Bezuinigingen ook merkbaar tijdens het zomerseizoen

7 07 2010

Afgelopen weekend was de officiële start van het zomerseizoen in Disneyland Paris. Traditioneel is dit de meest drukke periode van het jaar met het grootste entertainmentaanbod. De impact van de economische crisis heeft het resort echter hard geraakt en dat is te merken. Een groot aantal kleine shows zijn dit jaar geschrapt vanwege een forse bezuinigingsronde. Tijdens het zomerseizoen van 2009 werden we al geconfronteerd met een gereduceerd entertainment aanbod. De populaire stage shows The Tarzan Encounter en The Legend of The Lion King werden toen al geschrapt vanwege de hoge kosten. Dit jaar gaat het schrappen van shows door. Daar staat tegenover dat de meet & greets met de Disney figuren wordt uitgebreid. Een overzicht van het entertainmentaanbod van dit zomerseizoen:

Disneyland Park

 • Disney Showtime Spectacular – Central Plaza Stage, Main Street U.S.A. (meerdere voorstellingen per dag)
 • African Tam Tams – Videopolis Theater, Discoveryland (meerdere voorstellingen per dag)
 • Cinema Mickey – Videopolis Theater, Discoveryland (meerdere voorstellingen per dag)
 • La Fanfare – Central Plaza, Main Street U.S.A. (meerdere voorstellingen per dag)
 • Disney All Stars Express – kleine parade langs de route van Town Square naar Central Plaza met meet & greet mogelijkheid (meerdere keren per dag)
 • Disney’s Once Upon A Dream Parade – grote dagparade langs de route van It’s a Small World naar Town Square (1 keer per dag; overdag)
 • Disney’s Fantillusion Parade – grote avondparade langs de route van It’s a Small World naar Town Square (1 keer per dag; ’s avonds)
 • The Enchanted Fireoworks – vuurwerkshow bij Sleeping Beauty Castle, Central Plaza (1 keer per dag als het park sluit)

Walt Disney Studios Park

 • Animagique – Toon Studio (meerdere voorstellingen per dag)
 • Cinemagique – Production Courtyard (meerdere voorstellingen per dag)
 • Playhouse Disney: Live on Stage! – Production Courtyard (meerdere voorstellingen per dag; 3 talen beschikbaar)
 • Stitch! Live – Production Courtyard (meerdere voorstellingen per dag; 2 talen beschikbaar)
 • Moteurs… Action! Stuntshow Spectacular (meerdere voorstellingen per dag)
 • Disney’s Stars ‘n’ Cars – parade langs de route van Animagique naar Place des Stars met show en terug (1 keer per dag)

Bekijk enkele hoogtepunten van deze zomer in onderstaande video:

Vergeleken met het vorig jaar ontbreken een aantal shows. In het Disneyland Park moeten we dit jaar de populaire Winnie the Pooh & Friends Too show missen en Goofy’s Summercamp. Die laatste stelde niet zoveel voor, maar dat de show van Pooh wordt geschrapt is toch op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ter ‘vervanging’ van deze show heeft het resort diverse meet & greet momenten ingepland bij de Fantasy Festival Stage. Het is niet duidelijk welke personages hier hun opwachting zullen maken. Aangezien Winnie the Pooh al zijn eigen meet & greet locatie heeft op Main Street U.S.A. bij Casey’s Corner, zullen we deze personages daar niet gaan zien. In het Walt Disney Studios Park valt het doek voor High School Musical: The Party!. Deze ‘rijdende’ show was jaarlijks tijdens het zomerseizoen te zien op twee locaties: Backlot en Production Courtyard. Dit jaar is het over en uit voor de ‘Wildcats’ en dat is erg jammer aangezien deze show leven bracht in met name het sfeerloze Backlot gedeelte van het park. Ook in dit park ‘vervangt’ het resort deze show met extra meet & greet momenten met de Disney figuren. Op Place des Stars kunnen bezoekers op de foto met Stitch en zijn vrienden en bij de Monsters Inc. Scream Academy zal Sulley de bezoekers begroeten.

Is het dan allemaal kommer en kwel dit jaar? Nee, want de shows en parades die wél opgevoerd worden, zijn vrijwel allemaal van de hoogste Disney kwaliteit. Vooral de openlucht shows, zoals de twee grote parades, de vuurwerkshow en Disney Showtime Spectacular in het Disneyland Park en Disney’s Stars ‘n’ Cars in het Studios Park, zijn een genot om naar te kijken. Tel daarbij op dat het resort enkele verbeterpunten heeft aangebracht aan zowel Disney’s Fantillusion Parade (andere indeling van de karakters, nieuwe pakken voor enkele performers) en The Enchanted Fireworks (betere projecties op het kasteel en ander soort vuurwerk) en er valt genoeg te genieten tijdens Disney’s Summer Magic!

Klik hier om het meest actuele entertainmentaanbod van beide parken te bekijken.

Bron: Disneyland Paris

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

25 07 2010
Quincy

Ik denk dat er geen 4e HSM uitkomt. (Senior-year is wat wij het examenjaar noemen ;) Dus dan zou het bijna een Mid-Life Musical worden, Uitmelkerij? Grease 2 style?(Andere cast zelfde principe) of gewoon stop? We’ll see)

25 07 2010
Quincy

Schrap dat, sorry voor mijn onozelheid.

Bytheway, de nieuwe vuurwerkshow wil ik wel zien, die van vorig jaar was echt fantastisch ;P (Tinkerbell die rond het kasteel vliegt voor ex, heb er ergens nog een filmpje van van Zeer slechte kwaliteit :'( )

25 07 2010
Lars

High School Musical 4 is al in productie en heeft nu een nieuwe ondertitel gekregen: “East meets West”. De tv-film zal eind dit jaar op de Amerikaanse Disney Channel worden uitgezonden. Dat is zeker uitmelkerij, maar met de keuze voor een volledig nieuwe cast zal dit denk ik niet zo’n enorme hit worden als de voorgaande 3 films. Tenzij ze een ‘nieuwe’ Zac Efron kunnen vinden.

Volgens mij ben je in de war met de vuurwerkshow Whishes uit Walt Disney World’s Magic Kingdom. Daar vliegt Tinkerbell inderdaad door de lucht. In Parijs is dat nooit gebeurt. ‘Onze’ Whishes was een andere versie dan de Amerikaanse. Momenteel is er al sinds 2007 de show The Enchanted Fireworks te zien, dat beter bij Paris past dan Whishes.

26 07 2010
Jaivy

The Enchanted Fireworks is al vanaf 2008 te zien in Disneyland Paris. Wishes was van 2005 tot en met 2007 te zien. Tijdens Tinkerbell’s Fantasy in the Sky Fireworks vloog Tinkerbel wel door de lucht in Disneyland Paris, want toen was er nog een lijn naar het Kasteel gespannen, waar ze dan aan naar boven vloog en het Kasteel ‘aanstak’. Toen deze vuurwerkshow stopte is deze lijn verwijderd.

8 07 2010
glen

Spijtig ik was een grote fan van de HSM-Shows

10 07 2010
Lars

Ik ook, Glen. HSM was een energieke show met leuke muziek. Misschien volgend jaar weer als de vierde film uit komt.
%d bloggers liken dit: