Disney’s Enchanted Christmas 2010

14 09 2010

Terwijl het griezelige Halloween seizoen in Disneyland Paris nog moet beginnen, is het resort ook al druk bezig met de voorbereidingen van het kerst seizoen. Dit jaar valt kerst samen met de viering van het New Generation Festival. Enkele bekende en traditionele shows zullen weer terugkeren, maar ter ere van het themajaar zullen we ook enkele vernieuwingen te zien krijgen.Van 7 november 2010 t/m 6 januari 2011 is het weer tijd voor Disney’s Enchanted Christmas!

Pak twee maanden lang het mooiste cadeau uit van allemaal: samen met het hele gezin gezieten van het feest dat Mickey, zijn vrienden en de Kerstman voor ons georganiseerd hebben. Schud handen, of pootjes, met alle bekende Disney figuren en zie hoe alle gezichtjes gaan stralen tijdens de betoverende shows en parades. Voorgaande jaren stond dit seizoen bekend als ”Disney’s Fairytale Christmas’ (of ‘Disney’s Sprookjeskerst’ in het Nederlands). Dit jaar is gekozen voor een naamswijziging. In plaats van de verwijzing naar de sprookjes, wordt er nu gekozen voor de nadruk op betovering: Disney’s Enchanted Christmas (of ‘Disney’s betoverende kerst’ in het Nederlands).

Tijdens het kerst seizoen zal het Disneyland Park weer worden voorzien van prachtige versieringen, duizenden lampjes en sfeervolle kerstmuziek. De volgende shows, parades en ontmoetingen staan op het programma:

Tree Lighting Ceremony

Net als vorig jaar zal de grote kerstboom op Town Square feestelijk worden ontstoken door de Disney figuren, een kind uit het publiek en de Kerstman. Als podium wordt een mobiele float gebruikt waar Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Knabbel en Babbel en de Kerstman op zullen staan. Tijdens het eerste gedeelte (opkomst) zingen ze allemaal bekende kerstliederen. In het tweede deel wordt er een kind uit het publiek gekozen om samen met Mickey het magische boek te openen. In dit magische boek zitten ‘vuurvliegjes’, die dan los worden gelaten en zo de kerstboom verlichtten. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de Kerstman. Vorig jaar werd de ceremonie nog begeleidt door een Elf.

Als muziek zal de Illumination soundtrack worden gebruikt, die ook te horen is bij het ontsteken van de lampjes op het kasteel. Nadat de medley’s met kerstliederen zijn gezongen, zal de Kerstman het verhaal aan de toehoorders uitleggen in het Frans en Engels. Daarna wordt een kind op het podium erbij gehaald en mag hij/zij het magische boek openen. In een ‘sparkling glitter-ball effect’ zal Town Square en de kerstboom langzaam worden verlicht. Als de laatste noot van de muziek klinkt, zullen ook de Princess Chandeliers in Main Street magisch worden ontstoken.

Castle Lighting Ceremony

Even leek deze traditie niet door te kunnen gaan, wegens de geplande onderhoudsbeurt aan het kasteel, maar het is dan toch bevestigd: Tijdens de laatste uitvoering van Disney Showtime Spectacular zal maestro Mickey samen met Tinkerbell het kasteel op magische wijze voorzien van duizenden lampjes tijdens de Castle Lighting Ceremony (Crystal Palace). Het is niet duidelijk of deze ceremonie tijdens of direct na de laatste uitvoering van Disney Showtime Spectacular zal worden opgevoerd. Hij wordt in ieder geval geholpen door Tinkerbell, die aan het hoogste torentje van het kasteel haar pixie dust over de bezoekers zal uitstrooien. Dit zal op dezelfde muziek gebeuren als de Tree Lighting Ceremony.

De onderhoudsbeurt aan het kasteel begint al in oktober, maar pas vanaf januari zullen de bezoekers hier iets van merken.

Dreams of Christmas

De gloednieuwe Dreams of Christmas float voor de kerstversie van Disney’s Once Upon A Dream Parade, die vorig jaar z’n premiere beleefde, is er ook dit jaar weer bij. In de beginjaren werd er een Dreams of Christmas gebruikt waarbij levende rendieren vóór de float werden gespannen. Hiermee werd de illusie gewekt dat de float van de kertman door de rendieren werd getrokken. De laatste jaren ontbraken de rendieren en bewoog de float zich dus op ‘magische wijze’ voort. Daar is sinds afgelopen jaar dus verandering in gekomen. De rendieren zijn weer van stal gehaald, maar dit keer wordt er niets aan het toeval over gelaten. De rendieren zijn namelijk ‘horses in disguise’ uit de Cinderella float van de Wonderful World of Disney Parade. Die wagen is volledig opnieuw opgebouwd en doet nu dienst als arreslee van de kerstman.

Disney’s Fantillusion

Als de avond valt over het Disneyland Park, worden de bezoekers getrakteerd op een spectaculaire lichtjesparade. Disney’s Fantillusion rijdt iedere dag door het Disneyland Park en verteld het verhaal van de overwinning van het goede op het kwade. De parade begint met Mickey in The Enchanted Fairy Garden, wordt daarna overgenomen door de slechterikken tijdens The Evil Villains en als laatste afgesloten door de Disney prinssen en prinsen tijdens The Happy Ending. Als toetje zwaait Minnie de bezoekers nog uit. Een schitterend einde aan een magische dag tijdens het kerst seizoen in Disneyland Paris.

It’s a Small World Celebration

Voor het tweede jaar op rij wordt de bekende attractie ‘It’s a Small World’ in Fantasyland voorzien van een speciaal kersttintje. Alle poppen in de attractie krijgen voor deze gelegenheid traditionele kleding aan uit het land dat ze uitbeelden. Deze kleding komt overeen met de feestelijkheden uit ieder land. Zo krijgen de bezoekers te zien hoe verschillende landen de feestmaand vieren. De muziek zal ook worden aangepast met de toevoeging van een kerstmedley. Deze soundtrack is ook al jaren te horen tijdens deze periode in dezelfde attractie in de Amerikaanse resorts. Het resort heeft twee logo’s vrijgegeven.

Sneeuwvlokken op Main Steet, U.S.A. – Op bepaalde tijden, waaronder tijdens Disney’s Once Upon A Dream Parade en de Disney All Stars Express, zullen er ‘echte’ sneeuwvlokken neerdalen op Main Street. In combinatie met prachtige muziek en de blauwe lampen in de prinses-lantaarns, worden de bezoekers ondergedompelt in een ultieme kerstsfeer.

Het Dorp van de Kerstman – Ook dit jaar zal Woody’s Roundup Village in Frontierland worden omgetoverd tot het Dorp van de Kerstman. Dit is de plek waar Elfjes druk bezig zijn met het inpakken van de cadeau’s, de kinderen hun brief aan de Kerstman op de post kunnen doen en de Kerstman zelf iedere dag ontmoet kan worden. ’s Avonds zorgen duizenden lampjes in de bomen voor een betoverende sfeer. Aan het einde van de dag zal de Kerstman alle bezoekers uitzwaaien vanaf Main Street Station van de Disneyland Railroad op Town Square.

Belle’s Kerstdorp – In Fantasyland worden bezoekers door Belle uitgenodigd om haar speciale kerstdorp te bezichtigen. In authentieke en sprookjesachtige huisjes worden de meest uiteenlopende merchandise en etenswaren verkocht. Allemaal in kerstsfeer. Ter promotie van de blu-ray release van Beauty & The Beast, zullen op bepaalde tijden Belle en haar prins ook in het dorpje aanwezig zijn om de bezoekers te ontmoeten.

Mickey’s Winter Wonderland – De meest succesvolle kerstshow op ijs keert ook dit jaar weer terug naar het Disneyland Park. Mickey, Minnie en al hun vriendjes schaatsen in dit betoverende kerstverhaal vol zang, dans en muziek. The Chaparral Theater in Frontierland, naast het Dorp van de Kerstman, zal het decor vomen voor deze sfeervolle show.

Ontmoet nieuwe Disney figuren – Tijdens New Generation Festival hebben we al kennis gemaakt met diverse nieuwe Disney figuren. Tijdens het kerst seizoen komen daar nog 2 nieuwe figuren bij. Rapunzel en Flynn Rider, uit Disney’s Tangled, staan iedere dag klaar om met bezoekers op de foto te gaan op de Royal Castle Stage in Fantasyland. Beleef een sprookjesachtig moment met Disney’s nieuwste prinses en haar prins.

Bron: Disneyland Paris

Copyright Afbeeldingen: Disneyland Paris, DLRP Express

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

3 11 2010
Jolanda

We kijken er nu al naar uit!
Het mmoet echt geweldig zijn…
Wat leuk dat je hier al kunt voorproeven van hetgeen daar te zien zal zijn!
Fantasitisch hoor!
Comlimenten voor al je informatie!

3 11 2010
Lars

Leuk om te horen, Jolanda!
Wordt dit jullie eerste keer tijdens het kerstseizoen? Deze periode is altijd extra magisch met alle decoraties, lampjes, shows en parades in kerststijl.

Celebrating the most wonderful time of the year, at the most magical place on earth!

Groetjes,
Lars

5 11 2010
Jolanda

Ja, we gaan 18 november voor een paar dagen en daarna ook nog 2 januari. We hebben altijd al een keertje willen kijken met de Kerst. Nu we een jaarkaart hebben is er geen belemmering meer.. :)
Dus vol verwachting klopt ons hart…. voor de Disney Kerst dan…!
%d bloggers liken dit: