Geruchten over Magical Moments Festival verklappen details

12 01 2011

De afgelopen periode zijn er voor Cast Members diverse previews geweest over het nieuwe Magical Moments Festival. Hier zitten een paar interessante details bij, maar zoals gewoonlijk is nog niets hiervan officieel door Disneyland Paris bevestigd, vandaar de term ‘geruchten’. DLRP Fan Blog maakte al eerder bekend welke shows, happenings, meet & greets en vernieuwde parades hun intrede zouden doen tijdens Magical Moments Festival in dit artikel.

Interactieve Disney Dance Express

De Disney All Stars Express zal vervangen worden door de Disney Dance Express. Het bekende treintje wordt ook dit keer gebruikt om de Disney figuren te veroeren, maar het wordt nu een interactieve happening zoals de ‘Move it! Shake it! Celebrate it! Street Party’ in Walt Disney World’s Magic Kingdom. Het treintje zal worden voorzien van een ‘live host’ die de boel aan elkaar praat, een groep dansers en enkel de Fab 5 Disney figuren (Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Pluto) met enkele vrienden. Dit wordt een vaste set, dus geen willekeurige set zoals nu het geval is met vaak andere figuren tijdens iedere performance. De bekende ‘tous en train’ muziek zal worden vervangen door een remix van de ‘Move it! Shake it!…’ parade uit Florida.

Adventureland fotolocaties en happenings

In Adventureland komt een nieuwe fotolocatie met Aladdin en zijn vrienden (aan de achterzijde van Agrabah Café) en een statische fotolocatie van Jungle Book en The Lion King (zonder Disney figuren bij Café de la Brousse), vergelijkbaar met de Wall-E en EVE standbeelden in Disoveryland. Er komt ook een kleine happening in Adventureland bij Restaurant Hakuna Matata met de African Tam Tam drummers, King Louie en Balou uit Jungle Book. DLRP Fan Blog bevestigde al eerder in dit artikel dat er ook een Peter Pan happening zal komen met face characters van Peter Pan, Captain Hook en Smee.

Face characters voor de hubshow

Als we het dan toch over face characters hebben, dan komt hier het grote nieuws: Genie uit Aladdin zal zijn opwachting maken in de nieuwe hubshow als face character. Tot nu toe alleen nog maar vertoond in Disney’s California Adventure Park in de Aladdin show, wordt dit de eerste keer dat Genie als face character te zien zal zijn buiten het Disneyland Resort in California. Mickey krijgt in de show twee nieuwe outfits en er zullen naar alle waarschijnlijkheid meerdere face characters te zien zijn, naast de Disney Prinsen en Prinsessen. Voornamelijk Merlin, de Fairy Godmother en de Three Good Fairies worden genoemd.

De nieuwe Disney figuren die tijdens New Generation Festival werden geïntroduceerd zullen, op Tiana en Naveen uit Disney’s The Princess and The Frog na, niet meer terugkeren. Dat betekend dat we Mr. Incredible, Elastigirl, Boo, Mike en Angel (en wellicht Chewbacca en Darth Vader) niet meer zullen zien. Remy en Emile uit Ratatouille zijn niet meer beschikbaar voor een meet & greet en zullen alleen nog maar tijdens Disney’s Stars ‘n’ Cars in het Studios Park te zien zijn. Nieuw dit jaar zijn Rapunzel en Flynn Rider uit Disney’s Rapunzel/Tangled met een eigen fotolocatie naast de Royal Princess Palace (bij de molen).

Nieuwe kostuums en interactieve showstops voor Disney’s Once Upon A Dream Parade

De dansers in de parade krijgen allemaal nieuwe kostuums in het thema van de float waar ze bij lopen. Denk bijvoorbeeld aan bijtjes bij de Winnie the Pooh float. Tijdens de interactieve showstop zullen de dansers de kinderen vragen om mee te doen en krijgen ze allemaal speciale pakjes aan die ze makkelijk over hun eigen kleding kunnen trekken. De kinderen krijgen bijvoorbeeld pakjes aan die lijken op een spel kaarten bij de Alice in Wonderland float en kunnen op kleine houten paardjes (met Bullseye) rijden bij Toy Story. Er zal een nieuwe choreografie worden opgevoerd, al is het vooralsnog onduidelijk of er ook nieuwe muziek te horen zal zijn.

Verder zullen er de komende tijd nog wel meet & greets met de Disney Prinsen en Prinsessen plaatsvinden op de Royal Castle Stage, maar als het onderhoud van de vloeren in Fantasyland dit podium heeft bereikt, zullen deze ontmoetingen worden geschrapt. De performers en Disney figuren uit Disney Showtime Spectacular zullen na de laatste show een meet & greet sessie houden rondom Central Plaza Stage en verder een nieuwe random set 1 á 2 keer per dag tussen de shows in van 25 minuten op het plein. Tevens zijn er diverse ‘losse sets’ in Café Hyperion in Discoveryland ter compensatie van de normale ‘losse sets’ in Fantasyland tegenover Restaurant Bella Notte.

Het is verder de verwachting dat de Royal Princess Palace (de nieuwe overdekte meet & greet locatie voor de Disney Prinsessen naast It’s a Small World) eerder open zal gaan om bezoekers toch de mogelijkheid te bieden om hen te ontmoeten als de Royal Castle Stage wordt gesloten.

Nieuwe vuurwerkshow?

Het management van Disneyland Paris onderzoekt momenteel of er dit jaar een nieuwe vuurwerkshow kan worden opgevoerd tijdens het zomerseizoen, ter vervanging van The Enchanted Fireworks. In hoeverre dit betrouwbare geruchten zijn, kan ik niet beoordelen. Het lijkt mij logischer om nog één jaar The Enchanted Fireworks op te voeren en dan in 2012, bij het 20-jarig bestaan, een nieuwe vuurwerkshow te lanceren.

We zullen de komende tijd zien en te horen krijgen of al deze geruchten ook daadwerkelijk kloppen. Vanaf 6 april start het Magical Moments Festival in Disneyland Paris!

Bron: Character Central

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

15 01 2011
tim Voskamp

o grapje :$$ tis alleen in de zomer las ik net.

15 01 2011
tim Voskamp

Betekent dat dat er elke avond vuurwerk komt? net zoals in Amerika??

15 01 2011
Lars

Hoi Tim,

Nee, er zijn alleen vuurwerkshows tijdens het zomerseizoen, op speciale feestdagen en met oudejaarsavond. Disney mag van de overheid maar een beperkt aantal avonden vuurwerk afsteken vanwege de ligging van het resort naast Franse dorpen. Het gaat hier alleen over een mogelijke vervanging van de huidige vuurwerkshow (The Enchanted Fireworks).

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: