Parken

Disneyland Park

Disneyland Park is het grootste van de twee themaparken in het resort, zowel in grootte als in bezoekersaantallen. In oppervlakte is het bovendien het grootste Disneypark, gebaseerd op het originele park in Anaheim. Het park heeft een oppervlakte van ruim 566.000 m² en bestaat uit 5 themagebieden (‘landen’), die elk naar een ander thema zijn vormgegeven: Main Street, U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.

Disneyland Park werd geopend op 12 april 1992 en huisvest een groot aantal attracties. Enkele bekende voorbeelden zijn de achtbanen Big Thunder Mountain en Space Mountain, het spookhuis Phantom Manor en de darkride Pirates of the Caribbean. Alle themagedeelten liggen rond het centraal gelegen kasteel van Doornroosje, dat aan het eind van de Main Street, U.S.A. (een lange straat aan het begin van het park met veel winkels en restaurants) staat.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle attracties, restaurants en winkels in het Disneyland Park.

Disneyland Park Plattegrond

Disneyland Park Plattegrond

Walt Disney Studios Park

Op 16 maart 2002 opende een tweede park: het Walt Disney Studios Park. In dit park, dat 27 ha groot is, staan de film en showbusiness centraal. Net als het Disneyland Park, bestaat het uit themagebieden, die hier “Studio Lots” worden genoemd: Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard (inclusief Hollywood Boulevard) en Backlot.

Het attractie-aanbod van het Studios Park is de afgelopen jaren vergroot, maar nog altijd kleiner dan het aanbod van het buurpark. Een bekende attractie is de Rock ‘n’ Roller Coaster, een overdekte achtbaan met drie inversies waarbij de bezoekers in een videoclip van de band Aerosmith belanden. De Rock ‘n’ Roller Coaster werd in 2002 geopend, samen met het park. Een andere grote attractie is de in december 2007 geopende The Twilight Zone Tower of Terror, waarbij bezoekers een gesimuleerde vrije val meemaken in een op hol geslagen hotellift. De achtbaan Crush’s Coaster in het gebied Toon Studio werd eveneens in 2007 geopend en is gebaseerd op het personage Crush uit de animatiefilm Finding Nemo. Enkele andere grote en bekende attracties en shows in het Walt Disney Studios Park zijn Cinémagique, de Studio Tram Tour, Stitch Live! en de Moteurs, Action! Stunt Show.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle attracties, restaurants en winkels in het Walt Disney Studios Park.

Walt Disney Studios Park Plattegrond

Walt Disney Studios Park Plattegrond

Tijdens het zomerseioen van 2010 opent een nieuw gedeelte met 3 attracties achter de Toon Studio: Toy Story Playland. Dit ‘land’ is gebaseerd op diverse personages uit de populaire film Toy Story. Het Disneyland Park kent al een attractie die op deze film is gebaseerd in de vorm van Buzz Lightyear Laser Blast. Nieuw in het Walt Disney Studios Park zijn: Toy Soldiers Parachute Drop, RC Racer en Slinky Dog ZigZag Spin.

Klik hier voor een actueel overzicht van alle posts omtrent Toy Story Playland.

Belangrijke Mededeling

Sinds 12 april 2012 is DLRP Fan Blog opgevolgd door DiscoverTheMagic.nl. De informatie op deze pagina wordt niet meer actueel gehouden en alle links zijn aangepast naar de vergelijkbare pagina’s op de nieuwe website.

DiscoverTheMagic.nl is een digitale intermediair voor aanbiedingen, arrangementen, tickets, vervoer en reizen naar Disneyland Paris. Ontdek alle ins en outs van de themaparken, de hotels en alle overige recreatiemogelijkheden binnen het resort. Heeft u hulp nodig of vragen over het plannen van uw reis naar Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

Laat u informeren en start uw magische reis bij DiscoverTheMagic.nl voor een zorgeloos verblijf in Disneyland Paris!

Advertenties

35 responses

2 05 2012
jarne

hey ik heb een wedstrijd gewonne voor disneyland 3 dagen en 2 nachten
in het bew york hotel met een vip fastpass kan het zijn dat het in een suite is

grtjes jarne

2 05 2012
Lars

Hoi Jarne,

Dat hoeft niet perse. Normaal gesproken krijg je alleen een VIP FastPass als je een suite hebt geboekt in de duurdere hotels, maar als onderdeel van een wedstrijd/prijsvraag kan dat ook los erbij worden gevoegd.
Kwestie van even bij de organisator van de wedstrijd navragen. Veel plezier!

Groetjes,
Lars

14 04 2012
Lars

BELANGRIJKE MEDEDELING

Beste mensen,

Zoals jullie wellicht hebben kunnen zien in het laatste artikel, heb ik afgelopen donderdag de opvolger van deze blog officieel gelanceerd. Graag verwijs ik jullie door naar DiscoverTheMagic.nl voor alle informatie uit het resort, inclusief aanbiedingen, arrangementen, tickets, jaarkaarten, vervoer, reizen, een portal, forum, gids en nog veel meer: http://www.discoverthemagic.nl/

De lancering zorgt ervoor dat er de komende tijd wijzigingen zullen worden doorgevoerd op deze blog. Lees er alles over in het laatste artikel: https://dlrpfan.wordpress.com/2012/04/13/opvolger-dlrp-fan-blog-gelanceerd-discoverthemagic-nl/

Gaan jullie met me mee?

Groetjes,
Lars

4 04 2012
Han

Hoi Lars,

een paar vragen:

1. bij jaarkaarten geef je op je site aan dat deze op 3 manieren besteld kunnen worden maar daarna zie ik maar 2 manieren (in het park of via de post). Waar is de 3e manier, of kijk ik met mijn neus?

2. En dan de fastpas: als je een jaarkaart hebt, kun je dan ook beschikken over een fastpass? Hoe gaat dat dan in zijn werk?

3. Wat is trouwens de beste en goedkoopste manier om aan jaarpassen te komen?

4. Is er een manier om aan jaarpassen te komen zonder dat je gelijk te maken hebt met 2 blockdagen daarna?

Super website trouwens, compliment!!

Groetjes,
Han

4 04 2012
Lars

Hoi Han,

1. De drie mogelijkheden zijn: twee IN het resort (via de kassa of direct bij Bureau Passeport Annuel) en één BUITEN het resort (via de post).
2. FASTPASS is voor iedereen beschikbaar, ook voor jaarkaarthouders. Bij een attractie met dit systeem steek je de jaarkaart in de FASTPASS automaat en krijg je een ticket om later terug te keren, op dezelfde manier als via normale toegangstickets.
3. De beste manier is voor iedereen anders, maar persoonlijk zou ik gaan voor de 10% parrainage korting via een bestaande jaarkaarthouder of de 15% shareholders korting als je aandelen hebt en lid bent van de Shareholders Club.
4. De Fantasy en Dream jaarkaarten hebben deze beperking niet (tenzij er voor de Fantasy toevallig een normale blockdag is). Als je de Francilien wilt aanschaffen, maar wel de beperking van 2 blockdagen na aanschaf wilt omzeilen, kun je de jaarkaart ook via de post bestellen. Op die manier krijg je de jaarkaart later binnen dan de datum waarop hij wordt gemaakt en zijn die blockdagen al geweest.

Dank voor het compliment! Als er nog meer vragen zijn, dan hoor ik het wel. Tip: plaats vragen over jaarkaarten op de Jaarkaarten pagina om het overzicht te houden. Merci!

Groetjes,
Lars

3 04 2012
Sebas

Ik heb inmiddels aardig wat aandelen van euro Disney en heb ook een pas hiervoor. Kan ik met zo’n Shareholder pas ook een vip fastpass halen. En wat kost een rondleiding middels een gids?

3 04 2012
Lars

Hoi Sebas,

Nee, een VIP FASTPASS is alleen beschikbaar voor gasten in de suites van de Disney Hotels. Een soortgelijke PREMIUM FASTPASS is voor iedereen beschikbaar en te koop voor 60,- euro per persoon, per dag bij City Hall (Disneyland Park), Studio Services (Walt Disney Studio’s Park) en de recepties van de Disney hotels.

Een rondleiding in het Disneyland Park kost 15,- euro per persoon, de tour in het Studios Park kost 12,- euro per persoon. Deze tours zijn te reserveren bij de klantenservice in de parken (City Hall, Disneyland Park en Studio Services, Walt Disney Studio’s Park).

Groetjes,
Lars

23 03 2012
rosita

Hoi Lars
Nog even een andere vraag, krijg je als je een suite in explorer boekt ook een VIP kaart voor in het disneypark.
groeten maar weer Rosita

23 03 2012
Lars

Hoi Rosita,

Nee, de VIP FASTPASS is alleen beschikbaar in de suites van de Disney hotels, niet de partner hotels.

Groetjes,
Lars

31 03 2012
Han

Hoi Lars,
wat is het verschil tussen een VIP-fastpass en een fast-pass, hoe kom je aan beiden en wat zijn de verschillen?
Groet,
Han

1 04 2012
Lars

Hoi Han,

Een normale FASTPASS is beschikbaar voor iedere bezoeker en kan met een geldig entreeticket worden opgehaald bij de attractie met dit systeem naar keuze. Hierbij krijgt de bezoeker een aangewezen tijd waarin hij/zij moet terugkeren om gebruik te mogen maken van de FASTPASS. Met een VIP FASTPASS kan de houder ongelimiteerd gebruik maken van de FASTPASS rijen zonder rekening te hoeven houden met een bepaalde tijd. Deze speciale kaart is alleen beschikbaar voor gasten die een suite hebben geboekt in één van de Disney hotels. Alle overige bezoekers kunnen zo’n zelfde FASTPASS ook los aanschaffen in de vorm van de PREMIUM FASPASS. Deze kost 60,- euro per dag, per persoon en is te koop bij City Hall (Disneyland Park), Studio Services (Walt Disney Studios Park) en de recepties van de Disney hotels.

Groetjes,
Lars

6 03 2012
rosita

hoi Lars
nog weer een vraag. We hebben een dreampas via de post besteld en hopen dat hij op tijd binnen is. Nu wil ik in oktober het hotel seq lodge boeken, kan ik dan ook een suite boeken en krijg je dan ook een VIP pas?
Kun je met je dreampas ook een fastpas halen?
groeten rosita

6 03 2012
Lars

Hoi Rosita,

Met een jaarkaart kan een ‘room only’ boeking (kamer zonder tickets) worden gemaakt voor standaard kamers in alle Disney hotels, Admiral’s Floor kamers in Disney’s Newport Bay Club, Montana kamers in Disney’s Sequoia Lodge en Lake View kamers in alle Disney hotels rondom Lake Disney. Op suites krijg je helaas geen korting. Als je een suite boekt, krijg je inderdaad één VIP FASTPASS per persoon. Een jaarkaart werkt precies hetzelfde als een normaal toegangsbewijs en kun je dus gewoon gebruiken om FASTPASS tickets uit de automaten bij de attracties te halen.

Groetjes,
Lars

1 01 2012
Soesbergen

Hallo Lars,
Wij hebben entreekaarten via ANWB gekocht die nog moeten worden ingewisseld voor de juiste entreekaarten. Dient dat inwisselen bij de entree van het park te gebeuren?
Groet,
Ed.

2 01 2012
Lars

Hoi Ed,

Ja, het inwisselen van de vouchers dient normaal gesproken bij de kassa’s geregeld te worden. Als het goed is staat dit ook op de vouchers vermeld waar je dit precies kunt doen, anders bij een kassa naar keuze.

Groetjes,
Lars

26 12 2011
Annabel Withagen

Wij gaan ook naar disney over 8 dagen leuk he?
Dan krijgen we een huisje ofzo en we kunnen dan ook naar de lichtjesparade kijken misschien ik heb er zin in

6 12 2011
roxana

zitten geen winkels in de buurt waar je eten kan kopen
zit een bezine pomp bij santa fee waar je wat kan kopen maar niet veel.
dus dat moet je vantevoren allemaal meenemen.

kerstavond in ball wij zijn een x geweest wel 5 jaar terug maar is net zodruk als nu als het niet drukker is.
wij hebben toen rond 1 uur in disneyhotel eten besteld en kregen dit pas om 6 uur savonds.
mensen zitten ook buiten te eten omdat het gewoon te druk was met het eten
en als je naga dat er sneeuw ligt is het wel erg koud om buiten te eten enzo.

wij gaan nooit meer met kerst is gewoon niet te doen
staat gemiddeld 2 uur in de rij van de atracties in de winkels kom je nergens bij zo druk is het.

staan een hoop kempers daar op parkeerplek
wat ik elke x zie is dat er snoeren naar de campers gaan voor stroom
wc zijn ook in de buurt 5 min lopen

maar als je slim ben neem je een hoop eten zelf mee ook avond voor als je echt nergens terecht kan.
want op zijn ergst kan je pas om 10 uur eten met die drukte

rox

6 12 2011
kathy

Iemand ervaring met mobilhome/camper in eurodisney? Welke voordelen, nadelen zijn er, wat ivm levensmiddelen, voorraad eten…
Is er iemand daar geweest met kerstavond? Wat hebben jullie toen gedaan? Alle tips en ervaringen welkom ;-)
groetjes

29 11 2011
Kim

Ter informatie, wij zijn afgelopen donderdag, zaterdag en zondag geweest.
Donderdag maximale wachtijd van 15 minuten (bij de meeste attracties maar 5 minuten).
En zaterdag maximale wachttijd van 100 minuten (achtbanen in Studio’s). Overal lange wachttijden van minimaal 25 minuten.
Zondagochtend zijn we ook even geweest, wachttijden zoals zaterdag.

28 11 2011
roxana

hi

weet niet of jij dit weet maar ik ga zaterdag een dag naar disney
nu ben ik de munten aan het sparen van disney

ik weet dat er automaten staan in de village
en in disneypark zelf onder het treinstation en
aan de linker en rechter kant van de overdekte gangen in mainstreet
dit is mij verteld weet niet of dit klopt.

nu is mij vraag weet jij meschien waar ze staan in studios???
of op andere plekken in het park???

ik heb maar 8uur de tijd in disney en zou dit al graag willen weten zodat ik dalijk niet uren erover doe om alles na te kijken waar ze zouden staan.
want moet ook nog shoppen :) en wat atracties in en hoop fotos maken van disney kerst
alvast bednakt

29 11 2011
Lars

Hoi Roxana,

Ik zou je niet durven zeggen waar dit soort ‘automaten’ staan in het Studios Park. Nooit op gelet eerlijk gezegd. Het lijkt me het beste als je bij aankomst direct naar de klantenservice loopt van het Studios Park. Zij weten dat natuurlijk als geen ander. Er zijn twee loketten waar je terecht kunt: één buiten het park naast de kassa’s (Guest Relations) en één in het park aan de rechterzijde van Front Lot (Studio Services).
Succes en alvast veel plezier!

Groetjes,
Lars

30 10 2011
astrid

Hallo,

wij zijn in bezit van jaarkaarten en willen dus graag nog ene keer gaan, wij waren afgelopen pinkster weekend er en het was mega druk!!
kan iemand mij vertellen of het met kerst ook zo druk is???? (viert niet iedereen dat ” gezellig” thuis?!?!?)
alvast bedankt voor de reactie!
astrid

31 10 2011
Lars

Hoi Astrid,

Als je bedoelt met de Kerstdagen zelf, dan ja, dat is heel erg druk. Die hele vakantieperiode tussen Kerst en Nieuwjaar is sowieso heel druk. Het is aan te raden een dag extra te boeken als je niet in een andere periode kunt gaan.
Als het mogelijk is om te boeken in een periode waarin Frankrijk geen (school)vakantie heeft, dan geniet dat zeker de voorkeur, anders de trip verlengen met een extra dag en iedere dag vroeg uit de veren tijdens de Extra Magic Hours.

Groetjes en veel plezier!
Lars

27 10 2011
Annefleur

Hi Lars,

Wij overwegen om 4 fantasy abonnementen te kopen bij een Franse website
genaamd ce multi avantages.com voor een prijs onder de reguliere Disney prijzen, het zou ons 80 euro gaan schelen.

Is deze Franse website te vertrouwen? Heeft iemand hier ooit een jaarabonnement gekocht? Moet je dan alsnog in de rij staan bij het speciale loket in het Disney park of krijg je ze gewoon thuisgestuurd.

Does anybody ever has done business with ce multi avantages.com uit Frankrijk?

28 10 2011
Lars

Hoi Annefleur,

CE MultiAvantages werkt samen met Disneyland Parijs voor kortingen op jaarkaart, dus die kun je gewoon vertrouwen. Zij verstrekken echter geen jaarkaarten. Je krijgt bij aankoop speciale vouchers die je vervolgens in het resort zelf bij Bureau Passeport Annuel (in het Disneyland Park tegenover de Royal Castle Stage en in het Walt Disney Studios Park tegenover de uitgang van Rock ‘n’ Roller Coaster) moet inwisselen voor een definitieve jaarkaart.

Groetjes,
Lars

28 08 2011
janne bols

parijs is top ik wil nog is gaan en in alen atraksies ! <3 xxxxxxxxxxxx

11 08 2011
Astrid

Hoi lars,

Weet jij tot wanneer Rapunzel en Flynn in disneyland zijn/ waren?

geweldige site trouwens!! (:

groeten, Astrid

11 08 2011
Lars

Hoi Astrid,

Dank voor het compliment. Rapunzel en Flynn zijn iedere dag te zien in het Disneyland Park bij de eigen meet & greet locatie in Fantasyland. Zij blijven daar in ieder geval tot aan het einde van Disney’s Festival vol Magische Momenten, dat nog duurt tot 1 maart 2012.

Groetjes,
Lars

28 04 2011
Ivon

Hoi Lars,

Weet jij toevallig een getal te vertellen:
als het een drukke dag is, hoeveel mensen zijn er dan binnen?
Hoeveel mensen mogen maximaal binnen?

Vroegen wij ons de afgelopen dagen af.

Groetjes
Ivon

28 04 2011
Lars

Hoi Ivon,

Een ‘drukke dag’ is subjectief. Wat voor de één druk is, wordt door de ander als gezellig ervaren. Druk is het op feestdagen of tijdens (school)vakanties van de Fransen. Het Disneyland Park heeft een maximale capaciteit van 85.000 bezoekers. Dit aantal is met kerst 2008 een aantal keren gehaald, waardoor het park moest worden gesloten voor dagjes mensen.

Groetjes,
Lars

8 05 2011
Carla

Hallo Yvonne,

Afgelopen dagen in de parken geweest en toevallig die vraag gesteld aan een medewerker die bij de ingang staat. Op een gemiddelde dag komen er zo.n 20.000 bezoekers en tijdens de zomerperode zijn er dagen bij van 50.000 bezoekers.
Groeten
Carla

13 10 2010
linda vreeken

mmm even een vraagje
Ik lees net dat die vrienden korting (envie tot 17sept is) Voor 20 euro naar binnen!
Of is hij nou tot 8 november geldig?
Ik wil ook graag vrienden mee nemen de 15e van oktober maar dan is hij toch niet geldig of wel?

13 10 2010
Lars

Hoi Linda,

Nee, deze actie is niet meer geldig. De ‘vrienden’ actie was t/m 17 september geldig. Er was eerst verwarring aangezien er ook een datum werd vermeld van 8 november. Dit bleek onjuist. Deze actie is normaal gezien altijd alleen geldig tijdens het zomerseizoen.

Groetjes,
Lars

8 07 2010
debbie

Hoi Lars,

Als ik het goed gelezen heb in de nieuwe envie, dan kan ik max 5 vrienden een dagticket voor 2 parken aanbieden voor 20 euro pp.
Hoe zit het met de entreeprijs voor de kids (de jonste is 5, die betaald ook 20?).
Deze actie is geldig t/m 17 september?
Wij zijn van plan 11 september te gaan.
Is er dan nog een lichtjesparade?
En het vuurwerk, tot wanneer is dat?

Groetjes Debbie

8 07 2010
Lars

De ‘vrienden’ actie van de Envie+ is geldig t/m 17 september 2010 en geldt voor alle leeftijden (vanaf 3 jaar). Alleen geldig op vertoon van de flyer uit de Envie+ (of de email die je hebt gekregen) en je jaarkaart.
In september is er geen lichtjesparade (Disney’s Fantilusion Parade) en ook geen vuurwerk (The Enchanted Fireworks). Deze shows worden enkel tijdens het zomerseizoen (t/m 29 augustus 2010) opgevoerd. September is laagseizoen met een gereduceerd entertainment programma.

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: