Nieuwe voorgestelde restaurants, bars en winkels voor Disney Village

25 01 2011

Met een vestiging van Starbucks in 2009, een Earl of Sandwich dit jaar en de World of Disney Store in 2012, is Disneyland Paris gestart met een groot project dat moet leiden tot vernieuwing en uitbreiding van Disney Village. Het resort is deze maand begonnen met een grote enquete onder bezoekers met de vraag wat zij als toevoeging zouden willen zien in Disney Village op gebied van restaurtants, bars en winkels. In het onderzoek komen een aantal interessante concepten naar voren en – tussen de regels door – in ieder geval een bevestiging van minimaal 2 nieuwe restaurants, een nieuwe bar en diverse nieuwe winkels. Een overzicht:

Restaurants

 • Italiaans restaurant – Het bekende gerucht dat er een italiaans restaurant zou worden toegevoegd blijkt te kloppen. Dit type restaurant is bevestigd en gaat zeker komen. In het onderzoek werd alleen gevraagd naar welke soort stijl de voorkeur uitging (authentiek, modern, gethematiseerd, etc.) en welk type restaurant (table service, buffet service of counter service). Een locatie werd niet genoemd, maar de voormalige Hurricanes discotheek is de grootste kanshebber.
 • T-Rex Restaurant (Landry’s Restaurants Inc) – Een kopie van dit beoogde restaurant staat in Downtown Disney (Walt Disney World) en is volledig gethematiseerd naar het dinosaurussen tijdperk. Vergelijkbaar met Rainforest Café op het gebied van indeling (shop en restaurant in één). De keuken is een mix van vlees, vis en vegetarisch eten.
 • Cheesecake Factory Restaurant (The Cheesecake Factory Assets Co., LLC.) – Een kopie van dit beoogde restaurant staat in de buurt van Disneyland Resort California in Anaheim en heeft een Dubai-achtige thematisering met veel bling bling, goud en marmer. Het concept is een restaurant, bar en bakkerij in één. Klanten kunnen hun maaltijden nuttigen in het restaurant of komen afhalen. De keuken is van alle markten thuis met vlees, vis, pasta’s, pizza’s, hamburgers, steaks, salades, broodjes, koekjes en ijs om maar eens iets te noemen.
 • Franse brasserie – Een authentieke Franse brasserie wordt momenteel ook als toevoeging onderzocht voor Disney Village.
 • Hof van restaurants – In dit nieuwe concept worden er diverse soorten restaurants ondergebracht in één locatie. De restaurants bedienen allemaal een andere keuken en geven de klanten zo de mogelijkheid om een keuze te maken zonder de locatie te hoeven verlaten. De opzet wordt modern en zakelijk.

Alleen het italiaans restaurant is bevestigd (de naam ‘Tony’s Restaurant’ circuleert al geruime tijd in het geruchten circuit). Van de overige type restaurants werd gevraagd of men dit een toevoeging zou vinden voor Disney Village en of men hier zou gaan eten als zo’n locatie beschikbaar was. Persoonlijk denk ik dat het T-Rex Restaurant en de Franse Brasserie grote kanshebbers zijn voor de tweede nieuwe locatie naast het italiaans restaurant. Het T-Rex Restaurant vanwege de huidige band met Disney in Walt Disney World en de Franse Brasserie vanwege het chauvinisme van de Franse bevolking. Dit blijven echter speculaties en zijn alleen maar voorstellen van Disneyland Paris om te kijken of hier onder de ondervraagden vraag naar is.

Bars

 • Franse wijnbar – Authentieke Franse stijl met veel wijn en overige alcoholische dranken.
 • Lounge bar – Moderne stijl met lounge banken/stoelen om te relaxen.
 • Ierse Pub – Authentieke Ierse pub met vele soorten bieren en overige alcoholische dranken.
 • Tappas bar – Spaanse bar met kleine gerechtjes en alcoholische dranken.
 • Franse bistro – Authentieke Franse bistro met kleine hapjes en alcoholische dranken.

De Ierse pub is al eens eerder een gerucht geweest in de vorm van een gethematiseerde bar met speciale bieren. Een locatie voor één van bovenstaande bars is nog niet bekend, maar als de World of Disney Store gereed is, zullen een flink aantal winkels aan de linkerzijde (vanuit de hub gezien) verdwijnen. Mogelijk komt hier dan plaats voor een nieuwe bar.

Winkels

 • D-Street – Ja, serieus! Disneyland Paris overweegt een speciale winkel te openen met hippe Disney merchandise voor volwassenen. Zo’n zelfde winkel is vorig jaar geopend in Downtown Disney (Walt Disney World).
 • Disney at Home – Bekend van het gelijknamige woonmagazine kunnen in deze winkel allerlei accessoires voor in huis worden gekocht in Disney stijl.
 • RideMakerZ (RideMakerZ, LLC) – Een winkel met speelgoed auto’s en trucks voor jongens, waarbij de wagens ook nog gepersonaliseerd kunnen worden. Vestigingen van deze keten zijn al te vinden in de Downtown Disney gebieden in Disneyland Resort California en Walt Disney World.
 • American Girl (American Girl, LLC) – Een winkel voor meiden met allerlei soorten poppen en andere meiden-dingen.
 • LEGO Imagination Center (The Lego Group)- Een grote winkel met alleen maar LEGO spullen, zoals er ook vestigingen te vinden zijn in de Downtown Disney gebieden in Disneyland Resort California en Walt Disney World.
 • French Gourmet – Een zogenaamde ‘slow food’ winkel met allerlei ingrediënten uit de Franse keuken en de mogelijkheid om keukengerei aan te schaffen.
 • Beauty Shop – Een winkel in de stijl van Douglass en ICI Paris met alleen maar beauty producten.
 • Disney Parks arount the World – Een winkel met Disney Parks merchandise die alleen in andere Disney resorts te koop is. Hier krijg je merchandise uit de overige internationale Disney resorts die normaal niet te koop zijn in Parijs.
 • Disney Jewelry – Een winkel met alleen maar sieraden in Disney stijl.

Met de komst van de World of Disney Store in 2012, zullen een aantal huidige winkels verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen dan meerdere nieuwe winkels uit bovenstaande lijst. Grootste kans maken de winkels die al eigendom zijn van Disney (D-Street, Disney Parks around the World en Disney Jewelry) of van ketens die een band met Disney hebben (Lego en RideMakerZ). Persoonlijk hoop ik op de komst van winkels met speciale Disney merchandise zoals D-Street en Disney Parks around the World. RideMakerZ en American Girl hebben een beperkte doelgroep. LEGO is wat dat betreft iets neutraler.

Samenvattend kunnen we concluderen dat er zeker een italiaans restaurant gaat komen in Disney Village, mogelijk op de locatie van de voormalige Hurricanes discotheek. Welke overige locaties uit bovenstaande lijstjes ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, is afwachten. Disneyland Paris heeft deze concepten in ieder geval op het oog en goed genoeg bevonden om te bevragen aan bezoekers tijdens een enquete. Disney Village gaat hiermee de tweede fase in met vernieuwde locaties en toevoegingen aan het winkel- en entertainment gebied van Disneyland Paris.

Bron: Disneyland Paris

Advertenties

Acties

Informatie

7 responses

5 02 2011
Ayladdin

Zolang the gallery en the disneystore niet verdwijnen komt alles goed.
Na overal te hebben gekeken en nog niet goed te weten wat ik meeneem besluit ik elke dag om iets uit teh gallery te halen.
Klein shopke, maar wel de leukste spulletjes.
Wat tegenviel is wel dat de discotheek niet open was :(
2de tegenvaller waar is the genie merchandise?
Disney around the world? yesyesyes bring it on!
Thema restaurant? laat maar komen.
Vind zowiezo al dat dat wat meer mag komen in de hotels
Ik mag dan mss al naar de dertig aanstevenen maar in een disneyhotel verwacht ik veel disney elementen gelijk ze in america hebben en more
Nu rest ons enkel nog te smeken voor meer attracties en please please please give us water
boomstammen!!!!
En als ons weer het probleem is dan doen we toch overdekt?
Van die enquette nix gemerkt.
We waren er 30_01-11 tot 01-02-11

26 01 2011
elke

Disney makes dreams come true! Meer winkels én een Italiaans restaurant! Laat maar komen! Klinkt helemaal geweldig! Kijk vooral uit naar de échte Disney-shops, dit zou een fantastische aanvulling zijn! Ik stem voor ;o) Geweldige enquête, Gio! En bedankt voor het plaatsen Lars!

26 01 2011
desi

oeh, oeh, ik wil ernstig graag een disney jewelry store!!! En hubby de legostore!! Maar ik ga ook met jou mee betreffende de store met disneymerchandise van andere disneyparken!! Zot op alles wat disney is:D en ik ben een vrouw he, dus ook meer dan zot op bling, bling:D:D

bedankt voor de info, ik heb weer wat om me op te verheugen. Geen bezoek aan disney is hetzelfde:D:D

25 01 2011
Gio

Ben blij om te zien dat onze nieuwe studie gewaardeerd wordt, en het is een goede samenvatting.
Desalniettemin, je weet maar nooit, dat Italiaanse restaurant IS er nog niet, don’t forget! Hahahaha!

25 01 2011
Lars

Alle credit naar jou, Gio! Enquete was super!
Volgens mij gaat dit straks weer precies op dezelfde manier als met Earl of Sandwich vorig jaar en nu met World of Disney Store. Ze zijn al volop aan het bouwen, terwijl de pers aankondiging pas maanden later wordt gehouden met de strekking ‘U raadt NOOIT wat wij hier aan het bouwen zijn’ ;-)
Ik ruik de versgebakken pizza’s al! Forza Italia!

Groetjes,
Lars

25 01 2011
davidhan

vindt het leuk om op je blog te lezen is top en een goede aanvulling en informatief voor dlrp fans .
doe zo verder
greetz david

25 01 2011
Lars

Thanks voor het compliment, David!
%d bloggers liken dit: