Disneyland Paris Community Report 2009

21 04 2010

Ieder jaar brengen alle Disney Resorts over de hele wereld een speciaal rapport uit, waarin zij hun maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid laten zien. Afgelopen week kwamen deze rapporten beschikbaar.

In het rapport over 2009 van Disneyland Parijs zien we enkele voorbeelden van de diversiteit van ons resort. Er werken momenteel 14.500 Cast Members van 100 verschillende nationaliteiten direct voor Disney, waarvan er 9.150 een vaste aanstelling hebben. Zij spreken 19 verschillende talen. In totaal genereert Disneyland Parijs maar liefst 59.000 directe en indirecte banen in heel Frankrijk.

Disneyland Paris Community Report 2009

Disneyland Paris Community Report 2009

In een succesvolle poging om energie te besparen, wordt er 15% van de totale energiebehoefte opgewekt door herbruikbare bronnen. Deze hoeveelheid staat gelijk aan de energieconsumptie van de Eiffeltoren gedurende 4 jaar. In het resort wordt 46% van al het afval hergebruikt, wat overeenkomt met dezelfde hoeveelheid afval dat door 25.000 mensen per jaar wordt geproduceerd.

Disneyland Parijs maakte 600 “Make A Whish” trips mogelijk voor kinderen met een levensbedreigende medische aandoening. Cast Members spendeerden 6000 uur aan vrijwilligerswerk in het kader van Disney VoluntEARS en voltooiden zo 65 maatschappelijke projecten. Het Disney VoluntEARS programma wordt wereldwijd ingezet, waarbij Cast Members van alle Disney Resorts vrijwilligerswerk voor de samenleving om hen heen doen. Meer dan 1 miljoen euro aan donaties werden door het resort gegeven om het leven van hulpbehoevende kinderen en hun families mooier te maken.

Disneyland Paris Community Report 2009

Disneyland Paris Community Report 2009

In 2009, tijdens de viering van Mickey’s Magical Party, werden er door 116 beroemdheden uit 6 Europese landen speciale Mickey oren (‘My Mickey Ears’) ontworpen ten behoeve van de stichting ‘Rêves’ in Frankrijk. De caps werden in diverse landen geveild voor het goede doel. Ruim 25 bekende landgenoten hebben hiervoor een paar oren van Mickey of Minnie ‘gepimpt’. Onder hen (ex-)topsporters als Edwin van der Sar, Esther Vergeer en Richard Krajicek en de muzikale talenten Gerard Joling, Frans Bauer, René Froger en DJ Tiësto. Ook lingerieontwerpster Marlies Dekkers, binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie en de televisie- en radiosterren Wendy van Dijk, Robert ten Brink, Irene Moors, Tooske Ragas en Edwin Evers maakten eigen creaties van de beroemde muizenoren.

My Mickey Ears

My Mickey Ears

Disneyland Parijs sponsorde een fotowedstrijd voor Opération Pièces Jaunes, ten behoeve van alle ziekenhuizen in Frankrijk, waarbij de winnaars van 21 Franse regio’s een dag in de parken cadeau kregen. Opération Pièces Jaunes wordt gesteund door de voormalige first lady van Frankrijk, Bernadette Chirac.

In het kader van de ‘Earth Month’ in april 2009 werd er door Disney een speciale korte animatiefilm geproduceerd voor lokale scholen. In ‘Disney’s Wild About Safety with Timon and Pumbaa: Safety Smart® Goes Green’ wordt door Timon en Pumbaa (The Lion King) de kinderen geleerd hoe zij verstandig met het milieu om moeten gaan. Dit allemaal volgens het principe van de drie R’s: ‘Reduce, Reuse and Recycle’ (Verminder, Hergebruik en Recycle).

Ook de lokale samenleving wordt actief door Disneyland Parijs ondersteund. Middels het ‘Gateways to Employment’ programma voor de gemeente Seine-et-Marne, stelt het resort de expertise van hun managers en leidinggevenden beschikbaar aan werkloze mensen. Met hun hulp worden ze dan gecoacht in het soliciteren en het uitbreiden van hun zakelijk netwerk. 240 werkzoekenden werden zo geholpen, waarbij 69% uiteindelijk een baan vond.

Disneyland Paris Community Report 2009

Disneyland Paris Community Report 2009

Sinds juli 2008 test Disneyland Parijs nieuwe prullenbakken uit dat hergebruik van het afval bevorderd. De bezoekers van het Walt Disney Studios Park worden aangezet tot het scheiden van afval. Dit jaar zal de test worden uitgebreid naar beide parken. De plastic zakken die bezoekers meekrijgen bij het winkelen bestaan voor 80% uit herbruikbaar plastic en zijn ‘Blue Angel’, een Europees mileu label, gecertificeerd.

In 2009 werden er 139 vernieuwde bunglows geplaatst in Disney’s Davy Crocket Ranch. Deze nieuwe milieuvriendelijke onderkomens beschikken over bewegingsdetectors voor het licht, waterconserverende douches, speciale milieuvriendelijke daken en goede isolatie. Daarnaast werden er 185 high-tech handdrogers in het resort geplaatst die 80% minder energie verbruiken dan hun voorgangers. Hierdoor wordt het papierafval ook flink gereduceerd.

Afgelopen winterseizoen werd er een nieuwe ijsbaan geïnstalleerd op Rockefeller Plaza bij Disney’s Hotel New York. Deze 800 m2 baan is één van de grootste van Europa en beschikt nu over een synthetische baan, waardoor water en electriciteit wordt bespaard.

Ook het terugdringen van de schadelijke uitlaatgassen van auto’s wordt aangepakt door Cast Members 65% van hun kosten voor het openbaar vervoer te betalen. Momenteel gebruikt 28% van alle Cast Members dagelijks het openbaar vervoer om van en naar het werk te komen.

Disneyland Paris Community Report 2009

Disneyland Paris Community Report 2009

Dit is slechts een greep uit de vele initiatieven die Disneyland Parijs lanceert om de maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid te laten zien. Lees het volledige rapport over 2009 via onder staande links.

Klik hier om de press release van het Community Report 2009 te downloaden.
Klik hier om het volledige Disneyland Paris Community Report 2009 te downloaden.

Het resort heeft dit jaar tevens een kort filmpje gemaakt dat in het Frans aan elkaar wordt gepraat door Disneyland Paris Ambassador Julien Lothier.

Bronnen: Disneyland Parijs, The Disney Blog

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

13 02 2011
vakantiehuis

Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
Ben blij met jullie toevoeging!
Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar dlrpfan.wordpress.com in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

Groetjes Barbara

13 02 2011
Lars

Hoi Barbara,

Bedankt voor je compliment! Ik zou niet weten waarom deze blog niet als bookmark aangemaakt kan worden in Firefox. Dit is de eerste ‘klacht’ hierover. Ik gebruik zelf Internet Explorer, dus kan het niet testen voor je. Vreemd in ieder geval! Hoop toch dat het je op de één of andere manier lukt ;-)

Groetjes,
Lars
%d bloggers liken dit: