Tripreport 10 t/m 12 Mei 2010 (Dag 3)

31 05 2010

DAG 3 – Woensdag 12 Mei 2010

Rise and shine! De laatste dag van onze Magische trip is alweer aangebroken, maar niet getreurd, want we hebben nog vele uren te gaan in ons prachtige resort. Deze morgen hebben we vouchers gekregen voor het ontbijt in het Disneyland Park tijdens Disney Morning. Helaas pas om 09:45 uur, maar dat mag de pret niet drukken, want daarvóór kunnen we nog lekker genieten van de Extra Magic Hours.

Wakker worden doe je in stijl en dat betekend dat we ons gaan klaar maken voor een heuse lancering. Where are those space cowboys? Let’s fly to the moon! Met een enorme knal worden we gelanceerd in Space Mountain: Mission 2. Hier kan geen koffie tegenop. Klaarwakker komen we uit de attractie, om heel snel weer naar de ingang te lopen. Jaja, nóg een keer!

Als we onze haren weer een beetje in model hebben, besluiten we het kasteel te gaan bekijken. Er is nog weinig volk in het Disneyland Park tijdens deze Extra Magic Hours en dat levert mooie plaatjes op. Het is een machtig gezicht. Keer op keer blijft het me verbazen hoe mooi Le Chateau de la Belle au Boit Dormant is. Helaas heeft de tijd haar geen goed gedaan. Ten opzichte van de splinternieuwe brug, ziet ze er een beetje doorleeft uit. Hoog tijd voor een ‘extreme make-over’ voor ons geliefde landmark. Goed nieuws! Die grote onderhoudsbeurt gaat er komen en wel aan het einde van dit jaar. Ik verheug mij er nu al weer op om haar in volle glorie te zien. Ik blijf in herhaling vallen, maar dit is het mooiste kasteel… ever… punt!

Als het park om 10:00 uur open gaat voor het grote publiek, gaan wij richting Adventureland. Tijd voor een wilde rit met Indiana Jones. De wachttijd bedraagt maar liefst 5 minuten. Ik twijfel of ik wel zó lang wil wachten… Al snel staan we bij het loading platform en worden we in de beugels gehesen. I love Disney roller coasters! Als we omhoog worden getakeld heb je een prachtig uitzicht over het uitgestrekte oerwoud van Adventureland. Lang kunnen we daar niet van genieten, want de wilde rit neemt diverse onverwachtse wendingen. Met een sneltreinvaart vliegen we door, langs en onder de tempel. Disney Imagineering ten top!

Nu we toch de thrill-rides in het Disneyland Park aan het doen zijn, kan een “Yeeeeeeha-bezoekje” aan ‘the wildest ride in the wilderness’ natuurlijk niet ontbreken! Als we in Thunder Mesa aankomen, zien we een wachttijd staan van 15 minuten. Wat? Big Thunder Mountain 15 minuten? Let’s go! Het pakte iets anders uit dan gedacht, want toen we bijna bij de trap naar bededen waren, kwam die vervelende melding: “I’m sorry for the holdup folks, there seems te be a slow moving train up ahead, so we got to sit here for a spell, please remain seated, we’ll be right with you!”. Ondanks dat het leuk is om deze mededeling live te horen, is het resultaat nog altijd dat de attractie is gestopt. Wat rest is wachten… en wachten… en wachten… en (gaap) wachten en…Yes! We’re back in business folks! “Hold on to your heads and glasses!” En daar gaan we… Yeeeeeeha!

Als we uit het treintje komen zien we net de Mark Twain Riverboat vertrekken. Die hadden we graag willen doen, maar helaas is daar geen tijd meer voor. Aangezien we gister het show gedeelte van Disney’s Stars ‘n’ Cars in het Studios Park hebben moesten missen, staat dat vandaag op het programma. Het weer is een stuk beter en af en toe komt het zonnetje zelfs door. Thanks, Walt! Laat die stralen maar neerdalen op ons Magic Kingdom! Via Adventureland lopen we naar Central Plaza, als we een aantal karkaters zien rondlopen. Aladdin, Jasmine, Abu, Genie en Rafiki staan voor Colonel Hathi’s Pizza Outpost. Er staan veel mensen om de karakters heen, dus we besluiten niet met ze op de foto te gaan.

Als we aankomen op Central Plaza horen we een heel herkenbaar deuntje in een nieuw jasje. Het is Tous en Train! Dat betekend dat de Disney All Stars Express eraan komt. De nieuwe remix klinkt in het park veel beter dan op cd. De beat waar ik mij op de cd zo aan stoor, klinkt ‘live’ prima. Eindelijk ontmoet ik Wall-E, mijn kleine robot vriend. Jammer dat hij niet beweegt, maar hij ziet er schitterend uit. Welcome to the Disney family, Wall-E! Als de karakters van het treintje afstappen en naar hun meet & greet locaties lopen, besluiten wij naar het Studios Park te gaan.

Bij de Hub blijven we even staan bij het Disney Legends standbeeld. De weg naar het Studios Park heeft duidelijk te lijden gehad onder het zeer koude weer van de afgelopen winter. De vloer is flink beschadigd en vooral het gedeelte bij de kassa’s ziet er slecht uit. Tijd voor een opknapbeurt! Eenmaal binnengekomen, zien we dat de verfbeurt van Disney Studio 1 gestaag vordert. Dit gaat er weer tip top uitzien!

Als we bij de Toon Studio aan komen, gaan we direct naar Crush’s Coaster. We zijn bijna aan de beurt, als opeens de lichten aangaan en alles wordt stilgelegd. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de attractie stil gelegd. Iedereen die in de karretjes zit, moet er uit worden gehaald. En daarmee bedoelen ze iedereen, dus óók de mensen die nog IN de attractie zitten. Binnen enkele minuten komen er diverse mannen binnen in zwarte kleding met een Disney badge (technische dienst). Een aantal van hen loopt de attractie via de baan zelf in om de mensen er uit te halen. Druk overleg in het huisje met de operators en overig Disney personeel. De cast members die bij de karretjes staan stellen de wachtende bezoekers gerust. We zijn momenteel tijdelijk gestopt. De attractie zal zo weer worden geactiveerd. Een tijdje later wordt het sein ‘groen’ gegeven en volgt een waarschuwing dat de attractie ‘onmiddellijk’ wordt geactiveerd. Leuke melding! Even later vliegen we door de EAC met Squirt en Crush. This totally rocks, dude!

It’s time to celebrate the Magic of the movies! Get ready for Disney’s Stars ‘n’ Cars! Eindelijk weer dat prachtige ‘Roll out the red carpet’ nummer van de originele soundtrack. We staan tegenover de Tower of Terror en hebben goed zicht op Place des Stars. De wagens rijden het plein op en de show begint. Door de toevoeging van Ratatouille duurt de show langer en hebben ze diverse wijzigingen doorgevoerd. De show wordt er alleen maar beter op. We genieten met volle teugen van dit spektakel. Als de show afgelopen is, komen een aantal Disney figuren naar de touwen gelopen voor een momentje met de bezoekers. Sulley is het publiek aan het bewerken. Telkens doet hij alsof hij wegloopt en komt dan terug met z’n handen omhoog. Iedereen schreeuwt steeds harder als hij terugkomt. Nice! Verder zien we Aladdin, Jasmine, Woody, Jessy, Mickey, Minnie en natuurlijk Elvis Stitch vaan heel kortbij. Oh, so Magical! Tijdens de shows en parades is het erg druk in beide parken.

Tijd om afscheid te nemen van de Studios. Het doek valt, de film is klaar en het enige wat ik nog kan zeggen is: That’s it, I’m goning to my trailer! We lopen naar het Disneyland Park voor onze laatste voorstelling van Disney Showtime Spectacular. Als we op Town Square aankomen, zien we de Disney All Stars Express nog net voorbij komen. De ‘choo-choo-train’ verlaat het park via de poort bij de Discovery Arcade. Het zonnetje schijnt, die heerlijke Main Street muziek knalt uit de boxen en we maken een praatje met een gezin uit Nederland die zich afvroegen wat die ‘kettingen’ om onze nek nu eigenlijk waren. Nou dat kan ik je zeggen: our pasport to the Magic, all year long! Even later begint de show. Hier krijg ik nooit genoeg van. Al onze favoriete vriendjes zijn aanwezig, leuke muziek, prachtige pakjes, wat wil een Disney fan nog meer? Hier voor altijd blijven natuurlijk! Maar ja, dat gaat dan weer niet.

We doen nog een aantal attracties en sluiten af met Pirates of the Caribbean. Ik ben niet graag negatief, maar het schip van Captain Hook bij Skull Rock valt bijna van ellende uit elkaar. Dit kan gewoon niet. Waar blijft die onderhoudsbeurt, Disney? Ons park moet er iedere dag van het jaar op z’n best uitzien en dit is zelfs beschamend. Geruchten gaan over de aanstaande upgrade van de Pirates of the Caribbean attractie en een mogelijke grondige upgrade van Adventureland. Komt ‘The Black Pearl’ naar Disneyland Park? Het blijft gissen, maar feit blijft dat er snel iets moet gebeuren. Dit doet overigens niets af aan de attractie zelf, want die is van wereldklasse. I love pirates!

Helaas is zowel Cowboy Cookout als Agrabah Café vandaag gesloten, dus besluiten we een snelle hap te nemen bij Casey’s Corner. We gaan buiten op het terras zitten en hebben zo een mooi zicht op de Once Upon A Dream Parade. Aangezien we onze trein moeten halen, kunnen we de parade niet helemaal zien. We pikken nog de eerste show stop mee en gaan dan richting de uitgang.

Het was weer vééls te kort en we willen niet weg, maar aan alles komt een eind. Dreams come to an end, even in Disneyland. Het wrange is, als we aankomen op het treinstation, blijkt dat de trein 40 minuten vertraging heeft… We hadden de parade dus kunnen zien. Anyway, de afgelopen drie dagen waren weer super. Met mijn Dream jaarkaart op zak, stappen we de trein in. See ya real soon, Disneyland! Miss you already!

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

3 06 2010
Sven Popelier

Er zitten echt prachtige foto’s tussen! Heel mooi gedaan!

1 06 2010
Wpunt

Misschien moet ik voortaan de tripreports maar overslaan…zit nu totaal verveeld op m’n werk met een Dreampas in m’n portemonnee die schreeuwt om gebruikt te worden :s. En dan zijn we van 13 tot 16 mei nog geweest, de tas is net uitgepakt *zucht*

Top verhaal!

1 06 2010
Geert Van Malderen

Ah, zucht! Ik heb alles goed mee-beleefd…. Dat is genieten. Dank voor je report. ’t Waren blijkbaar toch redelijk druk-bezochte-dagen. ’t Is momenteel moeilijk om “kalmere” dagen te spotten.
Nog 12 dagen en we zijn er ook opnieuw! Onze planning is vooral genieten van Showtime Spectacular, Stars ‘n’ Cars, Dream Parade, shopping, D. Crockett’s Pool…
%d bloggers liken dit: