Disneyland Parijs test nieuw beugelsysteem voor Big Thunder Mountain

9 11 2011

Na het grote incident met vallende decorstukken op een trein van Big Thunder Mountain in april, waarbij diverse gewonden vielen, was het op 27 oktober 2011 opnieuw raak. In het begin van de avond ontspoorden twee karretjes van een trein aan het einde van de tweede lift. Dit keer raakte niemand gewond, maar zorgde het incident opnieuw voor directe sluiting van de populaire attractie in het Disneyland Park.

Ten tijde van het incident zaten 30 personen in het desbetreffende treintje. Het is nog onduidelijk hoe de twee karretjes los van de rails konden komen en uit de baan werden gereden. Dankzij de veiligheidsprotocollen werd de attractie meteen stilgelegd en waren er snel Cast Members ter plaatse om de passagiers uit het treintje te halen. Brandweer en doktoren stonden gereed om te assisteren en de passagiers, waaronder enkele hevig geschrokken kinderen, op te vangen. De Franse website Midi Libre publiceerde de volgende foto van het incident, waarschijnlijk gemaakt door een passagier:

Eerder dit jaar was het resort al begonnen met het op kleine schaal testen van een nieuw beugelsysteem voor de karretjes. De nieuwe beugels werken min of meer op dezelfde manier als die van Crush’s Coaster in het Walt Disney Studios Park met een verticale beugel tussen de benen en een horizontale beugel tegen het onderlichaam. Het grote voordeel hiervan is dat de passagiers afzonderlijk vast komen te zitten. Dit voorkomt dat de inzittenden tijdens scherpe bochten van links naar rechts door het karretje worden geslingerd. Tevens kunnen nu passagiers met uiteenlopende ‘omvang’ in hetzelfde karretje worden geplaatst. Met het oude systeem kon de beugel enkel zover worden vastgezet als de passagier met de grootste ‘omvang’. Als er dan een klein kind naast zou zitten, dan kan de beugel niet volledig vast worden gezet.

DLP.info maakte de volgende foto met de nieuwe beugels die sinds de opening van de attractie op 31 oktober 2011 in alle karretjes van één treintje werden geïnstalleerd:

Het is nog niet bekend wanneer dit systeem ook in de overige treintjes wordt ingezet, maar momenteel werkt Big Thunder Mountain op halve kracht. In totaal rijden er nu 3 treintjes, in plaats van de 5 treintjes bij maximale capaciteit.

Update 10-11-2011: Inmiddels heb ik vernomen dat het treintje met het nieuwe beugelsysteem al enkele maanden in gebruik is. Tevens werkt Big Thunder Mountain weer op volle capaciteit met minimaal 4 treinen.

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: