Duffy the Disney Bear komt naar Disneyland Parijs

2 07 2011

Duffy, de pluche knuffel van Mickey in de vorm van een beer, komt dit jaar naar Disneyland Parijs voor ontmoetingen met de bezoekers tijdens een eigen meet & greet. Duffy is al te zien in de overige Disney Resorts wereldwijd.

Duffy werd als eerste in 2002 geïntroduceerd in de Once Upon A Toy winkel in Walt Disney World Resort Florida, waar hij te koop was als merchandise. Na een tijdje zag het management af van de verkoop van deze nieuwe beer wegens tegenvallende verkoopcijfers. Managers van Oriental Land, de resort operator voor Tokyo Disney Resort, zagen de beer en besloten hem te addopteren voor de parken in Japan. Via een grote promotie- en martkeringcampagne werd Duffy bekend bij het Japanse publiek en werd zó populair dat ook de Amerikaanse resorts besloten om Duffy een nieuwe kans te geven.

Er zijn twee achtergrondverhalen bekend over hoe Duffy de favoriete beer werd van Mickey:

  • In de eerste versie nam Mickey Duffy mee naar Magic Kingdom, waar hij op een bankje ging zitten voor het kasteel. Hier maakte Mickey een wens om een vriend te hebben met wie hij alle belevenissen in het park kon delen. Tinkerbell komt vervolgens te voorschijn en strooide wat pixie dust over de beer die vervolgens te leven werd gewekt. Mickey knuffelt Duffy, waarna het gezicht van de beer de vorm krijgt van Mickey’s hoofd. De twee zijn vanaf die dag magisch aan elkaar verbonden. Dit verhaal stond ook in het label dat aan iedere Duffy beer zat in die tijd.
  • In de tweede (en meest actuele) versie is Duffy een cadeau van Minnie aan Mickey, zodat hij niet zo alleen hoeft te zijn tijdens een lange reis op zee.

Op 14 oktober 2010 werd Duffy verwelkomt in EPCOT (Walt Disney World Resort Resort) en Disney’s California Adventure Park (Disneyland Resort California) met nieuwe merchandise en een speciale meet & greet. Ook Hong Kong Disneyland Resort verwelkomde de nieuwe beer in hun park op 19 november 2010. Uiteraard kon Disneyland Parijs niet achterblijven en zal Duffy ook bij ons te zien zijn voor meet & greets. Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt, maar men gaat er momenteel vanuit dat Duffy vanaf de start van het kerstseizoen (8 november 2011) zijn opwachting zal maken in het Disneyland Park. Merchandise van Duffy is wel al te koop.

Tijdens een speciale meet & greet in juni was Duffy al eventjes in Parijs te zien samen met Mickey en Minnie in het Disneyland Hotel. Op de tweede foto is Mickey met Duffy te zien tijdens de presentatie in EPCOT (Walt Disney World Resort Florida) vorig jaar.

DLP June 2011 - Meeting French Mickey, Minnie, and Duffy

Duffy is een unieke toevoeging aan de grote verzameling Disney figuren, omdat hij het enigste figuur is dat niet voorkomt uit een film of tv-serie.

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

24 07 2011
G

Hij is er al even geweest… :P

25 07 2011
Lars

Ik ben reuze benieuwd naar deze nieuwe knuffelbeer! Thanks voor de update.

6 07 2011
Disneygraphy

Daar heb je een punt, ik word ook altijd blij als ik met Chewbaca op de foto kan, eigenlijk ook een grote knuffelbeer…

4 07 2011
Ivon

Wel een leuke aanvullig.
Heb Duffy vorige maand nog kunnen ontmoeten in Wart Disney World in Florida. Daar zie je trouwens nog veel meer andere figuren die je in Parijs helemaal niet ziet.

4 07 2011
Disneygraphy

Ik ben er nog niet uit, is Duffy nou een aanwinst voor DLP of is ‘tie alleen maar een merchandise-cashcow?

4 07 2011
Lars

Het is een combinatie. Uiteraard is dit hoofdzakelijk een ‘merchandise-cashcow’, maar tegelijkertijd ook een aanwinst. Het blijft een nieuw karakter en die zijn altijd meer dan welkom in DLP als je het mij vraagt. In Parijs leunen ze te veel op bekende Disney figuren, die uiteraard zeker de aandacht moeten krijgen, maar het zou leuk zijn als ze ons soms eens zouden verrassen met zeldzame of nieuwe karakters. Helaas is dat alleen voorbehouden aan special events achter gesloten deuren of premieres.
%d bloggers liken dit: