Pirates of the Caribbean krijgt upgrade voor 20ste verjaardag Disneyland Paris

12 05 2011

Disneyland Park in Parijs is momenteel nog het enigste Disney park met een Pirates of the Caribbean attractie zónder de nieuwe Audio-Animatronic van Jack Sparrow uit de gelijknamige blockbuster filmserie. De afgelopen jaren zijn de attracties in California (Disneyland), Florida (Magic Kingdom) en Tokyo (Tokyo Disneyland) allemaal voorzien van een update met karakters uit de Pirates of the Caribbean filmserie.

Vanaf volgend jaar komt daar verandering in, want de Pirates of the Caribbean attractie in Parijs zal een upgrade krijgen ter ere van de 20ste verjaardag. Audio-Animatronics van Jack Sparrow zullen drie keer te zien zijn. De eerste keer bij de scene met de burgemeester in de waterput, de tweede keer zien we Jack uit een vat bier verschijnen en op het einde van de attractie, net voor de ‘dead man’s chest’ scene, zien we links Jack in vol ornaat tussen zijn schat. Deze laatste scene komt in de plaats van de huidige scene met de twee drinkende skeletten.

Een Audio-Animatronic van Barbossa zal tevens worden toegevoegd en wel aan de scene met het grote piratenschip na de eerste drop. Als laatste zal ook de bekende ‘ghostly waterfall’ uit de overige resorts worden toegevoegd. De bootjes varen hierbij door een geprojecteerde muur van water met een speciale verschijning van Davy Jones (of Blackbeard, die vanaf 20 mei te zien zal zijn in de Amerikaanse resorts). Deze ‘waterval’ zal in Parijs direct na de eerste lagoon scene worden geplaats, vlak voor de eerste lift.

Het opwaarderen van een bestaande attractie is een goedkope manier voor Disney om iets nieuws te bieden aan de bezoekers van de parken. Aangezien de films met Johnny Depp als Captain Jack Sparrow enorm populair zijn en de vierde film vanaf deze maand in de bioscopen is te zien, doet Disneyland Paris er goed aan om hier op voort te borduren. Er is nog geen exacte datum bekend wanneer we de vernieuwde Pirates attractie kunnen gaan zien.

In 2006 bezocht Johnny Depp Disneyland Resort in California om ‘zijn’ Jack Sparrow Audio-Animatronic van dichtbij te bekijken. IESB.net maakte er de volgende korte reportage van:

Bron & afbeeldingen: Disney and more, DLRP.fr

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

8 06 2011
jackfan

ik vraag me af of ze geen acteurs hebben gebruikt in deze film! ze hebben te realistische bewegingen om een pop te zijn!!
als het wel echt is… geweldig!!! kan niet wachten om de attractie zelf te zien.

20 05 2011
Disneyland Parijs Reisgids

Ik vindt dit een van de meest leuke opwaarderignen die het resort kan doen op korte termijn. Op deze manier krijgt het park voor het algemene publiek een betere connectie met hetgeen ze in de bioscoop zien.

Er zijn echter fans die daar anders over denken, aangezien de Parijsche versie de enige was die nog zijn orriginele verhaal had. Maar denk dat dit voor de beleving van het gros van de bezoekers beter is.
%d bloggers liken dit: