Disneyland Park

Het Disneyland Park is onderverdeeld in 5 landen. Ieder land heeft z’n eigen thema, zowel in uitstraling, winkels, restaurants, als attracties. Bij binnenkomst komt de bezoeker eerst door Main Street, U.S.A., een grote straat met veel winkels en restaurants. Via Central Plaza, dat vóór het kasteel ligt, kan de bezoeker vervolgens een keuze maken uit de 4 andere landen: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Op deze pagina staat een volledig overzicht van alle landen. Daarbij zullen per land alle attracties, restaurants en winkels worden vermeld.

Main Street, U.S.A.

Main Street, U.S.A. is geinspireerd door het stadje Marceline in de staat Missouri, waar Walt Disney zijn jeugdjaren doorbracht. De straat stelt het centrum voor van een kleine Amerikaanse stad rond het jaar 1908. De versie in Parijs verschilt, in vergelijking met die uit de Amerikaanse resorts, door zich meer op het jaar 1920 te richten. Er zijn invloeden te zien uit de Ragtime periode, referenties naar het Baseball en de opkomst van de automobiel. Verder bevat Main Street, U.S.A. twee overdekte wandelgangen aan de achterkant van de straat: Liberty Arcade aan de linkerzijde (met als thema ‘vrijheid’) en Discovery Arcade aan de rechterzijde (met als thema ‘ontdekking’).

Bij binnenkomst arriveert de bezoeker eerst op Town Square. Aan dit pleintje ligt de Main Street Transportation Company, Disneyland Railroad Main Street Station en City Hall. Er zijn diverse authentieke voertuigen te zien die gebruikt worden als transportmiddel voor de bezoekers. Daarnaast zijn er ook traditionele paardentrams, die de gasten geheel in stijl naar Central Plaza vervoeren. Bij City Hall kunnen bezoekers terecht met al hun vragen over het Disneyland Park en kunnen er reserveringen worden gemaakt voor de vele restaurants in het resort.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Main Street, U.S.A.

Plattegrond Main Street, U.S.A.

Attracties

1. City Hall
2. Disneyland Railroad Station – Main Street Station
3. Horse-Drawn Streetcars
4. Main Street Vehicles
5. Liberty Arcade
6. Discovery Arcade

Restaurants

A. Walt’s – An American Restaurant (table service)
B. Plaza Gardens Restaurant (buffet service)
C. Casey’s Corner (counter service)
D. Market House Deli (counter service)
E. Victoria’s Home-Style Restaurant (counter service)
F. Cable Car Bake Shop (afhalen)
G. Cookie Kitchen (afhalen)
H. The Coffee Grinder (afhalen)
I. The Gibson Girl Ice Cream Parlour (afhalen)
J. The Ice Cream Company (afhalen)

Winkels

a. The Emporium
b. Town Square Photography
c. Harrington’s Fine China & Porcelains
d. Disneyana Collectibles
e. Main Street Motors
f. Boardwalk Candy Place
g. Disney & Co.
h. The Storybook Store
i. Disney Clothiers, Ltd.
j. Lilly’s Boutique
k. Ribbons & Bows Hat Shop
l. Bixby Brothers
m. Glass Fantasies
n. Plaza East Boutique
o. Plaza West Boutique

Frontierland

Frontierland neemt je mee terug naar de tijd van het Wilde Westen. Het gebied is gethematiseerd naar het stadje Thunder Mesa, dat door Henry Ravenswood werd gesticht om de mijnactiviteiten in Big Thunder Mountain te ondersteunen. Ravenswood werd rijk in de goudmijnen en besloot een groot Vistoriaans herenhuis te bouwen. Het huis werd echter bezocht door een geest die het hele huis vervloekte. Bezoekers kunnen het herenhuis betreden in de attractie Phantom Manor. Deze attractie is een speciale versie van Haunted Mansion, die in de andere Disney resorts is te vinden.

Rondom Big Thunder Mountain liggen de Rivers of The Far West, waar de twee rivierboten Molly Brown en Mark Twain hun rondjes maken. Ook de karakteristieke kielboten varen over dit water, waarbij de bezoekers de geheimen van het Wilde Westen krijgen verteld door een live host. Helemaal aan het uiteinde van dit uitgestrekte land kan de bezoeker een rit maken met de Disneyland Railroad of een show bezoeken in het Chaparral Theater.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Frontierland

Plattegrond Frontierland

Attracties

1. Legends of the Wild West
2. River Rogue Keelboats
3. Phantom Manor
4. Thunder Mesa Riverboat Landing
5. Rustler Roundup Shootin’ Gallery (tegen betaling)
6. Big Thunder Mountain
7. Pocahontas  Indian Village
8. The Chaparral Theater
9. Disneyland Railroad Station – Frontierland Depot
10. Woody’s Roundup Village

Restaurants

A. Silver Spur Steakhouse (table service)
B. The Lucky Nugget Saloon (buffet service)
C. Last Chance Cafe (counter service)
D. Fuente del Oro Restaurante (counter service)
E. Cowboy Cookout Barbeque (counter service)

Winkels

a. Tobias Norton & Sons
b. Bonanza Outfitters
c. Eureka Mining Supplies
d. Big Thunder Photographer

Fantasyland

Bij het ontwerp van Fantasyland voor Disneyland Resort Paris, werd gekozen voor een duidelijke link met de Europese oorsprong van veel verhalen achter de Disney klassiekers. Er werd een sprookjesdorp gebouwd, waar attracties gebaseerd op Disney karakters werden ondergebracht. Twee attracties zijn uniek in de wereld en bestaan alleen in Parijs: Alice Curious Labyrinth is een doolhof waarbij de bezoeker zijn weg moet vinden naar het kasteel van de Queen of Hearts en Les Pirouettes du Vieux Moulin is een klein reuzenrad gebaseerd op de beroemde Disney short The Old Mill. Die laatste attractie is niet meer operationeel, maar draagt nog wel bij aan het prachtige decor van Fantasyland.

Bij ieder Fantasyland hoort natuurlijk het kasteel van Doornroosje. Het kasteel in Parijs, Le Château de la Belle au Bois Dormant, is gebaseerd op Kasteel Neuschwanstein in Duitsland. Met een hoogte van 45 meter is het kasteel één van de grootste van alle Disney resorts. Het kasteel bevat tevens twee attracties in de vorm van walkthrough’s: La Galerie de la Belle au Bois Dormant op de eerste verdieping, waarbij het verhaal van Doornroosje wordt verteld in prachtige glas-in-lood ramen en La Tanière du Dragon in de kerker, waar de draak zich schuil houdt.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Fantasyland

Plattegrond Fantasyland

Attracties

1. Le Château de la Belle au Bois Dormant (Sleeping Beauty Castle)
2. La Galerie de la Belle au Bois Dormant
3. La Tanière du Dragon
4. Blanche-Neige et les Sept Nains
5. Les Voyages de Pinocchio
6. Le Carrousel de Lancelot
7. Peter Pan’s Flight
8. Disneyland Railroad Station – Fantasyland Station
9. Fantasy Festival Stage
10. Dumbo the Flying Elephant
11. Alice’s Curious Labyrinth
12. Mad Hatter’s Tea Cups
13. Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque
14. Le Pays des Contes de Fées
15. “it’s a small world”
16. Le Théâtre du Château

Restaurants

A. Auberge de Cendrillon (table service)
B. Au Chalet de la Marionnette (counter service)
C. Pizzeria Bella Notte (counter service)
D. Toad Hall Restaurant (counter service)
E. Fantasia Gelati (afhalen)
F. March Hare Refreshments (afhalen)
G. The Old Mill (afhalen)
H. L’Arbre Enchanté (afhalen)

Winkels

a. La Boutique du Château
b. Merlin l’Enchanteur
c. La Chaumière des Sept Nains
d. La Confiserie des Trois Fées
e. Sir Mickey’s Boutique
f. La Bottega di Gepetto
g. La Petite Maison des Jouets

Discoveryland

Discoveryland is het futuristische gedeelte van het Disneyland Park. De Franse auteur Jules Verne was de inspiratiebron voor het thema en de vormgeving, waardoor Discoveryland heel anders oogt dan zijn Tomorrowland broertjes in de andere Disney resort. In 1995 werd Space Mountain: De la Terre à la Lune (From the Earth to the Moon) geopend en ook deze attractie verschilt behoorlijk van de gelijknamige attracties in de overige Disney resorts. Deze versie heeft als enigste een achtbaan die wordt afgeschoten en diverse loopings kent.

Tegenover Space Mountain ligt Les Mystères du Nautilus, met een walkthrough attractie door de onderzeeër uit de film 20,000 Leagues Under The Sea. Naast de ingang van Discoveryland lag tot 2004 de showcase attractie Le Visionarium, waarbij een audio-animatronic robot de bezoeker op reis nam door de tijd in een 360 graden cinema. In 2006 werd deze attractie opgevolgt door Buzz Lightyear Laser Blast. Aan de achterzijde van dit land kan er een wilde simulatie rit worden genomen door het Star Wars universum in Star Tours of een 3D show worden bekeken waarbij een verstrooide professor het publiek per ongeluk verkleind.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Discoveryland

Plattegrond Discoveryland

Attracties

1. Buzz Lightyear Laser Blast
2. Orbitron – Machines Volantes
3. Videopolis Theatre
4. Arcade Alpha & Arcade Bêta (tegen betaling)
5. Disneyland Railroad Station – Discoveryland Station
6. Star Tours
7. L’Astroport Services Interstellaires (tegen betaling)
8. Honey, I Shrunk the Audience
9. Les Mystères du Nautilus
10. Space Mountain: Mission 2
11. Autopia

Restaurants

A. Buzz Lightyear’s Pizza Planet (buffet service)
B. Café Hyperion (counter service)
C. Rocket Café (afhalen)
D. Cool Station (afhalen)

Winkels

a. Constellations
b. Star Traders
c. Light Speed Photography

Adventureland

Adventureland is een ruig gebied met diverse thema’s. De entree wordt gedomineerd door de Persische invloeden uit Aladdin, terwijl er dieper landinwaarts meer Indiaase en Marokkaanse invloeden te zien zijn. Adventure Isle is een waar paradijs voor de avonturier met een heel netwerk aan gangen, grotten, hangbruggen en verborgen passages in een prachtige jungle. De grote boomhut van de familie Robinson staat in het midden van dit gebied. Verder door komen we een Cambodjaanse tempel tegen, waarbij de bezoeker in Indiana Jones stijl over, door en onder de tempel vliegt in een doldwaze achtbaanrit.

Skull Rock en het piratenschip van Captain Hook uit Peter Pan vormen de herkenningspunten voor Adventureland. De grootste attractie in dit land is tevens de grootste darkride van het Disneyland Park: Pirates of the Caribbean. Deze waterattractie neemt de bezoeker mee naar de piratenwereld in de meest sfeervolle attractie ooit gemaakt. In de attractie is tevens restaurant Blue Lagoon gevestigd, waarbij er gegeten kan worden aan het water waar de bootjes langskomen.

Plattegrond

Klik op de plattegrond voor een grotere weergave.

Plattegrond Adventureland

Plattegrond Adventureland

Attracties

1. La Cabane des Robinson
2. La Plage des Pirates (Pirates Beach)
3. Le Passage Enchanté d’Aladdin
4. Indiana Jones et le Temple du Péril
5. Adventure Isle
6. Pirates of the Caribbean

Restaurant

A. Blue Lagoon Restaurant (tabel service)
B. Restaurant Agrabah Café (buffet service)
C. Colonel Hathi’s Pizza Outpost (counter service)
D. Restaurant Hakuna Matata (counter service)
E. Le Comptoir du Captitaine (afhalen)
F. Coolpost (afhalen)
G. Café de la Brousse (afhalen)

Winkels

a. Le Girafe Curieuse
b. Les Trésors de Shéhérazade
c. Le Coffre du Capitaine
d. Indiana Jones Adventure Outpost
e. Temple Traders Boutique

Belangrijke Mededeling

Sinds 12 april 2012 is DLRP Fan Blog opgevolgd door DiscoverTheMagic.nl. De informatie op deze pagina wordt niet meer actueel gehouden en alle links zijn aangepast naar de vergelijkbare pagina’s op de nieuwe website.

DiscoverTheMagic.nl is een digitale intermediair voor aanbiedingen, arrangementen, tickets, vervoer en reizen naar Disneyland Paris. Ontdek alle ins en outs van de themaparken, de hotels en alle overige recreatiemogelijkheden binnen het resort. Heeft u hulp nodig of vragen over het plannen van uw reis naar Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

Laat u informeren en start uw magische reis bij DiscoverTheMagic.nl voor een zorgeloos verblijf in Disneyland Paris!

Advertenties%d bloggers liken dit: