Dr. Facilier te zien tijdens Halloween 2010

19 07 2010

Uitgelekte visuals voor het komende Halloween seizoen onthullen dat Dr. Facilier, de slechterik uit The Princess and The Frog, als karakter te zien zal zijn tijdens Disney’s Halloween Festival in Disneyland Paris. 

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

De geruchten gaan dat Dr. Facilier een eigen meet & greet krijgt op Town Square in het Disneyland Park. Momenteel staan hier meerdere malen per dag Princess Tiana en Prince Naveen om de bezoekers te begroeten. Tijdens het Halloween seizoen zullen de bezoekers dus ook met deze nieuwe slechterik op de foto kunnen gaan. Het resort speelt hiermee in op het New Generation Festival, dat dit jaar het nieuwe thema is.

Update 24-07-2010: De geruchten over een meet & greet met Dr. Facilier op Town Square in het Disneyland Park blijken te kloppen. In een ‘casting call’ van het resort wordt gevraagd voor acteurs die dit personage uit The Princess and the Frog kunnen spelen. De acteurs moeten beschikken over voldoende danskwaliteiten.

Tevens wordt in een persbericht bevestigd dat Dr. Facilier onderdeel zal zijn van een vernieuwde Halloween parade. Voorgaande jaren werd er een Halloween pre-parade gepresenteerd vlak voor Disney’s Once Upon A Dream Parade. Vanaf dit jaar zal de Halloween parade achter de hoofdparade aanrijden. In dezelfde stijl als tijdens het kerstseizoen, zal er nu een nieuwe ‘Dreams of Halloween’ float worden toegevoegd aan het laatste gedeelte van de parade waar Dr. Facilier en zijn collega-slechterikken hun opwachting zullen maken. Ook nieuw dit jaar is de toevoeging van een ‘Dalmatiër’-wagen van niemand minder dan Cruella de Vil. Waarschijnlijk gaat het hier om de auto die af en toe te zien is in het Walt Disney Studios Park als meet & greet met Cruella.

Verder te zien tijdens dit Halloween seizoen: ‘The Disney Villains Halloween Showtime’ (Franse titel: ‘Les Méchants Disney font leur Halloween Show’) op de Central Plaza Stage. Ten minste één voorstelling van Disney Showtime Spectacular zal tijdens het Halloween seizoen worden vervangen door deze nieuwe show, waarin de slechterikken de show over zullen nemen. Waar vorig jaar Malificent de ‘host’ van de show was, zal dit jaar Dr. Facilier de show aan elkaar praten.

Ook dit jaar zullen Jack Skellington en Sally hun opwachting maken om met bezoekers op de foto te gaan op locatie naast de Cowboy Cookout in het Disneyland Park. De pompoen-mannen en vrouwen zullen de bezoekers entertainen tijdens de parade, show en zullen soms ‘los’ in het park te vinden zijn. Verder zijn de diverse Disney figuren gehuld in hun speciale Halloween pakjes en zal de Heks uit Sneeuwwitje ook dit jaar weer haar opwachting maken.

De decoraties zullen worden uitgebreid naar Fantasyland. Normaal gesproken zijn alleen Main Street, U.S.A. en Frontierland versierd met Halloween decoraties, maar dit jaar krijgt ook Fantasyland een Halloween tintje in de vorm van grote oranje pompoenen. Op diverse locaties zal snoep worden uitgedeeld door de Disney figuren en de pompoen-mannen en vrouwen.

Update 26-07-2010: Nieuwe foto’s van de Disneyland Paris persdienst zijn vrijgegeven. Dr. Facilier poseert hier bij Phantom Manor in Frontierland.

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Dr. Facilier tijdens Disney's Halloween Festival 2010

Bronnen: Disneyland Paris, Disney Central Plaza

Advertenties

Acties

Informatie

17 responses

28 07 2010
Wilma Westerbeek

‘k Heb net bijna 20 minuten aan de lijn “gehangen” met de reserveringslijn, maar helaas….geen Terrorific Night 2 kaartjes voor mij.
Ik kom uit Nederland en zij mogen geen kaartjes aan Nederlanders verkopen, is dat nou niet raar?? :’o(
’t Lijkt me zó heerlijk om daar eens bij te zijn….

28 07 2010
Wilma Westerbeek

vervolg:

Het is me gelukt kaartjes te kopen!! /
(Misschien een tip voor andere Nederlanders die dolgraag willen griezelen in/bij Disneyland Paris: bestellen via fnac.be

Groetjes, Wilma

28 07 2010
desi

terrorific night is vermoedelijk niet aan mij besteed, ben snel bang;) maar is tijdens de terrorific night het disneylandpark gewoon open? Of moet ik niet zeuren en gewoon richting terrorific night gaan? Weet zeker dat manlief het helemaal geweldig vindt, maar ik heb het al niet zo op spookhuizen waar om elke bocht zomaar weer iemand kan zitten of staan:s

moeten we voor halloweennight ook apart kaartjes bestellen??

28 07 2010
Lars

Hoi Desi,

Tijdens de Terrorific Night in het Studios Park heeft het Disneyland Park gewoon zijn normale openingsuren. Aangezien deze avond op een zaterdag valt, neem ik aan dat het Disneyland Park tot 21 of 22 uur geopend zal zijn. De openingstijden voor de maand oktober zijn echter nog niet bekend gemaakt, dus zeker weten doe ik het momenteel niet. Het Studios Park is tot 01:00 uur geoepend tijdens deze avondhappening. Voor beide events (Terrorific Night en de Halloween Night) moet je apart tickets bestellen.
De Terrorific Night is duidelijk bedoelt voor volwassenen en zal dan ook een stuk ‘enger’ zijn dan de Halloween Night in het Disneyland Park een dag later.

Groetjes,
Lars

28 07 2010
desi

wederom bedankt voor het antwoord. Super dat jij altijd zoveel zo snel weet te antwoorden. Op DLRPfans.be zoek ik me helemaal suf. Kan ik het daar niet vinden, dan vraag ik het jou gewoon:D:D helemaal blij mee!!!

27 07 2010
Jaivy

In het Franstalige persbericht stond dat er alleen snoep wordt uitgedeeld op (vooralsnog) twee momenten: na ‘The Disney Villains’ Halloween Showtime’ op Central Plaza en tijdens de ‘Dreams of Halloween’ tijdens de Disney’s Once Upon A Dream Parade. Na de Show op Central Plaza delen de Disney Figuren en de Disney Schurken van de Show de snoep uit en tijdens de Parade doen alleen de Pompoenmannen en -vrouwen dit.

Fantasyland was in 2002 ook nog versierd voor Halloween, want toen lagen er nog verse en nep pompoenen op het kleine grasveldje bij ‘Alice’s Curious Labyrinth’, ‘Fantasy Festival Stage’ en ‘Fantasyland Station’. Dit ter toevoeging.

Eigenlijk kan Discoveryland ook wel een Halloween-tintje gebruiken. Als Disneyland slim is, kunnen ze inspelen op Captain EO of Star Wars… ;)

28 07 2010
Lars

Thanks voor de toevoeging, Jaivy!

24 07 2010
Pieter Pan

Griezelig goede imitator. Zeker één van de leukste villains van de laatste Disney-classics. Jammer dat hij in de film maar zo weinig screen-time kreeg.

21 07 2010
G

Die facilier op de foto is momenteel de enige die facilier is naar wat ik heb gehoord, vandaar dat ze audities houden voor facilier. En we mogen trots zijn, die Dr. Facilier is Nederlands. HOLLANDDDDDD ^_^

21 07 2010
Bas

op de website van disney work staan ook al audities dus ben benieuwd :-)

20 07 2010
Rachel

Een leuke toevoeging voor Halloween, ben benieuwd wat Disney voor Halloween aan entertainment op de planning heeft staan….

20 07 2010
Lars

In ieder geval al de Terrorific Night 2 in het Studios Park met veel ‘los’ entertainment. Wat er verder in het Disneyland Park aan Halloween entertainment zal zijn, is nu nog niet bekend. Er gaan geruchten dat er een nieuwe Halloween pre-parade komt dit jaar, maar dat is niet bevestigd.
Hopelijk hebben ze nu ook geld voor nieuwe decoraties. Ik zou graag die venetiaanse Halloween decoraties en pakjes uit Tokyo DisneySEA willen zien in Parijs. Prachtig en veel mooier dan die ‘pompoenmannen’ die we al jaren hebben.

21 07 2010
Joost

De pompoenmannen en decoraties zijn inderdaad wel aan hun pensioen toe, net als die paardekar met Jack en Sally uit de Halloween pre-parade… Halloween mag ook best iets Amerikaanser;horror met een vette knipoog. (DisneySEA mag van mij sowieso een broertje krijgen bij Parijs )
Gr. Joost

20 07 2010
Joost

Waarschijnlijk zullen meerdere acteurs Dr.Facilier gaan neerzetten; er is nu ook een erg aziatisch uitziende Prince Nadeem. Maakt voor de meeste kinderen echt niet uit…
Weet iemand of Maleficent al weer opgeknapt is?

20 07 2010
Lars

De actrice in kwestie is inderdaad weer opgeknapt, maar ze is nog geen onderdeel van de parade. Ze hebben de float momenteel aangepast zodat het niet te zien is dat er eigenlijk nog een karakter op moet staan. Denk dat het nog wel een tijdje gaat duren.
Deze Dr. Facilier op de promo ziet er heel goed uit. Niet alle acteurs die Prince Naveen spelen in Parijs vind ik even goed.

19 07 2010
Thomas

Deze Dr. Facilier lijkt me erg getint kwa huidskleur ten opzichte van de getekende versie.

20 07 2010
Lars

Daar heb je gelijk in, Thomas. Als je kijkt naar de acteurs die ze voor Dr. Facilier gebruiken in de Amerikaanse resorts, dan hebben die ook allemaal een donkere huidskleur. Het pakje is schitterend!
%d bloggers liken dit: