Fantasyland krijgt overdekte fotolocatie voor de Disney Prinsessen

19 08 2010

In Fantasyland in het Disneyland Park komen bezoekers die uit de attractie ‘It’s a Small World’ komen, via een post-show gebouw naar buiten. Hier kunnen kinderen op ontdekkingsreis gaan en vele bekende gebouwen zien in de stijl van ‘It’s a Small World. Sinds vorige week is deze locatie echter gesloten en worden de bezoekers direct naar de uitgang geleid. Normaal gesproken is zo’n gebied dan in onderhoud en daardoor voor het publiek afgesloten. De Franse fansite Disney Central Plaza laat echter weten dat het resort hele andere plannen heeft met dit gebouw.

Post-show locatie van "It's a Small World"

Post-show locatie van "It's a Small World"

Vanaf 2011 zou er namelijk een overdekte fotolocatie moeten openen voor de Disney Prinsessen. Er is nog geen bevestiging van het resort zelf over deze transformatie, maar het heeft er alle schijn van dat we de ‘It’s a Small World’ post-show voorgoed kwijt zijn. Ondanks dat dit gebouw weinig om het lijf had, was het wel uniek voor Parijs. Geen enkel ander Disney Resort heeft deze toevoeging. Aan de andere kant is het wel logisch dat het resort op zoek gaat naar een overdekte fotolocatie voor de populaire Disney Prinsessen. Zeker nu ook Princess Tiana uit The Princess and The Frog aan het gezelschap is toegevoegd. Op dit moment is er, op Woody’s Roundup Village na, in geen van beide parken een mogelijkheid om overdekt met de Disney figuren op de foto te gaan, laat staan met de Disney Prinsessen.

Momenteel is de post-show met touwen en bankjes afgezet. Een permanente afzetting (met de bekende blauwe hekken) volgt op een later tijdstip. Hoe de nieuwe locatie er precies uit komt te zien en hoeveel meet & greets er zullen worden gehouden, is vooralsnog niet bekend.

Update 24-08-2010: De nieuwe locatie krijgt de naam: Royal Princess Palace en zal volledig worden ontwikkeld door Walt Disney Imagineering (WDI). Normaal gesproken worden meet & greet locaties in het resort ontworpen door DLP Entertainment (zoals Woody’s Roundup Village), maar dit keer wordt de hulp in geroepen van WDI.

Update 10-11-2010: De Royal Princess Palace is inmiddels bevestigd in de nieuwe brochure ‘winter 2010 / zomer 2011’. Vanaf 6 april 2011 (start Magical Moments Festival) zal deze nieuwe locatie open gaan onder de naam: “Disney Princesses: A Royal Invitation”.

Bron: Disney Central Plaza

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: