Aandelen

Euro Disney S.C.A.

In 1995 werd de Euro Disney S.C.A. Shareholders Club opgericht. Deze club stelde zich tot doel om de band met de aandeelhouders te versterken, de leden te voorzien van de laatste (financiële) informatie van het resort en periodiek vergaderingen te organiseren. Euro Disney S.C.A. is de beheerder van Disneyland Resort Paris. Het bedrijf is voor 39,8% in het bezit van The Walt Disney Company, voor 10% in het bezit van Prince Alwaleed van Saoedi-Arabië en voor 50,2% in het bezit van minderheidsaandeelhouders. Het bedrijf is beursgenoteerd op de beurzen van Parijs, Brussel en Londen. Overigens heeft Disney via een ingewikkelde constructie altijd het laatste woord over wat er gebeurt met het resort, ondanks ‘slechts’ 39,8% van de aandelen. Zo wordt het erfgoed van Disney gewaarborgd.

Bekijk de actuele koers van Euro Disney S.C.A. door hier te klikken.

Shareholders Club

Iedereen met minimaal 5 aandelen Euro Disney S.C.A., kan lid worden van de Shareholders Club. Hiermee krijgt de aandeelhouder toegang tot vergaderingen, financiële informatie over het resort en een pasje waarmee diverse kortingen kunnen worden verkregen. Voor Disneyland fans is dit een leuke gelegenheid om een stukje DLRP te ‘bezitten’ en te profiteren van kortingen in de parken en de rest van het resort.

Bij bezit van 5 tot 19 aandelen, betaald de aandeelhouder 30,- euro lidmaatschapgeld per 2 jaar. Bij bezit van 20 aandelen of meer, is het lidmaatschap gratis. Alvorens lid te kunnen worden van de Shareholders Club, dient de nieuwe aandeelhouder een bewijs van aandelen te overleggen. Aandelen kunnen bij vrijwel iedere bank aangekocht worden, maar er moet rekening mee worden gehouden dat het aandeel Euro Disney S.C.A. niet op iedere beurs genoteerd staat. Sinds 2005 wordt er alleen nog gehandeld in het aandeel op de Euronext Paris beurs. Het aandeel staat daarnaast ook nog genoteerd op de beurzen van Frankfurt, Londen, Oslo, Wenen en Dublin. Mocht uw bank niet handelen op deze beurzen, dan kan er makkelijk een gratis rekening worden geopend bij een beleggings- of vermogensbank, zoals BinckBank of Alex.

Let er goed op dat de juiste aandelen worden gekocht. Er bestaan meerdere ‘Disney aandelen’, maar alleen ‘Euro Disney S.C.A.‘ (ISIN code: FR0010540740) is het juiste aandeel voor Disneyland Resort Paris. Als u andere ‘Disney aandelen’ bezit, zoals die van The Walt Disney Company zelf, kunt u geen lid worden van de Shareholders Club.

Membership Form

Nadat de aandelen in het bezit zijn van de aandeelhouder, dient men een bewijs (rekeningafschrift) te kunnen overleggen. Hiermee controleert de Shareholders Club of u daadwerkelijk de aandelen in uw bezit heeft. Vervolgens vult u een speciaal Membership Form in, waarmee u de aanmelding bij de Club voltooid. Dit formulier moet online ingevuld worden via de Corporate website van Disneyland Resort Paris. Deze vindt u door hier te klikken. U navigeert naar ‘Become a Member’ en klikt op ‘Online Membership Form’.

Op het formulier moet u onder andere aangeven welk type shareholder u bent. Hier vult u ‘Bearer‘ in. Dit is het standaardtype aandeelhouder voor particulieren.

Als u het formulier volledig heeft ingevuld, drukt u deze af. Samen met het bewijs van aandelen (rekeningafschrift van de bank), stuurt u dit naar de Shareholders Club. Dit kan per post of per fax. Het adres en faxnummer van de Club is als volgt:

Euro Disney S.C.A. Shareholders Club
BP 100 – 77777
Marne-la-Vallée Cedex 4
France
Telefoonnummer: +33 (0)1 64 74 56 30
Faxnummer: +33 (0)1 64 74 56 36
E-mailadres: dlp.actionnaires@disney.com

Shareholders Club Card

Na 4-6 weken ontvangt de aanheelhouder zijn of haar Shareholders Club Card. Hiermee kan er van allerlei soorten kortingen in het resort worden geprofiteerd en deze card is tevens het toegangsbewijs bij aandeelhoudersvergaderingen. Mocht u al eerder dan deze termijn naar Disneyland Resort Paris gaan en u wilt direct kunnen profiteren van alle kortingen, dan kan er contact opgenomen worden met de Shareholders Club voor een tijdelijk certificaat (temporary certificate). Dit is een getekend A4-tje waar het card nummer opstaat. U ontvangt dit certificaat na aanvraag binnen enkele dagen per post of fax.

Kortingen

Met de Club Card worden er diverse soorten kortingen gegeven aan de aandeelhouder. Alle huidige kortingacties op een rijtje:

 • 15% korting op een dagkaart, 2 dagen kaart of 3 dagen kaart (één park of hopperticket). Maximaal 5 kaarten per dag en alleen verkrijgbaar bij de kassa’s van beide parken.
 • 15% korting op de aanschaf van een jaarkaart. Maximaal 5 jaarkaarten per jaar en alleen geldig voor de aandeelhouder zelf en zijn of haar familie die op hetzelfde adres woont.
 • 15% korting op tickets voor de speciale avondhappenings in oktober (Disney’s Halloween Party en Terrorific Night). Maximaal 5 tickets per aandeelhouder en alleen als de tickets op voorhand zijn besteld door te bellen naar +33(0) 1 60 30 60 72.
 • 10% korting op een Disney hotel boeking (arrangement met tickets) voor maximaal 3 dagen / 2 nachten en maximaal 2 kamers per boeking. Niet geldig op 31 oktober, 24 december en 31 december. Niet geldig voor Suites, Castle Club kamers, Empire State Club kamers en Familie kamers.
 • 15% korting op table service en buffet service restaurants in beide Disney parken, Disney Hotels, Disney Village (alleen de restautants die worden beheerd door Disneyland zelf) en Golf Disneyland. Niet geldig op dinner shows en speciale avonden, zoals Thanksgiving, Kerst en Oudjaarsavond.
 • 10% korting bij Earl of Sandwich in Disney Village voor de aandeelhouder zelf en maximaal 4 vrienden.
 • Korting op Buffalo Bill’s Wild West Show in Disney Village. Eerste categorie: 61,- euro (volwassene) en 49,- euro (kind). Tweede categorie: 49,- euro (volwassene) en 37,- euro (kind). Te koop bij de ticketservice van Disney Village.
 • 15% korting in de winkels van Disneyland Resort Paris. Sommige artikelen vallen buiten deze korting.
 • 10& korting met de VIP Card in La Vallée Village Shopping Centre. Vraag naar de VIP Card bij het Welcome Centre van La Vallée Village.
 • 10% korting op Disney Stores in Europa.
 • 15% korting op Green Fees van Golf Disneyland.
 • 10% korting op een vlucht met PanoraMagique in Disney Village.
 • 20% korting op een rondleiding met gids door Disneyland Park of Walt Disney Studios Park.
 • 10% korting op een schoonheidsbehandeling in Celestia Spa in het Disneyland Hotel.

Naast deze kortingen, krijgt de aandeelhouder ook uitnodigingen voor speciale evenementen, zoals premieres, openingen van nieuwe attracties en meer. De aandeelhouder wordt hiervan per brief op de hoogte gesteld.

Shareholders Club Information Letter

Twee keer per jaar ontvangt de aandeelhouder een publicatie waarin alle (financiële) informatie van de afgelopen maanden in vermeld staat. Daarnaast bevat dit blad informatie over de huidige evenementen in de Disney parken en de actuele kortingen. Deze ‘letters’ zijn ook te downloaden via de Corporate website van Disneyland Resort Paris door hier te klikken.

Salon Mickey

Met de Shareholders Club Card heeft de aandeelhouder toegang tot Salon Mickey naast het Disneyland Park. In deze salon kan er op het gemak een broodje of snack worden gegeten en staat de koffie al klaar. Voor aandeelhouders is dit allemaal gratis. Bij binnenkomst wordt eerst gecontroleerd of u een geldig toegangsticket heeft voor het Disneyland Park (normaal ticket of jaarkaart). Salon Mickey ligt bij de uitgang rechts van het Disneyland Hotel, naast Guest Relations.

Per Shareholder met een geldige Club Card, mogen er maximaal 4 extra familieleden gratis mee naar binnen. De shareholder moet een aantoonbare relatie hebben met het gezelschap waarmee hij of zij Salon Mickey wilt binnen gaan. Er mogen ook vrienden of kennissen meegenomen worden, maar dan geldt er een maximum van 3 personen.

Salon Mickey is dagelijks geopend van 09:00 tot 12:00 uur.

Salon Mickey

Salon Mickey

Verlengen lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Shareholders Club is telkens geldig voor 2 jaar en wordt niet automatisch verlengt. Wilt u uw lidmaatschap verlengen, dan gaat u naar de Shareholders Club website van Disneyland Resort Paris door hier te klikken. Vervolgens navigeert u naar ‘Renewing your Membership’ en klikt u op ‘Online Membership Form’. Dit formulier stuurt u daarna op naar de Shareholders Club.

Belangrijke Mededeling

Sinds 12 april 2012 is DLRP Fan Blog opgevolgd door DiscoverTheMagic.nl. De informatie op deze pagina wordt niet meer actueel gehouden en alle links zijn aangepast naar de vergelijkbare pagina’s op de nieuwe website.

DiscoverTheMagic.nl is een digitale intermediair voor aanbiedingen, arrangementen, tickets, vervoer en reizen naar Disneyland Paris. Ontdek alle ins en outs van de themaparken, de hotels en alle overige recreatiemogelijkheden binnen het resort. Heeft u hulp nodig of vragen over het plannen van uw reis naar Disneyland Paris? Bezoek dan het forum van DiscoverTheMagic.nl voor meer informatie. Registratie is gratis en u komt direct in contact met de Disney expert. Klik hier om het forum te bezoeken.

Laat u informeren en start uw magische reis bij DiscoverTheMagic.nl voor een zorgeloos verblijf in Disneyland Paris!

Advertenties

119 responses

17 05 2012
Floris

Hallo allemaal

Ik ben een tijdje geleden een facebook page begonnen waar je lid van kunt worden als je shareholder bent of heel erg fan bent van de shareholdersclub van disney. Als je het leuk vind om lid te worden kun je je aanmelden bij http://www.facebook.com/DisneyShareholdersFanClub

21 04 2012
monique

hallo lars
wij hebben vorige week een fax gestuurd met ingevulde papieren en kopie van de 20 aangekocht aandelen.
omdat we 27 april naar disney gaan .
ik heb gevraagt om een tijdelijk certificaat weet jij misschien hoe dit werkt
we hebben geen fax terug gehad en ook nog niks over de post gekregen.
kan ik misschien het schrijven van die aan delen meenemen naar disney en het daar dan ergens laten zien?

groetjes monique

22 04 2012
Lars

Hoi Monique,

Het tijdelijke certificaat wordt per aangetekende post naar je thuisadres verzonden, maar hier gaat een tijdje over heen i.v.m. internationale post. Stuur even een mailtje naar de Shareholders Club (eurodisney@clubactionnaires.com) en leg uit dat je binnenkort weer naar Disney komt en graag gebruik wilt maken van de kortingen via de Shareholders Club Card, maar dat je je definitieve pas nog niet hebt.
Een bewijs van aandelen van je bank is niet voldoende om in aanmerking te komen voor de kortingen, hier heb je echt dit tijdelijke certificaat of de pas zelf voor nodig.

Groetjes,
Lars

9 04 2012
Kim

Hey Lars,
ff een vraagje, als je jarig bent als shareholder, krijg je dan ook iets extra? en wat als je diezelfde dag in DLRP zit?
Groetjes Kim

9 04 2012
Lars

Hoi Kim,

Je krijgt helaas als aandelehouder niets extra’s als je jarig bent. Als je in DLP zit krijg je alleen als je een jaarkaart hebt gratis toegang tot Buffalo Bill’s Wild West Show en een gratis lunch. Voor aandeelhouders zijn er geen dergelijke acties helaas.

Groetjes,
Lars

10 04 2012
Kim

oke Lars, toch bedankt voor het snelle antwoord. groetjes, Kim

12 04 2012
Lars

Graag gedaan, Kim!

4 04 2012
Floris

Beste lars.

weet je ook hoeveel share holders er zijn.

3 04 2012
Sebas

Op dit moment heb ik een Fantasy pas waar ik dus ook korting krijg in de winkels. Als ik het goed heb krijg ik dan 10% korting. Ik heb ook een shareholders pas en als ik het goed heb krijg ik daarmee 15% korting in de winkels. Dus met een shareholders pas ben ik daarmee voordeliger uit. Ben ik met een shareholders pas ook voordeliger uit in de restaurants en kan ik ook korting krijgen in het cafe in het Disney hotel? of moet ik steeds weer nadenken welke pas ik moet gebruiken voor de meeste korting? Dus of de Fantasy pas of de Shareholders pas

3 04 2012
Lars

Hoi Sebas,

Met de Shareholders Club Card krijg je 15% korting in de winkels en restaurants. Deze korting is niet beschikbaar bij de bars. In vergelijking met de Fantasy, kun je dus altijd de Shareholders Club Card gebruiken voor de hoogste korting. Alleen de Dream jaarkaart geeft op merchandise in de winkels een hogere korting (20%).

Groetjes,
Lars

29 03 2012
Maikel

Klopt idd, het is gelukt.. Bij hem werd de rekening gekoppelt aan zijn bestaande rekening. Bedankt voor jullie reactie…

30 03 2012
Lars

Goed om te horen, Maikel! Veel plezier ermee!

27 03 2012
Floris

Ik heb gelezen dat je als shareholder 10% korting krijgt op 2 nachten en 3 dagen. Maar als ik nouw 3 nachten ga en 4 dagen krijg je dan nog steeds te 10% over de 2 nachten en 3 dagen.

30 03 2012
Lars

Hoi Floris,

De korting is alleen beschikbaar voor 3 dagen / 2 nachten. Een kortere of langere boeking valt daar niet onder en dan krijg je ook geen korting. Voor hogere kortingen op een verblijf, is het handiger om een jaarkaart aan te schaffen (oplopend tot 35%).

Groetjes,
Lars

27 03 2012
Floris

Krijg je nog steeds zo’n speciaale pin van de sharholder club.

30 03 2012
Lars

Hoi Floris,

Nee, je krijgt bij aanmelding voor de Shareholders Club geen pin helaas.

Groetjes,
Lars

5 03 2012
Maikel

Beste Lars,

Is er een leeftijd aan gebonden, ik bedoel met aandelen en het lidmaatschap van de shareholders club. Zou graag aandelen voor mijn zoon willen kopen, hij is net als ik een grote Disneyfan.

Groetjes,

Maikel

6 03 2012
Lars

Hoi Maikel,

Naar mijn weten is er geen leeftijdsgrens om lid te worden van de Shareholders Club. Je zou eerder een probleem kunnen krijgen bij de bank. De aandelen moeten namelijk op naam van je zoon staan en daarvoor zal hij een account moeten hebben, plus de mogelijkheid om aandelen te kopen. Als de bank geen problemen geeft met leeftijd, dan kan dat ja. Succes!

Groetjes,
Lars

27 03 2012
Floris

Hallo

Nee ik heb zelf aandelen in disney en ik ben 15 jaar alleen moet je een speciale bankrekening openen voor minderjarige.

29 03 2012
Maikel

Klopt idd, de rekening wordt gekoppelt aan de bestaande rekening.
Zo heeft hij het nu in ieder geval.
Toch nog bedankt voor jullie reactie….

Groetjes, Maikel

16 05 2012
Tyler

Hoi Maikel,

er zijn geen leeftijden verbonden aan het kopen van aandelen.
echter je moet eerst deze “optie” aanlaten zetten bij de bank.
dat doe je door een afspraak te maken met de beleggingsadviseur.
deze regelt dat je dan aandelen kan kopen.

het enige is dat deze adviseur je waarschijnlijk afgaat praten van het idee om ‘maar’ 20 disney aandelen te kopen, aangezien dit niet rendabel is.
gewoon ja knikken en toch doen.

Veel succes, en misschien tot bij een toekomstige bijeenkomst van DLP.

Groet,

Tyler ter Meulen
Euro Disney and Walt Disney Company Shareholder
%d bloggers liken dit: