Tripreport 11 t/m 14 Augustus 2010 (Dag 2)

11 09 2010

DAG 2 – Donderdag 12 Augustus

Good morning Disneyland! Na een goede nachtrust staan we weer fris en fruitig naast ons bed. Als ik de gordijnen open doe, lacht de zon ons al tegemoet. De lucht is strakblauw. Ideaal weer voor een nieuwe dag in ons magische koninkrijk! We lopen via de loopbrug naar de Main Street Lounge in het hoofdgebouw. Op de brug maak ik nog even foto’s van beide kanten. Aan de ene kant zien we een gedeelte van Fantasia Gardens en aan de andere kant de ingang van het Disneyland Park tijdens de Extra Magic Hours.

Aangekomen bij de Main Street Lounge zien we Donald staan, maar de wachtrij is wat lang. Geen nood, we zien onze favoriete eend wel een andere keer. Inmiddels kijk ik m’n ogen uit en vooral naar boven. Daar zetelt namelijk de Castle Club, oftewel de elite etage van het Disneyland Hotel. De term ‘luxe’ krijgt daar waarschijnlijk een hele nieuwe betekenis. Nadat we wat rondgekeken hebben, lopen we naar de ontbijtlocatie.

Deze ochtend worden we begeleid naar een tafeltje in Restaurant Inventions. Ik had er al veel over gehoord, maar als je het vervolgens in het echt ziet, geeft dat toch een apart gevoel. We krijgen een tafeltje aan het raam, naast de buffetstraat. Ja straat, want ze hebben hier net zoveel eten liggen als tijdens een diner ’s avonds! Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt voor je klaar om opgegeten te worden. Als we uit het raam kijken zien we Main Street Station van de Disneyland Railroad en het kasteel op de achtergrond. Dit is het mooiste ontbijt dat ik ooit heb gehad. De service is fantastisch. Ze komen thee en koffie brengen, zorgen dat je nooit een leeg bord op je tafel hebt staan en zijn bovendien heel erg aardig.

Ik loop vervolgens verder door en kom dan uit in een grote ronde zaal in victoriaanse stijl. Ook hier staan allemaal tafeltjes en hebben de meesten uitzicht op een gedeelte van het Disneyland Park. Just amazing! Als we onze buikjes hebben volgegeten, is het tijd om het hotel te verlaten en het Disneyland Park in te gaan voor de Extra Magic Hours. We zijn redelijk vroeg, maar het aantal mensen dat nu al door de poortjes loopt is toch behoorlijk. Dit beloofd wat voor de rest van de dag. Uiteraard kan ik het weer niet laten om de bekende ‘shots’ te maken. Het park ligt er beeldschoon bij zo onder een strakblauwe hemel en een lekker zonnetje.

Tijdens de Extra Magic Hours ga ik altijd als eerste naar Space Mountain: Mission 2 om even lekker wakker te worden. Ik drink geen koffie, dus ik moet ‘ergens anders’ wakker van worden. Een supersnel en vrij turbulent reisje naar de maan doet in zo’n geval wonderen. Woehoe! To infinity and beyond op de enige juiste manier. Vervolgens wandelen we naar Fantasyland, mijn favoriete land. De sprookjesachtige omgeving tovert altijd een brede smile op m’n gezicht. Als eerste lopen we naar Dumbo om te zien hoe de onderhoudsbeurt heeft uitgepakt. Helemaal geweldig! Onze kleine olifant met de grote oren vliegt weer z’n rondjes als nooit te voren. You can fly!

Over vliegen gesproken, even verderop lopen we richting Peter Pan. De wachttijd bedraagt 20 minuten, dus we lopen de wachtrij in. Inmiddels krijgen we een sms van de familie of we mee gaan naar Crush’s Coaster in het Studios Park. Over een half uur gaan daar de deuren open, dus dat moeten we net halen. De rij loopt vlot door en we maken een prachtige reis via Londen naar Neverland. Vervolgens lopen we via de Royal Castle Stage naar de uitgang en zijn net op tijd voordat de poorten bij het Studios Park open gaan. Er staat al een hele mensenmassa te wachten, dus dat wordt rennen! En ja hoor, zodra de poorten open gaan, sprint het merendeel van de massa direct naar Crush. Wij er achteraan. Sinds kort hebben ze de wachtrij buiten de attractie aangepast en flink uitgebreid. De touwen zijn nu zigzaggend gespannen rondom Flying Carpets over Agrabah. Op die manier proberen ze de stroom bezoekers in een rij te houden. In het zomerseizoen blijkt zelfs dat onvoldoende. De rij strekt zich helemaal uit tot aan de Hollywood Boulevard! Het is krankzinnig. De wachttijd aan de achterkant moet minimaal 120 minuten zijn geweest. Gelukkig staat wij al naast de vliegende tapijten en als de attractie eenmaal open gaat, loopt het gestaag door. De rit zelf is weer geweldig, waarbij vooral de eerste ‘drop’ een lekker gevoel in je maag geeft.

Vervolgens doen we een aantal attracties en lunchen we bij Blockbuster Café. Het begint voor mij een echte traditie te worden om in de Studios ’s middags even tot rust te komen in dit restaurant. We nemen plaats in het Pirates gedeelte en smullen van de overheerlijke tosti. Even later is het tijd voor de stuntshow. Het is duidelijk te merken dat het zomerseizoen is in Disneyland Paris. De wachtrij voor de show is gigantisch. Tijdens onze trip is de show 3 keer per dag volledig ‘uitverkocht’. De Arena biedt plaats aan 3000 man. “Lights! Camera! Crowds!” Het zou zo de nieuwe ondertitel kunnen zijn voor de Studios. We genieten van de vlekkeloze show en proberen dan de Arena weer te verlaten. Met zoveel mensen neemt dat wel even wat tijd in beslag.

Daar waar Disney’s Once Upon A Dream Parade voor mij het hoogtepunt is van het Disneyland Park, is Disney’s Stars ‘n’ Cars dat in de Studios. We zoeken al redelijk vroeg een plekje voor het podium. Dankzij het goede weer is het prima vertoeven in de Studios. Met gilende bezoekers in de Tower of Terror op de achtergrond, begint even later de muziek. Roll out the Red Carpet! Spotlight on the Dream! Hooray for Hollywood! De sterren stralen weer in hun opgepimte wagens. Jammer genoeg laat de techniek ons een beetje in de steek. In plaats van dat de muziek van het showgedeelte uit de front speakers komt die boven het podium hangen, komt het nu uit de speakers langs de parade route. Het gevolg is dat je amper iets hoort. De karakters merken het ook, maar ‘the show must go on’, dus wordt er vrolijk verder geacteerd. Gelukkig deed de muziek het een dag later wel. Ondanks dit minpunt geniet ik er weer met volle teugen van.

We verlaten het Studios Park middels een overvolle Studio 1 en lopen vervolgens naar het Disneyland Park. Hier zien we op Main Street een bekend fenomeen. Het park is overladen met bezoekers. Dat maakt het heel gezellig, maar een ‘rustige’ wandeling door Main Street is daardoor uitgesloten. Ook tijdens alle voorstellingen van Disney Showtime Spectacular is Central Plaza afgeladen vol. Na de show lopen we naar Frontierland voor een wild ritje in Big Thunder Mountain. Ook hier is het stapvoets lopen met hordes bezoekers die proberen naar hun volgende attractie te lopen. Ondanks de grote drukte is de actuele wachttijd 60 minuten. We besluiten gewoon in de rij te gaan staan. Een hele tijd later staan we in het laatste gedeelte van de wachtrij waar ook de Fastpass rij binnen komt, als de muziek uitgaat en er wordt omgeroepen dat er technische problemen zijn. Een aantal bezoekers neemt direct de ‘nooduitgang’ en verlaat de attractie. Wij wachten geduldig af en worden daarvoor beloond. Een minuut of 15 later is alles weer opgestart en lopen we zo de trap af naar het loading platform. Yeeeeeeha! Hold on to your heads and glaces, cause this is the wildest ride in the wilderness! Zalig ritje!

Time flies when you’re having fun. Het is alweer tijd voor de parade. We lopen naar mijn bekende ‘hotspot’ en maken van de gelegenheid gebruik om even wat drinken te halen. Als de aankondiging meldt dat de parade over 10 minuten begint, staat Central Plaza al helemaal vol. Er is geen doorkomen meer aan en toch proberen enkele Spaanse bezoekers, al lopend over de paraderoute, een goed plekje vooraan te scoren. Ze worden echter overal weggestuurd door geïrriteerde bezoekers die aangeven dat ze hier al een hele tijd staan en ze niet van plan zijn te schuiven. Tenminste dat maak ik op uit de gebaren en blikken van de mensen. Naast ons ontstaat onenigheid met een man die ook probeert ‘voor te kruipen’. Er moeten zelfs meerdere Cast Members bij worden gehaald om de zaak niet te laten escaleren. Ongelooflijk dat mensen zelfs in the happiest place on earth nog liggen te kibbelen. Daarnaast valt het wel erg op dat het meestal, nee zeg maar gerust altijd, die Spanjaarden zijn. Een beetje opvoeding kan geen kwaad! Maar goed, alles is weer rustig als de parade eenmaal begint. Come a little closer, step into the wonder! Oh boy, oh boy, I absolutely LOVE this!

Als de Dreams of Romance zijn weg vervolgt in Main Street, begint de mensenmassa in beweging te komen. Het gevolg is dat het wel even duurt voordat we enigszins richting Adventureland kunnen lopen. Er is geen doorkomen aan, dus we besluiten met de stroom mee richting Frontierland te lopen en dan via dit land naar Adventureland te gaan. Dat blijkt een beter idee en een tijdje later lopen we onder Legends of the Wild West door richting Blue Lagoon. In dit prachtige restaurant hebben we ons avondeten. Het restaurant is vol, wat inhoudt dat zelfs wij, met reservering, even moeten wachten totdat er een tafeltje vrijkomt. Even later worden we opgehaald en begeleidt naar een tafeltje op het bovenste plateau. Helaas geen uitzicht op het water, maar de sfeer is er niet minder om. We worden keurig geholpen en binnen no-time staat het eten op tafel. Het eten is weer overheerlijk en vooral Rachel geniet van het uitzicht. Het is haar eerste keer in Blue Lagoon. Als afsluiter uiteraard weer ‘creme brulee en flambé’.

Door de snelle service zijn we eerder klaar met eten dan ik had voorzien, waardoor we de laatste Disney Showtime Spectacular nog konden meemaken. Snel lopen we via Fantasyland, door het kasteel, naar Central Plaza. Het staat weer bommetje vol met mensen, maar we weten nog een plekje te vinden ter hoogte van Main Street. Now it’s time to realy have fun, and say hello to a special someone, it’s time to break down the house, welcome Mickey Mouse! Als onze muizige vriend via de lift het podium opkomt, klinkt er overal ‘ooooh’ en ‘aaaaah’. Mickey is en blijft het meest populaire Disney karakter ooit. Het vuurwerk tijdens de finale komt heel goed tot z’n recht in het donker en de show eindigt daardoor met een grote knal.

Na de show blijft het merendeel van de bezoekers staan. Ondanks dat het nog 45 minuten duurt voordat Disney’s Fantillusion Parade begint, is het plein al helemaal vol! We wringen ons door de menigte en gaan langs de parade route staan. De lampen gaan weer uit en de betoverende lichtjes van de parade worden door Mickey persoonlijk aangestoken. Ik kan hier zo van genieten.

Na de parade voelen de voetjes wat pijnlijk aan en besluiten we om midden op Central Plaza op de grond te gaan zitten. De lijken meer mensen een goed idee te vinden en al snel zit de hele paraderoute vol met mensen die op de grond zitten. Het heeft zo’n ‘doe maar alsof je thuis bent’ sfeertje. Erg gezellig en vertrouwd. Na enkele aankondigingen vliegen de vuurpijlen weer de lucht in. De combinatie van sfeer, locatie, kasteel, licht, muziek, projecties en vuurwerk zorgt voor een sfeertje dat nergens anders te vinden is. Als de show is afgelopen zoeken we weer een bankje op en genieten we van het kasteel. Het valt me op dat iedere dag tegen sluitingstijd er groepjes Cast Members bij het kasteel bij elkaar staan waarbij één iemand staat te praten tegen de groep. Wellicht de teamleider die de werkdag bespreekt? Leuk om te zien in ieder geval.

Aan alle dingen komt een eind, zo ook aan deze prachtige avond. Langzaam lopen we door Main Street naar het hotel. Zucht… I whish I never had to leave this Magical place…

Stay tuned voor Dag 3!

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

15 09 2010
Kim

Je website is echt super! Vind er zoveel mooie foto’s en handige weetjes op!
Ik vertrek a.s. dinsdagnacht voor 3 dagen Disney, can’t wait!!!

Groetjes Kim

13 09 2010
Geert Van Malderen

Deze ochtend net voor mijn werk-dag jouw”dag 2″ mee-beleefd…. ‘k Wou dat ik een klein krekeltje in jullie borstzakje kon geweest zijn…. Vooral de magie van ’t Disneylandhotel roept mooie herinneringen op. Magical huggings from Geert uit Ninove (B).

12 09 2010
mathieu sijtsma

mooi tripreport en leuke foto’s.
krijg alweer zin om te gaan.
maar wat een mensen massa zeg.
%d bloggers liken dit: