Grote onderhoudsplanning gepresenteerd tijdens fanmeeting in Disneyland Parijs

1 04 2011

Op vrijdag 24 maart hield Disneyland Parijs een speciale meeting voor webmasters van grote Disneyland fansites. Inhoud van de meeting was de presentatie van de grote onderhoudsplanning die dit jaar van start is gegaan. De bedoeling is dat het resort volgend jaar, als de viering van de 20ste verjaardag van start gaat, weer in topconditie is. De meeting begon om 09:00 uur bij Walt’s – An American Restaurant in het Disneyland Park waar de imagineers Peggie Farris en Thomas Bardemat van Walt Disney Imagineering (WDI) een eerste presentatie gaven over de komende onderhoudsprojecten.

Farris begon in 1965 voor Disney te werken als Cast Member bij Storybookland in Disneyland California en is momenteel het nieuwe hoofd van DLP Imagineering voor de komende 6 maanden. Bardemat begon 10 jaar geleden te werken voor Disney als Cast Member bij Phantom Manor in Disneyland Parijs en is momenteel het hoofd van de ‘Projects for Parks Content’ afdeling. Hij fungeert met zijn team als een soort van brug tussen Walt Disney Imagineering en Disneyland Parijs met een focus op de onderhoudsafdeling.

Tijdens de presentatie werden de volgende onderhoudsprojecten aangekondigd en bevestigd:

  • Big Thunder Mountain en de Rainbow Arch (de grote stenen boog in het water nabij Phantom Manor) worden schoongemaakt en opnieuw geverft in een iets rodere tint dan voorheen.
  • Orbitron – Machines Volantes in Discoveryland krijgt een nieuwe verfbeurt en zal hiervoor tijdelijk worden ontmantelt.
  • De waterpartijen bij de ingang van Discoveryland zijn momenteel in onderhoud, waarbij wellicht het rook-effect van vroeger in ere zal worden hersteld.
  • De daken van March Hare Refreshments en The Old Mill in Fantasyland en Cool Post in Adventureland zullen worden vervangen.
  • De buitenkant van Colonel Hathi’s Pizza Outpost in Adventureland krijgt een volledige onderhoudsbeurt.
  • Na de afronding van het werk aan de vloeren in Fantasyland tussen It’s a Small World en de Royal Castle Stage, zullen er ook kleinere werkzaamheden plaats gaan vinden aan de vloeren in de rest van Fantasyland, met name nabij de Fantasy Festival Stage.
  • De vloeren vóór de kassa’s van het Walt Disney Studios Park zullen worden vervangen, al is hier nog geen exacte datum voor bekend.
  • Aan beide kanten van de ingang van het Walt Disney Studios Park zullen nieuwe toegangspoortjes worden gebouwd om zo het wachten voor de bezoekers tijdens drukke dagen te verkorten. Aan de rechterzijde (naast de kassa’s) zijn de poortjes al klaar. Momenteel wordt er gewerkt aan de nieuwe poortjes helemaal links van de huidige ingang.
  • De ‘vuurtoren’ van Disney’s Newport Bay Club bij Lake Disney zal worden opgeknapt tussen 29 april en 15 juni.

Meer informatie over de grote onderhoudsbeurt van Le Château de la Belle au Bois Dormant:

Er is besloten om terug te keren naar de originele kleuren van het kasteel die te zien waren tijdens de opening van het Disneyland Park in 1992. Vrijwel alle daken worden blauw geverft, in plaats van de huidige groen/blauwe kleur en zullen hun gouden accenten verliezen. De twee daken met de gouden accenten zullen nu weer volledig goud worden geverft in plaats van de huidige blauw/gouden overgang. Er zullen verschillende tinten roze worden gebruikt, donker op het onderste gedeelte van het kasteel en lichter op het bovenste gedeelte. Katie Olsen, een imagineer bij Walt Disney Imagineering in Glendale (VS), heeft het originele miniatuurmodel van het kasteel gebruikt bij de keuze van de nieuwe verfkleuren. Het meerendeel van het werk zal overdag plaatsvinden vanwege het natuurlijke zonlicht. Er zullen geen werkzaamheden worden verricht aan de binnenzijde van het kasteel. Het volledige project zal eind augustus worden afgerond.

MagicForum plaatste ter illustratie een foto van het kasteel met een vergelijking tussen 1992 (het openingsjaar) en 2010. Hier is goed te zien dat het kasteel in z’n huidige vorm veel meer gouden accenten bevat dan tijdens de opening. Na de onderhoudsbeurt zal het kasteel er weer uitziet zoals het origineel bedoelt was in 1992. Klik op de foto voor een grotere versie.

Meer informatie over de paraderoute ter hoogte van Fantasyland:

Het onderhoud aan de vloeren in Fantasyland zal deze week worden afgerond, zodat de parade tijdens het press event op zaterdag 2 april gewoon de normale route kan afleggen. De meeste bankjes bij de Royal Castle Stage zullen niet meer terugkeren op aandringen van de Entertainment Department. Het schijnt dat er zich te veel persoonlijke ongelukken voordeden met gasten die op de bankjes gingen staan en er vervolgens vanaf vielen. Alleen enkele rijen met bankjes aan de achterkant zullen blijven staan. Eerder waren er geruchten dat de Royal Castle Stage zou verdwijnen, maar Farris heeft aangegeven dat dit niet het geval is. Er zijn echter geen producties gepland op dit podium. Volgens geruchten (dus hier niet bevestigd) zullen de vloeren in het gebied rond de Royal Castle Stage in april en mei een ook opknapbeurt krijgen. Het aanleggen van de nieuwe klinkers zal worden uitgevoerd door een Duits bedrijf.

Meer informatie over Captain Hook’s Pirate Ship:

Het huidige schip van Captain Hook zal volledig worden afgebroken en worden vervangen door een geheel nieuw schip. De vorm en uitstraling van het schip blijft hetzelfde, al zullen er fellere kleuren worden gebruikt met een combinatie van rood en zwart en veel gouden accenten. Hiermee willen ze bereiken dat het schip gebruikt kan worden in de verhaallijnen van zowel Peter Pan, als Pirates of the Caribbean (Jack Sparrow). Het nieuwe schip bestaat uit speciaal materiaal dat beter bestand is tegen de weersomstandigheden in Parijs dan normaal hout. Het meer rondom het huidige schip zal leeg komen te staan en het gebied wordt afgezet met gethematiseerde stijgers. Het project zal begin april starten en duren tot eind september.

Meer informatie over onderhoud aan Main Street, U.S.A.:

Walt’s – An American Restaurant en Gibson Girl zullen een nieuwe verflaag krijgen met kleine wijzigingen in kleurtinten. Gibson Girl krijgt een nieuwe tint in de kleur van vanille ijs. Bij Disney & Co. zal de orgel verdwijnen. Deze wordt naar Walt Disney World getransporteerd voor de nieuwe Fantasyland uitbreiding van Magic Kingdom. Als tegenprestatie ontvangt Disneyland Parijs diverse nieuwe visuals en posters van hetzelfde project om de winkel te versieren. Het project zal begin april starten zonder exacte einddatum op dit moment.

Meer informatie over Molly Brown:

De Molly Brown, één van de twee boten van de Thunder Mesa Riverboat Landing, heeft een volledige opknapbeurt ondergaan en werd afgelopen vrijdag weer in gebruik genomen. De verhaallijn van de boot werd licht gewijzigd van een ‘Mid-West’ thema naar een ‘West’ thema. Er wapperen drie nieuwe vlaggen op de boot: de 1885 USA vlag, de vlag van Californië en de Jack vlag. De ‘spiel’ (vooraf ingesproken audio tijdens een attractie) werd opnieuw opgenomen waarbij Molly Brown nu in het Engels wordt vertolkt door een Amerikaanse actrice die gecast is door Walt Disney Imagineering uit Glendale. De kapitein blijft Franstalig.
Tijdens de lange onderhoudsbeurt is de boot volledig gestript en opnieuw opgebouwt met speciaal materiaal dat beter bestand is tegen de weersomstandigheden in Parijs dan normaal hout. Het kleurenpalet is gewijzigd naar ‘warm bruin’ en aan de zijkant van de boot prijkt nu de naam ‘Molly Brown – Western River Line’ in plaats van de oude naam ‘Molly Brown – Queen of the River’.

Meer informatie over de grote parkeerplaats van Disneyland Parijs:

De grote toengangspoort tot de parkeerplaats zal een nieuwe verfbeurt krijgen en dit keer worden voorzien van blauwe tinten met gouden accenten zoals het kasteel. Op de ronde frames van deze poort zullen tevens Disney en Pixar figuren worden toegevoegd. Het overkapte wandelpad vanuit de parkeerplaats richting de parken zal eveneens een nieuwe verfbeurt krijgen in dezelfde blauwe kleuren met gouden accenten.

Meer informatie over Toy Story Playland:

De oude fotolocatie van RC Racer naast de gelijknamige attractie werd onveilig bevonden tijdens diverse tests backstage. Er zal een nieuwe fotolocatie worden geplaatst in de vorm van een grote blisterverpakking waar bezoekers dan achter kunnen gaan staan om een foto te laten maken. De ‘doos’ wordt 2,60 meter hoog, waardoor bezoekers er niet op kunnen klimmen en eventueel vanaf kunnen vallen. De ‘oude’ fotolocatie (een grote versie van RC zelf) blijft overigens zichtbaar voor bezoekers tijdens het tweede gedeelte van de Studio Tram Tour: Behind the Magic. De zogenaamde ‘single riders lines’ bij RC Racer en Toy Soldiers Parachute Drop worden permanente nieuwe wachtrijen voor bezoekers, die het niet erg vinden om de attractie in hun eentje te beleven, compleet met borden en looppaden. Tijdens iedere ‘cycle’ van beide attracties krijgen ze zo de parachutes en RC telkens helemaal vol.
Een nieuw eetkraampje zal aan Toy Story Playland worden toegevoegd naast Slinky Dog ZigZag Spin in de vorm van een groot koekje met de naam ‘Jessie and her animals’. Een nieuwe pre-show video voor Toy Soldiers Parachute Drop, in de vorm van een soort PSP-apparaat, zal worden toegevoegd aan de wachtrij. De video is gemaakt door Pixar zelf, waarbij de karaters als ‘pixels’ werden geanimeerd om zo dezelfde stijl als de oude Nintendo games voor te stellen. Uiteraard zullen voornamelijk Toy Story karakters in de video, die in het Frans, Engels en Engels met ondertitels zal worden vertoond, te zien zijn.

Meer informatie over Rock ‘n’ Roller Coaster avec Aerosmith:

Een nieuwe lichtshow tijdens de rit zal de huidige gaan vervangen waarbij gebruikt wordt gemaakt van energiebesparende apparatuur. De lichtshow wordt geprogrammeerd via een nieuw 3D software programma. Waarschijnlijk gaat het hier om de duurzame LED technologie, maar dat kon niet worden bevestigd. Er zullen 2 nieuwe (energiebesparende) rookmachines worden geïnstalleerd om een beter rook-effect te creëren. Het grootste deel van het werk zal ’s nachts gaan plaatsvinden, waardoor er minder hinder voor de bezoekers ontstaat. Verder gaf Farris aan dat er nog een aantal verrassingen worden geïmplementeerd tijdens de rit. Dit zullen bezoekers zelf moeten ontdekken.

Meer informatie over de Royal Princess Palace (Disney Princesses Pavilion) in Fantasyland:

Tijdens de fanmeeting kregen de webmasters van diverse fansites de gelegenheid om deze nieuwe locatie te bezoeken. De nieuwe meet & greet locatie voor de Disney Prinsessen komt in het oude post-show gebouw van It’s a Small World. Dit gebouw is inmiddels van binnen compleet gestript en er zijn nieuwe betonnen muren geplaatst om de wachtrij voor de bezoekers te markeren. In de wachtrij zelf komen mooie glazen ramen met daarin de kastelen van alle prinsessen afgebeeld. Tussen de ramen zullen kristallen symbolen van iedere prinses worden getoond, zoals een appel voor Snow White en het glazen muiltje van Cinderella. Deze worden tevens van special effects voorzien in de vorm van lichtgevend glas. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om 1 of 2 prinsessen te ontmoeten.
De wachtrij heeft twee varianten: één voor een drukke dag in het park (lange variant met een extra ‘lus’, waarbij de bezoekers de mogelijkheid hebben om één prinses te ontmoeten) en één voor een rustige dag in het park (korte variant die direct naar de prinsessen loopt, waarbij de bezoekers allebei de prinsessen mogen ontmoeten). Aan het einde van de wachtrij worden de bezoekers één voor één binne gelaten door een grote houten deur. De ene prinses staat bij een decor met daglicht, de andere prinses bij een decor met nachtlicht. De binnenkant van het nieuwe gebouw wordt sprookjesachtig opgebouwd uit grote ‘stenen’, zoals die ook bij het kasteel en de rest van Fantasyland te zien zijn. Bij het verlaten van het gebouw komen bezoekers langs een kleine shop waar ze foto’s kunnen kopen van hun ontmoeting met de prinsessen.
De buitenkant krijgt de vorm van een klein kasteel, in dezelfde stijl als Auberge de Cendrillon met een kleine toren erbij. Er zal gebruik worden gemaakt van rode kleuren. De muziek, die in het gebouw te horen is voor de bezoekers, is speciaal gecomponeerd voor deze nieuwe attractie. Er werd geen exacte openingsdatum bekend gemaakt, maar deze nieuwe Royal Princess Palace zou in de zomer open moeten gaan voor het publiek.

Meer informatie over het onderhoud van de Disney Hotels:

Tijdens het tweede gedeelte van de dag werd de fanmeeting verplaatst naar Disney’s Davy Crockett Ranch waar Gilles Nicoulaud, het hoofd van de onderhoudsafdeling van Disneyland Parijs, de presentatie overnam. Nicoulaud begon zijn carriere bij Disney als een landschaparchitect voor Golf Disneyland in 1991.
Sinds oktober 2010 is het resort begonnen met de grote onderhoudsbeurt van Disney’s Sequoia Lodge. Inmiddels zijn er al heel wat kamers vernieuwd met een lichte Bambi-stijl. De kamers worden voorzien van nieuw meubilair dat afkomstig is uit Portugal, Frankrijk, België en Duitsland. Dit jaar zullen er 556 kamers vernieuwd gaan worden en in 2012 volgen dan de 445 overige kamers. De airconditioning en luchtfiltersystemen in het hotel zullen worden vernieuwd met varianten die meer energiezuinig zijn. Daarnaast is men bezig om een nieuwe ontbijt locatie te verwezenlijken.

Sinds 2010 zijn inmiddels 365 blokhutten van Disney’s Davy Crockett Ranch vervangen door nieuwe exemplaren. Tot aan 2013 worden de overige 230 blokhutten, die door een Frans bedrijf worden gebouwd, vernieuwd. Het installeren van deze nieuwe blokhutten gaat een stuk sneller dan voorheen en bevatten allemaal 2 slaapkamers, 2 badkamers met ieder een aparte douche, een grote ijskast, een flatscreen televisie en een verhoogd terras. De tevredenheid van de gasten is sinds de vernieuwing flink gestegen.

De overige Disney Hotels zullen de komende jaren ook allemaal een grondige opknapbeurt ondergaan. In oktober dit jaar start de onderhoudsbeurt aan Disney’s Hotel Santa Fe. Dit hotel krijgt een Cars-thema. De huidige kamers ontvingen al een verwijzing naar Cars met nieuwe dekbedden en schilderijen, maar de uiteindelijke opknapbeurt start pas in oktober waarbij de kamers volledig onder handen worden genomen. De facade van het hotel en de daken zullen gerenoveerd worden en opnieuw gethematiseerd. Onduidelijk is of hiermee wordt bedoelt dat ook deze elementen van het hotel een Cars-thema krijgen. Het resort bekijkt nog de mogelijkheid om life-size versies van figuren uit de film (waarschijnlijk Mater) toe te voegen aan het decor van het hotel.
Nadat Disney’s Hotel Santa Fe klaar is, gaan ze door met Disney’s Newport Bay Club, Disney’s Hotel Cheyenne, Disneyland Hotel en als laatste Disney’s Hotel New York. Ook deze hotels krijgen een lichte thema-wijziging, al zijn de details hierover nog niet bekend gemaakt. Voor ieder hotel wordt een onderhoudsbeurt van 2 jaar uitgetrokken. Nicoulaud bevestigde dat er plannen op tafel liggen om een nieuw vleugel aan het Disneyland Hotel te bouwen of een optie om een losstaande uitbreiding in dezelfde stijl naast het huidige hotel te bouwen. De uitvoering van deze plannen zijn afhankelijk van de vraag van bezoekers naar meer kamers in dit hotel.

Bronnen en copyright foto’s: PhotosMagiques.com, Disney and more

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

12 04 2011
Katrien

Hey Lars,

Leuke site en info :)
Leuk dat ze voor de 20ste verjaardag zoveel gaan opknappen, weet je toevallig of ze aan de gebouwen in mainstreet en aan Disneyland hotel ook de verlichting gaan herstellen aan rand van de daken?
De helft van de lampjes brand gewoon niet meer, vind ik persoonlijk zo een domper op de magie.
Die fonkellampjes in die rechthoek boompjes rond het kasteel mis ik ook, spijtig dat ze die alleen de eerste jaren hebben gehouden.

Groetjes,

Katrien

2 04 2011
Dennis

Lars,

Wat een werk maak je er telkens weer van! Ik heb je site inmiddels bij mijn favorieten gezet en neem er dagelijks een kijkje. Ik ben van 26 t/m 29 april weer in DLP, heb er erg veel zin in! Ga zo door met je site, complimenten!!

3 04 2011
Lars

Hoi Dennis,

Dank voor je complimenten! Leuk om te horen dat je eind april weer naar Disneyland gaat. Alvast veel plezier!

Groetjes,
Lars

2 04 2011
Thomas

Ik vind het zo tof dat ze de Rock ‘n’ Rollercoaster gaan updaten!

1 04 2011
Disneyland Parijs reizen

Jemig wat een uitgebreide post! Het is wel 1 april heh….. wel vreemd dat zoveel details aan de beruchte grote disneyland fansites word gegeven en de rest van niks weet. Ben benieuwd wat hiervan waar is en daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.
Over 2 weken ga ik naar Disneyland om het Disney’s Magical Moments Festival te beleven met rondleiding. Kijken wat er allemaal aan verbouwing bezig is.

1 04 2011
Lars

Thanks! En ja ik weet dat het 1 april is, maar dit is toch echt geen grap, gelukkig! Allemaal bevestigd door DLP op 25 maart.
%d bloggers liken dit: