Schoonmaker komt om het leven in Disneyland Paris

6 10 2010

Triest nieuws vandaag uit het resort. Een medewerker van Disneyland Paris is omgekomen tijdens werkzaamheden aan de attractie ‘It’s a small world’. Hier het bericht van NU.nl:

Een schoonmaker is in het amusementspark Disneyland Parijs om het leven gekomen toen de attractie die hij schoonmaakte per ongeluk aanging. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 53-jarige man raakte zwaargewond toen hij aan het werk was op de attractie ‘It’s a small world’. Hij werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Volgens de politie kwam de schoonmaker vast te zitten onder een bootje van de attractie toen die woensdagochtend per ongeluk aanging. Een woordvoerder van Disneyland Partij zei dat de attractie gesloten is zolang het politieonderzoek loopt.

Bron: NU.nl

Update 06-10-2010: Le Parisien heeft meer informatie over de toedracht van het ongeluk. Het slachtoffer werkte met een collega om 05:00 uur aan de onderhoud van de attractie, waarbij de bootjes één voor één langskwamen om schoongemaakt te worden. Om nog onverklaarbare reden kwam een tweede boot te snel achter de eerst aan. Het slachtoffer viel van boord en raakte beknelt tussen de twee boten die elk 1 ton wegen. Hij verloor direct zijn bewustzijn en werd met spoed per helicopter naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed.

Bron: leParisien.fr

Update 06-10-2010: The Disney Blog meldt dat het incident gebeurde op het loading platform waar de gasten tijdens openingsuren in de bootjes worden geholpen. Tijdens het incident was het park gesloten en waren er geen gasten aanwezig. Het slachtoffer werkte voor een toeleveringsbedrijf en niet direct voor Disneyland Paris.

Bron: The Disney Blog

Update 07-10-2010: Le Parisien heeft nieuwe informatie. Het 53-jarige slachtoffer werkte voor Stes Sin, een schoonmaak bedrijf dat door Disneyland Paris wordt ingehuurd voor nachtelijke schoonmaakbeurten. De man werd om 05:30 uur bewusteloos in het water aangetroffen nabij de ingang van de attractie. Na de eerste reddinsoperatie kwam de man weer bij, maar overleed uiteindelijk toch om 15:00 uur aan zijn verwondingen. Een aantal medewerkers waren aanwezig ten tijde van het incident, inclusief een collega van het slachtoffer die moest toezien op de aankomsten van de boten en 3 medewerkers van de onderhoudsafdeling van Disneyland Paris. Een autopsie is aangevraagd. Een vertegenwoordiger van de UNSA bond gaf aan dat de mogelijke oorzaak zou liggen aan een ‘technische fout’. Terwijl het slachtoffer de eerste boot schoonmaakte, kwam er een tweede boot aan die daar volgens de vertegenwoordiger helemaal niet mocht zijn. Het slachtoffer is tussen de boten in het water gevallen, waarna de tweede boot waarschijnlijk tegen de eerste aan is geknalt, met het slachtoffer er tussen. Dit is één van de mogelijke oorzaken die momenteel onderzocht worden. Bronnen binnen het schoonmaak bedrijf geven aan dat diverse getuigen conflicterende verklaringen afgelegd hebben. De mogelijkheid dat het slachtoffer is verdronken wordt nu al uitgesloten, aangezien de waterstand in de attractie erg laag is. Zolang het politieonderzoek nog voortduurt, zal de attractie gesloten blijven.

Bron: leParisien.fr

Update 11-10-2010: Sinds zaterdag 9 oktober is de attractie weer geopend voor het publiek. Het politie onderzoek loopt nog, waardoor de oorzaak van het dodelijk ongeval op dit moment nog niet bekend is.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

6 10 2010
Chantal

Echt verschrikkelijk hé…Ik snap idd. niet dat zo iets kan gebeuren dat een atractie ‘per ongeluk’ aangaat, maar ja…
%d bloggers liken dit: