Toy Story Playland update

29 06 2010

De opening van Toy Story Playland in het Walt Disney Studios Park komt langzaam dichterbij. Het resort heeft de officiële openingsdatum vastgesteld op dinsdag 17 augustus 2010. Zoals gebruikelijk met nieuw te openen attracties, zal dit nieuwe land enkele dagen hiervoor al open gaan voor de zogenaamde ‘soft openings’. Bij wijze van test worden de attractie al geopend voor het publiek om Cast Members en andere medewerkers in te werken.

Toy Story Playland banners bij de parkeerplaats

Toy Story Playland banners bij de parkeerplaats

De fansite Newsdlrp.com heeft een foto weten te maken van een interne mededeling dat op 11, 12 en 13 augustus soft openings zullen zijn van Toy Story Playland. Bezoekers die tijdens deze dagen in het resort zijn, kunnen dus worden getrakteerd op een onverwachte opening van de attracties. Er moet wel rekening worden gehouden dat dit om tests gaat en dat het dus niet zeker is dat de attractie ook daadwerkelijk worden geopend voor het publiek.

Toy Story Playland soft openings

Toy Story Playland soft openings

Houders van een Dream jaarkaart krijgen vervolgens op 14, 15 en 16 augustus een exclusieve avant-premiere en mogen daarbij 2 personen meenemen. De fansite Disney Central Plaza wist de hand te leggen op deze mededeling.

Toy Story Playland Dream jaarkaarthouders avant-premieres

Toy Story Playland Dream jaarkaarthouders avant-premieres

De afgelopen periode werden er meer details bekend gemaakt over hoe het land er precies gaat uitzien en welke technische snufjes geïntroduceerd zullen worden. De fansite WDSFans.com publiceerde afgelopen week een scan uit het blad ‘Backstage’ (katern: ‘Disney Newsreel’) voor Cast Members met een interview met Tom Fitzgerard, de Walt Disney Imagineer die verantwoordelijk is voor Toy Story Playland. In dit artikel komen een aantal interessante details aan bod:

 • De zitbanken in het gebied zijn gemaakt van Lincoln Logs (houten balken van het bekende speelgoedmerk)
 • De muren zijn gemaakt van Domino’s
 • De prullenbakken zijn gemaakt in de vorm van houten speelgoedblokken
 • Een 4 meter hoge pratende figuur van Buzz Lightyear, waar de bezoeker omheen en onderdoor kan lopen, staat bij de ingang
 • Een ton met speelgoedaapjes markeert de tweede in- en uitgang van het gebied
 • De lantaarnpalen in het gebied zijn gemaakt van Tinkertoys
 • Aan de lantaarnpalen hangen koorden met grote feestverlichting
 • In de wandelpaden zijn de enorme voetstappen van Andy verwerkt
 • De wachtrij van de Toy Soldiers Parachute Drop is een trainingskamp voor de groene soldaatjes in een legerhut met een jeep, kratten, een uitkijkpost en een grote babyfoon
 • De wachtrij van Slinky Dog ZigZag Spin zal interactieve games bevatten om de bezoekers te entertainen terwijl ze wachten
 • De kostuums van de Cast Members zullen aangepast worden aan het thema met overgrote buttons en knopen op hun kleding

Artikel uit Disney Newsreel over Toy Story Playland

Artikel uit Disney Newsreel over Toy Story Playland

Met name de details dat Buzz Lightyear zal kunnen praten en er een interactieve game in de wachtrij van Slinky Dog ZigZag Spin gespeeld kan worden, is opmerkelijk. Buzz zal zijn bekende one-liners uitspreken die ook zitten verwerkt in de speelgoedversie van dit karakter. Welke interactieve game er precies speelbaar zal zijn, is vooralsnog niet bekend.

Als we het dan toch over Buzz hebben, deze Space Ranger is afgelopen week op zijn plek gezet bij de ingang van Toy Story Playland en kijkt uit over het wandelpad richting Toon Studio. Uit de eerste foto’s die van hem verschenen is te zien dat hij geen Audio-Animatronic zal zijn. Met andere woorden: hij zal niet kunnen bewegen zoals zijn ‘broer’ in de wachtrij van de attractie Buzz Lightyear Laser Blast in het Disneyland Park.

Ingang van Toy Story Playland

Ingang van Toy Story Playland

Buzz Lightyear figuur bij de ingang van Toy Story Playland

Buzz Lightyear figuur bij de ingang van Toy Story Playland

Buzz Lightyear figuur bij de ingang van Toy Story Playland

Buzz Lightyear figuur bij de ingang van Toy Story Playland

Verder zien we voor het eerst de lantaarnpalen met de koorden waaraan de grote feestverlichting hangt. Het Walt Disney Studios Park heeft al sinds de 2002 gelimiteerde openingsuren, waardoor er maar weinig periodes in het jaar zijn waarbij bezoekers het park in het donker kunnen zien. De toevoeging van sfeerverlichting in Toy Story Playland is wellicht een hint dat ook dit park tijdens bepaalde periodes langer open gehouden gaat worden om de bezoekers te laten genieten van Toy Story Playland by night. Dit is echter speculatief. Het is afwachten of het resort inderdaad langere openingsuren voor het Studios Park in petto heeft.

Update 30-06-2010: Uit betrouwbare bron (reactie van Gio op dit artikel) heb ik vernomen dat het Walt Disney Studios Park inderdaad langere openingstijden gaat krijgen. Het is nog even afwachten wanneer dit gaat gebeuren en wat de exacte tijden dan worden, maar dit is alvast heel goed nieuws!

Lantaarnpalen bij de ingang van Toy Story Playland

Lantaarnpalen bij de ingang van Toy Story Playland

DLRP Fan Blog berichtte al eerder dat de Ratatouille darkride de grote E-Ticket attractie wordt voor de 20ste verjaardag van het resort. De grondwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Daarnaast is het resort begonnen met de aanleg van het wandelpad naar deze nieuwe attractie langs Toy Story Playland en de Costume Building. Op onderstaande foto zien van de tweede in- en uitgang van Toy Story Playland en een gedeelte van dit nieuwe wandelpad dat helemaal in Parijse sferen zal worden aangelegd.

Tweede in- en uitgang van Toy Story Playland

Tweede in- en uitgang van Toy Story Playland

Bronnen & Copyright Afbeeldingen: WDSFans.com, DLP.Info, Disney Central Plaza, Disney Gazette, Newsdlrp.com

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

17 07 2010
glen

Hey Lars als je op deze link klikt http://i843.photobucket.com/albums/zz352/loaloauk/DLP%20that%20never%20was/d3a62219.jpg?t=1278949183 dan zie je net zoals je laatste foto de boog van de 2de in/uitgang maar op deze foto zie je er Gusteau de chef vn Rattatouille in gegraveerd !

17 07 2010
Lars

Hey Glen,

Klopt! Het ziet er nu echt naar uit dat ‘The Rat’ naar Parijs komt. Super!

Groetjes,
Lars

30 06 2010
Wpunt

He wat jammer dat ik nu net precies van 15 t/m 18aug in DLP ben :D :D. En zeer ws ook 30+31okt . Ik heb er nu al zin in.

30 06 2010
Gio

Nu je dat zegt, herinner ik me dat volgens mij inderdaad ja. Het is een onderdeel van de Backstage.

You’re welcome!

30 06 2010
Gio

Dat krantje voor castmembers heet de Backstage hoor, kweet niet hoe die andere naam erbij is gekomen…

en de WDS gaan inderdaad langer open in de zomer.

30 06 2010
Lars

Thanks voor de update, Gio!
Wellicht heet het katern waar dit interview in staat ‘Disney Newsreel’ en het magazine zelf ‘Backstage’?
Goed nieuws dat het Studios Park langer open gaat! Zal het artikel een update geven.

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: