160 zieke kinderen bezoeken Disneyland Paris tijdens ‘Journées Soif de Vivre’

30 06 2011

Afgelopen weekend vond de vierde editie plaats van het ‘Journées Soif de Vivre’ evenememt voor kinderen met een levensbedreigende of zeer zeldzame ziekte. Het evenement wordt ieder jaar georganiseerd door het Disney’s Community Relations Team en vond dit jaar plaats in Disneyland Paris.

Maar liefst 160 kinderen uit 11 Franse ziekenhuizen kregen een weekend vol magie cadeau. Het hele weekend waren er speciale activiteiten in en rondom de parken van Disneyland Paris. Zo konden de kinderen een ritje maken op Harley Davidson motoren, mee vliegen in een luchtballon, demonstraties bijwonen van de Franse veiligheidsdiensten en beroemdheden ontmoeten (waaronder natuurlijk ook de Disney figuren).

Aan het einde van de middag vlogen 5 vliegtuigen van de Franse luchtmacht over het kasteel van Doornroosje in het Disneyland Park en brachten daarmee een spectaculaire salut aan alle kinderen die op dat moment in het park aanwezig waren.

De avond werd afgesloten met een voorstelling van de Buffalo Bill’s Wild West Show en een grote diner show met sterren uit de hitmusical ‘Dracula’. Op de laatste dag gingen de kinderen onder leiding van de Disney VoluntEARS (vrijwilligers) de parken in voor een onvergetelijke dag in het hart van de magie. Als afsluiting kregen ze een privé premiere van de nieuwe Disney/Pixar film Cars 2 met ontmoetingen met de Disney figuren.

Advertenties

Acties

Information
%d bloggers liken dit: