Magical Moments Festival (2011)

10 11 2010

Als op 13 maart 2011 een einde komt aan New Generation Festival, maakt het resort zich op voor de start van een nieuw themajaar. Vanaf 6 april 2011 zullen de Pixar figuren grotendeels plaats gaan maken voor de klassieke Disney figuren tijdens Magical Moments Festival (Festival vol Magische Momenten). Het belooft een spectaculair jaar te worden met veel nieuwe meet & greet momenten, kleine happenings, shows en een gewijzigde parade. Een overzicht met alle informatie over dit nieuwe themajaar:

Mickey’s Magical Celebration (Central Plaza Stage, Disneyland Park)

De opvolger van de huidige hubshow ‘Disney Showtime Spectacular’ wordt ‘Mickey’s Magical Celebration’, waarin niemand minder dan Sorcerer Mickey (uit Fantasia) in het middelpunt zal staan. In het bijzijn van de Disney feeën en magiërs, zal Mickey samen met de Disney prinsen en prinsessen zorgen voor een show vol magie. In de huidige planning zal deze show éénmaal (als dagafsluiter) worden opgevoerd. De verwachting is echter dat ook deze show, net als ‘Disney Showtime Spectacular’ meerdere malen per dag opgevoerd zal worden (nog niet bevestigd).

Following the Leader with Peter Pan (Adventureland, Disneyland Park)

Tijdens deze nieuwe interactieve happening, worden bezoekers uitgenodigd om Captain Hook de stuipen op het lijf te jagen. Samen met Peter Pan kunnen de ‘lost boys & girls’ en iedereen die nooit heeft willen opgroeien, het opnemen tegen de elegante Captain Hook. Er zal een klein podium worden gebouwd aan de achterkant van Restaurant Chalet de la Marionette (Adventureland).

Adventureland rhythms of the jungle (Adventureland, Disneyland Park)

Bij deze nieuwe meet & greet foto locatie worden bezoekers uitgenodigd in de jungle van Adventureland om samen te springen en te dansen met Baloo, King Louie, Timon en Rafiki. Op de muziek van de tam tams maken de Disney figuren er een groot feest van. In de huidige planning staat dat dit alleen een foto locatie wordt. Mogelijk locatie voor deze meet & greet is bij Restaurant Hakuna Matata (nog niet bevestigd).

Smile and say “cheese” with Remy and Emile (Production Courtyard, Walt Disney Studios Park)

Naast Restaurant des Stars in het Studios Park komt een nieuwe 3D foto locatie van Ratatouille. Bezoekers kunnen hun hoofd door een gigantisch stuk kaas steken voor een foto. In de huidige planning staat dat dit alleen een foto locatie wordt. Mogelijk zullen de hoofdrolspelers uit Ratatouille, Remy en Emile, ook op bepaalde tijden aanwezig te zijn voor een ontmoeting met de bezoekers (nog niet bevestigd).

Share the love with WALL•E and EVE (Discoveryland, Disneyland Park)

Tegenover de zij-ingang van het Videopolis Theater staan sinds kort twee nieuwe standbeelden van Wall-E en EVE. Bij deze 3D foto locatie kunnen bezoekers samen op de foto met deze twee populaire Pixar figuren. Beide standbeelden zijn tevens voorzien van lichteffecten als het donker wordt. Klik hier voor foto’s van deze locatie.

Disney Dance Express (Main Street, U.S.A., Central Plaza, Disneyland Park)

De nieuwe opvolger van de Disney All Stars Express wordt waarschijnlijk interactief tijdens het nieuwe themajaar. Meer details zijn nog niet bekend. In ieder geval zal dit treintje weer dagelijks meerdere keren via Town Square, door Main Street, naar Central Plaza rijden. Tijdens de ‘stop’ voor het kasteel op Central Plaza hebben bezoekers de mogelijkheid om de Disney figuren te ontmoeten.

Meet Rapunzel from Walt Disney pictures’ “Tangled” (The Old Mill, Disneyland Park)

Ontmoet het nieuwe Disney koppel uit Disney’s Tangled/Rapunzel. Tijdens het kerstseizoen in 2010 zijn Rapunzel en Flynn Rider te zien op de Royal Castle Stage in het Disneyland Park. Klik hier voor beelden en foto’s van deze meet & greet. Rapunzel krijgt een eigen meet & greet locatie naast The Old Mill in Fantasyland. De overige Disney princessen krijgen een aparte locatie in het vroegere post-show gebouw van ‘It’s a Small World’ (Royal Princess Palace).

The Wonderful World of Alice and the Mad Hatter (Alice’s Curious Labyrinth, Disneyland Park)

Tijdens deze nieuwe interactieve happening krijgen bezoekers de mogelijkheid om een keuze te maken bij welk team ze willen horen: Queen of Hearts of Mad Hatter. Er zal een lange tafel worden geplaast bij de huidige foto locatie (met de grote stoel) naast de ingang van Alice’s Curious Labyrinth, met aan één kant het team van de Queen of Hearts en aan de andere kant het team van Mad Hatter. Verder is er nog geen informatie beschikbaar over de inhoud van deze happening.

Green Army Men Meet & Play (Toy Story Playland, Walt Disney Studios Park)

Er is nog geen informatie bekend over deze ‘happening’, maar zeker is dat bezoekers de groene speelgoed soldaatjes uit Toy Story kunnen ontmoeten. Daarnaast suggereert de titel dat er ook een interactief gedeelte gaat plaatsvinden, waarbij kinderen met de soldaatjes kunnen ‘spelen’. De locatie is nog niet bekend gemaakt, maar de meest logische plek zou de bestaande foto locatie naast de Toy Soldiers Parachute Drop attractie in Toy Story Playland zijn.

Disney Princesses: A Royal Invitation (Royal Princess Palace, Disneyland Park)

Deze nieuwe locatie, waarbij bezoekers alle Disney prinsessen kunnen ontmoeten, zal vanaf de start van Magical Moments Festival open gaan onder de naam: “Disney Princesses: A Royal Invitation”. Als locatie wordt momenteel de post-show locatie van ‘It’s a Small World’ verbouwd tot interactieve ontmoetingsplek en hernoemd tot Royal Princess Palace.

Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular with Cars (Backlot, Walt Disney Studios Park)

De grote stunt show in het Walt Disney Studios Park zal worden vernieuwd met de karakters uit de Disney/Pixar film Cars. In ieder geval zal Lightning McQueen zijn opwachting in de show maken als vervanger van Herbie. De brochure heeft het echter over karakters, meervoud. De vraag is in hoeverre er meer karakters uit Cars mee zullen gaan doen in de show (nog niet bevestigd).

Disney’s Once Upon A Dream Parade with new show stops (Parade route, Disneyland Park)

Vanaf 6 april 2011 zullen er nieuwe interactieve show stops worden toegevoegd aan Disney’s Once Upon A Dream Parade. Dit betekend het einde van de huidige  ‘Just Like We Dreamed It’ show stops. Er zijn verder nog geen details bekend, maar de bezoekers krijgen in ieder geval de mogelijkheid om mee te doen met de performers en de Disney figuren. Van 7 januari 2011 tot 6 april 2011 zal de parade overigens ingrijpend wijziging vanwege geplande onderhoudswerken aan de vloeren in Fantasyland. De parade wordt flink ingekort en rijdt alleen maar op de route Town Square, Main Street, Central Plaza en weer terug.

Mickey’s Princesses & Pirates Party (Fantasyland & Adventureland, Disneyland Park)

Op geselecteerde avonden in juni zal een gedeelte van het Disneyland Park het decor vormen voor de nieuwe Mickey’s Princesses & Pirates Party’s. Dit hard-ticket event is overgenomen van Magic Kingdom in Walt Disney World. In Parijs zal deze event plaatsvinden op 1, 10, 17 en 24 juni 2011, waarbij Fantasyland en Adventureland in het Disneyland Park open zullen zijn van 20:00 tot 23:00 uur. De avond is qua opzet te vergelijken met de Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party’s, waarbij er speciaal entertainment zal zijn (nog niet bevestigd) en kinderen de mogelijkheid krijgen om een piraat of prinses te worden. De volgende attracties zullen tijdens dit event open zijn: Blanche-Neige et les Sept Nains, Les Voyages de Pinocchio, Le Carrousel de Lancelot, Peter Pan’s Flight, Dumbo the Flying Elephant, Mad Hatter’s Tea Cups, “it’s a small world” en Pirates of the Caribbean.

Lees meer over deze avonden in dit artikel.

Eerder maakte DLRP Fan Blog de nieuwe logo’s voor Magical Moments Festival al bekend. Het hoofdlogo bevat diverse Disney karakters in een ovaalvormig gouden kader. De naam van het nieuwe festival is hier prominent in beeld, met als toevoeging het logo van Disneyland Paris. Fans zullen de stijl van dit logo herkennen van de viering van de 15e verjaardag. Ook voor dat themajaar werd eenzelfde soort logo gebruikt. We zien de volgende Disney karakters: Buzz Lightyear (Toy Story), Princess Tiana (The Princess and The Frog), Mickey (hier afgebeeld als Sorcerer Mickey uit Fantasia), White Rabbit (Alice in Wonderland), Captain Hook (Peter Pan) en Pumbaa (The Lion King). Het logo wordt verder omringd door ‘pixie dust’.

Magical Moments Festival logo

Klik hier voor meer variaties van het logo, inclusief de Nederlandstalige logo’s.

Update 29-12-2010: Een gelukkig nieuwjaar vanuit Disneyland Paris in de stijl van Magical Moments Festival:

Update 07-01-2010: Via de website van Disneyland Paris Casting is inmiddels bevestigd dat de show ‘Following the Leader with Peter Pan’ een kleine happening wordt met face characters. Daarnaast is ook de terugkeer van ‘Tarzan: The Encounter’ bevestigd. Klik hier voor meer informatie over deze shows.

Update 12-01-2010: Enkele interessante details zijn vandaag uitgelekt over de nieuwe/vernieuwde events, shows en parades met onder andere het nieuws dat Genie uit Aladdin een face character in de nieuwe hubshow wordt. Klik hier voor een volledig overzicht van alle nieuwigheden.

Update 13-02-2010: Vandaag is de officiële promotie campagne voor Magical Moments Festival van start gegaan met de nieuwe commercial:

Update 16-02-2010: De campagne voor Disneyland wordt dit jaar voor de Britse markt gecombineerd met die van Walt Disney World. De volgende trailer is zowel bedoelt voor Magical Moments Festival in Disneyland Paris, als Let The Memories Begin in Walt Disney World:

Bron: Disneyland Paris

Advertenties

Acties

Information

6 responses

11 12 2010
danielle

ziet er goed uit we kunnen niet wachten

10 11 2010
Disneyland Parijs reizen

Mooie bericht Lars!!

Zal WALL-E dan eindelijk echt gaan bewegen op het verbouwde treintje? Laten we het hopen :D
Ik zie een hoop leuke showtjes op de lijst staan! I Love It!

10 11 2010
Lars

Thanks! Denk niet dat Wall-E gaat bewegen, maar zijn standbeeld met EVE is prachtig geworden!
Het belooft een magisch jaar te worden. Ben zelf erg benieuwd naar de nieuwe hubshow en Mickey’s Princesses & Pirates Party. Als dat iets wordt á la de Not-So-Scary Party’s, dan ben ik zeker aanwezig.

Groetjes,
Lars

11 11 2010
Disneyland Parijs reizen

Dat standbeeld ziet er idd goed uit. Ik ben ook erg benieuwd naar Sorcerer Mickey! Die Mickey’s Princesses & Pirates Party wil ik eigenlijk ook echt gaan meemaken!

Grtz,
Stefan

10 11 2010
Rien

Hoi lars,

Zeer overzichtelijke samenvatting! TOP!

10 11 2010
Lars

Merci, Rien!

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: