Grote onderhoudsbeurt voor het kasteel

12 07 2010

Al geruime tijd gaan er geruchten de ronde dat Disneyland Paris van plan is het kasteel in het Disneyland Park een grondige onderhoudsbeurt te geven. Vandaag werd door diverse bronnen, waaronder Guest Communications van het resort zelf, bevestigd dat het kasteel nog dit jaar achter slot en grendel gaat. Van 4 oktober 2010 t/m 1 juli 2011 zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan het kasteel. Dat is een periode van 9 maanden (Update 03-03-2010: De onderhoudsbeurt is verplaatst naar de periode van februari t/m juni 2011; zie onderaan deze pagina voor meer details). Meer informatie is momenteel nog niet bekend, maar de lange duur van de onderhoudsbeurt roept wel wat vragen op. De bevestigingsmail (hier zonder namen; bron) van Disneyland zelf:

Thank you for your email

Concerning the refurbishment of Sleeping Beauty Castle, this will take place from October 04th until July 01st.
As we don’t have all the details of this refurbishment, we don’t know if the whole castle will be hidden by a fake facade or will be partially hidden little by little.
If you really wish to change your holiday dates, i suggest you to contact our team at 08448 008111 to find the best time for you.

Have a magical day,

Guest Care Team
Disneyland Paris

Traditioneel zijn er 3 drukke periodes voor Disneyland Paris. Het zomerseizoen is de meest drukke periode van het jaar, maar ook de maand oktober (Disney’s Halloween Festival) en de maanden november en december (Disney’s Fairytale Christmas) worden ieder jaar druk bezocht. Het kasteel is verreweg het meest gefotografeerde object binnen de parken en staat symbool voor het merk ‘Disneyland’. Waarom dan een onderhoudsbeurt die maar liefst 9 maanden duurt? Hier kunnen twee verklaringen voor zijn (speculatief):

  1. De onderhoudsbeurt duurt zo lang omdat ze niet alleen het kasteel zelf een beurt gaan geven, maar ook de omgeving. Dat zou betekenen dat ook de Royal Castle Stage en de Castle Courtyard een grote beurt gaan krijgen. Het hele gebied wordt onder handen genomen. Aangezien het resort in 2012 haar 20-jarig bestaan viert, zou dit een logische verklaring kunnen zijn. Tegen die tijd moet alles er natuurlijk weer ‘practically perfect’ uitzien.
  2. De onderhoudsbeurt duurt zo lang omdat ze het kasteel niet volledig met doeken willen bedekken, maar slechts gedeeltelijk voor een bepaalde periode. Zo is het grootste gedeelte van het kasteel nog altijd zichtbaar voor de bezoekers. Ze repareren dan bepaalde delen (torens?) apart, zonder dat het kasteel volledig aan het zicht wordt onttrokken. Aangezien ze hierdoor steeds kleine gebieden van het kasteel onder handen nemen, zou de onderhoudsbeurt zo lang duren.

Nog een reden waarom punt 2 de meeste kans maakt: De onderhoudsbeurt is nu gepland tijdens de Halloween en Kerst seizoenen. Beide periodes maken gebruik van het kasteel als onderdeel van een show. Mocht het kasteel volledig worden bedekt met doeken, dan kunnen deze shows niet (of in een sterk gewijzigde vorm) doorgaan. Vooral de ‘Crystal Castle’ tijdens het kerst seizoen, waarbij er 400.000 lampjes op het kasteel worden aangebracht is al jaren het middelpunt van de kerstvieringen. Deze shows kunnen doorgang vinden als ze tijdens deze seizoenen alleen het achterste gedeelte van het kasteel een beurt geven. Het voorste (en voor de shows belangrijkste) gedeelte is dan ‘vrij’ en kan voor de shows worden gebruikt.

Dit is echter nog allemaal speculatief. De enige informatie die nu bekend is, is de periode van 4 oktober 2010 t/m 1 juli 2011. Hoe de onderhoudsbeurt precies uitgevoerd gaat worden zal later bekend worden gemaakt.

In 1998 kreeg het kasteel voor het laatst een grote beurt. Toen werd er handig gebruik gemaakt van de verwijdering van de decoratie voor de 5e verjaardag in 1997.

Het originele Disneyland in California moest er in 2005 ook aan geloven. Ter ere van de 50ste verjaardag van Disneyland, werd ook hun kasteel volledig gerepareerd. Het gevolg was dat het kasteel volledig verdween achter grote doeken.

Zodra er meer informatie bekend wordt gemaakt over de onderhoudsbeurt van ons kasteel, zal DLRP Fan Blog daar melding van maken.

Update 13-07-2010: In een nieuwe bevestigingsmail van het resort naar een bezoeker van Magic Forum, wordt vermeldt dat het kasteel welliswaar vanaf 4 oktober 2010 een onderhoudsbeurt krijgt, maar dat de bezoeker daar pas vanaf januari 2011 iets van gaat merken. Dat wil zeggen dat de doeken waarin het kasteel normaal gesproken wordt verwikkeld bij zo’n beurt, pas vanaf janurai worden geïnstalleerd. Goed nieuws dus voor mensen die tijdens het komende Halloween en Kerst seizoen gaan. Het kasteel zal in die periode gewoon zichtbaar zijn. De bevestigingsmail (hier zonder namen; bron) van Disneyland zelf:

Good morning!

‬We finally have all the information concerning this refurbishment.‬‪
Even if the refurbishment will start on october 04th, the visual impact will start in January; meaning that for Halloween and Christmas, the guests will not be affected for this.

‬‬‪Hope you will have a great time in Disneyland Paris with our beautiful castle!!!!‬‪ ‬‪

Have a magical day,‬ 

Guest Care Team
Disneyland Paris

Update 03-01-2010: Disney Central Plaza & MagicForum melden dat de grote onderhoudsbeurt van het kasteel is uitgesteld. De nieuwe periode wordt van maart tot september 2011. Tevens wordt bevestigd dat er een grote kraan zal worden gebruikt voor het onderhoud en dat het zicht op het kasteel voor de bezoekers zal worden ontnomen door middel van grote doeken. Dit betekend dat het kasteel (deels) onzichtbaar zal zijn tijdens het drukke zomerseizoen. Meer informatie volgt zodra deze beschikbaar komt.

Update 03-03-2011: Vandaag zijn er speciale gethematiseerde stijgers opgebouwd vlak vóór het kasteel om de bezoekers zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden van de grote onderhoudsbeurt. Grote geschilderde doeken sieren nu de onderkant van het kasteel en worden vergezeld door Flora, Fauna en Merryweather, de drie goede feeën uit Sleeping Beauty. De werkzaamheden schijnen zo snel te gaan, dat de periode voor onderhoud wederom is gewijzigd. Volgens Guest Communications zal het kasteel nu tot en met juni 2011 in onderhoud zijn. Op 9 juli 2011 start het drukke zomerseizoen en zal er iedere avond een grote vuurwerkshow achter het kasteel te zien zijn. Zoals het er nu naar uit ziet, is het kasteel tegen die tijd weer helemaal in originele staat!

Enkele forumleden van Disney Central Plaza maakten de volgende foto’s van de nieuwe stijgers:

Bronnen: Disney Central Plaza, Magic Forum

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

5 01 2012
Lara

Weet iemand toevallig of de data voor maart 2012 ook al bekend zijn?

6 01 2012
Lars

Hoi Lara,

De data voor maart zijn nog niet bekend gemaakt. Zodra deze beschikbaar komen, zul je ze op DLRP Fan Blog aantreffen.

Groetjes,
Lars

1 11 2010
klvinci

Just to let you know, the photo of the Paris Castle is from 1998, not 2003. We just uploaded it in 2003.

1 11 2010
Lars

Thanks for letting me know! I’ve changed the dates.

Best Regards,
Lars

12 07 2010
glen

Hey Lars,
Weet jij of er dan vuurwerk mag afgeschoten worden want met die stellingen ?
Groetjes Glen

12 07 2010
Marco

Zoo nou dat is behalve een lange tijd ook jammer voor inderdaad de foto’s ;) Gelukkig hebben we er al een boel maar dit zou de 1e kerst sinds tijden worden.. :( Hopelijk wordt het mooi gedaan en krijgen we een mooie oplossing en niet zoals in Californie

Hou ons op de hoogte. Ik zal volgende week in me beste frans eens rondvragen :P haha al zullen ze me weinig vertellen.
%d bloggers liken dit: