Bouwplannen nieuwe Ratatouille attractie in het Studios Park goedgekeurd

16 05 2011

Afgelopen maand, op 20 april 2011, werden de bouwplannen voor de Ratatouille attractie in Disneyland Paris door de gemeente Chessy officieel goedgekeurd. Sinds kort zijn enkele blueprints en concept arts beschikbaar ter inzage voor iedereen. Disney Central Plaza wist de hand te leggen op een aantal van deze documenten.

Vorig jaar zomer wist DLRP Fan Blog al te melden dat de film Ratatouille het centrale thema zou worden voor een nieuwe attractie in het Walt Disney Studios Park. Een eerste hint werd door het resort al zelf gegeven met de bouw van de ‘Paris Boulevard’ aan de rechterzijde van Toy Story Playland. Bekijk diverse foto’s van deze nieuwe straat in het vorige artikel over Ratatouille.

Allereerst zien we een blueprint van bovenaf. Het showgebouw zal tussen de route van de Studio Tram Tour en het Imagination (costuming) gebouw verrijzen. Bezoekers kunnen het nieuwe gedeelte op twee manieren bereiken: via Toy Story Playland zelf (door de blauwe monkey barrel) of via Toon Studios naast de hoofdingang van Toy Story Playland (via de ‘Paris Boulevard’).

Eenmaal aangekomen op de nieuwe locatie zien we een Parijs pleintje met bomen en een grote fontein. Daarachter een facade van historische gebouwen met in het midden een restaurant (waarschijnlijk genaamd Gusteau’s Restaurant zoals in de film) en rechts de ingang naar de attractie. De nieuwe locatie loopt aan de rechterkant van de ingang nog iets verder door, wat naar alle waarschijnlijkheid een overdekte wachtrij gaat worden. Het is niet duidelijk hoe ze het Imagination gebouw gaan implementeren in het Parijse thema. Geruchten hebben het over grote decorstukken aan beide zijden van dit gebouw om de illustie te wekken dat de bezoeker echt in Parijs rondloopt.

Het ligt voor de hand dat er ook nog een winkel zal worden toegevoegd aan dit geheel (waarschijnlijk het meest linkse gebouw naast het restaurant), maar daar wordt momenteel in de vrijgegeven documenten niets over vermeld. Het pleintje zal verder worden voorzien van keitjes op de vloer, antieke lantaarnpalen voor de verlichting en veel groen, in dezelfde stijl als de huidige ‘Paris Boulevard’.

Naar alle waarschijnlijkheid zal in het najaar worden begonnen met de echte bouw van dit nieuwe gebied. De grondwerkzaamheden zijn al afgerond. De opening van de attractie is voorzien in 2013.

Bron: Disney Central Plaza

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

20 05 2011
Disneyland Parijs Reisgids

Dit ziet er goed uit. Nu de bouwvergunning op zak is zal het niet meer lang duren voor de bouw zal beginnen.

Laten we hopen dat dit de opening nog tijdens de 20e verjaardag gebeuren zal! Eind volgend jaar zou nog haalbaar moeten zijn!

16 05 2011
Disneyland Parijs reizen

Hehe het is eindelijk officieel bevestigd en het gaat dan eindelijk gebeurden :D

Ik wil trouwens graag even van de gelegenheid gebruik maken om onze nieuwe Disneyland Parijs video’s te promoten. Er staan inmiddels al 10 nieuwe HD video’s online waarin Disney’s Magical Moments Festival centraal staat!

Neem snel een kijkje op ons youtube kanaal http://www.youtube.nl/dlrpmagic

Vind onze video’s leuk en volg ons op Youtube (abonneren) zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste Disneyland Parijs video’s :-)
%d bloggers liken dit: