Tokyo DisneySea viert heropening met premiere van Fantasmic!

30 04 2011

Afgelopen donderdag 28 april vond de heropening van Tokyo DisneySea plaats na de aardbeving en tsunami vorige maand (lees alles over de gevolgen van deze ramp voor Tokyo Disney Resort in deze post). Het tweede themapark van Tokyo Disney Resort viert dit jaar zijn 10e verjaardag en voor deze gelegenheid werd een gloednieuwe avondshow ontwikkeld, genaamd Fantasmic!. Fans van de Disney parken zullen de naam van deze show herkennen. In de Amerikaanse resorts loopt deze show al heel wat jaar (sinds 1992 in Disneyland California en sinds 1998 in Walt Disney World Florida) en is nog altijd inmens populair.

Ondanks dezelfde naam als de shows uit de Amerikaanse resorts, is deze nieuwe Japanse show heel anders. Uiteraard horen we referenties naar de originele Fantasmic!-theme in de soundtrack en is Sorcerer Mickey present om als dirigent van zijn dromen (en nachtmerries) op te treden, maar verder is de show uniek. De imagineers van Walt Disney Imagineering (WDI) moesten een nieuw concept bedenken, vanwege de locatie van de nieuwe show. In de Amerikaanse resorts neemt het publiek aan één zijde van de showlocatie plaats en kunnen er daardoor waterprojecties worden vertoond. In Tokyo DisneySea wordt de show vertoond op de Mediterranean Harbor, waar het publiek helemaal rondom kan staan. Hierdoor gaat het effect van waterprojecties verloren als bezoekers aan de verkeerde kant staan. De imagineers hebben dit opgelost middels een enorme schuifbare en drijvende LED toren. Sorcerer Mickey, Cinderella en Stitch zijn bovenop deze toren te zien, terwijl de beelden aan alle zijden van de toren via de LED schermen worden vertoond.

Uiteraard zijn ook de drijvende podia, zoals we die uit de originele shows kennen, present om performers en extra Disney figuren te transporteren. De finale van het nachtmerrie-gedeelte heeft als hoogetpunt de draak ‘Murphy’ uit Sleeping Beauty die uit de betoverende spiegel van Snow White naar boven komt en een paar keer vuur spuwt. Disney zou Disney niet zijn als we geen een ‘happy ending’ zouden krijgen. Sorcerer Mickey en alle Disney figuren zorgen voor een knallende finale.

De premiere van de show ging echter niet geheel vlekkeloos. De projecties van de Disney figuren op de LED toren liepen niet synchroon met de muziek en ook één van de grote opblaasbare ballen, waar normaal projecties op moesten verschijnen, bleef donker. Dit zal de komende periode uiteraard worden opgelost en verfijnd. Geniet van deze nieuwe versie van Fantasmic! in de volgende video die door een bezoeker is gemaakt:

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: