Jaarkaarten

Annual Passports (Passeports Annuel)

Naast normale dagkaarten en meerdaagse tickets, zijn er ook 3 soorten jaarkaarten beschikbaar. Deze ‘Annual Passports’ bieden 250 tot 365 dagen toegang tot beide themaparken. De Francilien jaarpas (119,- euro) geeft 300 dagen per jaar toegang, de Fantasy jaarpas (159,- euro) is goed voor 335 dagen gratis entree en met de Dream jaarpas (199,- euro) kan de bezoeker het hele jaar door gratis naar binnen. Deze kaarten zijn beschikbaar voor alle bezoekers en bieden daarnaast ook nog extra kortingen en voordelen. Er is ook nog een Decouverte jaarpas (waarde: 99,- euro; voorheen bekend als Classic) beschikbaar die 250 dagen per jaar toegang geeft, maar deze kaart wordt alleen ingezet als promotie jaarkaart voor de lokale (Franse) bevolking.

Extra voordelen

Naast bovenstaande voordelen, krijgt alleen de Dream pashouder ook nog extra kortingen en voordelen:

  • Toegang tot de Extra Magic Hours. Van 08:00 tot 10:00 uur krijgen gasten van de Disney hotels én de Dream pashouders toegang tot het Disneyland Park. Overige bezoekers zullen moeten wachten tot het park officieel open gaat om 10:00 uur. Tijdens deze twee extra uren zijn een aantal populaire attracties in Main Street, U.S.A., Fantasyland en Discoveryland open.
  • Uitnodigingen voor speciale evenementen. Hierbij moet worden gedacht aan voorpremieres van de nieuwste Disney films, de mogelijkheid om als eerste nieuwe attracties te zien en andere evenementen.
  • Gratis aperitief bij een dinner in een table service restaurant.
  • Gratis toegang tot discotheek Hurricanes samen met een vriend/vriendin.
  • Gratis gebruik van een rolstoel, een kinderwagen, de huisdieren service en de bagage service.
  • 10% korting op green fees, het restaurant en de boutique in Golf Disneyland.
  • 10% korting in alle Disney Stores in Frankrijk.

Blockout dagen

Dream pashouders kunnen het gehele jaar door gratis naar binnen, maar pashouders van de drie goedkopere jaarpassen hebben meerdere dagen per jaar waarbij de entree niet bij inbegrepen is. Op deze dagen kan men uiteraard wel naar binnen, maar moet er een normaal kaartje worden gekocht. De Fantasy pashouders krijgen 50% korting op de aanschaf hiervan. De blockout dagen worden ook wel ‘restriction dates’ of simpelweg ‘block days’ genoemd. Op de officiele Franse website van Disneyland Parijs staan altijd de meest actuele blockout dagen, maar deze informatie is ook te vinden op DiscoverTheMagic.nl.

Klik hier voor een overzicht de blockdagen via de Jaarkaarten-pagina van DiscoverTheMagic.nl.

Aanschaf

Een jaarkaart kan op drie verschillende manieren worden aangeschaft. In het resort zijn er twee mogelijkheden:

  1. Bij de ingang van beide parken kan de pas al aan de kassa worden gekocht. De nieuwe pashouder betaald dan het volledige bedrag en krijgt een tijdelijke pas mee. Hiermee gaat de pashouder naar binnen en moet dan op dezelfde dag naar het Bureau Passeport Annuel. In het Disneyland Park ligt dit bureau rechts van Central Plaza, naast de ingang van Discoveryland. Bij de Studios ligt dit bureau buiten het park, aan de linkerkant van de kassa’s. De pashouder kan daar zijn inschrijving voltooien. De definitieve jaarkaart wordt gedrukt en er wordt een pasfoto gemaakt.
  2. Via de tweede mogelijkheid koopt de toekomstige pashouder eerst een dagkaart aan de kassa van één van de parken. Vervolgens gaat de pashouder naar het Bureau Pasesport Annuel en schaft hier zijn jaarkaart aan. De prijs van de dagkaart wordt dan van de totale prijs afgetrokken. Dit is alleen geldig op een dagkaart waar een prijs op staat vermeld. Meerdaagse tickets kunnen hier niet voor worden gebruikt.

Nederlanders hebben vooralsnog geen mogelijkheid om een jaarkaart online via de website van Disneyland Paris te bestellen. Een jaarkaart kan echter ook thuis via de post worden besteld:

Als een toekomstige pashouder niet in de gelegenheid is om naar het resort af te reizen, maar toch alvast een jaarkaart wilt bestellen, dan kan dat ook via de post. Hiervoor moet een Franstalig formulier worden ingevuld. Per formulier kunnen er maximaal 2 jaarkaarten worden besteld. Als er meer dan 2 jaarkaarten besteld willen worden, dan moet er zo’n zelfde formulier nogmaals uitgesprint en ingevuld worden. Vul dit volledig in en stuur dit samen met een pasfoto én een kopie van de voor- en achterzijde van de identiteitskaart of paspoort naar het volgende adres:

Disneyland Paris – Passeport Annuel – BP 100
77 777 Marne-la-Vallée cedex 4 – France

Binnen 4 tot 6 weken krijgt de nieuwe pashouder dan zijn jaarkaart thuisgestuurd.

Als er 5 of meer jaarkaarten door dezelfde familie worden aangeschaft, kan er gebruik worden gemaakt van de familiekorting. Ieder familielid krijgt dan 20% korting op de aanschaf van een Fantasy of een Dream jaarpas. Dit is alleen geldig als alle familieleden op hetzelfde adres wonen moet aangetoond kunnen worden door bijvoorbeeld een bankafschrift of een ander document waarbij het woonadres voor ieder lid van de familie wordt bevestigd. De Familiekorting is niet te combineren met andere kortingen.

Klik hier om het ‘bon de commande’ formulier te downloaden voor het aanvragen of verlengen van een jaarkaart per post via de Jaarkaarten-pagina van DiscoverTheMagic.nl.

Envie+ & Parrainage

Jaarpashouders krijgen een aantal keer per jaar het Envie+ Magazine thuisgestuurd. Hierin staan alle acties, kortingen en aankondigingen van de komende drie maanden vermeld. De meest recente Envie+ is ook te downloaden via DiscoverTheMagic.nl.

Disneyland Paris heeft ook een speciaal sponsorship programma in het leven geroepen voor jaarpashouders. Het idee hierachter is, om extra mensen warm te laten lopen voor een jaarpas. Zowel de bestaande, als de nieuwe pashouder krijgen hierbij voordeel. Ze moeten hiervoor samen aanwezig zijn op het Bureau Passeport Annuel. De nieuwe pashouder krijgt dan 10% korting op de aanschaf en de bestaande pashouder ontvangt een stempel op zijn Parrainage formulier. Als er drie stempels zijn verzameld, krijgt de pashouder een jaar gratis verlenging. Parrainage formulieren zijn bij het Bureau Passeport Annuel te krijgen of te downloaden via onderstaande link.

Jaarpashouders kunnen pas voor stempels sparen, als zij de jaarkaart minimaal één maand in bezit hebben én minimaal 80,- euro voor de jaarkaart hebben betaald. Wel is het mogelijk korting te geven aan nieuwe jaarkaarthouders in die eerste maand. Vanaf de tweede maand kan er dus worden gespaard voor drie stempels.

Klik hier om de actuele Envie+ 28 te downloaden via de Jaarkaarten-pagina van DiscoverTheMagic.nl.
Klik hier om het actuele parrainage formulier te downloaden via de Jaarkaarten-pagina van DiscoverTheMagic.nl.

Verlengen

Het verlengen van een jaarkaart dient 1 maand vóórdat de jaarkaart vervalt geregeld te worden. Dit kan uiteraard worden gedaan op het Bureau Passeport Annuel in één van de parken, maar ook per post. Deze tweede mogelijkheid wordt geboden, omdat men niet altijd in die aangegeven maand naar Disneyland kan gaan. Pashouders krijgen per post een bericht dat de jaarkaart binnenkort vervalt en deze verlengt kan worden. Bij verlenging krijgt de pashouder automatisch 6 maanden gratis bovenop het nieuwe jaar. In totaal is de nieuwe pas dan 1,5 jaar geldig, terwijl er maar voor 1 jaar betaald hoeft te worden. Als de pashouder zijn parrainage formulier vol heeft met 3 stempels, dan krijgt hij of zij zelfs een heel jaar gratis.

Als er gebruik wordt gemaakt van de gratis verlenging via het parrainage formulier, dan kan er tijdens dat jaar geen korting worden gegeven aan nieuwe jaarkaarthouders of worden gespaard voor nieuwe stempels. Na dit jaar krijgt de jaarkaarthouder de mogelijkheid om te betaald te verlengen, waarbij de pas met 6 maanden extra wordt verlengt. Er wordt dan betaald voor een jaar, maar de pas is 1,5 jaar geldig. In deze periode mag er dan wel weer worden gespaard voor stempels en kan er korting gegeven worden aan nieuwe jaarkaarthouders.

Upgraden

Het tussentijds upgraden, van bijvoorbeeld een Fantasy pas naar een Dream pas, kost altijd het verschil in prijs tussen beide passen (in dit voorbeeld 40,- euro). Het maakt daarbij niet uit hoelang de Fantasy pashouder zijn pas al heeft. De pashouder dient altijd het verschil tussen beiden te betalen als er voor een upgrade wordt gekozen binnen het lopende jaar. Kiest de pashouder voor een upgrade tijdens de jaarlijkse verlenging (1 maand vóór de vervaldatum), dan wordt de upgrade gewoon gezien als een normale aankoop en moet het standaard bedrag van de pas worden betaald.

Belangrijke Mededeling

Sinds 12 april 2012 is DLRP Fan Blog opgevolgd door DiscoverTheMagic.nl. De informatie op deze pagina wordt niet meer actueel gehouden en alle links zijn aangepast naar de vergelijkbare pagina’s op de nieuwe website.

DiscoverTheMagic.nl is een digitale intermediair voor aanbiedingen, arrangementen, tickets, vervoer en reizen naar Disneyland Paris. Ontdek alle ins en outs van de themaparken, de hotels en alle overige recreatiemogelijkheden binnen het resort. Heeft u hulp nodig of vragen over het plannen van uw reis naar Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

Laat u informeren en start uw magische reis bij DiscoverTheMagic.nl voor een zorgeloos verblijf in Disneyland Paris!

Advertenties

2.447 responses

22 08 2016
daisey

Hallo Willeke,

Ikzelf heb een dreampas en een handicap en mijn begeleider mag logischerwijze met mij om 9 uur mee naar binnen ook als ik niet in een disneyhotel slaap

14 08 2016
Willeke besters

Voor mijn dochter zijn de tijden tussen 8 en 10 super belangrijk
Als een begeleider gratis naar binnen mag.
Heeft ze dan geen voordeel met de jaarpas om eerder naar binnen te kunnen
Begeleider moet buiten blijven met zijn normale entree kaart

15 08 2016
Lars

Hoi Willeke,

Voor de begeleider is toegang tot de Extra Magische Uren alleen mogelijk bij een verblijf in de Disney hotels. Meer informatie over gasten met beperkingen: http://www.discoverthemagic.nl/disneyland-paris/praktische-informatie-paris/gasten-met-beperkingen-paris.

Groetjes,
Lars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: