Eerste concept arts voor de nieuwe “Disney Magic on Parade”

11 01 2012

Een van de nieuwigheden tijdens de viering van de 20ste verjaardag van Disneyland Parijs dit jaar, is de vernieuwde dagparade in het Disneyland Park. Vanaf april zal de nieuwe ‘Disney Magic on Parade’ de huidige parade vervangen. Disney’s Once Upon A Dream Parade, die momenteel nog te zien is, werd tijdens de viering van de 15e verjaardag in 2007 geïntroduceerd en wordt nu dus na 5 jaar vervangen door een vernieuwde variant.

Disney Magic on Parade wordt geen volledig nieuwe parade, maar maakt gebruik van de bestaande floats uit de huidige parade. Uiteraard worden deze wel ‘opgepimpt’ en dan met name de eerste float (Dreams of Imagination) en de laatste float (Dreams of Romance II). Imagination verandert in een magisch kasteel met in ieder geval Fairy Godmother, Blue Fairy en Merlin. Tinkerbell, Flora, Fauna en Merryweather worden als gerucht genoemd, maar dat is momenteel niet zeker.

Mickey, Minnie, Donald, Goofy, Pluto en Knabbel & Babbel verhuizen naar de laatste float, die omgebouwd gaat worden naar de beroemde berg uit Disney’s Fantasia. Zij worden tevens versterkt door Daisy en dragen allemaal de nieuwe pakjes voor de 20ste verjaardag. Oplettende Disney fans zullen zien dat dit dezelfde pakjes zijn als die uit Tokyo Disney Resort voor de 10e verjaardag van Tokyo Disney Sea.

Uit de nieuwe concept arts blijkt verder dat er ook nog 4 koetsen bij gaan komen voor Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje en Belle. Tevens zullen de populaire duo’s Rapunzel & Flynn Rider (uit Tangled/Rapunzel) en Tiana & Naveen (uit The Princess and the Frog) hun plaats innemen op de Dreams of Romance I float, waarbij Aladdin & Jasmine worden vervangen. De geruchten hebben het verder over nog meer nieuwe figuren die aan de parade worden toegevoegd, maar daar is nog geen zekerheid over. Waarschijnlijk gaat het hier om de Zeven Dwergen uit Sneeuwwitje die allemaal te zien zullen zijn.

Daarnaast zal ook de muziek worden veranderd met een nieuwe underliner en aparte tracks per float. Dit systeem wordt ook gebruikt bij Disney’s Fantillusion Parade, waarbij de hoofdtheme langs de hele paraderoute is te horen met variaties hierop als een bepaalde float langs komt.

Aangezien er dagelijks een parade blijft rijden, zullen de eerste en de laatste float op een bepaald moment uit de parade worden gehaald voor de ombouw naar Disney Magic on Parade. De eerste float met de halve maan en de zon wordt vanaf 9 januari al uit de parade gehaald. Hiervoor in de plaats komt de float die tijdens het kerstseizoen wordt gebruikt voor de Tree Lichting Ceremony. Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Pluto zullen op deze tijdelijke float plaatsnemen die verder is versierd met een grote banner en enkele vlaggen. Vanaf 16 januari zal ook Dreams of Romance II verdwijnen uit de parade voor de ombouw naar Disney Magic on Parade. De prinselijke koppels zullen dan vóór Dreams of Romance I te voet met de parade mee gaan, vergelijkbaar met de verkorte parade in maart vorig jaar toen de vloeren van Fantasyland werden vernieuwd.

Bron: Café Mickey, DLRP Today


Acties

Information