Wijziging in management Disney Parks and Resorts heeft effect op Disneyland Parijs

27 07 2011

Begin deze maand zijn er enkele grote wijzigingen doorgevoerd in het management van Disney Parks and Resorts, de divisie van The Walt Disney Company dat het beheer heeft over en/of de licenties uitgeeft voor de Disney parken wereldwijd. Tom Staggs, het hoofd van de divisie, heeft aangekondigd dat de functie van ‘President of Worldwide Operations’ wordt geschrapt na het pensioen van Al Weiss. Hierdoor wordt Meg Crofton, momenteel Walt Disney World President, het nieuwe hoofd van zowel de Amerikaanse resorts, als het Parijse resort. Dat betekend dat Disneyland Parijs nu samen met Disneyland Resort California en Walt Disney World Resort Florida onder één overkoepelend management gaat vallen.

Onder de naam ‘One Disney’ worden er momenteel wijzigingen doorgevoerd om de touwtjes strakker in handen te krijgen. De Chief Executive Officer van Disneyland Parijs, Philippe Gas, moet nu dus verantwoording afleggen aan Meg Croften. Het Parijse resort valt met deze verandering echter niet direct onder Amerikaans management. Vanwege ingewikkelde Franse regelgeving is het voor The Walt Disney Company niet mogelijk om direct controle te krijgen over Disneyland Parijs. Nu wordt het resort uitgebaat en beheerd door het Franse bedrijf ‘Euro Disney S.C.A.’, dat wel weer onder toezicht staat van The Walt Disney Company.

Wat het effect van deze management wijziging voor ons resort betekend, is niet duidelijk. De vraag is zelfs of er überhaupt iets veranderd, maar feit blijft dat we hierdoor dichter bij het Amerikaanse management staan dan ooit tevoren. Of dat goed nieuws is, daar zijn de meningen over verdeeld. Veel Amerikaanse Disney fans zijn namelijk niet te spreken over Croften, die volgens hun alleen maar oog heeft voor winst en niet voor kwaliteit. De toekomst zal het uitwijzen.

Bron: Disney and more


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: