Tripreport 10 t/m 12 Mei 2010 (Dag 2)

27 05 2010

DAG 2 – Dinsdag 11 Mei 2010

Wakker worden in Disney’s Newport Bay Club verveelt nooit. De bedden zijn zalig en het uitzicht vanuit onze Lake View kamer is super. We hebben om 07:45 uur het ontbijt in het hotel, maar we zijn al rond 07:30 uur beneden. Er blijkt nog voldoende plaats te zijn, dus we mogen al direct gaan zitten. We zoeken ons een plaatsje bij het raam met, wederom, uitzicht op Lake Disney. Een paar lekkere croissantjes met jam en wat glazen jus d’orange zorgen voor een goede bodem en rond 08:00 uur vertrekken we richting de parken.

Vandaag staat het Studios Park op het programma, maar eerst genieten we nog van de Extra Magic Hours in het Disneyland Park. Vooral Space Mountain: Mission 2 doen we een aantal keren. We konden zo doorlopen tot aan de treintjes. Laagseizoen heeft zo z’n voordelen, maar weegt toch niet op tegen de vele voordelen van een hoogseizoen.

Om 10:00 uur hadden we afgesproken met een aantal mensen van het forum (zowel DLRPFans.be als CafeMickey.com). Eindelijk eens de mensen achter de forumnamen in real life ontmoeten. We waren met een man of 16 (inclusief kids). Aangezien we toch in het meet & greet hoekje van Mickey stonden, gingen we met z’n allen alvast in de wachtrij staan. Zo waren we als eerste aan de beurt, toen onze muizige vriend uit z’n huisje kwam. Eerst een groepsfoto, daarna apart met Mickey op de foto. Wie herkent zich op de foto? De rij achter ons was inmiddels al erg lang, maar Mickey nam uitgebreid de tijd (nou ja, hij kon ook niet anders, wij námen gewoon de tijd). Op zo’n momenten vergeet je alles en geniet je van alle magie die op je afkomt.

Na de meeting namen we afscheid van de rest, omdat we naar ‘de buren’ gingen. “Lights! Camera! Magic!”. Achteraf bleek dat een hele goede keuze te zijn geweest, aangezien het de hele dag is blijven regenen. De Studios is een uitermate geschikt park op een regenachtige dag, aangezien vrijwel alle attracties binnen zijn. Een tweede meeting bij de parade in het Disneyland Park hebben we aan ons voorbij laten schieten, aangezien het weer de hele dag slecht bleef.

Aangekomen in de Studios checken we meteen wat de wachttijden zijn van de ‘grote rides’. Crush’s Coaster staat op 60 minuten, dus die doen we meteen. Vanuit het eerste deel van de wachtrij kunnen we nog net een test van de Toy Soldiers Parachute Drop zien in het toekomstige Toy Story Playland. Het schuift aardig door en voor m’n gevoel zijn we sneller aan de beurt, dan dat het informatie bord aangeeft. De rit zelf is weer zalig. Op de één of andere manier heb ik meer tijd om te genieten van het eerste darkride gedeelte, maar dat komt ook omdat we nu achteruit in het karretje zitten. Vooral die kwallen zijn erg mooi gemaakt. Na onze kennismaking met ‘Bruce’ (“Fish are friends, not food”), worden we omhoog getakeld en storten we ons in de EAC! This is freakin’ awesome!

Nog nagenietend van de rit, vervolgen we onze dag in de Studios, waar het inmiddels ‘iets’ harder is gaan regenen. We hadden de paraplu meegenomen, dus het nat worden bleef enigszins beperkt. Er gaat dan toch wat magie verloren, maar het blijft super! Onder andere Animagique, Cinemagique en Art of Disney Animation zijn onze volgende stops en we genieten weer volop. Vooral Animagique en Art of Disney Animation is toch wel een echte kick voor Disney fans.

Lunchtime! Tijd voor een lekker hapje eten en wat drinken. Blockbuster Café is al sinds de opening een favoriet restaurant van me en we bestellen daar dan ook de bekende tosti’s met gebakken kaas erop. Zalig! Geen dag in de Studios is compleet zonder dit overheerlijke broodje. Het is erg druk, maar we weten een plaatsje te vinden in het High School Musical gedeelte.

Nadat onze buikjes weer gevuld zijn, is het tijd voor een ‘intergalactic experience’ met onze trouwe vriend Stitch! Wat een heerlijke attractie is dit toch. We doen de show in het Engels en hij duurt dit keer een stuk langer voor m’n gevoel. Met gevatte opmerkingen en grappen weet Stitch de zaal weer op z’n hand te krijgen. Het blijft een mooi gezicht als je die kinderen op de grond allemaal met open mondjes ziet kijken naar Stitch. Als hij dan ook nog écht tegen je praat, tja, dan is de magie compleet en hebben we er weer een aantal nieuwe Stitch fans bij!

Alsof de show nog niet genoeg was, komen we naar buiten gelopen en zien we ‘experiment 626 himself’ onder een afdakje van een catering wagen staan. Vanwege het weer staat niemand bij Stitch. Ik grijp m’n kans en begin al zwaaiend en ‘Aloha!’ roepend naar Stitch te rennen. Ik laat een aantal kids voor en dan grijp ik mijn kans. Eindelijk met Stitch op de foto! Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost (we zitten in de Studios, dus je moet een beetje dramatiseren, niet?) om met die kleine blauwe vriend op de foto gegaan, maar het is gelukt. De foto is erg leuk geworden en met een big smile vervolgen we onze weg door de Studios.

Vanwege het slechte weer ging ik ervan uit dat Disney’s Stars ‘n’ Cars niet door zou gaan, maar de parade reed toch uit. Het show gedeelte op Place des Stars ging daarentegen niet door en de wagens reden een rondje en toen weer terug naar de poort naast Animagique. De karakters werden allemaal behoorlijk nat, maar ze bleven glimlachen, want ‘the show must go on!’. Complimenten!

Verder doen we nog wat attracties. De Rock ‘n’ Roller Coaster blijft een zalige rit. Heel soepel vlieg je door de studio heen. Toen we bij het boarding platform aankwamen, kregen we het laatste poortje toegewezen (yeah!). In hetzelfde karretje zagen we een vader met zijn zoontje instappen. Hij was net groot genoeg om mee te gaan, maar hij begon wat tegen te stribbel. Zeker toen hij live zag hoe één van de treintjes werd ‘afgeschoten’. Z’n pa wist hem toch over te halen en samen stapten ze in. Toen we uit het treintje kwamen, keek ik snel achterom om te zien hoe het met het jongetje was. Hij was super enthousiast en wilde direct nog een keer. Geweldig!

We wilden nog graag een voorstelling zien van Disney Showtime Spectacular, dus we verlaten de Studios en lopen naar het Disneyland Park. De regen bleef maar komen en er stond een flinke wind. De show werd uiteraard afgelast en we besluiten om Fantasyland in te trekken voor een vlucht naar Neverland met Peter Pan en een ode aan de kinderen van de wereld in It’s a Small World. Via de Liberty Arcade in Main Street gaan we richting de uitgang. We eten onderweg nog een lekkere met Nutella gevulde donut. Het loopt al tegen sluitingstijd aan als we het Disneyland Park verlaten. In Disney Village gaan we de winkeltjes af om te kijken naar leuke hebbedingetjes.

Inmiddels beginnen onze maagjes te knorren. We hadden een reservering bij The Steak House. Het restaurant is afgeladen vol en we moeten even bij de bar wachten totdat er een plek vrij komt. Een paar minuten later worden we naar onze tafel gewezen en nemen plaats. Het eten is verrukkelijk, maar dat hadden we al ‘aan de prijs’ gemerkt. Als je op vakantie bent, kijk je niet zo naar de centjes, dus we genieten er lekker van.

Na lekker opgewarmd te zijn, vertrekken we voldaan naar het hotel. We kijken nog even wat naar Disney Channel en vallen dan wederom in slaap. De laatste nacht in Disney’s Newport Bay Club. Morgen nog een hele dag genieten van alle magie! Hopelijk met beter weer, want een beetje ‘pixie dust’ is leuk, maar je kunt ook overdrijven! Sweet dreams…

Stay tuned voor DAG 3!

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

28 05 2010
Bianca

Leuk hoor Lars, om eens wat gezichten achter de namen te zien :). Ziet er leuk uit zo’n groepsfoto. Jullie hebben je ondanks dat het wat minder weer was toch goed vermaakt lees ik wel. Weer een super vervolg en helaas nog maar 1 deel te gaan :(. Keep up the good work :D.

Groetjes Bianca

28 05 2010
Lars

Heey Bianca,

De meeting was erg geslaagd. Leuk om iedereen eens te ontmoeten. Helaas ging de tweede meeting niet door in verband met het weer. Volgende keer beter! Ik moet zeggen dat de regen mij niet echt heel erg heeft gestoord. Tuurlijk, je hebt liever zon, maar het verpeste de dag niet echt. Alleen de buitenshows en parades werden ingekort of afgelast. De eerste en derde dag was vrijwel droog met dinsdag zelfs zon, dus al met al prima!

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: