Tilt-Shift video van Disneyland Parijs

17 03 2011

Ter ere van de 9e verjaardag van het Walt Disney Studios Park en de komende start van Magical Moments Festival, heeft het resort een speciale video van beide parken vrijgegeven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bekende ‘Tilt-Shift’ techniek. Via deze techniek worden foto’s vanaf hoge uitkijkpunten gemaakt met verschillende focus en perspectief. In de studio worden de foto’s dan nog eerst verder bewerkt door het verzadigen van kleuren, het spelen met contrast en het wazig maken van delen van de foto’s. Naderhand worden deze achter elkaar gezet en krijg je een filmpje met een soort van miniatuur-look.

Voor het filmpje van Disneyland Parijs zijn meer dan 125.000 foto’s genomen. Uiteindelijk zijn er 4.000 van deze foto’s daadwerkelijk gebruikt na maanden lang bewerken in de studio. Zie hier het prachtige resultaat:

Disney heeft ook van andere bestemmingen ‘Tilt-Shift’ video’s gemaakt. De eerste twee filmpjes komen uit Walt Disney World. We krijgen een geheel nieuwe kijk op Magic Kingdom en EPCOT:

Als laatste heeft Disney ook nog een ‘Tilt-Shift’ video gemaakt van de Disney Wonder uit de Disney Cruise Line:

Advertenties

Acties

Informatie

One response

20 03 2011
Disneyland Parijs reizen

Ik wist niet dat al die foto’s hiervoor handmatig bijgewerkt moesten worden :O wat een werk moet dat dan zijn zeg! Dacht dat meeste wel automatisch met een programma zou gaan.
%d bloggers liken dit: