Roland Garros naar Disneyland Paris?

28 10 2010

Deze maand werd bekend dat Marne-La-Vallée één van de vier kandidaat-locaties is voor de verhuizing van het prestigieuze Roland Garros tenniscomplex. De Franse Tennis Federatie liet al eerder doorschemeren dat de limieten van de huidige locatie (in Parijs zelf) zijn bereikt. Samen met de locaties Evry (Essonne), Versailles (Yvelines), Gonesse (Val-d’Oise) en uitbreiding van de huidige locatie, is het gebied ten zuiden van Disneyland Paris in de race om gastheer te worden van het best bekeken tennistournooi ter wereld.

Er is maar liefst 35 hectare grond beschikbaar rondom het gehucht Bailly, tegenover de huidige 8 hectare in Parijs. Gelegen tussen het toekomstige Les Village Natures en de parken van Disneyland Paris, is dit gebied goed bereikbaar via de naastgelegen A4. Het tenniscomplex zal een capaciteit krijgen van 60.000 bezoekers en beschikken over 55 tennisbanen, tegenover de huidige 30.000 zitplaatsen en 14 tennisbanen in Parijs. Het centercourt zal overdekt worden via een uitschuifbaar dak, zodat er ook gespeeld kan worden tijdens slecht weer of in de avonduren.

Daarnaast komt er een ‘tennisstad’ waar sport clinics worden gegeven en voorzieningen als een fitnesscentrum, diverse restaurants, een academy en diverse trainingcomplexen aanwezig zullen zijn. In totaal gaat het hier om een investering van 600 miljoen euro, waarvan 150 miljoen momenteel nog niet gedekt is. Er zullen hotels worden gebouwd en (een deel van) het complex kan ook worden afgehuurd voor andere evenementen. Nieuwe tramverbindingen slaan een brug tussen het RER station en het tenniscomplex. Dit betekend een snelle en frequente verbinding met Disneyland Paris.

In november zullen alle plannen worden bekeken en in februari 2011 wordt bekend gemaakt welke locatie vanaf 2016 de nieuwe thuisbasis wordt voor Roland Garros.

Update 13-02-2010: Roland Garros komt definitief niet naar Marne-La-Vallée en blijft op de huidige locatie in hartje Parijs. De locatie nabij Disneyland Parijs was tot en met de laatste ronde in de race als nieuwe vestigingslocatie voor het Franse tennistournooi, maar moest uiteindelijk toch buigen voor een ruime meerderheid voor handhaving in Parijs zelf.

Bronnen: LeParisien.fr, Disney Central Plaza, L’échange No Limit

Advertenties

Acties

Informatie

One response

28 10 2010
Disneyland Parijs reizen

Ik heb weinig met tennis :P maar ziet er goed uit.
%d bloggers liken dit: