Nieuwe en zeldzame figuren tijdens de parades voor een eenmalig special event

10 06 2011

Deze week vonden er diverse special events plaats in Disneyland Paris ter ere van het bezoek van Prince Al-Waleed bin Talal uit Saudi Arabia. Hij is grootaandeelhouder van Euro Disney S.C.A. en krijgt telkens als hij het resort bezoekt een speciale behandeling met extra meet & greets, shows en happenings. De meesten hiervan zijn privé, maar dankzij de prins krijgen de bezoekers van Disneyland Paris ook iets extra’s. Tijdens zijn verblijf wordt er namelijk een hele vrachtlading aan nieuwe en zeldzame karakters toegevoegd aan de parades van beide parken.

Voor de ‘casual bezoeker’ zal het wellicht niet zo speciaal zijn, maar voor de regelmatige bezoeker en vooral de fans is dit een waar lust voor het oog. De toevoeging van nieuwe figuren is in Disneyland Paris altijd al minimaal geweest. Meestal worden alleen ‘high profile’ karakters toegevoegd zoals Tiana en Naveen uit The Princess and The Frog en Rapunzel en Flynn Rider uit Tangled/Rapunzel. Dit keer zien we dus ook hele zeldzame karakters en zelfs figuren die nog nooit eerdere in Parijs te zien zijn geweest.

We beginnen met Disney’s Stars ‘n’ Cars, de parade en show in het Walt Disney Studios Park. Afgelopen woensdag werd deze parade uitgebreid met 18 nieuwe en diverse ge-upgrade figuren.

Allereerst zien we Knabbel, Babbel en Clarice in speciale show-pakjes, gevolgt door Goofy en zijn zoon Max. Daarna komen Mickey en Minnie in de eerste wagen aan en ook zij hebben nieuwe pakjes aan. Vooral Mickey ziet er spectaculair uit in z’n show-pakje. Daarna zien we Huey, Dewey en Louie (Kwik, Kwek en Kwak), de drie neefjes van Donald Duck. In de achtervolgende wagen zien we Donald en Daisy in nieuwe oranje/paarse pakjes. Daar weer achter komen alle 7 dwergen uit Sneeuwwitje: Doc, Happy, Grumpy, Sleepy, Sneezy, Bashful en Dopey (Doc, Giechel, Grumpie, Dommel, Niezel, Bloosje en Stoetel). Acher de wagen van Sneeuwwitje zien we Abu uit Aladdin. Als de wagen met Aladdin en Jasmine is geweest, zien we een zeer zeldzaam karakter: Bullseye uit Toy Story! Daarna volgen de wagens van Toy Story, Lilo & Stitch en Monsters, Inc. Vervolgens komen de villains (slechterikken) met de zeldzame Hades uit Hercules erbij. Ook Jafar en Shan-Yu uit Mulan zijn aanwezig.

Nieuw in deze parade zijn dus:

 • Clarice (de vrouwtjes eekhoorn van Knabbel en Babbel)
 • Max (zoon van Goofy; onder andere uit A Goofy Movie)
 • Huey, Dewy en Louie (de drie neefjes van Donald Duck)
 • Doc, Happy, Grumpy, Sleepy, Sneezy, Bashful en Dopey (de 7 dwergen uit Sneewwitje)
 • Abu (het aapje uit Aladdin)
 • Bullseye (het speelgoedpaard uit Toy Story)
 • Hades (god van de onderwereld uit Hercules)
 • Jafar (grootvizier uit Aladdin)
 • Shan-Yu (slechterik uit Mulan)

Characters Photo Blog maakte enkele filmpjes van de parade en show.

Op het einde kreeg de prins nog een speciale show te zien met veel karakters uit Stars ‘n’ Cars en nieuwe showdance peformers op Place des Stars:

Een dag later kreeg ook Disney’s Once Upon A Dream Parade in het Disneyland Park een flinke upgrade met een hele vrachtlading aan nieuwe en zeldzame karakters.

Allereerst zien we Huey, Dewy en Louie (de drie neefjes van Donald Duck) in speciale pakjes voor Disney’s Once Upon A Dream Parade. Achter de eerste float zien we, naast Goofy en Max in speciale pakjes, de drie biggetjes en nooit eerder in Parijs geziene figuren uit Song of the South: Brer Rabbit en Brer Bear. Zij worden bijgestaan door een unieke verschijning: Marie uit The Aristocats! Wat een prachtig gezicht om haar eindelijk eens in Parijs te zien! Vervolgens zien we Stromboli uit Pinocchio samen met Gepetto en Pinocchio zelf. Daarna zien we een figuur uit Toy Story waar iedere fan spontaan van gekkigheid in de lucht springt: Lotso uit Toy Story! Deze roze knuffelbeer is te zien in de Amerikaanse parken, maar nog nooit eerder in Parijs. Uniek en prachtig om te zien! Bij de villains (slechterikken) zien we Ratcliff uit Pocahontas mét Percy, zijn hond. Verder nog Frollo uit The Hunchback of Notre Dame en Dr. Facilier uit The Princess and The Frog.  Achter de float van The Lion King en Jungle Book zien we nieuwe performers in aap-pakjes. Als we aan de finale beginnen zien we de drie goede feeën: Flora, Fauna en Merryweather (Flora, Fauna en Prettigweertje) uit Sleeping Beauty. Tussen de twee Dreams of Romance floats in maken de 7 dwergen uit Sneeuwwitje hun opwachting: Doc, Happy, Grumpy, Sleepy, Sneezy, Bashful en Dopey (Doc, Giechel, Grumpie, Dommel, Niezel, Bloosje en Stoetel).

Nieuw in deze parade zijn dus:

 • Huey, Dewy en Louie (de drie neefjes van Donald Duck)
 • Brer Rabbit en Brer Bear (uit Song of the South; Disney parks fans herkennen deze figuren uit de Splash Mountain attracties in de Amerikaase resorts)
 • Max (zoon van Goofy; onder andere uit A Goofy Movie)
 • De drie biggetjes (uit de korte film Three Little Pigs)
 • Marie (uit The Aristocats)
 • Stromboli (slechterik uit Pinocchio) & Gepetto (vader van Pinocchio)
 • Lotso (slechterik uit Toy Story 3)
 • Ratcliff mét Percy (slechterik uit Pocahontas met hond)
 • Frollo (slechterik uit The Hunchback of Notre Dame)
 • Dr. Facilier (slechterik uit The Princess and The Frog)
 • Flora Fauna en Merryweather (de drie goede feeën uit Sleeping Beauty)
 • Doc, Happy, Grumpy, Sleepy, Sneezy, Bashful en Dopey (de 7 dwergen uit Sneewwitje)

Bronnen: Characters Photos Blog, DLRP Express

Advertenties

Acties

Information

8 responses

15 06 2011
Joost @Disneygraphy

Deze beste man moet in het vervolg maar even aangeven wanneer hij DLP gaat bezoeken.
enne… als we nou ’s met een groepje aanddeel houders onze aandeeltjes bij elkaar optrellen, met hoeveel man zouden we moeten zijn om zo’n behandeling te krijgen???

15 06 2011
Lars

Daar moet je niet alleen aandelen voor hebben (dat heeft die prins ook), maar je moet ook met extra geld (met héél veel nullen) over de brug komen wil je iets speciaals geregeld krijgen. Dus tenzij je nog wat miljoenen achter de hand hebt, vrees ik dat we dit niet kunnen afdwingen.

16 06 2011
Joost@Disneygraphy

ow, is dat alles…… ik ga wel ff pinnen : /
Disneyland Paris gaat redelijk relaxed om met het bezoek van celebrities, je ziet idd wat meer castmembers en bewaking rond zo’n persoon maar ik heb het idee dat over het algemeen hun ervaring niet veel scheelt met die van gewone stervelingen. We zaten ooit bij Walt’s te eten toen opeens onder het personeel het gerucht ging dat er ‘someone famous’ was. De Frontierland-kamer werd voor haar gereserveerd
en dat was eigenlijk allles. Ik heb alleen een grote pruik voorbij zien komen.
Later hoorde ik dat die persoon Lady GaGa was die haar kapper kwam opzoeken die voor de promotie van Rapunzel in het park was.

11 06 2011
Thomas Hendriksen

Wat ik mij nou afvraag, vanaf waar kijkt die man (en zijn gevolg) dan toe? Ik neem aan dat hij niet tussen het gewone publiek staat tijdens beide parades? Iemand een idee?

15 06 2011
Lars

Hij zal gewoon tussen het publiek staan, wel op gereserveerde plaatsen. Niemand kent hem namelijk als zijnde een echte ‘prins’. Een bekende wereldster (zoals Michael Jackson in de beginjaren) kun je daar niet tussen de mensen zetten, maar hij wel.

11 06 2011
Joost

…ik denk dat ik nèt niet genoeg aandelen bezit om ook zo’n behandeling te krijgen…..

10 06 2011
gerben

is het niet prins al-waleed bin talal ;-)

10 06 2011
Lars

Yep, helemaal correct. Andere bronnen geven echter een andere naam. Heb het even opgezocht op de corporate site van DLP. Al-Waleed bin Talal is inderdaad de officiële naam. Aangepast!
%d bloggers liken dit: