Review: Toy Story Playland tijdens de Dream Avant-Premiere

17 08 2010

Afgelopen zaterdag was de eerste dag van de speciale Avant-Premieres in Toy Story Playland voor Dream jaarkaarthouders. Uiteraard was ik daar ook aanwezig om het nieuwe land te bekijken en de 3 nieuwe attracties te beleven. Toy Story Playland was nog steeds afgesloten met blauwe hekken, maar via een speciale ingang naast de Studio Tram Tour konden de Dream jaarkaarthouders alvast naar binnen.

Buzz Lightyear bij de ingang van Toy Story Playland

Buzz Lightyear bij de ingang van Toy Story Playland

Allereerst kom je een hele grote Buzz Lightyear tegen bij de ingang. Buzz staat op grote speelgoedblokken om hem nog imposanter over te laten komen. Hierdoor kunnen bezoekers onder hem doorlopen of foto’s met hem maken. Ondanks dat hij niet beweegt, spreekt hij de bezoekers wel toe via diverse bekende one-liners uit de films en speciaal voor dit land gemaakte uitspraken. Naast Buzz staat een grote stapel speelgoedblokken met een jojo bovenop. Hierop staat ‘Toy Story Playland’. Alle blokken geven licht in het donker via neon LED’s.

Ingang van Toy Story Playland

Ingang van Toy Story Playland

Als we vervolgens verder het land inlopen zien we dat de hekjes gemaakt zijn van bekende Knex onderdelen. Overal klinkt prachtige muziek die speciaal voor dit nieuwe land is gecomponeerd. We horen veel bekende thema’s uit de muziek van de films. De soundtrack heeft verder een hele grootste ondertoon en is in stijl te vergelijken met de prachtige muziek die te horen is in Discoveryland in het Disneyland Park. Alles is tot in detail uitgewerkt. Van de poortjes voor de Cast Members, tot de prullenbakken en van de grote feestverlichting die aan de Tinkertoys-palen hangen, tot de bankjes. Waar je ook kijkt, overal zie je speelgoed in een oase van groen. Ik betrapte me erop dat ik een aantal keren me echt afvroeg of ik wel in het Studios Park rondliep en niet in het eveneens prachtig gethematiseerde park bij de buren.

Tinkertoys lantaarns en Knex hekjes

Tinkertoys lantaarns en Knex hekjes

Een aantal meters verderop zien we aan de linkerkant de eerste attractie: Toy Soldiers Parachute Drop. We worden begroet door een groot speelgoed vliegtuig met de naam van de attractie erop. Als we de weg naar de attractie nemen komen we langs de eerste fotolocatie. Hier kunnen bezoekers op de foto waarbij het net lijkt alsof ze met een parachute uit een vliegtuig zijn gesprongen. Mensen die niet in de attractie willen, kunnen wel heel kortbij staan om alles goed te bekijken.

Ingang Toy Solders Parachute Drop

Ingang Toy Solders Parachute Drop

Als we vervolgens de wachtrij inlopen komen we in een echte militaire sfeer terecht, maar dan wel in speelgoed-stijl. Overal zie je de Army Men staan en diverse voertuigen geven je echt het gevoel om met de soldaatjes op missie te gaan. De wachtrij is volledig overdekt en dat is goed nieuws voor de bezoekers die bekend zijn met het soms zeer grillige weer in Parijs. In de tweede locatie van de wachtrij zit je in een soort van bunker met overal militaire spullen aan de zijkant en boven je. Ook hier weer overal prachtige sfeermuziek en soms wat one-liners van de Army Men om je op te peppen voor de ‘drop’ straks.

Fotolocatie Toy Soldiers Parachute Drop

Fotolocatie Toy Soldiers Parachute Drop

De rij loopt goed door als er weer mensen de parachutes in mogen en al snel sta je voor de hekken om aan de missie te beginnen. Als de hekken open gaan kunnen de tassen in speciale gethematiseerde kisten worden gelegd en zoek je een plaatsje. Per parachute kunnen 6 mensen (3 aan 3) plaatsnemen. Met een riem maak je je vervolgens vast en als laatste komt er nog een grote parachute-brede beugel voor je te hangen. Daarna is het zover. Off you go!

Toy Soldiers Parachute Drop

Toy Soldiers Parachute Drop

Het gaat best snel omhoog. Uiteraard niet zo snel als de ‘free fall’ van de Tower of Terror, maar snel gegoeg om plezier te hebben. De parachutes gaan een aantal keren omhoog en omlaag en vlak voor de laatste val, blijf je even boven hangen. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de parken en de hotels, naar gelang welke richting je op zit. Ondertussen wordt je aangemoedigd door de Army Men in het Frans én het Engels (Go! Go! Go!). Het landingsplatform bevat enkele grote LED lampen die van kleur veranderen: een blauwe kleur als de parachutes niet in werking zijn (tijdens de boarding), een rode kleur tijdens de lancering en een groene kleur tijdens de rit. Al met al is dit een leuk attractie voor de hele familie. Jong en oud vermaakt zich in die parachutes, dat heb ik wel gemerkt.

De volgende attractie die we aan de rechterzijde van de weg tegenkomen, is Slinky Dog ZigZag Spin. Deze attractie werd tijdens de presentatie voorgesteld als de kinderattractie van Toy Story Playland. Gebaseerd op de bekende rups op de kermis, gaat Slinky hier zijn staart achterna waarbij hij op en neer beweegt. Toch besluit ik om deze attractie te proberen en ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb! Slinky is een hele leuke attractie die ook voor volwassenen en jeugd ‘geschikt’ is.

Ingang Slinky Dog ZigZag Spin

Ingang Slinky Dog ZigZag Spin

De wachtrij buiten bestaat uit veel groen en grote bruine speelgoedblokken. Ook hier weer die prachtige muziek overal. Echt die muziek is helemaal te gek. Ik word er zo vrolijk van!
Binnen in de doos, waar Slinky als speelgoed  in wordt verkocht, gaat de wachtrij overdekt verder en worden we gesplitst in twee groepen. De eerder gemelde ‘interactieve game’ die in deze wachtrij gespeeld zou worden, blijkt niet te kloppen. Aan de binnenzijde van de ‘doos’ staat wel een spel, maar dat is onderdeel van de thematisering en kan niet echt worden gespeeld.

Slinky Dog ZigZag Spin

Slinky Dog ZigZag Spin

Nadat de poortjes open gaan, kunnen we de karretjes betreden. Via een helling of een trap kunnen de bezoekers ook de karretjes die onderaan zitten bereiken. Je kunt er makkelijk met z’n drieën in en via een hele dikke zwarte beugel zit je vast. Na een tijdje geeft Slinky een signaal dat hij gaat beginnen met ‘rennen’. Eerst draait de attractie rustig zijn rondjes, maar tegen het einde gaat het nog hard ook! Iedereen heeft zichtbaar veel lol en plezier, zelfs de jeugd vermaakt zich uitstekend. Tijdens de rit praat Slinky in het Frans en het Engels en communiceert hij zelfs met Rex die naast de attractie staat. Leuk detail!

Fotolocatie bij RC Racer

Fotolocatie bij RC Racer

Nadat we uit Slinky komen, lopen we als het ware recht tegen de laatste attractie aan: RC Racer. Aan de linkerkant zien we een fotolocatie met RC, waar op dit moment enkele figuren uit Toy Story (in dit geval Buzz Lightyear en Woody) poseren voor de bezoekers. Aan de rechterzijde begint de onoverdekte wachtrij die gethematiseerd is naar de bekende plastic racebanen van vroeger. Het resort verwacht hier een maximale wachttijd van 120 minuten en daardoor is de wachtrij erg lang. Aan de voorzijde van het gebouw is een grote hendel te zien die op ‘Off’ staat als RC stilstaat en op ‘Fast’ als hij over de baan racet. Al slingerend komen we aan de achterzijde van RC Racer uit. Overal zie je groen om je heen met bomen en struiken. Er is zelfs een speciaal tankstation gebouwd voor RC. De wachtrij gaat hier naar binnen en we zien overal onderdelen om de auto in elkaar te zetten.

Ingang van RC Racer

Ingang van RC Racer

Uiteindelijk arriveren we bij de poortjes en worden we per groep van 4 naar de rij verwezen die correspondeert met de rij in het RC wagentje. Tassen mogen niet mee en kunnen aan de Cast Members worden gegeven die ze vervolgens neerleggen bij de uitgang. Als we mogen instappen nemen we plaats in de achtbaan-stoeltjes en vervolgens trekken we de schouderbeugels over ons heen. Met een riem wordt de beugel nog eens extra vastgemaakt. Er zijn leuningen gemaakt waar je je aan kunt vasthouden en ik moet zeggen dat die heerlijk zitten! Niet dat je daar lang van kunt genieten, want als RC eenmaal begint, dan heb je hele andere zorgen.

RC Racer

RC Racer

Hij doet er twee volledige runs over om op maximale snelheid te komen en daarbij ga je óver het punt heen dat je recht naar beneden kijkt. Wát een sensatie! Het gevoel in de buik is vele malen erger dan in de Tower of Terror. Naast me zit een klein jongetje die het allemaal prachtig vind. Hij gilt het uit van plezier! Disney Magic in Toy Story Playland!

Eenmaal uit RC Racer te zijn gekomen, zien we de derde fotolocatie met Rex, de dinosaurus uit de films. Hij praat tegen de bezoekers die dicht bij hem in de buurt komen, zowel in het Frans als in het Engels (I’m a dinosaur, what kind of a toy are you?). Als Slinky achter zijn staart aan het rennen is, praat Rex tegen hem.

Fotolocatie bij Slinky Dog ZigZag Spin met Rex

Fotolocatie bij Slinky Dog ZigZag Spin met Rex

Vervolgens wandelen we nog verder het land in en zien we twee grote blauwe vaten in de grond zitten. In de ene zit een klein merchandise winkeltje met een coolstation waar ze flesjes drinken verkopen. Binnenin zien we de aapjes hangen aan de Tinkertoys. Als we ons dan weer omdraaien richting Toy Story Playland zien we diezelfde aapjes aan een koord hangen met de letters ‘welcome’ en aan de andere zijde staan de letters ‘goodbye’. Via het tweede vat kunnen de bezoekers naar de nieuwe ‘Paris Boulevard’ lopen die uiteindelijk toegang biedt tot de Ratatouille attractie die in 2012/2013 open gaat.

Barrel of Monkeys met een winkeltje en coolstation

Barrel of Monkeys met een winkeltje en coolstation

Conclusie: Toy Story Playland brengt veel sfeer, kleur, muziek en vrolijkheid naar het Walt Disney Studios Park. Het park heeft dit nieuwe land nodig en zorgt waarschijnlijk voor een licht verminderde druk op de bestaande attracties. De rides zelf zijn welliswaar simpel van nature, maar goed gethematiseerd uitgewerkt op de manier waarop alleen Disney dat kan. Hele families gaan hier veel plezier beleven. Daarnaast is er genoeg sensatie voor de jeugd en volwassenen. Al met al een mooie toevoeging aan het ‘zorgenkindje’ van Disneyland Paris. Met straks de komst van Ratatouille groeit het Studios Park uit tot volwaardig Disney park. Veel plezier in Toy Story Playland!

Ik heb in totaal 126 foto’s gemaakt van Toy Story Playland. Klik hier om ze allemaal te bekijken via Windows Live Photos.

Bekijk hier de walkthrough video van DLRPFans.be:

Bekijk hier een video van alle attracties in Toy Story Playland (inclusief on-ride filmpjes) van DLRPFans.be:

Vandaag was de officiële opening van Toy Story Playland en voor die gelegenheid maakte Disneyland Paris een live-uitzending met speciale gasten, on-ride filmpjes en reacties van bezoekers. Bekijk hier de uitzending die origineel werd uitgezonden op de officiële Facebook pagina van Disneyland Paris. De volledige uitzending (49 minuten) is ook te zien via deze link op de officiële site van Disneyland Paris.

Bronnen: DLRP Fan Blog, DLRPFans.be

Advertenties

Acties

Informatie

10 responses

30 08 2010
Geert Van Malderen

Dag Lars,
Bedankt voor je uitgebreid tekst en vooral foto-verslag… Maakt het wachten tot half september “mogelijk”… Heb je ook geen foto/verslag van je verblijf in het Disneyland Hotel? ‘k Was er ooit in 1998 (té lang geleden) en ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw ervaring met het hotel?
Geert

30 08 2010
Lars

Hoi Geert,

Graag gedaan! Het uitgebreide tripreport van het Disneyland Hotel komt er inderdaad nog aan. Heb even van m’n vakantie genoten. Deze week begin ik er aan.

Groetjes,
Lars

24 08 2010
Wpunt

Ook ik was tijdens de pre-opening aanwezig, alleen dom genoeg niet vooraf aangemeld. Gelukkig regende het en was het zeer rustig in de parken, hierdoor mochten wij vanwege mijn Dreampas toch mooi doorlopen :D.

Topgebied voor gezinnen, voor mij als 30+ zonder kinderen leuk gethematiseerd maar qua attracties niet echt spectaculair. De parachutes waren vanwege het weer buiten gebruik, maar Slinky en RC Racer uiteraard wel even getest. Vooral de wachtrij van de RC vind ik helemaal te gek, nog ff en ik ga hem ook in mijn eigen tuin neerleggen vrees ik :D :D.

Topverslag!!

30 08 2010
Lars

Ik vond de attracties nog leuk ook. Dacht eerst dat dit allemaal voor kinderen zou zijn, maar de Parachute Drop is echt leuk, Slinky Dog gaat nog snel ook en RC Racer is een echte thrill-ride. Genoeg te beleven voor alle leeftijdsgroepen! Een aanwinst voor het Studios Park.

19 08 2010
Rieneman

Hoi lars,

Echt een super leuk verslag om te lezen! Fijn om te horen dat alles zo goed bevallen is!

18 08 2010
Lars

Dank allemaal, voor jullie reacties! Disney Magic @ the click of a Mouse, hier bij DLRP Fan Blog!

18 08 2010
Celisco Toyz

Ik kijk al uit naar onze vakantie in DL Parijs (begin september). :)
Als ik die foto’s zie dan kan het niet snel genoeg zover zijn :p

18 08 2010
Marco

Jaloersss! Ik wil ook..
Nou nog even een paar weken wachten :P
Weer leuk geschreven!

18 08 2010
Johan & Rudy

Helemaal gaaf, we hebben het stukje/verslag van jou net gelezen, helaas konden wij er niet bij zijn deze bijzondere dag voor dreampas houders, we moesten werken, maar ja, jou stukje maakt veel goed dus gaan wij van 12 tot 20 sept het ontdekken…

dank voor de info……

“keep up the good work”

Johan & Rudy

17 08 2010
Disneyland Parijs reizen

Leuke samenvatting en goede foto’s zeg! :D
%d bloggers liken dit: