Kwartaalcijfers Q3 2011: stijging zet door met meer omzet, meer bezoekers

10 08 2011

Op 9 augustus maakte Disneyland Paris de financiële resultaten bekend van het derde kwartaal van het fiscale jaar 2011 (1 april 2011 t/m 30 juni 2011).

De cijfers volgen de stijgende lijn van de voorgaande twee kwartalen. Een totale omzetstijging van 7% naar 344,3 miljoen euro, een stijging van de bezoekersaantallen van 5% (meer bezoekers uit Engeland en Italië, gedeeltelijk tenietgedaan door een daling van bezoekers uit Frankrijk) en een stijging van het uitgavepatroon per bezoeker van 4% (meer omzet door een stijging in uitgaves op gebied van drank en voedsel).

De omzet van de Disney Hotels en Disney Village steeg met 7% naar 137,7 miljoen euro, voornamelijk door een 1,3% stijging van de hotelbezetting en een stijging van het uitgavepatroon per kamer van 5%. Door de hogere hotelbezetting werden er 7.000 méér nachten geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Oorzaak hiervan was het hogere aantal Engelse gasten dat verbleef in de Disney Hotels en de toenemende activiteiten van de zakelijke markt. De stijging van het uitgavepatroon per kamer was het gevolg van meer omzet door hogere kamerprijzen.

Hier staat tegenover dat andere omzetten, zoals van sponsoren en transport, daalde met 3 miljoen tot 9,1 miljoen euro. Als laatste daalde de omzet van de vastgoedtak fors met 50,3 miljoen euro vanwege de inmiddels afgeronde transactie voor de grond waar een winkelcentrum in Val d’Europe is gebouwd op staat. In de huidige periode zijn nauwelijks vastgoed transacties gesloten.

Chief Executive Officer van Euro Disney S.C.A., Philippe Gas, zegt hier het volgende over:

“Our third quarter Resort revenues ended up 7% to the prior year, driven by increases in attendance, occupancy and guest spending. The growth in our Resort business for the nine months has been sufficient to compensate for the significant property sale we had in the third quarter of last year, resulting in Group revenues up 1% to last year.

In April we launched the Disney Magical Moments Festival and are thrilled to reintroduce the popular Tarzan Encounter stage show this summer. As part of this celebration, our Cast Members continue to deliver great guest service, creating those special magical moments for all our visitors.”

Als we de cijfers echter gaan vergelijken met dezelfde periode vorig jaar zonder de grote vastgoed transacties, dan komt de omzetstijging uit op een magere 1%. De weg naar boven is doorgezet, maar er is nog een lange weg te gaan om het niveau van topjaar 2008 te evenaren.

Download het volledige rapport door hier te klikken (PDF; Engelstalig).

Bron: Euro Disney S.C.A.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

11 08 2011
G

En daarvoor zijn er nou Entrys!




%d bloggers liken dit: