John Lasseter bezoekt Disneyland Parijs en bekijkt Ratatouille locatie

24 07 2011

Afgelopen woensdag kreeg Disneyland Parijs hoog bezoek uit de Verenigde Staten. Niemand minder dan John Lasseter, Chief Creative Officer van Pixar Animation Studios en Walt Disney Animation Studios, bracht een bezoek aan ons resort. Uiteraard mocht een bezoek aan het kasteel, dat momenteel in de laatste onderhoudsfase zit, niet ontbreken samen. Lasseter poseerde met de huidige Disneyland Paris Ambassadors Régis Alart en Osvaldo del Mistero voor een foto, die inmiddels op de Facebook-pagina van beide heren staat. De twee gouden torentjes van het kasteel waren net teruggeplaatst na een maandelange onderhoudsbeurt, waardoor het kasteel weer in volle glorie is te zien.

Na een bezoek aan het Disneyland Park, vervolgde Lasseter zijn bezoek met een tour door het Walt Disney Studios Park. Hier werd hij vergezelt door Tom Fitzgerald (Executive Vice President & Senior Creative Executive) en Chrissie Allen (Senior Show Producer) van Walt Disney Imagineering. Beiden zijn tevens verantwoordelijk voor Toy Story Playland. Nabij de ingang van het toekomstige Ratatouille gebied, werd er druk overleg gevoerd. Een forumlid van Disney Central Plaza maakte hier de volgende foto van:

Dit bevestigd het gerucht dat sinds vorige week de ronde doet over de financiële goedkeuring van de banken voor de nieuwe Ratatouille darkride. Deze nieuwe attractie, met een beoogde opening in 2013, was al door Disneyland Parijs zelf en Walt Disney Imagineering goedgekeurt, maar wachtte sindsdien op het groene licht voor de benodigde financiën. Die lijken nu in orde te zijn, want er is sinds kort weer activiteit waargenomen op de bouwlocatie naast Toy Story Playland. Vanuit de Parachute Drop attractie werd de volgende foto gemaakt, waarbij linksboven duidelijk te zien is dat er nieuwe activiteiten plaatsvinden:

De bouw van de attractie zou volgens bronnen eind dit jaar definitief starten en gaat ongeveer 18 maanden duren.

Bron: Disneyland Paris Ambassadors Facebook-pagina, Disney Central Plaza


Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: