GayDay 2010 in Disneyland Parijs

30 04 2010

Voor het eerst in haar bestaan, viert Disneyland Parijs op zaterdag 29 Mei ‘GayDay’. In Walt Disney World trekt zo’n zelfde evenement jaarlijks meer dan 100.000 homo’s, lesbiennes en biseksuelen (“holebi’s”) uit alle windrichtingen. Daar waar GayDay in Florida 4 dagen duurt, verspreid over de 4 parken, begint men in Parijs bescheiden met 1 dag in beide parken van het resort. Het evenement heeft niet tot doel om een (politiek) statement te maken, maar gewoon een mogelijkheid om met andere holebi’s een gezellige dag in Disneyland Parijs door te brengen.

GayDay 2010 in Disneyland Parijs

GayDay 2010 in Disneyland Parijs

Het evenement zal uit twee delen bestaan. Het eerste deel begint in Disneyland. Van 07:00 tot 10:00 uur zullen de deelnemers welkom worden geheten met een drankje en een armbandje naar keuze. Vervolgens gaan om 10:00 uur de beide parken open. Deze dag is het Walt Disney Studios Park open tot 19:00 uur en het Disneyland Park tot 22:00 uur.

Om 12:00 uur is er een meeting bij Rock ‘n’ Roller Coaster: Starring Aerosmith in het Studios Park, waar deelnemers met elkaar kunnen genieten van deze sensationele attractie. Om 15:00 uur een meeting bij Buzz Lightyear Laser Blast en om 17:00 uur wordt er samen naar Disney’s Once Upon A Dream Parade gekeken in het Disneyland Park, waarbij er snoep en frisdrank wordt uitgedeeld.

Vervolgens begint het tweede gedeelte van het evenement. Tussen 21:30 en 23:30 uur rijden er bussen naar Parijs, waarbij de deelnemers een verrassing aan boord krijgen. De deelnemers zullen vervolgens in Paris Montparnasse worden afgezet. Hier zal ook de after party Happy Pulse plaats vinden. Alle deelnemers krijgen hier een gratis consumptie.

GayDay 2010 in Disneyland Parijs

GayDay 2010 in Disneyland Parijs

Er zijn 5 ‘PASS GayDay’ beschikbaar. Voor 79,- euro krijgt de deelnemer entree tot de beide parken voor één dag, animatie in het park, de busreis van en naar Parijs, toegang tot de Happy Pulse after party en bij terugkomst in het resort een ontbijt. Voor 60,- euro alles behalve de busreis. Voor 38,- euro alleen toegang tot de beide parken voor één dag en animatie in het park. Voor 30,- euro (speciaal voor jaarkaarthouders) toegang tot de Happy Pulse after party en animatie in het park. Daarnaast nog een extra pas voor jaarkaarthouders die alleen in de parken willen zijn, zonder toegang tot de after party. Die pas is gratis.

Reserveren voor alle passen is verplicht en kan via de officiële website tot en met 26 Mei. Deelnemers kunnen lid worden van de speciale Facebook-pagina.

Bron: GayDay

Copyright Afbeeldingen: GayDay

Advertenties

Acties

Informatie
%d bloggers liken dit: