort informatie van alle attracties te vinden is. Bij Rock ‘n’ Roller Coaster wordt je met een snelheid van 92 km/uur afgeschoten en de rit duurt 1:10 minuut (onze versie, die in Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World duurt met 1:22 minuut iets langer).

Groetjes,
Lars

3 05 2011
Ivon

Dank je voor de info.
Kan ik dat aan mijn neefjes vertellen.
Ze roepen nog steeds …….. ” going dowwwwwwnnnnn” .

Groetjes
Ivon
%d bloggers liken dit: