Nieuwe shows tijdens Disney’s Halloween Festival 2011

4 08 2011

Van 1 t/m 31 oktober 2011 is het weer griezelen geblazen in Disneyland Parijs. Tijdens het jaarlijkse Disney’s Halloween Festival kunnen bezoekers genieten van de unieke Halloween sfeer, shows en speciale avondhappenings. Dit jaar zullen er een aantal merkbare veranderingen worden doorgevoerd. Zo zal er nieuwe decoratie te zien zijn, komen er 2 nieuwe shows en wordt de Terrorific Night in het Walt Disney Studios Park uitgebreid met een extra avond. Daar staan ook een aantal dingen tegenover die geschrapt gaan worden.

Naast het feit dat het Disneyland Park gedurende de hele maand oktober voorzien zal worden van Halloween decoratie (met dit jaar nieuwe decoratie in Main Street, U.S.A., naast de bestaande versieringen in Frontierland en Fantasyland), keert Malificent weer terug in één van de nieuwe shows. Omgedoopt tot ‘La Fête Maléfique Disney d’Halloween’ (Disney’s Maleficious Halloween Party), zal Central Plaza Stage voor het kasteel worden gebruikt als podium voor deze show waarin Malificent het aan de stok krijgt met Dr. Facilier (de slechterik uit The Princess and The Frog). Deze show wordt de vervanger van de populaire Disney Villains Halloween Showtime en zal meerdere malen per dag opgevoerd worden. Malificent is nog altijd pissig dat ze niet werd uitgenodigd voor de geboorte van prinses Aurora (Sleeping Beauty) en zet daarom het podium in vuur en vlam. Dr. Facilier is hier niet van onder de indruk en vindt dat hijzelf de grootste tovenaar/magiër is aller tijden. Naast deze twee slechterikken zullen ook Cruella de Vil, Captain Hook, Jafar en de Queen of Hearts hun opwachting maken. Aan het einde van de show wordt traditioneel snoep uitgedeeld.

In de tweede show zien we Mickey, Minnie, Donald en Goofy in hun Halloween kostuums. Tijdens deze interactieve show, omgedoopt tot ‘Mickey et sa surprise-partie d’Halloween’ (Mickey’s Halloween Treat in the Street), wordt het publiek uitgenodigd om mee te doen met de danspasjes van Minnie, de Hula Hoop met Goofy en het jagen op vleermuizen met Donald. Mickey zal bij deze spellen als scheidsrechter optreden. Deze show wordt meerdere malen per dag opgevoerd. De show zal plaatsvinden op de Royal Castle Stage (de locatie waar nu de show van de Disney Dance Express wordt opgevoerd, die overigens te zien zal blijven in oktober).

De twee shows op een rijtje:

  • ‘La Fête Maléfique Disney d’Halloween’, Locatie: Central Plaza Stage, Frequentie: meerdere malen per dag
  • ‘Mickey et sa surprise-partie d’Halloween’: Locatie: Royal Castle Stage, Frequentie: meerdere malen per dag

Verder nog informatie over de speciale avondhappenings:

  • Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party: 7, 14, 21 & 28 oktober in het Disneyland Park (25,- euro per persoon, kinderen tot 3 jaar gratis)
  • Disney’s Halloween Party: 31 oktober in het Disneyland Park (35,- euro per persoon, kinderen tot 3 jaar gratis)
  • Terrorific Night: 29 & 30 oktober in het Walt Disney Studios Park (32,- euro per persoon, kinderen tot 3 jaar gratis)

Naast al deze nieuwigheden, zijn er ook een aantal dingen niet bevestigd. Zo maakt het resort in het persbericht geen melding van de verlengde parade. Vorig jaar zagen we dat Disney’s Once Upon A Dream Parade flink werd uitgebreid met een grote nieuwe float met de slechterikken, de pompoenmannen en het wagentje van de Evil Witch (Snow White) onder de naam ‘Dreams of Trick or Treat’. Tevens worden de pompoenmannen, die normaal door het park lopen en tijdens de verlengde parade te zien zijn, niet vermeld. Dit hoeft echter niet te betekenen dat dit alles niet meer te zien zal zijn, maar bevestigd is het ook niet.

Volgens diverse bronnen krijgt Main Street, U.S.A. dit jaar nieuwe decoratie, na de complete afwezigheid ervan vorig jaar. Naar verluid wordt dezelfde decoratie gebruiks als in Disneyland Resort California met Mickey pompoenen. Het is afwachten in hoeverre dit inderdaad zo is. Een voorproefje van de nieuwe decoratie uit California:

Update 05-09-2011: Volgens InsideDLParis (Twitter) zullen er dit jaar geen pompoenmannen/vrouwen te zien zijn, zal er tevens geen ‘Dreams of Trick or Treat’ gedeelte aan de dagparade zitten én zal Frontierland niet worden omgebouwd tot Halloweenland. We zullen moeten afwachten of er iets vervangends te zien zal zijn.

Bronnen: Disneyland Parijs, InsideDLParis (Twitter)

Advertenties

Acties

Informatie

One response

5 08 2011
Disneyland Parijs reizen

Dat is leuk nieuws. Hoop dat ze ook eindelijk eens iets met een speciale parade gaan doen voor halloween zoals in de andere landen. Glow in de dark e.d. zou erg gaaf zijn voor ons Disneyland!
%d bloggers liken dit: