Tripreport 11 t/m 14 Augustus 2010 (Dag 3)

16 09 2010

DAG 3 – Vrijdag 13 Augustus

De wekker gaat en al snel staan we naast ons bed voor een nieuwe dag in ons geliefde resort. Voor het ontbijt lopen we weer naar de Main Street Lounge, waar me met Mickey op de foto gaan. Het is op dit vroege tijdstip al een stuk drukker dan gisteren, waardoor we bij Restaurant Inventions verder door worden verwezen naar de grote ronde zaal. Aan vrijwel iedere kant is er uitzicht op het Disneyland Park. Ons wordt een tafeltje in het midden toegewezen. De bovenzijde van de zaal is voorzien van spiegels en overal proef je die prachtige Victoriaanse sfeer. De Disney muziek is ook hier volop aanwezig. We besluiten om vandaag eens het ontbijt op Engelse wijze te nemen met scrambled eggs en sausages. Warm eten op de vroege morgen is niet mijn sterkste kant, maar het smaakt heerlijk. Uiteraard kan ik het niet laten om als ‘toetje’ een croissantje te nemen. After all, this is France!

Nadat we onze buikjes weer rond hebben gegeten, verlaten we het Disneyland Hotel en gaan we het Disneyland Park binnen waar de Extra Magic Hours net een half uurtje geleden zijn begonnen. We lopen direct naar Fantasyland voor een reisje naar Neverland. Aangekomen bij Peter Pan’s Fligt valt m’n mond open van verbazing. De wachtrij staat buiten de attractie tot aan de ingang van Adventureland en er wordt een wachttijd van 50 minuten aangegeven… Wat? 50 minuten wachten tijdens de Extra Magic Hours? Dit wordt een hele drukke dag vandaag, dat kan niet anders. Toch besluiten we in de rij te gaan staan. Het is licht bewolkt weer en de temperatuur is lekker, dus dan vertoef ik graag in Fantasyland.

Na Peter Pan lopen we door Fantasyland via It’s a Small World naar Discoveryland. Net als we bij It’s a Small World langskomen, zien we dat de poppetjes op de facade naar buiten komen. Heel leuk om te zien en op het einde wordt de actuele tijd aangegeven in die typische stijl. Het is nu 09:30 uur en dat betekend dat de poorten van het park ook open gaan voor de gewone bezoekers. Zij moeten echter wachten op Central Plaza tot het 10:00 uur is. Gasten van de Disney Hotels en Dream jaarkaathouders worden wel doorgelaten. Het geeft een lekker gevoel als je ziet dat er hele mensenmassa’s staan te wachten en wij mogen wel alvast doorlopen na het tonen van de jaarkaart. Yes people, take a good look, we’re those Disney freaks who are madly in love with anything retated to The Mouse!

Op naar Space Mountain: Mission 2. Na de scrambled eggs leek het me niet verstandig om direct naar de maan te worden geschoten, dus hebben we deze missie maar even uitgesteld tot nu. De wachttijd is 10 minuten en we kunnen lekker doorlopen. 3, 2, 1… Bang! Let’s fly to the moon! Ondanks dat de Rock ‘n’ Roller Coaster in het Studios Park soepeler gaat, vind ik deze achtbaan toch leuker. Je ziet veel meer en de effecten zijn beter. Als we weer veilig zijn geland op Aarde, nemen we even een sanitaire stop. Dit geeft mij de mogelijkheid om wat foto’s te maken van Discoveryland.

Op weg naar Central Plaza komen we naast de ingang van Les Mystères de Nautilus de wachtrij al tegen voor Autopia. Deze attractie gaat pas om 10:00 uur open, maar dat weerhoudt veel mensen er niet van om alvast in de rij te gaan staan. Als we langs Orbitrion lopen, horen we de aankondiging dat het park nu officieel is geopend. Wat volgt is een enorme stormloop, zoals Simba die in The Lion King meemaakt. We zien bezoekers die naar alle kanten rennen om als eerste bij een attractie te zijn. De grootste massa verplaatst zich naar Space Mountain: Mission 2.

We proberen ons een weg te banen ‘tegen het verkeer in’. Even later arriveren we op Central Plaza en besluiten we een wild ritje in het Wilde Westen te nemen. In Frontierland gaan we naar Big Thunder Mountain en net als we de wachtij in willen lopen, zien we de familie, die we de voorgaande dagen waren tegengekomen, ook net de attractie inlopen. We treffen ons en gaan samen het op hol geslagen mijntreintje in. Yeeeeeeha! Ik maak wat on-ride foto’s en eentje van Rachel en mij tijdens de tweede lift. Dat is toch wel lastig als je zelf de camera moet vasthouden, maar het is gelukt.

In de wachtrij van Big Thunder Mountain zien we net de Mark Twain riverboat vertrekken voor een rondje over de Rivers of the Far West. Als we uit de attractie komen lopen we direct naar de Riverboat Landing voor een rustig boottochtje. De rij voor deze attractie strekt zich tot aan Last Chance Café. De capaciteit van beide boten (de Molly Brown krijgt een onderhoudsbeurt) is groot en we passen er allemaal op. Op het bovenste dek nemen we plaats met een prachtig uitzicht over Frontierland.

Hierna nemen we afscheid van de familie, die nog een bezoekje gaan brengen aan Parijs. Waarom naar Parijs gaan, als je ook in Disneyland kunt zijn, zeg ik altijd maar. Op Central Plaza zien we de Disney All Stars Express voorbij rijden. Het is tijd voor een ouderwetse vlucht met de Endor Express. Op weg naar het ruimtestation zien ik een poster hangen bij de ingang van het Videopolis Theater. Cinema Mickey is vervangen door CinéDisney. Het concept is echter hetzelfde gebleven. In de grote zaal worden op diverse schermen korte films vertoond van Mickey. Nieuw dit jaar is de toevoeging van bekende korte films van Pixar.

De vloer bij de ingang van Star Tours is vernieuwd en ziet er weer prachtig uit. De Starspeeder 3000 is ons vervoersmiddel, alleen hebben we weer een brokkenpiloot aan boord. Het gaat helemaal mis en bijna worden we gevangen genomen door Darth Vader. Gelukkig is redding nabij en landen we weer relatief veilig op de basis. Onze dank gaat uit naar C3PO en R2-D2!

Bij de buren is het tijd voor een volgend ruimteavontuur. Niemand minder dan Michael Jackson kruipt in de huid van de heldhaftige Captain EO. Samen met een keur aan buitenaardse wezens nemen ze het op tegen het kwade. Deze 3D show weet nog altijd te boeien, ondanks z’n hoge leeftijd. Het is een goede zet geweest om deze klassieker weer terug te halen. Dankzij de nieuwe technieken, zoals de bewegende vloer, is de beleving van deze film nog leuker. Hopelijk mogen we nog een heel lang genieten van Captain EO.

Na een korte lunch bij Rocket Café, vervolgen we onze weg naar het Studios Park. Uiteraard mag een bezoekje aan Crush niet ontbreken. Verder gaan we naar de show van Playhouse Disney: Live on Stage. Rachel heeft deze show nog nooit gezien. In de pre-show zaal zien we op een megagroot scherm (en dan bedoel ik écht megagroot) leuke voorstukjes van alle karakters die we straks ook in de hoofdshow gaan zien. Handy Manny, The Little Einsteins, My Friends Tigger & Pooh en Mickey & z’n vriendjes zijn allemaal aanwezig om het publiek te vermaken. Door de vele spelletjes is het wachten op de hoofdshow voor de kinderen een peulenschil. Ze moeten springen, zwaaien en dansen. Disney Magic! Eenmaal in de grote zaal aangekomen, begint de show. Als de karakters één voor één uit de vloer verschijnen zie je de kinderoogjes groter worden en roepen ze de naam van het karakter. Priceless!

Het is tijd om de Studios te kort verlaten en terug te keren naar ons Magic Kingdom voor een voorstelling van Disney Showtime Spectacular. Wederom staat het hele plein en een gedeelte van Main Street vol met mensen. We maken er een gewoonte van om de show minimaal 2 keer per dag te zien. Na de voorstelling gaan we weer naar de buren voor Disney’s Stars ‘n’ Cars. Het is vandaag de laatste keer dat we deze parade en show kunnen zien, dus dat mogen we niet missen! Direct na de parade lopen we naar Disney Village voor de Buffalo Bill’s Wild West Show with Mickey & Friends. Ik heb deze dinershow al vaker gezien, maar hij is zo goed en het eten zo lekker, dat ik het deze trip niet kon laten. De volgende keer moet ik echt eens vragen naar een andere kleur hoed, want ik krijg vrijwel altijd de gele. Ik wil graag alle kleuren bij elkaar vergaren, dus dat betekend dat er in de toekomst nog meer bezoekjes aan het Wilde Westen op de planning zullen staan!

De show zelf is weer een juweeltje. Met een lekkere pot bier erbij kan ik me vervelendere avonden voorstellen. Uit het publiek worden weer 4 mensen gekozen die aan de schietwedstrijd mogen deelnemen. Bij iedere show worden er telkens 3 volwassenen en één kind in de Arena toegelaten om te schieten. Uiteraard bakken de volwassenen er niets van en schiet het kind in één keer raak. Hij komt ook nog eens uit ons vak. Good job, buddy!

Als de schemering valt, lopen we met de hele bende door Disney Village naar het Disneyland Park. Met al die ‘lopende hoeden’ trekken we veel bekijks. Het valt me op hoe druk het is bij de security check, zelfs op dit tijdstip. We maken die prachtig wandeling van Town Square, via Main Street, naar Central Plaza en stoppen even bij het kasteel. Wat een sprookje is het toch. Tijd voor een foto met het kasteel en onze Wild West hoeden op. Cheese!

Na een wilde rit in Big Thunder Mountain is het weer tijd voor Disney’s Fantillusion en The Enchanted Fireworks. Dit is de laatste keer dat we de vuurwerkshow kunnen zien. Na de show gaan we lekker zitten op een bankje om voor de laatste keer te genieten van het Disneyland Park by night. Langzaam wordt het tijd om het park te verlaten. Nog één shot van het prachtige kasteel en dan moeten we afscheid nemen van dit fenomenale uitzicht. Als we vervolgens door de uitgang lopen, worden we uitgezwaaid door 8 Cast Members die op een rij langs de poortjes staan. Ze zwaaien en klappen en wensen ons een prettige nacht toe. Geweldig! Het zijn de kleine dingen die Disneyland zo mooi maken. Dit simpele gebaar is daar een goed voorbeeld van.

Stay tuned voor Dag 4!

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: