Tripreport 11 t/m 14 Augustus 2010 (Dag 1)

9 09 2010

DAG 1 – Woensdag 11 Augustus

Van 11 t/m 14 Augustus heb ik mijn zomervakantie gevierd in the place where dreams come true. Het was weer 4 dagen genieten van alle Magie in het Disneyland Hotel @ Disneyland Paris. Sommige foto’s zijn van andere dagen, vandaar de stralende zon met strakblauwe lucht op de ene foto en bewolkt en regenachtig op de andere.

Finaly, the day for another visit to the Magic Kingom has arrived! Helemaal excited sta ik al veels te vroeg op. Even lekker onder de douche, wat eten en het koffer bij de deur zetten. Zo, all packed and ready to take the Magic Express straight to Disneyland Paris! Tussen de regenbuien door fiets ik naar het station en stal m’n fiets. Samen met Rachel stap ik vervolgens in de trein richting Brussel-Zuid. Na een korte stop in België vervolgen we onze reis rechtstreeks naar het hart van de Magie: Marne-La-Vallée Chessy.

Het is zwaarbewolkt en het regent lichtjes, maar het is warm en de paraplu kan vooralsnog in de tas blijven. We lopen door de security en worden doorverwezen naar de aparte tent met de röntgenapparatuur. Alle spullen gaan snel door de scan en we kunnen doorlopen naar Fantasia Gardens. Home sweet home! What a feeling! Dit keer overnachten we in het glorieuze Disneyland Hotel. Het is altijd al een droom geweest en tijdens deze trip komt ie dan uit. We besluiten om de hoofdingang te nemen en lopen eerst onder het hotel door en slaan dan rechtsaf bij Guest Relations richting de parkeerplaats van het hotel.

De entree is overweldigend, zelfs met bewolkt weer. Alles is brandschoon en ziet er piekfijn uit. Als we richting de ingang lopen, komt er al een medewerker naar ons toe om de koffers over te nemen. We worden vervolgens naar binnen begeleid en afgeleverd bij de receptie. WOW! De lobby van het hotel is de grootste die ik ooit heb gezien. Werkelijk fenomenaal. De kleuren, de victoriaanse bouwstijl, de referenties naar Disney en de heerlijke geur geven je het gevoel alsof je in een warm bad stapt. We worden direct geholpen en krijgen te horen dat de kamer nog niet gereed is. Het hotel zat helemaal vol (ja, zelfs de duurste suite was bezet!). Even later lopen we nog even rustig door de lobby om alles in ons op te nemen en gaan we vervolgens via de achterdeur richting het Disneyland Park. In feite sta je direct voor de poortjes en kan het feest beginnen!

Na het mechanisch klinkende ‘welcome’ bij de poortjes, staan we weer in ons eigen Disney park. Het voelt keer op keer als thuiskomen aan. Zo’n vertrouwd gevoel en als het ware een heerlijk weerzien met een oude bekende. Als we arriveren op Town Square is zojuist de meet & Greet bezig met Tiana & Naveen. Helaas geen Disneyland Dixie Band, maar wel die lekkere ragtime muziek uit de jaren 20. Snel naar City Hall om de reserveringen voor alle restaurants de komende dagen te regelen. We zijn blijkbaar niet de enigen die dat willen doen, want als we na een tijdje aan de beurt zijn, blijkt dat zowel Blue Lagoon, als Walt’s Restaurant, volledig volgeboekt te zijn. Hmm. Welk table service restaurant hebben we nog niet gehad? Juist, Silver Spur Steakhouse in Frontierland. Reserveren maar! Voor de donderdag kiezen we voor Blue Lagoon, die gelukkig op die dag wel nog enkele plekjes over heeft. Vrijdag doen we de Buffalo Bill Wild West Show en zaterdag een uitgebreide lunch bij Agrabah Café.

De drukte valt me vooralsnog erg mee. Vorig jaar was ik ook tijdens Disney’s Summer Magic in het resort en toen kon je over de koppen lopen! Groot verschil met dit jaar was het weer. Toen was het strakblauw, zonnig en 35 graden, nu was het bewolkt, regenachtig en 23 graden. Later zal echter blijken dat het van tijd tot tijd toch enorm druk was.

As usual begint deze trip met een ritje langs alle 999 morsdode figuren in het prachtige Phantom Manor. Het uitzicht vanuit de wachtrij bij de villa is prachtig. Door de lichte regen lijkt het alsof er een soort van mistige nevel op het park is neergedaald. Wat een sfeertje! Even later is het tijd om een bezoekje te brengen aan onze altijd goedlachse dode vrienden tijdens een spooktaculaire rit. Het bekende deuntje blijft altijd een tijdje in m’n hoofd zitten en al neuriënd lopen we door Frontierland terug naar Central Plaza. We hadden vandaag afgesproken met een goede vriendin van me en haar familie. Het was hun eerste keer in Disneyland en ze genoten er zichtbaar van. De indrukken die je als ‘firsttimer’ krijgt zijn overweldigend. We besluiten enkele attracties samen te doen en trekken door het kasteel richting Fantasyland. Aaah… Le Chateau de la Belle au Bois Dormant. What a beauty! Zelfs in de niet al te florissant verkerende staat waarin ze momenteel verkeerd, is ze van grote schoonheid. Gelukkig krijgt ze een grote onderhoudsbeurt vanaf oktober.

Van het ene deuntje naar het andere. Tijd voor ‘It’s a Small World’! Ik heb nog nooit de volledige wachtrij hoeven lopen voor deze attractie, maar deze keer was het dan toch raak. Door de regen, die nu toch wel wat harder uit de lucht begon te vallen, dachten meer mensen aan de ‘zingende kinderen van de wereld’ en liepen we de totale lengte van de wachtrij. Gelukkig is het merendeel overdekt en loopt het door de hoge capaciteit van de attractie vlot door. De rit zelf is weer genieten. Hoe simpel deze attractie ook mag zijn, het geeft me altijd een vrolijk gevoel. Een 24-uurs marathon zie ik echter niet zitten, want dan vrees ik dat ik behoorlijk agressief wordt na zoveel uur dat deuntje te moeten horen. Enfin, als we weer uit de attractie komen is het gestopt met regenen en lopen we richting Adventureland voor mijn all time favorite ride: Pirates of the Caribbean! Als we naar de ingang van de attractie lopen zien we een onheilspellende lucht boven de toren van Pirates. Het levert een prachtige foto op, maar het belooft niet veel goeds! De rit zelf is weer zalig en als we vervolgens weer buiten staan is het nog droog. We lopen door naar Central Plaza voor Disney Showtime Spectacular.

Als de aankondigingen door de speakers klinken zie ik echter die grote donkere wolk vanuit Adventureland over het park trekken. Het zal toch niet? Jawel. Nét als de dansers op het podium staan tijdens het eerste nummer gaat de muziek uit en wordt er gemeld dat de show wegens weersomstandigheden moet worden afgebroken. Die aankondiging is nog niet eens uitgesproken of het begint me toch te gieten! Niet meer normaal! Rachel en ik besluiten om naar het hotel terug te gaan om de sleutel op te halen en de kamer te bekijken. We spreken met de rest weer af om later de parade te bekijken. Met een paraplu in de hand lopen we door Main Street als het nog harder begint te gieten! Iedereen vlucht de winkeltjes in en even later lopen we nog als enige over Town Square in de stromende regen. De paraplu houdt stand, dus we lopen op het gemak… nou ja, iets sneller dan… richting de linkeruitgang en duiken het Disneyland Hotel in.

Bij de receptie vragen we naar onze sleutel en merk ik op dat het wel erg donker is in de lobby. De stroom is uitgevallen. Niet alles is uitgevallen, maar de systemen liggen plat. Als even later alles weer aanspringt, wordt me gevraagd om m’n Creditcard als verificatie middel te gebruiken. Geen probleem natuurlijk. Even later krijgen we onze sleutel en worden we naar de lift verwezen. Kamer 3281. Excuse me? Ja, kamer 3281. Op de tweede etage. Serieus? Ja, op de tweede etage. De logica ontgaat me een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. Via de tweede etage lopen we door de Main Street Lounge naar onze vleugel. Ik kijk m’n ogen uit. Wát een luxe en wát een pracht en praal allemaal. En weer overal die heerlijke geur en uit iedere hoek klinkt Disney muziek. Oh, I must be in heaven!

Na een wandeling door het hotel komen we bij onze kamer. Op de deurknop begroet Tinkerbell ons al en als we vervolgens binnen komen, valt op hoe schoon en mooi alles eruit ziet. Practicaly perfect in every way! De badkamer is ruim en voorzien van diverse referenties naar Disney. In de randen van de grote spiegel zien we Sneeuwitje en haar Zeven Dwergen. Op de bedden, het tv-meubel en zelfs op de muren vinden we de Disney figuren op subtiele wijze. De Goede Fee, Peter Pan en Mickey & Minnie zijn overal aanwezig. Nice! Als we de gordijnen openen, zien we groen… nog meer groen en nog veel meer groen. Helaas geen ‘room with a view’, maar we kunnen nog net de zijkant van het Studios Park door de bomen zien. Het mag de pret niet drukken, want we mogen 3 nachten slapen in het Disneyland Hotel! De koffers zijn netjes op de kamer afgeleverd en op de daarvoor bestemde tafeltjes gezet. It’s like Magic!

Zo, nadat we genoeg hebben gekwijld, is het tijd voor mijn hoogtepunt van iedere dag in Disneyland Park: Disney’s Once Upon A Dream Parade. Ik ben een grote Disney parade freak en het moet al heel raar lopen wil ik deze parade een keer missen. Een half uur voor de parade begint treffen we de familie weer en nemen we plaats om mijn vaste stekkie: vóór de popcornkraam tussen de ingangen van Frontierland en Adventureland op Central Plaza. Als de aankondiging begint, loop ik over van enthousiasme. Eindelijk weer die bonte stoet Disney figuren op die prachtige muziek en die schitterende floats. Wat kan het leven toch mooi zijn. Met volle teugen genieten we van de parade.

Als de parade is afgelopen nemen we weer afscheid van elkaar en gaan Rachel en ik richting Frontierland voor onze reservering bij Silver Spur Steakhouse. Ondanks dat het niet onze eerste keus is, zijn we aangenaam verrast door het restaurant. Het is wat druk met al die kinderen, maar we zitten gelukkig op het verhoogde platteau aan de linkerzijde van het pand waardoor het wat rustiger is. We bestellen de aanbevolen steak die op het menu staat. Een lekker glas bier erbij en eten maar! Als het eten eenmaal op tafel staat en ik een hap neem van m’n steak, gaat m’n mond figuurlijk open van verbazig. Dit is, met grote afstand, de BESTE steak die ik ooit heb gehad. Weergaloos! De smaak, goed doorbakken, knapperig, zacht op de tong, alles klopt! Voor alle vleesliefhebbers die een trip naar Disneyland gaan maken, heb ik maar één aanbeveling: Silver Spur Steakhouse. Doen! Uiteraard sluiten we af met de bekende ‘creme brulee en flambé’. Een diner is niet compleet zonder dit goddelijke toetje.

Als we weer uit het restaurant komen kunnen we het niet laten om voor de tweede keer naar Phantom Manor te lopen. We hebben ze geteld. Ze zijn er nog allemaal. Alle 999 happy haunts. Langzaam begint het tijd te worden voor de twee events die een prachtige dag in Disneyland zo magisch kunnen afsluiten tijdens de zomer: Disney’s Fantillusion Parade en The Enchanted Fireworks. Voor het zover is pikken we nog de laatste uitvoering van Disney Showtime Spectacular mee. Door het late tijdstip begint de show in de schemering en eindigt hij in het donker. De effecten (rook, licht en vuurwerk) komen zo nóg beter tot hun recht. Het plein is afgeladen vol. De mensen staan zelfs op de heuvels. Iedereen geniet ervan en bij het laatste vuurwerk klinkt groot applaus. Deze show is een absolute hit. Na de show kopen we nog wat te drinken en een kleine snack, al vorens we naar mijn ‘parade hotspot’ lopen. Het belooft erg druk te worden, want drie kwartier voor aanvang van Fantillusion staat het plein al haast vol. Het kasteel is prachtig verlicht in mooie zachte kleuren. Hier kan ik de hele dag naar kijken.

Star light, star bright, we wish upon a star tonight, to bring the gift of Disney light! De lampen gaan uit en de bekende Fantillusion tune klinkt weer door de speakers. Zalig! Er gaan geruchten dat Disney’s Fantillusion Parade vervangen gaat worden. SpectroMagic uit Walt Disney World’s Magic Kingdom is kandidaat nummer 1, maar het blijven voorlopig geruchten. Heb voor de zekerheid toch maar besloten om, naast een Halloween trip in oktober, ook een kerst tripje te maken om Fantillusion dit jaar nog een keer te mogen beleven. Krijg er gewoon geen genoeg van. Iedere avond tijdens Disney’s Summer Magic sluit ik altijd af met Fantillusion en The Enchanted Fireworks.

Nadat Minnie ons uitzwaait vanaf de laatste float uit de parade, is het tijd voor de grote finale: The Enchanted Fireworks. Langzaam vult het plein zich met bezoekers die zo een spetterend einde krijgen aan een magische dag. Ongeveer 10-15 minuten later, als Fantillusion door de poort van Town Square is gereden, wordt het helemaal donker en begint het betoverende verhaal van Enchanted. Op de prachtige soundtrack van Alan Menken vliegen de vuurpijlen de lucht in. Vergeleken met dezelfde show vorig jaar is het vuurwerk tijdens bepaalde scènes veranderd. De veranderingen pakken goed uit. Er is meer focus op de kleur rood dit jaar. De projecties op het kasteel zijn veel helderder dan vorig jaar dankzij de nieuwe projectoren die in de Central Plaza Stage zijn geïnstalleerd. Met enkele grote knallen wordt het park symbolisch gesloten. Als het vuurwerk is afgelopen blijft het nog even donker. Door de rook is alleen het silhouet van het kasteel zichtbaar. Heel mooi! Als het overgrote deel van de massa naar de uitgangen loopt, blijven Rachel en ik nog even zitten op de bankjes met uitzicht op het kasteel. Ooit al eens een moment beleefd waarin het lijkt alsof de tijd stil staat? Zo’n moment heb ik altijd na het vuurwerk op de bankjes van Central Plaza. Pure Disney Magic!

Rond middernacht lopen we op het gemak door Main Street en genieten we van de sfeer. We slaan het shoppen over en besluiten naar het hotel te lopen. Aangezien we vrijwel ‘op’ het park liggen, zijn we zo op onze kamer. Toch ervaar ik dit als een klein nadeel. Normaal ‘moest’ je nog door Disney Village lopen en dan via Lake Disney naar het hotel. Nu was dat niet nodig en ondanks dat je uiteraard wel daarheen kunt lopen, doe je dat toch niet. Op de kamer nog even lekker douchen en dan naar bed. Disney Dreams come true!

Stay tuned voor DAG 2!

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

25 10 2011
anne

ik kan niet wachten om naar disney te gaan. ben der al 8jaar niet geweest!

14 09 2010
aspers

Hier ga ik mij even goed voor zitten! Geweldig dat je zo’n uitgebreid TR met ons wilt delen. Thx!!!
%d bloggers liken dit: