Tijdelijk kleinere parade wegens werkzaamheden

7 01 2011

Vanaf vandaag krijgen bezoekers van het Disneyland Park tijdelijk een gewijzigde parade te zien. In verband met werkzaamheden aan de vloeren in Fantasyland, kan Disney’s Once Upon A Dream Parade niet de volledige route afleggen. De parade wordt tevens ingekort van de gebruikelijke 8 naar 5 floats. Dit is noodzakelijk omdat de parade de route door Main Street tweemaal gaat afleggen.

De ‘vernieuwde’ parade start bij de poort op Town Square, maakt vervolgens een rondje om het plein, trekt door Main Street, maakt een rondje om Central Plaza en gaat dezelfde route via Main Street weer terug om vervolgens op Town Square direct links af te slaan het park uit.

De volgende floats zullen te zien zijn (LET OP: de foto’s zijn tijdens het zomerseizoen van 2007 gemaakt toen de parade officieel werd gelanceerd en dienen alleen ter visuele ondersteuning):

1. Dreams of Imagination
Met: Mickey, Minnie, Donald, Goofy, Chip ‘n’ Dale en Pluto

2. Dreams of Friendship
Met: Woody, Jessy, Buzz Lightyear, Winnie the Pooh, Piglet, Tigger en Eeyore

3. Dreams of Fantasy
Met: Captain Hook, Smee, Peter Pan, Wendy, Mary Poppins en Bert

4. Dreams of Power
Met: Evil Queen, Scar en Ursula

5. Dreams of Romance (finale float)
Met: Ariel & Erik (te voet), Aladdin & Jasmine (te voet), Tiana & Naveen, Snow White & Prince, Aurora & Phillip, Cinderella & Prince Charming, Ariel & Adam

De volgende floats zijn tijdelijk uit de parade zijn gehaald: Dreams of Laughter & Fun (Alice in Wonderland en Pinokkio), Dreams of Adventure (Lion King en Jungle Book) en Dreams of Romance (prelude float met Little Mermaid en Aladdin).

Naast het gewijzigde aantal floats, is ook de muziek voor de parade veranderd. In de volledige versie van de parade heeft iedere float eigen muziek uit de films van de figuren die op de float staan. In deze korte versie wordt alleen het nummer ‘Just Like We Dreamed It’ gedraaid. Normaal is dit nummer alleen vlak vóór de parade in de volledige versie te horen en als korte versie tijdens de showstops, maar nu wordt dit nummer continue herhaald in de versie die ook voor de launch party van de 15e verjaardag werd gebruikt. Dat wil zeggen: eerst de lange versie, daarna het instrumentaal gedeelte en vervolgens de korte versie. Dat wordt steeds herhaald.

Vanaf 6 april 2011 (tijdens de start van Magical Moments Festival) zal de volledige parade weer te zien zijn, maar dan met nieuwe interactieve show stops. Klik hier voor meer informatie over Magical Moments Festival.

Bekijk hier het artikel op DLRP Fan Blog over de volledige versie van de parade, inclusief foto’s, muziek en video’s.

Update 28-01-2010: Vandaag keert Malificent terug in Disney’s Once Upon A Dream Parade op de Dreams of Power float. Ze was lange tijd afwezig door het ongeluk vorig jaar. Haar rode kleed, waarmee ze aan de veiligheidspaal vastzat, scheurde af. Malificent viel hierdoor van de float. Gelukkig hield ze er geen ernstige verwondingen aan over en is ze nu weer terug!

Een bezoeker maakte een video van de verkorte parade vanaf Central Plaza:

Advertenties

Acties

Information

9 responses

3 02 2011
Roy

Hoi Lars.
Wij gaan 5 april tot en met 8 april naar Disneyland Paris.
Ondervinden wij dan hinder als we foto’s willen nemen van sleepong Beauty Castle met onze kinderen?
Zal vlink balen zijn.

3 02 2011
Lars

Hoi Roy,

Het ‘zichtbare’ onderhoud van het kasteel start vanaf maart, dus ja, jullie zullen helaas rekening moeten houden met een gedeeltelijk of geheel geblokkeerd zicht op het kasteel. Disney kennende, zullen ze het kasteel afdekken met grote doeken en/of stellages. Ze beginnen hier al vroeg mee, omdat ze de buitenkant klaar moeten hebben vóór de start van het zomerseizoen in juli. Dit in verband met de dagelijkse vuurwerkshows.
Op dit moment zijn ze al verf testen aan het uitvoeren op de achterkant van het kasteel.

Groetjes,
Lars

7 03 2011
Roy

Vanaf waneer is de parade er op de normale route?
Trouwens, zoals ik op foto’s kan zien, is het een gedeelte dat het kaatsen weg valt, of gaan ze ook nog hoger borden plaatsen?
En ziet het er aan de achterzijde het zelfde uit?

7 03 2011
Roy

Ik bedoelde kasteel.

9 03 2011
Lars

Zodra het onderhoud aan de vloeren in Fantasyland gereed is, zal de parade weer normaal rijden. In ieder geval vanaf 6 april tijdens de start van Magical Moments Festival, maar waarschijnlijk al wat eerder vanwege het press event voor het nieuwe seizoen.
De stijgers gaan niet hoger. De bovenkant van het kasteel doen ze na sluitingstijd met grote hijskranen. De achterzijde van het kasteel is nog niet afgesloten. De verwachting is dat dit later wel gaat gebeuren om ook deze zijde te onderhouden.

10 03 2011
Roy

Super bedankt voor je reactie.
We hebben er zin in.
5 t/ 8 april.

10 03 2011
Roy

Waneer is het press event eigelijk.
Misschien wel als wij er zijn

11 03 2011
Lars

Het press event is op zaterdag 2 april.
Inmiddels zijn ze ook stijgers aan de achterzijde aan het opbouwen. Het kasteel blijft momenteel nog toegangkelijk.

12 03 2011
Roy

Dank je wel Lars !
%d bloggers liken dit: