Disney’s Halloween Festival 2010

30 07 2010

Van 2 oktober t/m 1 november 2010 is het weer griezelig gezellig in Disneyland Paris tijdens Disney’s Halloween Festival. Dit jaar zijn er een aantal interessante nieuwigheden aangekondigd om de bezoekers nog meer in die Halloween sfeer onder te dompelen. Het resort presenteert ter ere van het New Generation Fesitval onder andere een nieuwe slechterik, een nieuwe hubshow, een vernieuwde Halloween parade en een speciale horror avond in het Studios Park. Naast Frontierland, dat dit jaar weer veranderd in Halloweenland, zal ook Fantasyland in Halloween sfeer worden gebracht met grote oranje pompoenen die op diverse locaties komen te liggen.

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

 

Dr. Facilier

Tijdens het komende Halloween seizoen krijgen de bezoekers van het Disneyland Park de mogelijkheid om een nieuwe slechterik te ontmoeten. Dr. Facilier, uit Disney’s The Princess and The Frog, zal dagelijks tijd vrij maken voor zijn fans op Town Square in het Disneyland Park. Na de meet & greet met Princess Tiana en Prince Naveen, zal deze ‘Shadow Man’ met zijn voodoo trucs de bezoekers betoveren. Dat is echter niet alles, want dit karakter zal ook een grote rol gaan spelen in de nieuwe Halloween show op de Central Plaza Stage en krijgt de hoofdrol op de nieuwe Halloween float in Disney’s Once Upon A Dream Parade.

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Lees meer over Dr. Facilier in dit artikel.

The Disney Villains Halloween Showtime

Net als vorig jaar keert de speciale Halloween hubshow ook dit jaar weer terug. Op de Central Plaza Stage zal ‘The Disney Villains Halloween Showtime’ (Franse titel: ‘Les Méchants Disney font leur Halloween Show’) meerdere malen per dag worden opgevoerd. De show begint vrolijk met Minnie en de Pompoen-mannen en vrouwen, maar wordt vervolgens bruut verstoord door de slechterikken onder de bezielende leiding van Dr. Facilier. Te zien zijn Jafar (Aladdin), Captain Hook (Peter Pan), Gaston (Beauty & The Beast), Shan-Yu (Mulan), Ratcliffe (Pocahontas), Frollo (The Hunchback of Notre Dame) en Cruella (101 Dalmatians) in een ‘spooktaculaire’ show in het Disneyland Park! Enkele van de dagelijks voorstellingen van Disney Showtime Spectacular zullen vervangen worden door The Disney Villains Halloween Showtime.

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dreams of Trick or Treat in Disney’s Once Upon A Dream Parade

In dezelfde traditie als de Dreams of Christmas tijdens het kerstseizoen, zal Disney’s Once Upon A Dream Parade tijdens het Halloween seizoen worden uitgebreid met een nieuwe Dreams of Trick or Treat float. Voorgaande jaren was er een Halloween pre-parade vlak vóór de hoofdparade. Dit jaar sluit het Halloween gedeelte de parade af met een nieuwe float waarbij Dr. Facilier de hoofdrol zal krijgen. Samen met de overige slechterikken staat hij op een ‘spookschip’ die zo uit het moerasgebied uit Disney’s The Princess and The Frog zou kunnen komen.

Niet alleen krijgt Dr. Facilier een eigen float, ook oudgediende Cruella de Vil krijgt een eigen float in de vorm van een Dalmatiër-wagen. Vanuit haar wagen zal ze de bezoekers geen vrolijke blik gunnen. Uiteraard zijn ook de Pompoen-mannen en vrouwen weer aanwezig om de parade op te fleuren en snoep uit te delen. Jack Skellington en Sally uit The Nightmare Before Christmas zijn ook weer present, net als de Heks uit Sneeuwwitje.

Ontmoet de Disney figuren in Halloween-stijl

In het Disneyland Park kunnen de bezoekers hun favoriete Disney figuren ontmoeten in een speciale Halloween-stijl. Naast de slechterikken lopen ook de bekende Disney figuren rond in hun Halloween outfits. In Halloweenland (Frontierland) zullen onder andere Knabbel & Babbel, Goofy en Donald zich presenteren in griezelig leuke outfits. Mickey himself zal op zijn meet & greet locatie op Town Square te zien zijn in zijn prachtige paarse Halloween pak. Blijf wel op je hoede, want achter iedere boom kan een Pompoen-man of vrouw opduiken om je de stuipen op het lijf te jagen! Jack Skellington en Sally krijgen net als vorig jaar een eigen meet & greet locatie in Frontierland, naast het Cowboy Cookout restaurant.

Jack & Sally tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Jack & Sally tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party

Op 8, 15, 22 en 26 oktober vinden er weer de jaarlijkse Mickey’s Not-So-Scary Halloween Parties plaats in het Disneyland Park. Tijdens deze avondhappenings is het Disneyland Park geopend van 20:00 tot 23:00 uur. Net als vorig jaar zijn Frontierland, Adventureland en Fantasyland geopend voor het publiek en voorzien van speciale (licht) effecten om de Halloween sfeer nog magischer te maken. Uiteraard kan er worden genoten van diverse shows. De show ‘Merlin and the Witch Academy’ is te zien op de Castle Courtyard achter het kasteel, op Central Plaza kan er weer genoten worden van ‘The Disney’s ‘Not-So-Scary’ Halloween Show’ , wordt er volop gedanst tijdens ‘The Disney’s Halloween Dance Party’ bij de Riverboat Landing in Frontierland en zal ‘The Disney’s ‘Not-So-Scary’ Cars Cavalcade’ weer te zien zijn. Die laatste parade is een zeldzame mogelijkheid om Disney’s Stars ‘n’ Cars te zien in het Disneyland Park. Normaal gesproken is dit de hoofdparade van het Studios Park.

Mickey's Not-So-Scary Halloween Party

Mickey's Not-So-Scary Halloween Party

De volgende attracties zullen tijdens deze avonden geopend zijn: ‘Blanche-Neige et les Sept Nains’, ‘Les Voyages de Pinocchio’, ‘Le Carrousel de Lancelot’, ‘Peter Pan’s Flight’, ‘Dumbo The Flying Elephant’, ‘Mad Hatter’s Tea Cups’, ‘It’s A Small World’, ‘Pirates Of The Caribbean’, ‘Phantom Manor’ en ‘Big Thunder Mountain’.

Kaarten voor Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party zijn te bestellen via de Disney Reserveringslijn (0900-0654) en kosten 25,- euro per persoon. Francilien en Fantasy jaarkaarthouders betalen 18,75 euro per persoon (25% korting) en Dream jaarkaarthouders betalen slechts 12,50 euro per persoon (50% korting). Toegang tot het Disneyland Park met dit ticket is mogelijk vanaf 17:00 uur. Bij diverse afhaalpunten in het park moet vervolgens een armbandje worden opgehaald zodat de Cast Members kunnen zien dat er betaald is voor deze avond. Dit wordt streng gecontroleerd. Bezoekers mogen zich verkleden voor deze avond, maar het resort kan bij de ingang bepalen dat iemand het park niet in mag vanwege aanstootgevende kleding.

Disney’s Halloween Party & Terrorific Night 2

Op 31 oktober staat het Disneyland Park volledig in het teken van de grootste Halloween avond van het jaar. Tijdens Disney’s Halloween Party (Franse titel: La Soirée Halloween Disney) is het Disneyland Park geopend van 20:30 tot 01:00 uur. In tegenstelling tot Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party is het volledig park op deze avond toegangkelijk. Er zal voor extra entertainment worden gezorgd, zoals straatanimatie, grote en kleine Halloween shows, Disney’s Fantillusion Parade (met een extra float voor Jack en Sally) en als klapper de spectaculaire ‘Mickey and his Magic Halloween Night’ show op de Central Plaza Stage.

Disney's Halloween Party

Disney's Halloween Party

Kaarten voor Disney’s Halloween Party zijn te bestellen via de Disney Reserveringslijn (0900-0654) en kosten 32,- euro per persoon. Francilien en Fantasy jaarkaarthouders betalen 24,- euro per persoon (25% korting) en Dream jaarkaarthouders betalen slechts 16,- euro per persoon (50% korting). Toegang tot het Disneyland Park met dit ticket is mogelijk vanaf 17:00 uur. Bezoekers mogen zich verkleden voor deze avond, maar het resort kan bij de ingang bepalen dat iemand het park niet in mag vanwege aanstootgevende kleding. Ervaring leert dat deze avond vrijwel altijd is uitverkocht, vanwege het beperkt aantal kaarten dat het resort hiervoor beschikbaar stelt. Wees er dus snel bij en reserveer een kaartje voor deze ‘spooktaculaire’ avond!

Nieuw dit jaar is een speciale Halloween avond in het Walt Disney Studios Park. De Terrorific Night 2 (Frans: La Nuit de la Terreur) zal op 30 oktober in het Walt Disney Studios Park plaatsvinden van 21:00 tot 01:00 uur. Het resort heeft aangegeven dat deze avond alleen is bedoelt voor bezoekers vanaf 12 jaar. Net als in 2008 zullen diverse attracties worden aangekleed in ‘horror-stijl’ om een griezelige sfeer te creeren. Ook de in augustus nieuw te openen attracties van Toy Story Playland worden in het programma opgenomen en zullen gepast aangekleed worden.

Terrorific Night 2

Terrorific Night 2

Tickets voor deze avondhappening zijn te koop bij diverse Franse webwinkels en ticketservices, maar ook bij Disneyland Paris zelf. Bel de Disney Reserveringslijn via 0900-0654 om kaarten voor Terrorific Night 2 te bestellen. Via deze weg krijgen jaarkaarthouders weer extra korting. De normale prijs is 29,- euro per persoon, terwijl Francilien en Fantasy jaarkaarthouders 21,75 euro betalen (25% korting) en Dream jaarkaarthouders zelfs slechts 14,50 euro (50% korting).

Lees meer over Terrorific Night 2 in dit artikel.

Ter promotie van Disney’s Halloween Festival, heeft het resort enkele persafbeeldingen gemaakt met de Disney figuren:

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

Disney's Halloween Festival 2010

Update 29-09-2010: Afgelopen week waren er enkele bekende Franse sterren in Disneyland Paris voor de promotie van het komende Halloween seizoen. In het filmpje is ook een glimp op te vangen van de nieuwe Dreams of Trick or Treat float voor Disney’s Once Upon A Dream Parade (vanaf 0:12).

Bron: Disneyland Paris

Copyright Afbeeldingen: Disneyland Paris

Advertenties

Acties

Informatie

22 responses

13 11 2010
hoi

ik was er in de herfstvakantie en toen was het supervet kwas daar 1 dag en super halloween daar en die parade en alles :D
was supeeer!

xxx’

30 09 2010
Liekens Stefan

Ik heb een airsoft costum dat identieke replica is aan het special forces uniform van het amerikaans leger, incl tactical vest, bivakmuts, camo, boots, etc. nu ben ik van plan dit aan te trekken als kostum voor da halloween avond ( main avond in disney en in studio’s) maar nu lees is van dat ze costums zouden kunnen weigeren, zouden ze mijn costum ook kunnen weigeren ? (camo print is ook zelvde als van de franse elite troepen) maar men replica wapens laat ik wel thuis, dit zal wss vervangen worden in men holster door een buzz lightyear zapper :p

1 09 2010
Elisa

Zo, de tickets zijn besteld (31oktober tot 1 november), ook de tickets voor de
halloweenparty zijn besteld en de kostuums zijn al gereserveerd! ook de make up is al grondig uitgestest!!!
ik kan gewoon niet wachten tot het zover is, nog 2 maand:)
Dankje voor deze site want dit heeft zeker geholpen bij het overtuigen van de ouders
dus DANKJE!!!
Hopelijk is de gast die facilier speelt beter dan die die jack skellington vorig jaar speelde, ik vroeg hem of hij van plan was kerstmis opnieuw over te nemen en hij wist niet eens waarover ik het had…

Oh ja, nog een klein vraagje, we gaan verkleed, maar mag je verkleed binnen vanaf 20u30 of zou dit ook al mogen vanaf 18u00…?
Alvast bedankt

1 09 2010
Disneyland Parijs reizen

Euh… smink en kleding was toch verboden?

1 09 2010
Lars

Ja, maar niet tijdens de Halloween avondhappenings. Dat zijn de enige avonden dat je je als (volwassen) bezoeker mag verkleden. Alleen toegestaan tijdens de Mickey’s Not-So-Scary Halloween Parties (8, 15, 22 en 26 oktober), de grote Halloween Party (31 oktober) en de Terrorific Night (30 oktober).

1 09 2010
Disneyland Parijs reizen

Oke, ik dacht dat daar namelijk nogal wat commotie rondom was ontstaan omdat veel mensen hierover klaagde dat het niet meer mocht. Misschien dat het in eerste instantie niet mocht afgelopen jaar en later toch weer wel werd goedgekeurd?

2 09 2010
Lars

Disney heeft altijd het laatste woord als het gaat om kostuums tijdens deze speciale avonden. Als iemand een té aanstoontgevend of angstaanjagend pak aan doet (bijvoorbeeld als zombie tijdens een Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party), dan hebben zij het recht om toegang tot het park te weigeren. Dit in verband met de kinderen die er dan ook veelvuldig zullen rondlopen en hiervan zouden kunnen schrikken. Exacte kopieën van Disney figuren zijn ook niet toegestaan (dat wil zeggen: professionele pakken, niet de zelfgemaakte pakken).

2 09 2010
Elisa

toch niet op de halloweenparty (31 okt)?? Dan mag je toch verkleed rondlopen? Natuurlijk niet overdag he!

2 09 2010
Lars

Dat klopt. Alleen tijdens de duur van deze speciale avonden mag je verkleed het park in. Disney heeft echter de mogelijkheid om bepaalde personen toegang tot de parken te weigeren als de kostuums te aanstootgevend zijn, met name tijdens de Mickey’s Not-So-Scary Halloween Parties.

2 09 2010
Elisa

hartelijk bedankt!!! we zullen ervoor zorgen dat de kostuums niet te eng zijn :)

1 09 2010
Disneyland Parijs reizen

Hai,

Wat ik niet begrijp, je kunt op de Halloween en ticket website van Disney geen tickets kopen voor de Terrorific Night… hoe zit dit precies ?
Thanks!

1 09 2010
Lars

De Terrorific Night wordt door Disney samen georganiseerd met FNAC (warenhuisketen in Frankrijk en België). Kaartverkoop gaat dan in eerste instantie alleen via de websites van FNAC. Binnenkort zou ook de verkoop via de officiële Disney kanalen van start moeten gaan. Ik heb daar nog geen datum van doorgekregen, maar heb al van mensen gehoord dat ze de kaarten inmiddels vanuit Nederland via de Disney reserveringslijn konden bestellen (inclusief jaarkaartkorting). Kwestie van even naar Disney bellen om het zeker te weten. Of de kaarten ook online via Disney verkocht gaan worden weet ik niet.

Groetjes,
Lars

1 09 2010
Disneyland Parijs reizen

Aah dat verklaard het. Thanks Lars! Je bent geweldig.

1 09 2010
Lars

You’re very welcome!

31 08 2010
joyce

wij gaan 1-2-3 november gaan we dan nog iets zien van halloween of is alles dan echt al wag want volgens site is het maar tot 1 november in iedergeval hebben we toch 1dagje nog halloweensfeer

31 08 2010
Lars

Hoi Joyce,

Jazeker gaan jullie nog wat van de Halloweensfeer meemaken. Disney’s Halloween Festival duurt nog t/m 1 november, dus die dag is alles nog Halloween. De dagen erna zul je ook nog wel wat Halloween decoratie her en der zien, want dat kunnen ze niet allemaal in één nacht verwijderen. De shows en speciale parades zijn dan echter niet meer te zien.

Groetjes,
Lars

24 08 2010
Wpunt

Heeft iemand enig idee hoeveel kaarten er verkocht worden voor de Halloween party op 31/10?

31 07 2010
Jaivy

MNSSHP duurt inderdaad van 20:00 uur tot 23:00 uur, maar de Halloween Avond duurt van 20:30 uur tot 01:00 uur.

31 07 2010
Lars

Thanks! Is aangepast.

10 08 2010
Nes

Hallo, heeft er iemand een idee, of er al wat halloweensfeer te beleven valt de laatste week van september (26-27 september)?

Wij gaan 26 en 27 september en het zou leuk zijn mochten we qua versiering al het één en het ander zien.

Super toffe site !!!

Thx

10 08 2010
Lars

Ik zou er niet vanuit gaan. Meestal beginnen ze een paar dagen vóór de start van een seizoen (Halloween of Kerst) met voorbereidingen, maar veel zul je er niet van zien. Daarvoor moet je echt in oktober boeken.

Veel plezier alvast en dank voor het compliment!

Groetjes,
Lars

11 08 2010
Jaivy

De Halloween-versieringen worden al vanaf eind september (vanaf ongeveer de 20ste, 21ste) mondjesmaat in het Disneyland Park aangebracht, dus jullie zullen wel het een en ander al zien. Vooral in Frontierland! Niet alle versieringen zijn echter dan al te zien en voor de speciale Halloween Shows zou ik geen illusies maken, want die zijn echt pas vanaf de start van het Halloween-seizoen te zien.
%d bloggers liken dit: