Test met nieuwe hydraulische treinen voor Space Mountain: Mission 2

17 02 2012

Deze week is Disneyland Parijs begonnen met het testen van nieuwe treinen voor Space Mountain: Mission 2 in het Disneyland Park. In samenwerking met het Nederlandse bedrijf Vekoma, dat onder andere de baan van Space Mountain voor Disney heeft gebouwd, worden de treinen op z’n vroegst eind dit jaar vervangen door nieuwe exemplaren met de laatste technologie.

De laatste jaren kwamen er steeds meer klachten binnen bij Disney van bezoekers die aangaven dat de rit te ruw werd bevonden. Met name de hoofdsteun bleek letterlijk voor hoofdpijn te zorgen waarbij het hoofd van links naar rechts werd geslingerd. Met de nieuwe beugels komt daar verandering in. Middels hydraulische systemen, die tegen het lichaam worden aangedrukt en ‘mee bewegen’ met de passagier, wordt de rit soepel en vloeiend.

De testen worden uitgevoerd door medewerkers van Disney en Vekoma. Enkele Cast Members kregen ook de mogelijkheid om de nieuwe wagens uit te proberen, waaronder forumlid ‘Pretty Wyatt’ van Disney Central Plaza. De ervaringen zijn zeer positief te noemen. Volgens onbevestigde berichten zullen de nieuwe treinen eind dit jaar worden ingezet voor dagelijks gebruik. De huidige testwagens worden iedere morgen weer ontmanteld.

Bron: Disney Central Plaza


Acties

Information

One response

18 02 2012
Lieke

Ik uit ervaring vertellen dat dit goede en prettige beugels zijn. Bij de efteling hebben ze deze beugels ook namelijk bij de python. Ik ben zelf wat kleiner waardoor mijn hoofd niet boven de ‘oude’ beugels uitkwam. Door het geschud bonkte ik dan met mijn hoofd ter hoogte van mijn oren tegen de beugels aan. De nieuwe beugels zijn flexible en zitten dan ook strak om mijn schouders heen echt een verademing tijdens de rit en erna. Dus van mij mogen die nieuwe beugels er morgen al in!
%d bloggers liken dit: